Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היום יצא לי להיות בהמון פקקים בעליה עם הקליאו - ושמתי לב להתנהגות מרגיזה מאוד ויותר מזה מסוכנת של הרכב(חשוב לציין שמערכת הStop&Start הייתה מנוטרלת).

הרכב עומד, אני מוריד את הרגל מהברקס ומערכת הHill Holder לא עובדת(הרכב מתדרדר) לוחץ מהר על הגז הגיר אולי בD אבל הרכב מתדרדר אחורה והדוושה לא מגיבה ללחיצת הגז, לחיצה חוזרת על הברקס(מיידית, כך שאני לא יודע אם הרכב היה זז אם הייתי מחכה, כי לא בא לי להתדררדר על הבחור מאחורי) ולחיצה על הגז והרכב מתקדם כאילו כלום לא קרה.

לא קרה לי בכל זינוק בפקק, אלא באופן רנדומלי לחלוטין - תופעה מפחידה ומסוכנת.

השאלה היא אם זה התנהגות סטנדרטית של הגיר או שזה תקלה ספציפית(הרכב דיי חדש עם 6500 קילומטר), זה רכב ליסינג ולא בא לי לגלגל את הרכב לליסינג שיגלגלו למוסך סתם(הרי אין לי קשר למוסך) במידה וזה התנהגות רגילה של הגיר.

תודה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כן דו מצמדי.

מחר אני אקח את הקליאו של אבא שלי לבדוק את הנושא, שים לב שלא בכול שיפוע המערכת עובדת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה שהHill holder לא תמיד עובדת זה משהו אחד, זה שהתיבה לא משלבת הילוך באותו הזמן זה כבר מסוכן.

פורסם (נערך)

כשלחצת על הגז - הסל"ד עלה ? שמעת את המנוע מעלה טורים כאילו בניוטרל ? למרות שהגיר החווה D ?

אגב, הרבה לא יודעים, אבל ה HSA יעבוד אם תלחץ את דוושת הבלם עד הסוף (אם הS&S לא מבוטל, המנוע יכבה בנקודה הזו).

אגב HSA, זה הדור הבא:

https://www.youtube.com/watch?v=m8mSNfTX9NA

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

הסלד לא עלה - על פניו הגיר לא החליק, ייתכן וזה הזמן דיליי של הגיר הרובוטי לשלב הילוך + היל הולדר שלא פעל(מעניין אם יוליאן יצליח לשחזר את הסיטואציה).

לגבי ההיל הולדר בגיר אוטומטי זה חוסר אונים(אני לא שולט על שילוב ההילוכים) בגיר ידני אף פעם לא הסתמכתי עליו גם כשהיה קיים ואף נהגתי רבות על רכבים בלעדיו.

פורסם

זה היה בשיפוע גדול או קטן?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקי, זה מקל על המצב שכן במעלות יש הרבה כאלה, באזור שעה 3 אני אצל ההורים, אעדכן אותך.

מה שכן אולי בגלל זה היה בפקק בעליה, המצמד התחמם.

פורסם

הופעה שתיארתה לא מופיעה אצל אבא שלי, הרכב אצלו שנה וחצי ולא היה כזה דבר.

זה משהו שחור על עצמו או פעם ראשונה קרה?

פורסם

האם "נמנעת" מלנעול את הHill Holder בניסיונות שלך (לא לחיצות חזקות על הבלם)? כמו תוך כדי עצירות קלות בפקק?

לגבי התופעה אני אסביר,

ביומים שלושה האחרונים עמדתי עם הקליאו רבות בפקקים בעליות שונות בירושלים - בפעם הראשונה מאז שהיא אצלי.

שהמצמדים מתחממים העסק מורגש, אם בDSG זה היה מתחיל לגרום לגיר להגיב באלימות להורדות הילוכים\העלאות פתאומיות בקליאו זה הופך ל"עייפות" של התיבת הילוכים, קיקדאונים\האצות מתקבלים בתגובה איטית עד להורדת ההילוכים(ממש כמו ימי הAL4 העליזים).

ייתכן ובאמת המצמדים התחממו בגלל ההיגררות בפקקים(ברוב הפקקים האלו הייתי שעה וחצי-שעתיים במצב זחילה איטית שחלקה המכובד בעליה) וזה תגובה "טבעית" של הEDC במצבים האלו - אבל זה נשמע מעט מסוכן.

פורסם

פקק לא יכולתי לדמות.

תמיד הייתי בעצירה מלאה.

אבא שלי גם לא היה במצב של פקקים ארוכים כאלה ועוד בעליה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...