Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה לשרים במקום וולוו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על רקע האיומים על השרים, השב"כ מבקש להחליף את מכוניות השרים לממוגנות. והרכב הממוגן הכי משתלם הוא, כמובן, סקודה סופרב, שעולה "רק" 900000.

במכרז מתמודדים גם: ב.מ.וו, אודי, סאאב ואלפא רומיאו.

לינק לכתבה המלאה ב YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3050414,00.html

ציטוט מאחת התגובות: אלפא לשרים? הם עלולים לרצות לנהוג... ואז יפטרו את הנהגים, יעלו את המהירות המותרת, יתמכו בספורט המוטורי.... ואז (אולי) נהיה מדינה מתוקנת.... בקיצור, עדיף סקודה !!!

נ.ב. רוני, ככה זה טוב?:wink:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככה זה מצוין :wink:

והנה אנקדוטה מעניינת - במשרדי הממשלה עובדים נכים שזכאים לרכב מתאים. מכיוון שאנחנו חיים במדינה הגיונית, הזכאות לסדר גודל של רכבים נמדדת בנפח מנוע בלבד. כך לאורך שנים היו זכאים הנכים לרכבים בנפח שני ליטר (2.0). באותן השנים הרכב שהיה מתאים היה רכב מסוג וולבו, בעל נפח מנוע כזה. עוברות השנים ו-וולבו מגדילה את נפח המנוע ל-2.4 ליטר (או משהו בסגנון). זועקים הנכים ומבקשים שלא לרדת ברמה וכך מאשרת להם המדינה את השדרוג. שוב עוברות השנים וכיום מחירי מכוניות הוולבו המקבילות צומחים לסכומים מטורפים. 250000-300000 ש"ח ויותר. וכך יוצא שתקציבית עלויות רכבי הנכים גבוהות משמעותית מבעבר, באופן יחסי. האם קשה להם לעבור למכוניות שני ליטר מודרניות במחיר של כ-150000 ש"ח? ברור שלא...

ואל תלהיבו אותי עוד בקשר לחוסר היעילות של תחזוקת הרכבים בצה"ל... כמה כספים מתבזבזים, זה לא יאומן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואל תלהיבו אותי עוד בקשר לחוסר היעילות של תחזוקת הרכבים בצה"ל... כמה כספים מתבזבזים, זה לא יאומן...

רוני

אני קצת מפחד להלהיב אותך. אבל בכ"ז, מה כוונתך חוסר יעילות בתחזוקת רכבים בצבא? הרי רוב הרכבים ה"לבנים" מטופלים בחוץ.

פורסם

אני לא רוצה לבאס לך את השועלים ואולי מדובר בגישה מאוד צרת מחשבה או התחשבות

לדעתי נכה צה"ל, (שרובם נפגעי פעילות מבצעית למען המדינה הזאת...) זכאי להרבה יותר מסתם וולבו מסריחה.....אז עזוב את הנכים בצד יש הרבה יותר מקומות מבזבזים לא פחות שגדושים באוכלי חינם, להבדיל מהנכים שהוולבו הזאת היא אולי פיצוי קטנטן בים של עצב וקושי תמידי !

פורסם
אני קצת מפחד להלהיב אותך. אבל בכ"ז, מה כוונתך חוסר יעילות בתחזוקת רכבים בצבא? הרי רוב הרכבים ה"לבנים" מטופלים בחוץ.

זאת בדיוק הבעיה. הצבא כבול בחוזי תחזוקה דרקוניים שעולים לו הון תועפות ומבזבזים מיליוני שקלים בשנה, במקום לטפל ברכבים נקודתית כשהם דורשים תחזוקה. הייתי המום כששמעתי את זה. ידעת למשל שהצבא דורש רק חלפים מקוריים וחדשים? כן כן, גם במכוניות בנות 6-7. לא שזה אומר שהוא גם מקבל את זה. הרי המוסך יכול לדחוף לו איזה חלק חליפי שהוא רוצה, לכתוב מקורי ו"חדש" ולדרוש סכומי עתק.

