Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש אמת בדברי האופטומטריסט.

בארץ נהוג לתת מרשמים ברבעים, אבל מה לעשות, טכנולוגיית ייצור העדשות אינה מדוייקת במאה אחוז (כמו כל דבר אחר, וזה לא קשור לאיכות) וכמעט אף פעם 0.25 הם לא 0.25 אלא 0.28 או 0.20

מה הגבול? סטיה של עד שמינית היא תקינה.

אם במקום 0.25 התקבלה עדשה עם 0.376 זה נחשב תקין. אבל מכשיר הלנס מטר יעגל את זה כלפי מעלה ויציג 0.5 במקום 0.25

ואם האופטומטריסט יכתוב לך את הקריאה הזאת בעצם זה יהפוך להיות סטיה שאינה מקובלת. ועל הסטיה הזאת זני יכולים לסטות בעוד שמינית בייצור שלהם, ואז כבר יהיו לך עדשות עם 0.67 במקום 0.25 שרצית בהתחלה.

אבל:

למכשירי הלנס מטר יש אפשרות לקבל את הקריאה ברבעים, שמיניות ומאיות.

אז האופטומטריסט יכול היה לשים את המשקפיים שלך ולראות אם במאיות הוא מקבל 0.27 שזה בבירור היה אמור להיות 0.25

או שהוא מקבל 0.37 ואז הוא לא יכול להיות בטוח אם התכוון המשורר ל 0.5 או 0.25

בקיצור, יש אמת במה שאמר, אבל סתם התחכם כי הוא לא רוצה לעשות את זה בשבילך.

איזה יופי של תשובה, כל יום לומדים משהו חדש.

פורסם

עדכון קל, ניסיתי את מזלי בחנות אופטיקה אחרת, ניגשתי ושאלתי האם אפשר תמורת תשלום לקבל את המספרים של המשקפיים הנוכחים.

גם פה היו קצת מופתעים מהבקשה אך פשוט לקחו את המשקפים ואחרי דקה החזירו לי את המספרים המדויקים כולל הזווית והכל. שאלתי כמה אני חייב על התענוג? להפתעתי לא ביקשו דבר ואמרו שאין צורך הייתי מופתע לגמרי :shock:.

אתמול ביצעתי את ההזמנה ב-ZENNI לאחר שבבית בדקתי את ה-PD (לא סיפור, האמת דיי פשוט), העדשות והמסגרת עלו לי כ-28 דולרים, הוספתי ציפוי דוחה שמן וטביעות אצבע שאמור להיות גם קל יותר לניקוי (כתמים על המשקפיים משגעים אותי) תמורת 14 דולרים נוספים.

סך הכל יצא לי 52 דולר כולל המשלוח לארץ, פחות 10 אחוז כי זאת הזמנה ראשונה. אעדכן שוב כאשר המשקפיים יגיעו ואז באמת אראה אם היה משתלם או לא ומה ההבדלים מול הזוג הנוכחי שיש לי כעת (שעלו משהו כמו 800 ש"ח בארץ, כמובן אחרי אחוז שקר כלשהו של הנחה מהמחיר המקורי).

פורסם

אשמח לשמוע רשמים כשיגיעו.

אני בעל מספר גבוה מאוד והמחירים בארץ פשוט מופרכים. הזוג הנוכחי עלה 1,700 ש"ח כשקיבלתי הצעות צפונה מ3K.

אני מעוניין במשקפי שמש אופטיות אך המחיר במידה שלי הזוי בכל קנה מידה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

מנצל"ש , אני חושב שבפעם אחרונה שעשיתי בדיקת ראייה זה היה לפני יותר מ10 שנים.

לעולם לא הרכבתי משקפיים, וגם כיום לא מרכיב משקפיים.

לדעתכם, רצוי או כדאי ללכת לבדוק?

פורסם

בוודאי, הגוף משתנה תמיד וכך גם העיניים.

אם אתה מרגיש קושי מסויים בראיה בפעולות שונות בין אם זה בנהיגה, קריאה או מסכי מחשב וכו', לך להבדק ושפר את איכות חייך.

ייתכן ואתה "בריא" לגמריי וייתכן שתצטרך משקפיים, זה רק יקל עלייך.

בנוסף, תמיד יש אפשרויות של לייזר.

פורסם

בן כמה אתה?

יש עניין של בדיקה תקופתית אצל רופא עיניים. מחפשים מחלות עיניים, "על דרך" בודקים את הראיה, אם כי בדיקה די שטחית - ואם זו אינה תקינה הרופא יפנה אותך לאוטפומטריסט.

לאופטומטריסט יש אינטרס כלכלי למצוא משהו, עדיף להיות קצת סקפטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

28

בפעם האחרונה שנבדקתי, זה היה בתקופת התיכון או טיפה לפני.

