Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את המצברים המקוריים מעולם לא החלפנו והם בד"כ החזיקו יפה מאוד 4-5 שנים ולכן, אני מחזק את ההמלצה שלא למהר להחליף את המצבר המקורי (למעט אם יש סימנים של היחלשות.. וכו').

המצבר המקורי היחיד שאיכזב, היה של פולקסווגן גולף דור 7 ששבק חיים לאחר כשנתיים, קרוב לוודאי עקב פעילות מערכת ה- START/STOP.

המצברים המקוריים הוחלפו בורטא וסטארט-אפ (מתוצרת ורטא).

בינתיים עשיתי החלפה יזומה אחת של מצבר ורטא, לאחר כ-4 שנים בשל הופעת סימני היחלשות.

אצלי בגולף 7 המקורי החזיק 3 וחצי שנים, ושבק חיים בבוקר אחד בלי שום התראה מוקדמת ו/או סימנים מקדימים.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפרט שהביא משה הוא החשוב ביותר - מצבר חלש דופק את האלטרנטור. לא ידעתי את זה.

הסתכלתי על המצבר בפיקנטו והוא נראה קטנטן ממש, בטח גם יעלה בהתאם.

נראה לי שאחליף אותו לקראת החורף.

האם לא שווה בכ"ז להשקיע במצבר קצת יותר איכותי משנפ או וארטה?

פורסם

אני גם התלבטתי אחרי 3 שנים,המוסך המורשה בדק ואמר שהמצבר במצב מעולה,ולא להחליף.שבוע אח"כ נתקעתי,וא"א היה גם להדליק בקבלים.אבל מצד שני התקשרתי ותוך 40 דקות הגיע אחד עם אופנוע במחיר סביר והחליף לי.

פורסם
הפרט שהביא משה הוא החשוב ביותר - מצבר חלש דופק את האלטרנטור. לא ידעתי את זה.

הסתכלתי על המצבר בפיקנטו והוא נראה קטנטן ממש, בטח גם יעלה בהתאם. - לא בהכרח. תלוי כמה המצבר במידות החיצוניות האלה נפוץ בארץ.

נראה לי שאחליף אותו לקראת החורף. - תחליף את המצבר ברגע שתרגיש שאתה נתקל בבעיות התנעה או על סמך בדיקה שציין דניאל קודם לכן.

האם לא שווה בכ"ז להשקיע במצבר קצת יותר איכותי משנפ או וארטה?

המצבר ברכבך תקין וטעון למתח קטבים של 12.7 וולט לכן אין שום סיבה שהוא ידפוק את האלטרנטור. אם אתה מחפש סיבות או שכנוע עצמי להחליף את המצבר טרם עת אני יכול לעזור לך בזה :-P.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצטרף להמלצה של חן לקנות בוסטר.

קודם כל התנעה עם בוסטר הרבה יותר בטוחה מאשר התנעה עם כבלים. לבוסטרים טובים יש הגנה מפני חיבור קטבים הפוך. וגם לא צריך לתמרן עם הרכב התורם מה שלפעמים בכלל לא אפשרי.

אפשר לעזור לאנשים שצריכים "כבלים" בלי חשש ובלי לסכן את מערכת החשמל של הרכב שלך.

את הבטסטר צריך להטעין פעם בכמה חודשים כדי שתמיד יהיה טעון וזה קצת כאב ראש אבל אני חושב עדיין שזה כדאי.

פורסם

תבדוק אם נותן 12.7 אז הוא תקין לחלוטין.

אבל אם פחות ... תבדוק.

הינה פה יש קישור תגלול למטה יש טבלה תסתכל בנתונים:

http://carbatteryworld.com/car-battery-voltage/

תזכורת: גם מצבר חלש יניע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

היום בפיאסטה שלי 2014 עם מצבר מקורי שלוש שנים פחות שבועיים, ללא שום הודעה מוקדמת, סרב להניע.

חובר הבוסטר וללא ציוץ התעורר כמו גדול.

נראה מה יקרה שאחזור מהעבודה, לא יצא לי להתפנות לזה היום.

