Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
וכיתת יורים בפעם הרביעית.

בפעם החמישית להרוס את בית המשפחה.

בפעם השישית שלילת אזרחות לצאצאים אם יש.

בפעם השביעית גלות בבל.

:roflmao:

בכל אופן, יש רכב או שיירת רכבים צפופה בימני על מאה קילומטרים לשעה. אני עוקף אותו במאה ועשרים - הפרש מהירויות סביר לכל הדעות. באמצע העקיפה, מתקרב נהג אחר שנוסע מהר יותר. לא ברמה שהוא עומד להתנגש בי אבל בהחלט כזו שתדרוש ממנו להאט ולחכות שאסיים את העקיפה.

עכשיו, לשיטתך, האם אני צריך לערוך לדוושת הגז שידוך עם השטיח כדי לא להפריע לו?

אני לא שואל בשביל תוכחה. תאמין לי, אני עושה מה שאני יכול כדי לא להפריע. זה לא שמצבים כאלו קורים לי באופן תדיר, למעשה זה כמעט כלל לא קורה לי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור מי שנוהג בכביש, יש לך שליטה על מה שקורה מאחוריך. כשאתה יוצא לעקיפה, במהירות בה אתה מרגיש בטוח (ושכולם י*דיינו, כי 120 זה סבבה ו 130 זה פשערשעקסדהרוצכט), ומחליט שדובק בה עד אין קץ - אתה הוא הביריון. תחזור לימין או אל תעקוף כלל.

Sent from my OnePlus 3T

פורסם
:roflmao:

בכל אופן, יש רכב או שיירת רכבים צפופה בימני על מאה קילומטרים לשעה. אני עוקף אותו במאה ועשרים - הפרש מהירויות סביר לכל הדעות. באמצע העקיפה, מתקרב נהג אחר שנוסע מהר יותר. לא ברמה שהוא עומד להתנגש בי אבל בהחלט כזו שתדרוש ממנו להאט ולחכות שאסיים את העקיפה.

עכשיו, לשיטתך, האם אני צריך לערוך לדוושת הגז שידוך עם השטיח כדי לא להפריע לו?

אני לא שואל בשביל תוכחה. תאמין לי, אני עושה מה שאני יכול כדי לא להפריע. זה לא שמצבים כאלו קורים לי באופן תדיר, למעשה זה כמעט כלל לא קורה לי.

אתם מפספסים את הנקודה.

יש נהגים בריונים שמנסים לפזר עם האורות שלהם פקקי תנועה, בדיוק כמו שיש נהגים שעוקפים מהשול.

אבל לצד השני, לנהג הממהר לרוב אין דרך ממשית לדעת אם הרכב לפניו מתכוון לסיים עקיפה ולחזור לימני, אם הוא מאלו שחושבים שנסיעה בשמאלי הופכת אותו ליותר מהיר באיזה קסם סודי, אם הוא נרדם, אם הוא סבא מבוהל או בחורה שאפילו לא יודעת איפה נמצאת, או פרנקוס שרוצה לחנך אותו.

ולכן יש את הסטנדרט החברתי הנחמד של לסמן עם האורות לנהג לפניך שיזוז.

ושוב, כן, יש את המגזימים. אבל זה די סדר גודל של מגזים אחד לבערך מאה אנשים שנוסעים בשמאלי, כי ככה.

שם הבעיה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

במצב כזה סיים את העקיפה ותחזור לימין כמה שיותר מהר, אני לרוב לא נוהג להבהב לנהגים כאלה אבל אם תמשיך להזדחל לך בשמאלי בסבבה תקבל הבהוב.

לכולם מותר לעקוף אבל סיימת - עוף.