כרגע אני לא מרגיש צורך במשקפיים, ובסהכ אני חושב שאני רואה בסדר. אגש לרופא עיניים בכל מקרה.

פורסם

היה לי סיפור עם אחד הבני - היה בן 17, עבר את בדיקת העיניים ללימוד נהיגה, היה משוכנע שהכל בסדר.

בגלל איזה דלקת ניגש לרופא העיניים, אשר באותה הזדמנות בדק את הראיה שלו וקבע כי יש לו קוצר ראיה.

התאמנו לו משקפיים (בסביבות 1-) אבל הבחור סרב להרכיב אותן. עד שבנהיגה הראשונה שלו אחרי קבלת הרשיון הוא לא הבחין בשוטר עם ממל"ז במרחק כמה מאת מרים.

מאז הוא מקפיד עלהרכבת משקפיים בנהיגה, וגם בהרצאות בטכניון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קצת מנסיוני עם zenni.

אני משתמש במשקפיים רק בבית (עם עדשות כל היום),רכשתי בחנות מוכרת משקפיים בלמעלה מ1000 ש"ח עם כל הציפויים האפשריים בערך ובדגש על ציפויים נגד שריטות,אומנם עבר זמן אבל המשקפיים נשרטות,שלא יחרטטו אף אחד.

לאחר שהמשקפיים האלו כבר עשו את שלהם הזמנתי מzenni,אני יודע מה המרשם שלי,הזמנתי משקפיים ב300 ש"ח לערך עם ציפויים נגד שריטות,האיכות של המשקף של zenni גבוה משמעותית,והעמידות נגד שריטות גבוהה יותר.

לא ארכוש יותר משקפיים בארץ זה בטוח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אשמח לשמוע רשמים כשיגיעו.

אני בעל מספר גבוה מאוד והמחירים בארץ פשוט מופרכים. הזוג הנוכחי עלה 1,700 ש"ח כשקיבלתי הצעות צפונה מ3K.

אני מעוניין במשקפי שמש אופטיות אך המחיר במידה שלי הזוי בכל קנה מידה.

גם לי יש מספר גבוהה 7.5 והזמנתי מהם משקפיים בכ400 שקל וזה באיכות יותר זהה אם לא יותר טובה מבארץ.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
28

בפעם האחרונה שנבדקתי, זה היה בתקופת התיכון או טיפה לפני.

כרגע אני לא מרגיש צורך במשקפיים, ובסהכ אני חושב שאני רואה בסדר. אגש לרופא עיניים בכל מקרה.

דווקא מאז התיכון ועצם העובדה כי הגברים מתפתחים עד גיל מאוחר יחסית, הגוף שלך עבר לא קצת שינויים הורמונליים ושינויים כלליים כאלו ואחרים, במיוחד העיניים.

כמו שאמרו, יש את נושא המחלות ובכללי, כמו שעושים בדיקת דם פעם בשנה לדוגמא? עשה בדיקת עיניים בקופת החולים פעם בשנה או כמה שנים.. להזיק זה לא יזיק ואגב, השירות ניתן חינם בקופות החולים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז הגיע הזמן לעדכן כמו שהבטחתי. השבוע הגיעו המשקפיים סוף סוף לאחר כמעט חודש וחצי, זמן משלוח מעט ארוך אך אני מאמין שרוב העיקוב נגרם בארץ בגלל חגים (פסח וכ'ו).

לאחר מספר ימים עם המשקפיים אני בהחלט יכול להמליץ, האיכות מעולה בטח בהתחשב במחיר, לא רואה הבדל מול מיטב המשקפיים שנמכרים בארץ, במילים אחרות מספיק להיות פרייארים!, ניתן בהחלט לקנות משקפיים טובים בחמישית מהמחיר לעומת הארץ הבדל משמעותי. מה שכן אולי פחות שווה את הכסף זה הציפוי נגד טביעות אצבע, בפועל עדיין רואה טביעות אצבע אולי מעט יותר קל לנקות את המשקפיים אך אני לא בטוח אם זה שווה 14 דולר נוספים.

טיפים למי ששוקל להזמין - זני מפרסמים את המידות של כל מסגרת, אני מדדתי את מה שרציתי להזמין לעומת המסגרת הקיימת שלי וההתאמה היא פיקס, המשקפיים יושבים ממש טוב.

תקראו את התגובות שיש על המסגרות, לא כל המסגרות מומלצות.

מרחק PD, ניתן לראות ב-YOUTUBE כיצד ניתן לבצע, נשמע מעט מורכב בהתחלה אך בפועל די פשוט.

• תוכן חדש...