פורסם
הכל טוב ויפה רק שוכחים פרט קטן:

מצבר חלש יניע אך האלטרנטור יטעין ויטעין אותו כל הזמן ויישחק מהסיבה שמצבר חלש לא יכול להיטען ל 100 אחוז ולכן האלטרנטור מטעין בלי הפסקה כי המצבר לא נטען ל 100 אחוז תפוקה כי התאים שלו דפוקים (בלאי).

קיצר מצבר חלש דופק חלקים נילווים והאלטרנטור יעבוד שעות נוספות ויישחק על ריק.

תמשוך עוד שנה בחישוב כספי הרווחת 100 שקל. כמה עולה אלטרנטור ?

בפעם המי יודע כמה - מצבר נגמר כשאחד התאים בו מת.

הוא יכול להפעיל צרכנים שונים, אין לו יכולת להתניע.

אין דבר כזה מצבר "חצי מת".

אם הוא תקין, האלטרנטור יטעין אותו בדיוק כמה שצריך, ואם הוא לא תקין, גם אלטרנטור של טנק לא יטעין אותו.

אין שום סיבה בעולם להחליף מצבר, כל עוד הוא תקין.

כשיגמר, תקנה חדש.

חבל על הכסף שאתה עומד לזרוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אצלי בפיקנטו ידנית שעלתה לכביש באוקטובר 2011, החלפתי מצבר בפעם הראשונה במרץ השנה, החזיק קצת מעל ל- 6 שנים.

פורסם

מתעלק על השרשור

קניתי מטען מצברים חכם שמחובר קבוע לאופנוע שטח. שמתי לב שהוא מצליח להטעין את המצבר עד לאיזור 13.6 v, כשבטעינה בנסיעה היה מגיע לאיזור 12.7.

האם זה יתן משהו אם אחבר את המצבר של האוטו לטעינה במטען מצברים הנ"ל?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם
אצלי בגולף 7 המקורי החזיק 3 וחצי שנים, ושבק חיים בבוקר אחד בלי שום התראה מוקדמת ו/או סימנים מקדימים.

אתה צודק וכך גם היה בגולף דור 7 שלנו.. הוא מת ללא הודעה מוקדמת :)

פורסם

האלטרנטור יודע מתיי להטעין ומתיי להפסיק להטעין . הרצועה תסובב אותו אבל הפולי יש לו קלאצ הוא לא אמור להטעין כל זמן שהרכב מונע.

במצב שהמצבר לא יכול להיות בקיבולת מכסימלית אז הוא לעולם לא יגיע ל 12.7 ולכן האלטרנטור בפועל ימשיך להטעין כל הזמן הוא לא יודע שהמצבר לא יכול להיטען יותר נניח מ 12.4 לצורך העניין.

אז האלטרנטור עובד נון-סטופ.

אין לי שום קשר למצברים או למוכרי מצברים, אני מחליף כל 3 שנים לא מסתכן עם אלטרנטורים ותקלות חשמל למיניהם.

אגב לומדים את זה בחשמל רכב.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
הרצועה תסובב אותו אבל הפולי יש לו קלאצ

אין בפולי של אלטרנטורים קלאץ' שמנתק אותו מהרצועה כמו במדחס מזגן.

כל עוד המנוע מסתובב, האלטרנטור גם מסתובב.

מה שיש בחלק מהדגמים בפולי של אלטרנטור זה overrun clutch.

תפקיד שלו שונה לגמרי ממה שאתה מתאר:

זה קלאץ' חד כיווני.

כל עוד מהירות המנוע גבהה ממהירות האלטרנטור, הקלאץ' נעול ומעביר תנועה.

אם מהירות האלטרנטור גבהה ממהירות המנוע (למשל בהחלפת הילוך כשעוזבים את דוושת הגז) אז הקלאץ' פתוח ולא מעביר תנועה.

זה מנטרל את אפקט הבלימה של האלטרנטור שגורמת לירידת סל"ד מהירה.

ניתוק אלטרנטור יכול להתבצע חשמלית במכוניות עם מערכת טענה חכמה.

• תוכן חדש...