Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמעט שנה רכשתי גולף (היפה והחמודה שלי) שנת 2000 , 2.0 , עם 61,000 ק"מ. היום אני עומד על 74,000 ק"מ .

לפני שבוע תיקנתי במוסך המרכזי (פליקס ) בעיה בציריה הקידמית (בגלל שנכנסתי לאיזה בור - העדפתי שהמוסך המרכזי יטפל בגלל שזה נראה לי משהו מורכב ) .

(בדרך כלל אני לא מטפל בפליקס אלא במוסך שמזה שנים אנו מטפלים בו ומאוד מרוצים ).

לאחר שסידרו לי את הבעיה ( לא נורא רק 500 שקל :wink: ) , אמרו לי כי עדיין לא החליפו ברכב רצועת טיימינג וכי יש להחליף כל 3 שנים .

1. למדתי עוד דבר שצריך לבדוק לפני שקונים רכב משומש ( לקח לפעם הבאה ).
  2. לפי מה שידעתי עד עכשיו רצועת טיימינג מחליפים כל 100,000 ק"מ בגולף .
  3. מה קורה אם לא מחליפים רצועת טיימינג בזמן - יכול לגרום נזק ? , כי בעצם כבר בזמן הרכישה היה צריך להיות מוחלף .
  4. האם הם יכולים לדעת שלא הוחלף כבר בעבר במוסך אחר , או שהם בודקים בעיין ?
  5. האם כדאי לעשות את זה רק במוסך המרכזי או בכל מוסך טוב .
  6. אמרו לי שזה יעלה 1,000 ש"ח + מע"מ (אני מעריך 1500 ש"ח כולל עבודה+ניסים ונפלאות של המוסך המרכזי ), האם מחיר הגיוני .

אה , כמובן , מה זה בדיוק רצועת טיימינג .

פורסם

לפני כמעט שנה רכשתי גולף (היפה והחמודה שלי) שנת 2000 , 2.0 , עם 61,000 ק"מ. היום אני עומד על 74,000 ק"מ .

לפני שבוע תיקנתי במוסך המרכזי (פליקס ) בעיה בציריה הקידמית (בגלל שנכנסתי לאיזה בור - העדפתי שהמוסך המרכזי יטפל בגלל שזה נראה לי משהו מורכב ) .

לאחר שסידרו לי את הבעיה ( לא נורא רק 500 שקל :wink: ) , אמרו לי כי עדיין לא החליפו ברכב רצועת טיימינג וכי יש להחליף כל 3 שנים .

3. מה קורה אם לא מחליפים רצועת טיימינג בזמן - יכול לגרום נזק ? , כי בעצם כבר בזמן הרכישה היה צריך להיות מוחלף . היה צריך זה בתיאוריה. אם לא החליפו והרצועה מסיימת את חייה, תחליף. אם רצועת טיימינג נקרעת, תגיד שלום לראש מנוע.
  4. האם הם יכולים לדעת שלא הוחלף כבר בעבר במוסך אחר , או שהם בודקים בעיין ? בד"כ רואים אם היא יבשה או סדוקה
  5. האם כדאי לעשות את זה רק במוסך המרכזי או בכל מוסך טוב . בכל מוסך טוב
  6. אמרו לי שזה יעלה 1,000 ש"ח + מע"מ (אני מעריך 1500 ש"ח כולל עבודה+ניסים ונפלאות של המוסך המרכזי ), האם מחיר הגיוני .

אה , כמובן , מה זה בדיוק רצועת טיימינג . רצועת טיימינג זו הרצועה שמסובבת את גל הזיזים

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

רצועת תזמון יש להחליף גם אם מס' הק"מ שהיתה בשימוש נמוך, אך הרכב עבר 3 שנים, כי היא נוטה להתייבש ולהסדק ועלולה להיקרע באמצע הנסיעה. נזק נלווה עלול להיות לראש מנוע, שסתומים ובוכנות.

קשה לראות חזותית מה מצב הרצועה וכנראה שבמוסך ראו את היסטוריית טיפולי הרכב (במוסכים מורשי

היבואן) שלפיה לא הוחלפה הרצועה. עצתי לך, להחליפה.

מוסך המתמצא ומכיר פולקסווגן יכול לבצע זאת גם היטב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אגב, רצועת טיימינג כשמה כן היא, היא מתזמנת את תנועת השסתומים (ולפעמים גם חלקים אחרים) בהתאם לסיבוב של המנוע.

אם הרצועה נקרעת, קיים סיכוי שהמנוע עוד יסתובב קצת (או שתנסה בטעות להניע אותו) ואז הבוכנות ימשיכו לנוע, בעוד השסתומים יישארו סטאטיים. כאשר בוכנה פוגשת בשסתום זה לא נעים בכלל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ולהמחשה, בדיון זה תמצא תיאור מקרה עדין של קריעת רצועת הטיימינג של מנהלנו האהוד רוני.

