Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,בתור אחד שלא מבין כלום במערכות סטריאו לרכב,באיזה מקרה מתקינים כבל מתח במערכת?

לצורך הדגמה,אצלי ברכב מותקנת מערכת המורכבת מזוג רמקולים קדמיים 6.5",זוג רמקולים אחוריים 6*9,מגבר 5 ערוצים של PCA וסאבוופר 12".לא מותקן כבל כרגע.

תודה

פורסם

לא מחברים כבל מתח למערכת אלא למגבר אחד או יותר. מדובר בכבל עבה שהמתקין מושך מהמצבר אל המגבר. הרדיו מסתפק בכבלים הדקים שבדש-בורד. המגבר זקוק להרבה חשמל אחרת הוא "נחנק" ולא יוציא את מה שהוא מסוגל.

פורסם

יש להבדיל בין קבל לכבל.

כבל מתח נידרש בכל מערכת שבה מותקן מגבר חיצוני.

קבל הוא תוספת למערכת חשמל המשמש כמייצב מתח בפיקים במערכות חשמל

שאינם מסוגלות להתמודד כשורה עם הצרכנים על הקו,מדובר בברירת מחדל

למערכת חשמל בריאה.

פורסם

מחסור בכבל מתח יכול להוביל לזה שכלום לא יעבוד, כי המכשירים לא מקבלים חשמל. :roll:

אני מבין שההסברים לגבי הבדלי האיות (וההגיה) לא הועילו.

כַּבֶּל - פירוש:

תיל של מתכת מוליכה להעברת זרם חשמל

מילים נרדפות:

חוּט, חוט חשמל, כֶּבֶל, כבל חשמלי

קַבָּל - פירוש:

רכיב במכשירים אלקטרוניים שנטען באנרגיה חשמלית ופורק אותה.

אם המערכת החשמלית של הרכב (והחיבור למערכת) תקינה, אין צורך בקבל חיצוני. שום דבר לא ישרף או יוריד באיכות אם הכל מכויל כראוי.

אם המערכת החשמלית לא עומדת בעומס, הוספת קבל לא תפתור הבעיה ורק תוסיף עוד עומס.

כו"כ, כל מגבר מכיל בתוכו קבלים לייצוב המתח, אבל יש מצבים מסויימים שבהם אולי קבל חיצוני יכול לעזור, אבל אין תחליף לראשית הפסקה הנוכחית, מערכת חשמל בריאה (מצבר ואלטרנטור תקינים וכאלו שמסוגלים לספק את הזרם הנדרש, חיבורי חשמל וכבלים תקינים ובעובי מספק).

תריץ חיפוש, כי הנושא דובר רבות.

פורסם

אז בעצם הפתרון להורדת העומס על המערכת החשמלית היא לא הוספת *קבל* חיצוני.אוקיי עד פה מובן,והפתרון היחיד הוא החלפת המצבר במצבר בעל יכולת אמפרית גבוהה יותר ממה שעומד לי עכשיו,כמובן בהנחה שהאלטרנטור עובד טוב.הבנתי נכון?

פורסם

מי החליט שיש עומס על המערכת החשמלית?

האם ישנן תופעות לוואי שמעידות על הנ"ל לכאורה?

האם המערכת מותקנת כראוי? מכוונת כראוי?

ה"יכולת האמפרית" של המצבר מעידה על ה"נפח" שלו וכמה זמן הוא יוכל לספק מתח מוצהר לאורך זמן.

מה שמספק את הזרם/מתח בעת עבודת המנוע הוא האלטרנטור. ובכל רכב ממוצע, הוא בדר"כ יספיק למערכת סטנדרטית (ושלך לא ממש חורגת מזה).

אם המצבר ישן ועייף, החלפה שלו תשפר את המצב. אבל אין צורך להתקין מצבר משודרג בהכרח. מה גם שהתקנה לש מצבר בעל קיבולת גבוהה משמעותית מזה שקבע היצרן עשויה לקצר את חייו, משום שהוא לא יגיע לטעינה מלאה עם האלטרנטור המקורי.

באיזה רכב מדובר (כולל מנוע)?

פורסם

תשמע,התקנתי את המערכת לפני שבוע בערך,לא סיימתי לכוונן אותה(כמובן הכל נעשה בעזרת איש מקצוע)אבל מהרגע ששמתי אותה אני רואה שיש עלייה וירידה בסלד בסרק,חשבתי בהתחלה שקבל מתח יפתור את זה אבל כנראה שלא.בדקתי גם מתח מצבר בלי טעינה 12V וקצת ובטעינה 14.8V בערך ככה שאני מבין שיכול להיות שהבעיה היא לא בספקי כוח למערכת.מה לדעתך יוכל לפתור לי את בעיית הקפיצות בסלד?

פורסם

האם התנאי היחיד שבו מתקיימות עליות וירידות בסל"ד סרק הוא כאשר המערכת פועלת ומנגנת (בניגוד לכבויה ו/או דולקת אך ללא ניגון מוזיקה)?

פורסם

בדוק וחזור עם תשובה מוחלטת.

לא יזיק אם תצרף גם תמונות של ההתקנה, בדגש על חיבור כבל המתח של המגבר למצבר, חיבורי כבלי החשמל בצד המגבר, כולל נקודת המינוס שלו והכיוונים שמבוצעים כרגע במגבר.

• תוכן חדש...