Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

אחרי 4 חודשים וכמעט 11 אלף ק"מ שהרכב נמצא איתי הגיע הזמן לכתוב סיכום קצר.

הרכב הינו הדור השלישי של הפריוס מבציר 09 כל חייו טופל במורשה והיה אך ורק בידיים פרטיות.

חלוקת הנסיעות שלי הינו 50% עיר 50% כביש 6 דרום/כבישים בין עירוניים.

הרכב נקנה מתוך רצון להשתדרג ולייצר חוויית "זחילה" בפקקים נעימה יותר.

יתרונות:

• דממה מוחלטת בזחילה עירונית-לוקח זמן להתרגל לזה אבל זה בהחלט משדרג את איכות החיים בנסיעה.
  • צריכת דלק-לאורך כל התקופה שבה הרכב היה בדרכים מגוונות החל מעליות לחרמון,כביש בקעה,איילון,6 ועוד לא הצלחתי לרדת מ1:17 בצריכת דלק.
    בתמהיל נסיעה שלי הרכב עושה באיזור ה1:19(תלוי כמה אני לוחץ) מדידת משאבה וזה נתון מכובד כשלעצמו.
  • זמינות כוח בזינוק במהירויות עירוניות-מנוע החשמלי מוכן בכל רגע נתון לשחרר את כל הסוסים ויחד עם מנוע הבנזין מתקבלת תגובת דוושה נעימה ואף חזקה(אם כי ממש לא כמו המתחרות המוגדשות).
  • מרחב הפנים ואבזור-יחסית לרכב 09 הרכב מאובזר בכל טוב ויכול לשנע 4 אנשים בנוחות רבה לאורך שעות.
    חסרונות:
  • בעליות ארוכות גוברת התערבותו של מנוע הבנזין ואז הרכב נהיה הרבה פחות תגובתי ובשילוב תיבה רציפה לא מעורר חשק לתת גז בעליה.
  • צריכת דלק באיזור הררי-בהמשך לסעיף הקודם,ואחרי מס' השוואות שביצעתי בנסיעות בתוך מישור החוף,הצלחתי להגיע ל20.5 קמ"ל-ואף 21. בירושלים אני לא מצליח לרדת מ18.5 קמ"ל,בעליות המנוע בנזין נכנס לפעולה ונותן מעצמו.
  • חדוות נהיגה-הרכב לחלוטין לא נבנה לנהיגה ספורטיבית וכל כניסה מהירה לסיבוב כרוכה בהורדה קלה של הרגל מהגז ומסר מהרכב של "עזוב אותי באמא שלך".

בסה"כ אני מאוד מרוצה מהרכב,בכל תדלוק שאני מגיע אני מחייך והרכב אכן חוסך לי לא מעט כסף בייחוד בנסיעות בתוך גודש תנועה.

ישנה סבירות גבוהה שרכב הבא שלי יהיה היברידי מבית טויוטה גם הוא,בייחוד אם החישוב הכלכלי יעמוד בראש מעייני,אך בסופו של דבר גדל אצלי רצון לשדרג למשהו בעל זיקה לנהג(מאזדה ספיריט,פאסאט מאזדה 6).

הרכב הינו רכב משפחה מושלם שבתור חדש נמצא בקטגוריה משל עצמו אך המצב בשוק יד 2 מאפשר למצוא יופי של מציאות במחיר של קורולה בשנתון כמעט זהה.

רבות הטענות ששמעתי על "מכלול היברידי יתקלקל כל החסכון ירד לטמיון" "לא קונים רכב טכנולוגי ישן" ועוד מגיעות בעיקר מאנשים שמעולם לא החזיקו בהיברידי.

אין לי כל ספק שעתיד נמצא במכוניות האלה(ובגרסה המתקדמת בדמות הפלאג אין).

טיפולים,שדרוגים ועוד.

הרכב נקנה עם רביעיה סינית עלומת שם והוחלפה מיד אחרי הקניה בגודייר אפישנסי גריפ,ההבדל היה שמים וארץ בין איך שהרכב הרגיש לפני ואחרי.

לפני הרכב היה מתרסק על בורות ומעביר כל פגם בכביש לתוך הסלון,אחרי ההחלפה הכיול הקשה עוד נשאר,אך מורגש משמעותית פחות וגם צריכת דלק ירדה אף היא ב2 עשיריות קילומטר(מדוד משאבה).

עד כאן סיכומי הקצר,רכב טכנולוגי ייחודי ומאוד משתלם.

פורסם

כמה קמ עבר הרכב? האם הסוללה מקורית? האם בדקת את מצב הסוללה במורשה לפהי הקניה? אם כן, מה מצבה אחרי 8 שנים?

סיכום יפה וממצה. תהנה מהרכב.

פורסם

עד איזה מהירות ניתן לנסוע על הסוללה בלבד?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

40 קמ"ש אם אינני טועה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• אחראי פורום
פורסם

תודה על השיתוף.

אנחנו בדיוק סוגרים חצי שנה ו-10K עם הנירו והרשמים דומים, פלוס מינוס המספרים מן הסתם.

אכן קנייה משתלמת, גם למי שנוהג בעיקר מחוץ לעיר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
כמה קמ עבר הרכב? האם הסוללה מקורית? האם בדקת את מצב הסוללה במורשה לפהי הקניה? אם כן, מה מצבה אחרי 8 שנים?

סיכום יפה וממצה. תהנה מהרכב.

הסוללה הוחלפה אחרי 155 אלף קמ על ידי בעלים הקודם וכרגע אני נוסע על סוללה בת פחות משנה.

אומנם לא נהגתי על פריוס חדשה אבל כאן לא מרגיש בלאי טבעי כלשהו..

הרכב לא נבדק במורשה טויוטה מאחר והיה בידי קבלה ואחריות מלאה לשנה על הסוללה.הרכב עבר בדיקה במכון בדיקה שגרתי על מנת לשלול פגיעות שלדה/הפתעות אחרות ויצא ללא דופי בבדיקה.

למגיב מעלי-ברמת העקרון במידה ואתה נוסע במשטח ישר ללא כל הפרעה ניתן להגיע בתאוצה עדינה מאוד לאיזור 50 קמש על חשמל בלבד עד שהבנזין יתערב. בתנאי מציאות זה לא קרה לי אף פעם,אבל הגדולה שלו זה השקט המופתי בעמידה בפקק,וזחילה נעימה וחלקה בפקקים

פורסם

האם הסוללה הוחלפה במוסך מורשה יבואן או במקום אחר?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין בלאי במערכת ההיברידית.

או שהיא פועלת או שלא, אין באמצע.

עיקר החסכון בפריוס הוא דווקא בנסיעה עירונית, שם באה לידי ביטוי ההנעה החשמלית.

ל 20 ק"מ לליטר בנסיעה חוץ עירונית מגיעים כל הדיזלים בקלות, וגם לא מעט מכוניות בנזין.

לפחות הפריוס החדשה, הנירו והאיוניק מציעות ניהוג ראוי, לא כמו הפריוס המקורית וההונדה אינסייט, שפשוט כושלות בסעיף הזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
האם הסוללה הוחלפה במוסך מורשה יבואן או במקום אחר?

המצבר הוחלף במורשה יבואן(טויוטה זמיר י-ם)

• תוכן חדש...