שים לב כיצד פגעו השסתומים בבוכנות אך לא נגרם נזק כמעט.

מאידך, בעמוד השלישי חפש את תמונתו של מנוע הרנו 5 של חנן, בה מתוארת בוכנה שנשברה כליל לאחר פגיעה בשסתום.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

3. מה קורה אם לא מחליפים רצועת טיימינג בזמן - יכול לגרום נזק ? , כי בעצם כבר בזמן הרכישה היה צריך להיות מוחלף .

1. נכון מאווד...

2. אני הייתי לוקח מקדם בטחון ומחליף אחרי 60-70 אלף, הנזק שיכול להגרם הוא גדול ובמיוחד במנועי 16V.

3. קריעת הרצועה יכול לגרום לנזק למנוע שבגללו תצטרך להחליף שסתומים לפחות...

4. כל מוסכניק יוכל להגיד לך מה המצב של החגורה...

5. אני אישית ממליץ למצוא מוסכים שלא שייכים לחברה (כאלה שיש להם נסיון בסוג רכב הספיציפי), יעלה לך פחות וגם תקבל שירות מקצועי יותר...

6. סביר שכן, עבודה דומה בווקטרה מנוע 2.0 16V עלתה בסביבות 1800 ש"ח.

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם

מה המצב אייל, הרבה זמן לא דיברנו :wink:

כפי שכבר ענו לך טיימינג זה דבר מאוד חשוב ואסור להזניח,

הצעות מחיר אני ממליץ לקחת מכמה מקומות, לאו דווקא מוסכים מורשים

אפשר גם מומחים לVW.

ממליץ על ג.ג.ג ברעננה, אם אתה עדיין מסתובב באזור.

כמו כן, בדוק PM

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
חברה, לפי הידוע לי ישנם מכוניות שגם אם החגורה תקרע לא יגרם למנוע נזק מכיוון שישנם מרווחים

באילו מכוניות הדבר תקף אם בכלל?

תודה

אני יודע שהדבר תקף בכל מנועי ה- 16V אבל אני לא ממש בטוח, באופלים למשל, קריעת חגורת טיימינג ב- 16V כן תגרום לנזק ובנוסף נזק יכול להגרם - בסבירות נמוכה - למנועי 8V

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם

אז מה בעצם ההבדל בין רצועת טיימינג לבין שרשרת טיימינג, ולמה טוענים שאת השרשרת לא צריך להחליף ולא לגעת בה בכלל?אצלי בטויוטה נאמר לי שיש לי שרשרת, אך שמתי לב שבעצם יש לי רצועה מגומי מצד שמאל של המנוע, ואין לה שום מאפיינים של שרשרת...

פורסם

ההחלטה :

אני כנראה ינסה להשיג מספר הצעות ובזמן הקרוב יחליף רצועת טיימינג .

Shahaf - הדיון עם התמונות באמת מדהים ומלמד קצת .

תודה לכל התגובות לעיניין .

אייל

פורסם
אז מה בעצם ההבדל בין רצועת טיימינג לבין שרשרת טיימינג, ולמה טוענים שאת השרשרת לא צריך להחליף ולא לגעת בה בכלל?אצלי בטויוטה נאמר לי שיש לי שרשרת, אך שמתי לב שבעצם יש לי רצועה מגומי מצד שמאל של המנוע, ואין לה שום מאפיינים של שרשרת...
מה שאתה רואה מחוץ למנוע זאת כנראה רצועה אחרת- גנרטור,מאורר .שרשרת הטימינג נמצאת מאחורי איזה שהוא מכסה בד"כ.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
כנאמר לעיל, הרצועה אותה אתה רואה היא רצועת האביזרים ותפקידה להניע את האלטרנטור, המאוורר, ומשאבת היגוי הכוח.

רצועת הטיימינג עשויה מגומי, ולו בלאי טבעי. לאחר זמן מה יש להחליפה ע"מ להקדים תרופה למכה, לבל לא תקרע הרצועה ויגרם נזק חמור למנוע.

שרשרת הטיימינג אינה זקוקה להחלפה (לטענתך, לכל הידוע לי ישנם רכבים בהם יש לטפל גם בשרשרת) מכיוון שהיא עשויה מתכת ועמידה לעומסים גבוהים ולכן אין סיכוי שהיא תקרע.

רצועת/שרשרת הטיימינג מחופה ע"י כיסוי פלסטיק (לרוב) כלשהו, אשר מגן עליה מאבק, גרגירי חול ושאר ירקות. כל אלו יכולים לפגוע בצורה כלשהי בשרשרת וכך לפגוע בתזמון ומכאן לפגוע במנוע.

ומוטי - אמנם כיסיו של רוני אכן בוכים עדיין על המכה, אך בטוחני שאם הנזק היה מתקרב לנזק שתיאר חנן באותו דיון הוא היה מתפלל שהנזק יהיה כמו שאכן קרה לו.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...