Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אני עומד לפני קניית פיג'ו 106 ראלי שנת 94 שחורה(למה שחור ???), כנראה ללא תאונות (מהיבטים מעמיקים מאוד שלי הצבע מקורי עדיין בכל הרכב), ולא קורה אחורית או כל קורה אחרת מרותכת.

המוכר דיוח לי על צריה דופקת, מחזיר שמן מנוע עליון (נמצא ליד הטיימינג לטענתו), וגיר פגום, את הגיר הוא לקח על עצמו להחליף לפני מסירת הרכב אלי, את הציריות הוא יוריד מהרכב, אני אקח לשיפוץ, אחזיר, והוא ירכיב.

רק עם המחזיר שמן הוא נמנע מלהתעסק.

שאלתי פה היא כזו:

האם ניתן להחליף את המחזיר שמן לבד בבית בעזרת היינס ?

וכמו כן: האם קיים היינס ל-106 ראלי דור ראשון בקובץ PDF למישהו ?

אם לא קיים, היכן ניתן לרכוש את הספר ?

תודה לכולם.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

שלום.

אים יש לך ידע ומושג אתה יכול לפרק את מערכת הטימינג אים לא אל תיגע!!!

כי אתה עלול להרוס את המנוע. טימינג צריך לדעת ולא מספיק ספר של הינס או מינס.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
צריך להוריד שרשרת טיימינג ומה שמסביב ?

שלום.

איין לא היה ולא יהיה בפזו' 106 או 1006 שרשרת טימינג

יש לך רצועת טימינג!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

צביקה, להתקרב ברור שצריך, שאלתי האם צריך להוריד את הרצועה.

בני, כוונתי באמרי שרשרת היא לרצועה, מבחינתי זה אותו דבר, אפילו שחגורה עשויה גומי ושרשרת מברזל, עדיין, 2 האלמנטים מסתובבים ועושים את אותה הפעולה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בקיצור שמוסך יעשה את זה, ואז יגידו לך תשמע חבוב אנחנו מפרקים את הרצועה שווה לך כבר להחליף אותה באותה הזדמנות, אז כן תחליף אותה גם בשביל עוד כמה שקלים שהיא עולה ועל הדרך תבדוק שאין קורוזיה על אחד המייסבים ושהכל תקין באיזור הטיימינג.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
האם ניתן להחליף את המחזיר שמן לבד בבית בעזרת היינס ?

לא, לא ניתן.

העבודה דורשת התערבות מוסך וכלים מתאימים. הכן את עצמך להוצאה כי מדובר בפירוק רכיבי טיימינג (עבודה יקרה) וכשעושים עבודה כזו של מחזירי שמן עושים גם טיימינג... ואם עושים טיימינג אז ייתכן וגם המשאבת מים תזדקק להחלפה וכמובן מותחן/מייסב ושאר מחזירי השמן (יש סהכ 2 - אחד של הקרנקשאפט והשני של הקאמשאפט).

סכום של 1000-1500 שח יהיה הגיוני לביצוע טיימינג עם המחזירי שמן ומשאבת מים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה יכול לעשות לבד (בעזרת היינס) כל מה שעושים במוסך, ולעשות את זה ברמה טובה יותר, ואת מה שאתה לא יכול לבד, כמו חריטת צילינדרים וכו' , גם במוסך לא יכולים ומוסרים ל"עבודות חוץ" .אל תתנו למוסכים איזה קרדיט שלא מגיע להם.

פורסם
בקיצור, לא קונה את האוטו.
בגלל טיפול טיימינג (לסיכומו של דבר) שבלאו הכי יש לבצע בצורה סדירה (לכל 60K ק"מ),

אתה מוותר על אוטו שנשמע טוב למדי (במידה ומה שרשמת נכון) ? לא חבל?

דניאל

MCS 2008

פורסם
אתה יכול לעשות לבד (בעזרת היינס) כל מה שעושים במוסך' date=' ואת מה אתה לא יכול לבד, כמו חריטת צילינדרים וכו' גם במוסך לא יכולים ומוסרים ל"עבודות חוץ" .אל תתנו למוסכים איזה קרדיט שלא מגיע להם.[/quote']

חנן ,

עם כל הכבוד.