אם אתה מאיץ סבבה ומתכונן לעקיפה כמו שצריך אין סיבה שזה ייקח יותר מכמה שניות בודדות.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם (נערך)
לנהג הממהר לרוב אין דרך ממשית לדעת אם הרכב לפניו מתכוון לסיים עקיפה ולחזור לימני, אם הוא מאלו שחושבים שנסיעה בשמאלי הופכת אותו ליותר מהיר באיזה קסם סודי, אם הוא נרדם, אם הוא סבא מבוהל או בחורה שאפילו לא יודעת איפה נמצאת, או פרנקוס שרוצה לחנך אותו.

לא אמרתי כלום על לסמן קצר באורות. אתה רוצה, תסמן. אני לא אומר את זה בעזפנות חלילה. אני מבין מה אתה רוצה להשיג עם הסימון הזה.

אם אתה מאיץ סבבה ומתכונן לעקיפה כמו שצריך אין סיבה שזה ייקח יותר מכמה שניות בודדות.

אם אני עוקף שיירה צפופה - זה יכול לקחת הרבה יותר זמן. אז אין מה לעשות ומחכים בסבלנות. שוב, אני לא אומר את זה בעזפנות, אלא פשוט כי זה כורח המציאות.

אם אני אראה שיש מישהו מאחורי שמתעכב אני בהחלט אנסה לזרז מעט את העקיפה אבל אני לא:

אעשה קיקבוקסינג עם דוושת הגז רק כדי לפנות לך מקום.

אידחף לרווחים קטנים בתוך השיירה שאני מנסה לעקוף כדי לפנות לך את מסלול ההמראה.

אל תשכח שגם אחרי שסיימתי את העקיפה אני צריך לפתוח רווח סביר מהנעקף לפני שאני מתחיל לחזור ימינה.

פורסם

המישהו הזה ששמת אליו לב שמתעכב מאחוריך, לרוב ניתן לראות אותו מגיע שכן ברוב המקרים הוא לא על למעלה ממאתיים חמישים קמש.

אם אתה מתחיל להתחשב בו בזירוז עקיפתך כשהוא כבר מאחוריך, וגם אחרי הבהוב, האם לא הבחנת בו מאוחר מידי?

האם נתכנן את נסיעתנו רק במבט דרך השמשה הקדמית, אך לא נעשה כך בהתאם למשתקף במראה?

פורסם (נערך)

הנקודה שלך נכונה, ובאמת מעטים המקרים שבהם שימוש במראות ותכנון נכון לא יצליח למנוע עיכוב מיותר של נהג מהיר יותר, ולכן כפי שכבר אמרתי זה כמעט ולא קורה לי. אני לא יכול לזכור מתי קרה לי משהו כזה אי פעם, למעשה.

אבל עדיין, גם זה יכול לקרות (אולי, למשל, הנהג יצא פתאום לעקיפה ממיקומו כמה מכוניות מאחורי ומאיץ בקצב מהיר בהרבה ממני?) וכשזה קורה, שומה על הנהג שמאחור להמתין בסבלנות.

פורסם (נערך)
במצב כזה סיים את העקיפה ותחזור לימין כמה שיותר מהר, אני לרוב לא נוהג להבהב לנהגים כאלה אבל אם תמשיך להזדחל לך בשמאלי בסבבה תקבל הבהוב.

לכולם מותר לעקוף אבל סיימת - עוף.

זה משפט המחץ - נ ק ו ד ה !

הנקודה שלך נכונה, ובאמת מעטים המקרים שבהם שימוש במראות ותכנון נכון לא יצליח למנוע עיכוב מיותר של נהג מהיר יותר, ולכן כפי שכבר אמרתי זה כמעט ולא קורה לי. אני לא יכול לזכור מתי קרה לי משהו כזה אי פעם, למעשה.

אבל עדיין, גם זה יכול לקרות (אולי, למשל, הנהג יצא פתאום לעקיפה ממיקומו כמה מכוניות מאחורי ומאיץ בקצב מהיר בהרבה ממני?) וכשזה קורה, שומה על הנהג שמאחור להמתין בסבלנות.

