Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמר, אני לא מסכים איתך.

העבודה הראשונה שעשיתי, לפני כ20 שנה היתה להחליף אטם ראש במנוע דיזל.

את מנוע וגיר האופנוע שלי, שיפצתי לפני כשבע שנים, ולשפץ מנוע של אופנוע, אם אתה מכיר אופנוע ארבע-פעימתי יפני, זה אומר שאתה מפרק את הקייס שלו ושל הגיר לגורמים הכי משניים שלהם, זה כולל פירוק אלטרנטור, מצמד, בורר הילוכים, כל גלגלי השיניים של הגיר, טיימינג, הצתה, משקולות איזון, בקיצור: הכול, לא כמו ברכב, שבו היחידות הן נפרדות.

את כל זה עשיתי רק על סמך ספר טיפולים שמסביר צעד צעד מה עושים. לא ראיתי עד אז מעולם איך נראים המכלולים האלה מבפנים. הדבר היחיד שבו נעזרתי בחבר מוסכניק, היה להראות לו את כל הגג"שים של הגיר, שיחליט בשבילי אלו זוגות להחליף, ואלו זוגות ישרדו עד לפעם הבאה שהקייס יפתח. בשביל זה צריך נסיון, שהיינס לא יכל לספק לי.

כנ"ל לא בהזדמנויות אחרות כששיפצתי או שיפרתי מכלולים גדולים אחרים ברכבים שונים. הדבר היחיד שהקפדתי עליו הוא לעבוד עם ספר צמוד, ולהקפיד על כל ההוראות בו.

ואני משוכנע, שכל אחד מאיתנו, שיעבוד צמוד עם ספר, ויהיה קפדן, יעשה עבודה טובה יותר, מאשר מוסך יבואן.

ועדיין לא התחלנו לדבר, כמובן, על רמת המוסריות, או המקצועיות, של מוסך ישראלי אופייני .

ידידי היקר, לא כ"כ אכפת לי שאתה טועה, הרבה יותר אכפת לי שאתה מטעה.

מאוד יכול להיות שאתה איזה עילוי במכונאות שניחן בקישרון מולד שברגע שנפל לך ליד מברג ומנוע עשית לו אוברול קומפלט (אני לא ציני, אני מאמין בכך באמת ובתמים ויש אנשים כאלה בכל תחום בחיינו).

העניין הוא שרוב רובנו לא כאלה! לתת לבחור ללא כל ניסין מכני כל שהוא לפרק ולהרכיב טיימינג זה 90-95 % גזר דין מוות למנוע.ועוד עסקינן בבחור שאין לו 1000 ש"ח לטיימינג אז תאר לך את גודל האסון כשילך מנוע בעקבות טיימינג קלוקל. מאיפה הוא ידע בדיוק לכוון טיימינג? איך הוא בכלל ימצא באיזה צד של האוטו זה נמצא? בקיצור, אתה חולק על שמר, אני חולק עליך ועכשיו יבוא פלוני אלמוני שיחלוק עליי, עולם כמנהגו סובב:wink:

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמר, אני לא מסכים איתך.

העבודה הראשונה שעשיתי, לפני כ20 שנה היתה להחליף אטם ראש במנוע דיזל.

את מנוע וגיר האופנוע שלי, שיפצתי לפני כשבע שנים, ולשפץ מנוע של אופנוע, אם אתה מכיר אופנוע ארבע-פעימתי יפני, זה אומר שאתה מפרק את הקייס שלו ושל הגיר לגורמים הכי משניים שלהם, זה כולל פירוק אלטרנטור, מצמד, בורר הילוכים, כל גלגלי השיניים של הגיר, טיימינג, הצתה, משקולות איזון, בקיצור: הכול, לא כמו ברכב, שבו היחידות הן נפרדות.

את כל זה עשיתי רק על סמך ספר טיפולים שמסביר צעד צעד מה עושים. לא ראיתי עד אז מעולם איך נראים המכלולים האלה מבפנים. הדבר היחיד שבו נעזרתי בחבר מוסכניק, היה להראות לו את כל הגג"שים של הגיר, שיחליט בשבילי אלו זוגות להחליף, ואלו זוגות ישרדו עד לפעם הבאה שהקייס יפתח. בשביל זה צריך נסיון, שהיינס לא יכל לספק לי.

כנ"ל לא בהזדמנויות אחרות כששיפצתי או שיפרתי מכלולים גדולים אחרים ברכבים שונים. הדבר היחיד שהקפדתי עליו הוא לעבוד עם ספר צמוד, ולהקפיד על כל ההוראות בו.

ואני משוכנע, שכל אחד מאיתנו, שיעבוד צמוד עם ספר, ויהיה קפדן, יעשה עבודה טובה יותר, מאשר מוסך יבואן.

ועדיין לא התחלנו לדבר, כמובן, על רמת המוסריות, או המקצועיות, של מוסך ישראלי אופייני .

ידידי היקר, לא כ"כ אכפת לי שאתה טועה, הרבה יותר אכפת לי שאתה מטעה.

מאוד יכול להיות שאתה איזה עילוי במכונאות שניחן בקישרון מולד שברגע שנפל לך ליד מברג ומנוע עשית לו אוברול קומפלט (אני לא ציני, אני מאמין בכך באמת ובתמים ויש אנשים כאלה בכל תחום בחיינו).