וכמובן שיש את עניין הטיפול החודשי - כמעט כל רכב צבאי מקבל טיפול חודשי "אוהב" בעזרת נהגי היחידה המשועממים, שלוקחים אותו למוסך לבדיקות ואנא-ערף. כאילו שעל כל רכב אחר צריך לשלם טיפול בכל חודש. רכבים הרי נוסעים לפחות שנה או 15000 ק"מ בין טיפולים, אז למה צריך להכניס את האוטו למוסך כל חודש?

יותר מזה - לפי החוזה, על כל רכב משלם הצבא סכום שנתי קבוע לתחזוקה, לא משנה מה. בשנים הראשונות זה כמה אלפים בודדים של שקלים לתחזוקה שנתית, אבל החוזה הוא לחמש שנים ואם מאריכים אותו (דבר שקורה באלפי רכבים מדי שנה) הסכום המשולם לתחזוקה שנתית גדל פי כמה ומגיע לסכום חמש ספרתי (!!). עכשיו תעשו בעצמכם את החשבון, נניח 15000 ש"ח על 1200 רכבים לשנה - כמה מיליונים זה? כן כן... ואתם באמת חושבים שכל אחד ואחד מהרכבים האלו דורש טיפולים בכאלו סכומים מדי שנה? ממש...

נו, לפחות עכשיו הצבא מגיע לשנות האלפיים ונכנס לליסינג. חבל רק שמעכשיו כל בעלי הדרגות יסעו בזבל קוריאני... :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בטח שיגידו תודה.

תראה איזה פאר

skoda1_wa.jpg

אתה לא מחדש לי שום דבר :wink:

אני נסעתי לראות את הסופרב (במיוחד. הפסדתי יום לימודים) ברגע שהיא נחתה בסוכנות המרכזית (דאז - ברחוב המסגר).. היא הייתה בצבע בורדו חביב :-D

ומאז ראיתי אותה עוד "כמה" פעמים :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לדעתי נכה צה"ל, (שרובם נפגעי פעילות מבצעית למען המדינה הזאת...) זכאי להרבה יותר מסתם וולבו מסריחה.....אז עזוב את הנכים בצד יש הרבה יותר מקומות מבזבזים לא פחות שגדושים באוכלי חינם, להבדיל מהנכים שהוולבו הזאת היא אולי פיצוי קטנטן בים של עצב וקושי תמידי !

נכים מקבלים המון כספים מהמדינה. בוודאי שהם זכאים גם לרכב, אבל לא היית נותן להם מרצדס בחצי מיליון ש"ח, נכון? אז למה וולבו ב-300000, נניח, כשאפשר גם מזדה ב-150000? לא קראת היטב מה שכתבתי כנראה. זה לא עצם העובדה שיש להם וולבו במקום מזדה, זה העובדה שפעם הם קיבלו וולבו רק בגלל שהיא התאימה בתקציב ובדרישות, כיום גם מזדה מתאימה לדרישות וכסף לא ממש יש...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
נו, לפחות עכשיו הצבא מגיע לשנות האלפיים ונכנס לליסינג. חבל רק שמעכשיו כל בעלי הדרגות יסעו בזבל קוריאני... :wink:

רוני

אם נכנסת לנושא הליסינג, יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן.

אני רואה את הנהגים ביחידה מתעללים ברכבי ליסינג אלו. יום יבוא, והרכבים הנ"ל ימכרו. כיום, כשרכב יוצא מהצבא הוא נמכר במחיר נמוך מאוד (לעיתים גם ב40-50% מערכו בשוק), ובצדק. מה יקרה כשרכבים אלו ימכרו? הרי הם רכבים רגילים (אזרחיים לחלוטין) ששייכים ל"קל אוטו". וכיום, רכב ליסינג נמכר, בקושי, ב 15% הנחה. ובסעיף בעלים קודמים יופיע "ליסינג" ולא "משרד הביטחון".

צבי

פורסם
נכים מקבלים המון כספים מהמדינה. בוודאי שהם זכאים גם לרכב, אבל לא היית נותן להם מרצדס בחצי מיליון ש"ח, נכון? אז למה וולבו ב-300000, נניח, כשאפשר גם מזדה ב-150000? לא קראת היטב מה שכתבתי כנראה. זה לא עצם העובדה שיש להם וולבו במקום מזדה, זה העובדה שפעם הם קיבלו וולבו רק בגלל שהיא התאימה בתקציב ובדרישות, כיום גם מזדה מתאימה לדרישות וכסף לא ממש יש...