אתה יודע כמה פעמים אני נתקל בבעיה הזו? אנשים לא לוקחים בחשבון תאוצה של כלי רכב לצערי ונכנסים לך באמצע, דבר שרק בלימת חירום מונעת תאונה

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

^^אכן לא פעם ולא פעמיים נתקלתי באנשים כאלה, אני משייט לי בכיף ב110 בא לעקוף מישהו שעל 90(תקראו לי בריון או וואטאבר) חצי ק"מ לפני רמזור(ירוק) אני עוקף, הרמזור רק התחיל להבהב ואיזה סבא יוצא מהימין כבר עצר בירוק מהבהב:shock:(כאילו מה?! עצירה מוחלטת בירוק מהבהב? WTF) קלאצ'+ברקס לריצפה ונעצר 4 מטר ממנו בזמן שהאוטו, זיהה לבד בלימת חירום כיבא מנוע והפעיל וינקרים:?), אני עם דופק של 160קמ"ש והסבא כנראה קיבל דופק של 0 קמ"ש:crazyeyes

פורסם
אתה יודע כמה פעמים אני נתקל בבעיה הזו? אנשים לא לוקחים בחשבון תאוצה של כלי רכב לצערי ונכנסים לך באמצע, דבר שרק בלימת חירום מונעת תאונה

הנקודה היא שיכול לקרות גם לנהג העירני מצב שבו הוא מבצע עקיפה על רכב או שיירת רכבים ומעכב רכב מהיר יותר עד לסיום אותה עקיפה, וזה בסדר.

פורסם
וכיתת יורים בפעם הרביעית.

בפעם החמישית להרוס את בית המשפחה.

בפעם השישית שלילת אזרחות לצאצאים אם יש.

בפעם השביעית גלות בבל.

לא, פשוט ככה הבריונים יבינו שאסור להבהב.

יש גם כאלו שמהבהבים כשאתה על 90 בימני ויש כאלו שמהבהבים כי למישהו לוקח יותר משניה וחצי לצאת מחניה.

מן הסתם במקביל צריך לתת קנסות לאלו שמתנחלים בשמאלי אבל אין הצדקה להבהוב.

זה לא מקובל בשום מקום מתורבת.

ולפעמים, רק לפעמים, כשאתה על 120 בנתיב השמאלי, אתה מבצע עבירה בעצמך.

בחייאת, זה פורום חובבי נהיגה. את הסיפורים על "מהירות מופרזת" אפשר להשאיר לחברים של נאור מאור ירוק.

לא מהירות מופרזת אלא מהירות סבירה.

אם אין לי סיבה לנסוע יותר מהר מ120, אני לא אסע.

למה?

- כי זה קצת יותר בטוח.

- כי אני חוסך דלק.

- כי יותר נוח לי על 2200 סל"ד ולא על 3000.

- כי אין לי צורך.

- כי תכננתי את הנסיעה שלי ככה.

- כי מעל המהירות הזאת יש סיכוי לקבל קנס.

בתור מי שנוהג בכביש, יש לך שליטה על מה שקורה מאחוריך. כשאתה יוצא לעקיפה, במהירות בה אתה מרגיש בטוח (ושכולם י*דיינו, כי 120 זה סבבה ו 130 זה פשערשעקסדהרוצכט), ומחליט שדובק בה עד אין קץ - אתה הוא הביריון. תחזור לימין או אל תעקוף כלל.

Sent from my OnePlus 3T

אם אני עוקף כמה רכבים שנוסעים על 90 ואני על 120, אז כן, שייזדיין בסבלנות מי שמאחורי ואני לא נוסע מספיק מהר בשבילו.

אתם מפספסים את הנקודה.

יש נהגים בריונים שמנסים לפזר עם האורות שלהם פקקי תנועה, בדיוק כמו שיש נהגים שעוקפים מהשול.

אבל לצד השני, לנהג הממהר לרוב אין דרך ממשית לדעת אם הרכב לפניו מתכוון לסיים עקיפה ולחזור לימני,

אני תמיד מאותת ימינה כדי להראות להם שאני עומד לחזור לנתיב שלי.

