Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

נניח והיה לכם סכום כסף של כ-200K ש"ח ששוכב בבנק, בפק"ם שבועי

ואל הסכום הזה מתווספים כל חודש עם קבלת המשכורת כמה אלפים בודדים.

נניח והייתם רוצים למקסם את הריבית/רווח שתקבלו מהסכום הזה, אך ישנה מגבלה אחת: הכסף ידרש תוך כשנה-שנתיים לצורך רכישת דירה. לכן הסיכון אינו יכול להיות גדול.

איפה הייתם שמים את הכסף ולמה?

פורסם

לנו היה סיפור דומה: סכום של כ 200K שכב בבנק, אמרנו יאאלה בוא נשקיע באפיק סולידי ושמנו את הכסף בקרן 90-10.

בהתחלה הכסף רשם רווח לא רע.

בדיוק כשנפלה ההזדמנות וקנינו דירה, דווקא האגח"ים התרסקו ויצאנו מופסדים באיזה 3000 ש"ח מהסכום שהשקענו מהתחלה.

היינו חייבים את הכסף כדי לשלם לקבלן, אז מכרנו הכל והשלמנו עם ההפסד.

קח בחשבון שיכולים להיות מקרים כאלו.

פורסם

מה שאני עשיתי (אין לראות כהמלצה בנוגע להשקעות וכו'):

מפזר על כל מיני קרנות מחקות מדד / אג"חים וכו', לפי תמהיל חשיפה לסיכון הרלוונטי לצרכים שלך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה אפיק טוב רק אם אתה לא לחוץ על הכסף.

אבל כנראה שזה גם הכי נח ונגיש לרובינו.

מה שנורא חסר לי בכל מבני ההשקעה הפסיבית, זו דרך יותר ברורה לדעת איזה קרנות מחקות לבחור, כי בכל המדריכים נורא אוהבים לכתוב ״בחר מה שמתאים לצרכים שלך״, ותכלס אין לי באמת דרך טובה, בתור חובבן לחלוטין, לדעת אם עדיף לי לקנות msi world או vanguard או כל דבר דומה אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הכסף ידרש תוך כשנה-שנתיים לצורך רכישת דירה. לכן הסיכון אינו יכול להיות גדול.

אין פתרונות קסם.

פק"מ או אג"ח קצרצר של כמה חודשים הם הפתרונות היחידים שלך בערך.

משכנתא זה קל

פורסם

בסביבת הריבית הנמוכה של היום אפס סיכונים = אפס ריבית או מזערית.

לכל מה שמעל זה מתלווה סיכון לסיכוי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה

הייתי נזהר ואומר ששנה לא אגע בכסף

קרן ההשתלמות שלי עשתה רווח של כ9 אחוז סהכ ולכן למרות שהיא נזילה

אני משאיר אותה במקומה - כרגע על כ20 אחוז מניות, אצל ילין לפידות.

יש לכם המלצה על יועץ טוב שמדבר בגובה העיניים? אני חושב שכמה מאות שקלים

יכולים להשתלם לי אם אבין מה האופציות שלי ומהם הסיכונים...

פורסם

מציע שתסתכל אם הרווח שעשית בילין הוא בגלל ההימור על האג"ח הקונצרני. ואם כן, לשקול לעבור למסלול יותר סולידי כדי שלא יגמר לך הכסף בדיוק שניה לפני רכישת הדירה.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

הסולידית מדברת (לרוב) על השקעה פסיבית לטווח הארוך (מאוד). זו לא מטרתו של פות"ש, להבנתי.

אני עם Fitch וישה - אין אלטרנטיבה טובה למי שמחפש אפס סיכון, בטח לא בסביבה המאתגרת הנוכחית. מדובר בגרושים לכאן או לכאן. לא הייתי מתאמץ מדי בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מצטרף לחוות הדעת לגבי פק"מ או אג"ח קצרצר (לוודא שהעמלות לא אוכלות את הרווח).

- קרנות/תעודות סל מנייתיות זאת לא השקעה חכמה לשנתיים, במיוחד כשמכפיל הרווח של ה- S&P500 עומד כיום על כ- 25.

- קרנות על אג"ח הינן גם טעות שיכולה להיות משמעותית כי, בשונה משהקעה באג"ח עם פדיון ידוע מראש (בעצם מקבע את הריבית), אתה חשוף לשינוי בריבית. הכיוון של הריבית בשנים הקרובות הוא ככל הנראה למעלה, מה שאומר שהאג"חים ירדו.

פורסם (נערך)

הקרן ההשתלמות שלי היא לטווח ארוך (כמעט 7 שנים צוברת ותמשיך כך לפחות עוד שנתיים שלוש עד שאחשוב מה לעשות איתה) - אני לא לחוץ להוציא אותה.

שאר הסכום הוא חלק מחסכונות שיושבים אצלי בפקם שבועי שלא נותן לי כלום, לכן גם אם ארוויח 1.5 אחוז שנתי זה יהיה פי כמה וכמה עדיף על הריבית בבנק - 0.05~ . אני מודע לסיכונים

אבל רוצה להבין טוב יותר מה גודלם בכל אחת מהאופציות שעומדות לפני, לכן אני כן מחפש יועץ אמין מהתחום (כמובן שבתשלום)

עריכה אחרונה על ידי Matan g
פורסם

אתה צודק ש- 1.5% זה פי כמה וכמה על 0.05% בפק"מ, אבל מבחינת כסף ביחס להשקעה של 200 אלף זה הבדל של 3,000 ש"ח בשנה, כפול שנתיים זה 6,000. בשביל 6,000 שקל שהם סה"כ 3% מהסכום שאתה משקיע אתה חושב שכדאי להחשף לסיכון שברמת היתכנות לא אפסית יכול להוריד הרבה יותר מ- 3% מהיקף ההשקעה?

פורסם

לא נוגעים בקרן השתלמות

מקסימום לוקחים ממנה הלוואה נוחה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...