רוני

זה כמו סעיף "הקפאת שכר" בצבא. הטבות, אתה תמיד יכול (ומוזמן) לתת. הרעות, אף פעם לא.

במילים אחרות- נתת, אתה לא יכול לקחת.

פורסם
.

וכמובן שיש את עניין הטיפול החודשי - כמעט כל רכב צבאי מקבל טיפול חודשי "אוהב" בעזרת נהגי היחידה המשועממים, שלוקחים אותו למוסך לבדיקות ואנא-ערף. כאילו שעל כל רכב אחר צריך לשלם טיפול בכל חודש. רכבים הרי נוסעים לפחות שנה או 15000 ק"מ בין טיפולים, אז למה צריך להכניס את האוטו למוסך כל חודש?

רוני

זאת שאלה ש"הטרידה" גם אותי בזמנו , "כמה כסף הם עושים על הצבא?!"..

בקשר לטיפול חודשי למיטב ידיעתי הטיפול מתבצע בסדנה צבאית , ובמידת הצורך הוא נשלח למוסך לתיקון שנחשב לסיכון בטיחותי.

GOT סחוג?

פורסם
אם נכנסת לנושא הליסינג, יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן.

אני רואה את הנהגים ביחידה מתעללים ברכבי ליסינג אלו. יום יבוא, והרכבים הנ"ל ימכרו. כיום, כשרכב יוצא מהצבא הוא נמכר במחיר נמוך מאוד (לעיתים גם ב40-50% מערכו בשוק), ובצדק. מה יקרה כשרכבים אלו ימכרו? הרי הם רכבים רגילים (אזרחיים לחלוטין) ששייכים ל"קל אוטו". וכיום, רכב ליסינג נמכר, בקושי, ב 15% הנחה. ובסעיף בעלים קודמים יופיע "ליסינג" ולא "משרד הביטחון".

צבי

במעבר לליסינג הצבא עובר למתכונת זהה כמו בכל חברת הייטק, נניח. הרכבים נחכרים ל-3 שנים (נניח), משולם סכום חודשי ובסיום התקופה הרכב חוזר לחברת הליסינג. מה החברה עושה איתו אח"כ - בעיה שלה...

זה כמו סעיף "הקפאת שכר" בצבא. הטבות, אתה תמיד יכול (ומוזמן) לתת. הרעות, אף פעם לא.

במילים אחרות- נתת, אתה לא יכול לקחת.

תתפלא... :roll: אבל נעזוב את זה כרגע...

זאת שאלה ש"הטרידה" גם אותי בזמנו , "כמה כסף הם עושים על הצבא?!"..

בקשר לטיפול חודשי למיטב ידיעתי הטיפול מתבצע בסדנה צבאית , ובמידת הצורך הוא נשלח למוסך לתיקון שנחשב לסיכון בטיחותי.

לומר לך את האמת, אני לא סגור על זה. אני רק יודע שאין שום צורך לבצע טיפול חודשי וניתן לחסוך הון בכ"א וחלפים באם נושא הטיפול החודשי יבוטל, כמו שצריך להיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מי אמר לך שרובם נפגעי פעילות מבצעית למען המדינה הזאת?

מי אמר לכם שכל נכה צה"ל מקבל וולבו מסריחה? חלוקה של רכבים אצל נכים הולכת לפי אחוזי פגיעה ורכב הייצוגי הנמוך ביותר הוא קורולה 1600.

Zoom-Zoom...

פורסם

מנסיון העבר לא אתפלא אם הידיעה מופצת ע"י יבואן סקודה כדי לזכות בנקודות, גם לובינסקי פעם היו בסרט...

לפי עומק הכיס של יבואן וולוו, הוא לא יוותר כ"כ מהר...

ורק כדי לסבר את האוזן: רכבי ה-S80 של השרים עלו למדינה כ-175000 ש"ח במקום 370000 ש"ח שדגם זה עולה לצרכן, אם יבואן וולוו יראה שהממשלה בורחת לו מן הידיים הוא יירד במחיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...