הבעיה עם זה היא שהם נדבקים אלי ומתחילים לעקוף אותי כשעדיין לא חזרתי לנתיב, אז הם עוברים 5 ס"מ מהאוטו שלי.

אם הוא מאלו שחושבים שנסיעה בשמאלי הופכת אותו ליותר מהיר באיזה קסם סודי, אם הוא נרדם, אם הוא סבא מבוהל או בחורה שאפילו לא יודעת איפה נמצאת, או פרנקוס שרוצה לחנך אותו. אני לא רוצה לחנך אותו. אני רוצה שהוא לא יהבהב לי וייתן לי להשלים את העקיפה במהירות נורמלית.

ושוב, כן, יש את המגזימים. אבל זה די סדר גודל של מגזים אחד לבערך מאה אנשים שנוסעים בשמאלי, כי ככה.

שם הבעיה.

לא, אין את הסטנדרט של לסמן עם האורות לנהג שלפניך שיזוז.

בגרמניה אתה מאותת והוא אמור לראות את זה כ"עוף לי מהנתיב", וזה בסדר. אפשר לעשות את זה ברוגע וזה לא מפריע.

מקסימום אתה רואה את זה וחושב "אוי, שיט! הפרעתי למישהו..."

אבל ההבהוב הוא פעולה תוקפנית ובריונית שצריך להיפטר ממנה, במיוחד כשהיא מלווה בהיצמדות מאחורה, כשברור לך שברגע שתתחיל לעבור נתיב הוא יאיץ ויעבור 5 ס"מ ממך, אז אתה לא יכול למנוע תאונה בכל מקרה שהוא.

פורסם

דווקא אני רואה את ההבהוב כפיתרון האדיב יותר, תחשוב על זה שהאלטרנטיבה זה לצפור.

כמובן שלא מדובר על סדרת היבהובים מהירה אלא שניים וזהו, "שים לב אני מאחוריך ואשמח להתקדם קצת יותר מהר".

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא, אין את הסטנדרט של לסמן עם האורות לנהג שלפניך שיזוז.

אתה קובע את הסטנדרטים?

אם אני עוקף כמה רכבים שנוסעים על 90 ואני על 120

אז אתה עבריין תנועה. שבמקרה, כמו רוב עברייני התנועה, חושב שדווקא מה שאתה עושה זה לגיטימי מאוד

לא מהירות מופרזת אלא מהירות סבירה.

אתה טועה. מבחינה חוקית אתה עבריין.

פרנקוס, בחייאת. בגרמיה נצמדה לי פרארי לתחת בכמה הזדמנויות, למרות שעקפתי בכל פעם בדיוק משאית אחת, ויצאתיל עקיפה כשהפרארי האלו אפילו לא נראו במראה האחורית.

הבריונות שלך היא בריונות גם כן, רק מזן אחר. פאסיב אגרסיב הוא עדיין אגרסיב. גם אם תלווה אותו בסיפורים ושכוע עצמי שמה שאתה עושה שונה וטוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש לעבור על החוק מבחינת מהירות ויש בריונות.

אני לא בריון.

אני דווקא נהג מאוד אדיב.

אני דואג לא לעקוף כשיש רכב שאני יכול להפריע לו אבל אם אני עוקף שיירה של 20 רכבים על 120, אין סיבה שמישהו יהבהב לי מאחורה, גם אם הוא ממש ממהר.

אגב, אני גם לא "פועל" נגד אף אחד אז אין בריונות מצידי.

אני פשוט נוסע בקצב סביר.

פורסם
דווקא אני רואה את ההבהוב כפיתרון האדיב יותר, תחשוב על זה שהאלטרנטיבה זה לצפור.

לא חסרים נהגים שדווקא ידפקו בלימה ברגע שיהבהבו להם (האגו נפגע ; מי אתה החבוב בפיקנטו 1.25 שתהבהב לי לפנות לך את הדרך, מי).

• תוכן חדש...