Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות"ש, אני לא חושב שמישהו יכול "לכמת" סיכון. לא כל כך ברור למה אתה מצפה. שמישהו יגיד לך מה הסיכוי שתהיה ירידה של 20٪ ב-s&p500 בעוד שנה? איך הוא ידע? ואם זה יקרה ותהיה ירידה, מה אז?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בהחלט אפשר לנסות לכמת סיכון. למשל, אנחנו יודעים שהיסטורית, יש סיכוי של 27.6% שמדד ה- S&P500 ירד בשנה נתונה. הנתון הזה בהחלט מספיק כדי להבין שלא משקיעים במדד הזה לתקופה של שנתיים כסף שנדרש לרכישת דירה. בנוסף, התמחור הגבוה של המדד כיום מעיד על כך שהסיכוי לירידה גבוה יותר מהממוצע הסטטיסטי הפשוט.

פורסם
זה אפיק טוב רק אם אתה לא לחוץ על הכסף.

אבל כנראה שזה גם הכי נח ונגיש לרובינו.

מה שנורא חסר לי בכל מבני ההשקעה הפסיבית, זו דרך יותר ברורה לדעת איזה קרנות מחקות לבחור, כי בכל המדריכים נורא אוהבים לכתוב ״בחר מה שמתאים לצרכים שלך״, ותכלס אין לי באמת דרך טובה, בתור חובבן לחלוטין, לדעת אם עדיף לי לקנות msi world או vanguard או כל דבר דומה אחר.

אז בדיוק בשבילך הסולידית כתבה פוסט מעשי:

http://www.hasolidit.com/25-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA

אבל שים לב! היא מניחה השקעה לשנים ויותר חשוב, בלי דד ליין למשיכת הכסף.

במקרה שלך התקופה קצרה יחסית. במקומך הייתי מחלק את הכסף לשני פקדונות, חצי על קבוע צמוד מדד, וחצי על בסיס פריים. את ההפקדות החודשיות הייתי מפקיד בכלל לתוכנית שלישית.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כמו שכתבו לפני , בשביל הסיכוי להרויח 6000 ₪ לפני מס לא שווה לסכן את הכסף.

מישהו פעם אמר לי דבר חכם בהקשר הזה , לפעמים להשאר מאוזן ולא להפסיד בתקופה של ירידות זה רווח.

אם אתה ממש רוצה להשקיע , אני את הכסף שלי שם בפקדונות מובנים.

אם הסל שאני משקיע בו נופל אז אני מקבל רק את הקרן. זה אומר שהפסדתי את הריבית האלטרנטיבית בפקמ.

אם הסל עולה בתנאים מסויימים אז אני מרוויח כמה גרושים.

בכל מקרה בסביבת ריבית אפסית הויתור על ריבית אלטרנטיבית מבחינתי לא מהווה סיכון.

מקסימום עוד שנה יהיו חסרים לי 1500₪ שיכלתי להרויח בפקמ אבל לפחות הקרן מובטחת.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כמה דברים -

קרן השתלמות - עדיף לא למשוך, אבל כשצריך את הכסף אז צריך, וקרן ההשתלמות נותנת הלוואה במקסימום 80% משווי הקרן הנזילה. אפשר לחשוב לבד למה.

השקעה - זה שאתה מחפש יועץ בתשלום זה סבבה, אבל יועץ השקעות הוא לא נביא, ולמרות שהוא יותר מעודכן מאשר קריאה ב'דה מרקר' או 'גלובס', עדיין אין לו כדור בדולח, ואחרי שתשלם לו על הייעוץ, אם הוא טועה אתה תשלם שוב.

אם זה כספי דירה כמו שרשמת, לא תהיה עשיר ולא ישנה את מצבך, אם תקבל עוד 1.5% לשנה על הכסף שלך (בערך 3000 שקל) אבל יש מצב שאתה חושף את עצמך לסיכון.