לך יש ידע שרכשת במשך זמן מסויים. אני מניח שקראת לא מעט ספרות טכנית והתחלת בעבודות קלות עד שהגעת לביצוע עבודות בסדר הגודל הזה.

על פי הודעותיך ניתן גם להתרשם שיש לך מספיק גישה טכנית כדי להבין מה אתה עושה.

מצד שני - אני מניח שאתה לא מכיר את כותב ההודעה , ולא את רמת הידע שלו.

הח' מחזיר שמן מתבטאת בהורדת רצועה. פועל יוצא הוא החלפתה , הח' אפשרית (קרוב לוודאי) של מותחנים , כיוון גל הזיזים ביחס לגל הארכובה , מתיחת המותחנים החדשים וכו'.

לא צריך לספר לך מה יקרה למנוע אם הבחור יפספס בהרכבה.

מכיוון שאנחנו לא יודעים מה רמת הידע שלו , ולאור השאלות הקודומות - אני לא רואה מקום להמליץ לעשות את העבודה באופן עצמאי. למוסך מגיע את הקרדיט לא בגלל החוכמה והידע הנרחב , אלא בגלל שמישהו שם עשה את העבודה הזו פעמיים שלוש ,ומשום שיש לו אחריות - מה שאין בעבודה בבית.

אם מדובר על מישהו שמבין עניין - אדרבה ואדרבה , אבל לא כל אחד שיש לו היינס אמור לעשות כל עבודה.:idea:

פורסם

שמר, אני לא מסכים איתך.

העבודה הראשונה שעשיתי, לפני כ20 שנה היתה להחליף אטם ראש במנוע דיזל.

את מנוע וגיר האופנוע שלי, שיפצתי לפני כשבע שנים, ולשפץ מנוע של אופנוע, אם אתה מכיר אופנוע ארבע-פעימתי יפני, זה אומר שאתה מפרק את הקייס שלו ושל הגיר לגורמים הכי משניים שלהם, זה כולל פירוק אלטרנטור, מצמד, בורר הילוכים, כל גלגלי השיניים של הגיר, טיימינג, הצתה, משקולות איזון, בקיצור: הכול, לא כמו ברכב, שבו היחידות הן נפרדות.

את כל זה עשיתי רק על סמך ספר טיפולים שמסביר צעד צעד מה עושים. לא ראיתי עד אז מעולם איך נראים המכלולים האלה מבפנים. הדבר היחיד שבו נעזרתי בחבר מוסכניק, היה להראות לו את כל הגג"שים של הגיר, שיחליט בשבילי אלו זוגות להחליף, ואלו זוגות ישרדו עד לפעם הבאה שהקייס יפתח. בשביל זה צריך נסיון, שהיינס לא יכל לספק לי.

כנ"ל לא בהזדמנויות אחרות כששיפצתי או שיפרתי מכלולים גדולים אחרים ברכבים שונים. הדבר היחיד שהקפדתי עליו הוא לעבוד עם ספר צמוד, ולהקפיד על כל ההוראות בו.

ואני משוכנע, שכל אחד מאיתנו, שיעבוד צמוד עם ספר, ויהיה קפדן, יעשה עבודה טובה יותר, מאשר מוסך יבואן.

ועדיין לא התחלנו לדבר, כמובן, על רמת המוסריות, או המקצועיות, של מוסך ישראלי אופייני .

פורסם

אגב, כנס לכאן:

http://www.jeepolog.com/j6tech_iras_cj_restore.htm

תראה איך בחור, אחרי צבא, שלא הבין הרבה לפני שהוא קנה גרוטאת ג'יפ, נעזר בנו, ובספרים, פירק את הגרוטאה שלו לגורמים, ובנה אותה מחדש, כולל שיפוץ רוב המכלולים הראשיים, בלי להיעזר בשום מוסך.

בסופו של דבר הוא הגיע לרכב ברמה כזו, שרובנו יכולים רק לקנא.

• תוכן חדש...