העניין הוא שרוב רובנו לא כאלה! לתת לבחור ללא כל ניסין מכני כל שהוא לפרק ולהרכיב טיימינג זה 90-95 % גזר דין מוות למנוע.ועוד עסקינן בבחור שאין לו 1000 ש"ח לטיימינג אז תאר לך את גודל האסון כשילך מנוע בעקבות טיימינג קלוקל. מאיפה הוא ידע בדיוק לכוון טיימינג? איך הוא בכלל ימצא באיזה צד של האוטו זה נמצא? בקיצור, אתה חולק על שמר, אני חולק עליך ועכשיו יבוא פלוני אלמוני שיחלוק עליי, עולם כמנהגו סובב:wink:

בברכה,יניב

.

חבר'ה, זה בדיוק העניין.

כמו בכבישים וגם במוסכים, יש כאלה "שיש להם את זה" ויש כאלה שפשוט אין להם את "זה"....

יש אנשים שבשביל החלפת נורה הכי פשוטה בעולם הולכים למוסך. בשבילכם זה סה"כ 30 שניות עבודה בלי מאמץ, בשביל אותם אנשים זה יכול להסתיים בנזק לפנס או לבית מנורה או אפילו בפציעה עקב הפעלת כח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סתם אנקדוטה - פעם שמעתי על בחור בצבא שהחליט לרצף את חדרו (בצבא) בקרמיקה - כלומר להדביק אותה עם דבק מיוחד לרצפה הקיימת.

כדי לחתוך את אחת הבלטות הוא השתמש בסכין מיוחדת, חרץ את האריח וכדי לשבור אותו הניחו על קצה של שולחן ונתן שתי מכות עם ידיו.

המכה הראשונה לא שברה וכשבא להכות שוב, הוא פספס בקצת את האריח והפינה של האריח נכנסה לו לתוך שורש כף היד תוך שהיא קורעת כמה ורידים.

הבנתי שהיתה שם כמות של דם שאלוהים ישמור והבחור הובהל לבי"ח.

בקיצור - כמו שאמרו קודמי - למי שאין "יד" או נסיון, יש דברים שעדיף לתת לבעל מקצוע שיבצע והתוצאה תהיה מקצועית והרבה יותר זולה.

אני מרשה לעצמי לומר כי יש לי חוש טכני ולאבי יש חוש טכני מדהים והמון נסיון עם רכבים כך שיש לי למי לפנות בעת הצורך אבל טיימינג וברקסים הם דברים שבחיים אני לא מתכוון לעשות לבד.

פורסם

הכי חשוב - לדעת שאם אתה מטפל לבד, יש סיכוי לכשלון, ואז תזדקק לבעל מקצוע והסיכוי הוא שזה יעלה כפליים.

מצד שני אין כמו ההנאה של ההצלחה לעשות את זה לבד...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שמר, דווקא עליך אני מתפלא מההודעה האחרונה, אתה הראשון שצריך לדעת שזה היה בציניות גמורה, בגלל מחזיר שמן להפסיד ראלי ? (אגב אני גם סבור שאתה יודע למי היא שייכת).

יניב, אולי אני לא יודע למתוח נכון את הטיימינג, אבל אני יודע שהוא נמצא בצד שמאל של המנוע כאשר אני עומד מול הרכב, ואני יודע עוד כמה דברים, למעשה הרבה דברים, פירוק והרכבה של מנוע וגיר (מדובר על פירוק והרכבה מהרכב, ולא המכלול עצמו), ועוד מספיק דברים, ויש לי חברים בעלי ידע טכני ורצון לעזור, השאלה היא איך באמת אני יכול לדעת למתוח את הטיימינג, ואל תקפצו בבקשה בהודעה "אתה לא יכול" כי גם אותו המוסכניק שאליו אני עלול לפנות, למד את זה איכשהו, לא ידוע לי על אדם שנולד עם כישורים מיוחדים לכיון טיימינג.

אגב, כל אותם אלו שחושבים שהמטרה פה היא חסכון כסף, אז יש טעות בידכם, המטרה היא הכיף והסיפוק העצמי של "סידרתי לבד, בלי מוסך", הכרה של עוד מכלול ברכב, וגם ידע אישי שלי שאני יודע בדיוק מה יושב מתחת למכסה חגורת הטיימינג, ויודע בדיוק איזה שמן נכנס לי לתוך הקרטר, וכולי וכולי...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
השאלה היא איך באמת אני יכול לדעת למתוח את הטיימינג, ואל תקפצו בבקשה בהודעה "אתה לא יכול" כי גם אותו המוסכניק שאליו אני עלול לפנות, למד את זה איכשהו, לא ידוע לי על אדם שנולד עם כישורים מיוחדים לכיון טיימינג.

אגב, כל אותם אלו שחושבים שהמטרה פה היא חסכון כסף, אז יש טעות בידכם, המטרה היא הכיף והסיפוק העצמי של "סידרתי לבד, בלי מוסך", הכרה של עוד מכלול ברכב, וגם ידע אישי שלי שאני יודע בדיוק מה יושב מתחת למכסה חגורת הטיימינג, ויודע בדיוק איזה שמן נכנס לי לתוך הקרטר, וכולי וכולי...

בודאי שאתה יכול, הבעיה היחידה עם טיימינג היא מה שאני קורה "פוטנציאל ההרס". ז"א מה הנזק הפוטנציאלי מזה שטעית במשהוא בהרכבה/כיוון. אם מדובר בפלאגים,חוטי הצתה,מיסב אופן או טיפול כל שהוא אחר, הפוטנציאל הוא נמוך לנזק משמעותי, בטיימינג זה אומר שהמנוע עלול ללכת לפח ולכן אני חושב שעדיף לעשות איזה טיימינג או שניים בליווי בעל מקצוע ואח"כ לטוס בסולו!

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...