שורה תחתונה אתה עושה היום את הדבר הנכון. מינימום סיכון + חסכון חודשי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לא נוגעים בקרן השתלמות

מקסימום לוקחים ממנה הלוואה נוחה

אשמח ממש להבין למה? אם צריך לצורך העניין בשביל דירה ובכדי למזער משכנתא, לא עדיף לקחת את הקרן? שואל בשביל לדעת.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם

ריבית משכנתא נניח 4% תשואה של הקרן נניח 6%

בנוסף כאשר אתה לא פודה את הקרן אלא רק לווה ממנה , הקרן נשארת נזילה גם עבור כל ההפקדות החדשות המתבצעות בה, ואינך צריך להמתין שוב 6 שנים עד שתהיה נזילה

והקרן נותנת כשהיא נזילה 80% משוויה בריבית נוחה מאוד של פריים מינוס חצי לערך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ריבית משכנתא נניח 4% תשואה של הקרן נניח 6%

באותה הנשימה אפשר לרשום ריבית משכנתא 4% ותשואה של הקרן 2.5%.

להניח שיש כאן פערי ריבית זו הנחה שגויה ורעה.

בסופו של דבר גם את ההלוואה מהקרן צריך להחזיר, ואז צריך יהיה למשוך את הכספים הסגורים, ואז הספירה של שש השנים מתחילה מאוחר יותר והכספים סגורים.

בתיאוריה זה יפה, במציאות לא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ממש לא באותה הנשימה.

אלה המספרים הנכונים.

עד שתהיה היפוך מגמה (אם בכלל) יזרמו הרבה מים בירדן ורטה ההלוואה כבר תוחזר בריבית הזולה דהיום.

כמובן נבואה ניתנה לשוטים, אבל הערכה זהירה על סמך הנתונים שכן בידינו היא לא פסולה.

בפרט, שהאופציה האחרת היא מראש להיות פסימי באופן יוצא דופן ולמשוך את הקרן שנותנת היום יותר רווחים - במקום לקחת משכנתא שנותנת היום ריבית נמוכה.

היום, לא בעתיד הלוט בערפל.

וכמובן שלקיחה של המשכנתא תוך קיבוע שני שליש ממנה לקל''צ תבטח אותנו גם מפני קטסטרופות, ועד שהפריים יגיע ל6 אחוז זה כבר באמת רחוק.

דעתי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
באותה הנשימה אפשר לרשום ריבית משכנתא 4% ותשואה של הקרן 2.5%.

להניח שיש כאן פערי ריבית זו הנחה שגויה ורעה.

בסופו של דבר גם את ההלוואה מהקרן צריך להחזיר, ואז צריך יהיה למשוך את הכספים הסגורים, ואז הספירה של שש השנים מתחילה מאוחר יותר והכספים סגורים.

בתיאוריה זה יפה, במציאות לא.

המציאות

היא יותר יפה מהתיאוריה

את ההלוואה מהקרן אתה לוקח בבלון ומשלם רק את הריבית , בבוא זמן הפרעון אתה לוקח אחת חדשה ופורע את הישנה ואותה אתה גם לוקח בבלון ( מקסימום תקופה של כל בלון 7 שנים)

ואז מתחיל לפרוע אותה אגרסיבי אחרי שפרעת את החלק הקל"צי במשכנתא.

מאפשר לך לקחת לא מעט כסף בהחזר נמוך מאוד ( כאמור רק הריבית ) ומאפשר לך על ידי זה להגדיל את ההחזר החודשי של המשכנתא, שפירושו תקופה קצרה יותר = ריבית נמוכה יותר.

לא אלאה אותך במסלול פיתוי כי זה כבר למתקדמים.:-D

לכן היא לא ננעלת ולא מתחילים ספירה מחדש.

כמדומני שהתשואה על הקרנות הייתה גבוהה מריבית המשכנתא ב 20 השנה האחרונות למעט שנת 2008.

ואידך זיל גמור

אבל זה קשור לשרשור משכנתאות....

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...