Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הזוג משקפיים הנוכחים שלי דורשים החלפה, העדשה כבר לא יושבת טוב בתוך המסגרת וגם אני רוצה שיהיה לי זוג חלופי בלי קשר.

בד"כ זוג משקפים עולים לי באזור 800-900 ש"ח, כתלות במסגרת ובתוספות על העדשה. המספר שלי הוא לא גדול (לא זוכר במדויק) משהו כמו 0.75- 1 עם חצי צילנדר.

ראיתי שדרך Zenni אוכל להזמין משקפיים בחיסכון כספי אדיר, בערך 30 דולר לזוג משקפיים טוב יחד עם עדשות, ציפויים וכו'.

מכיוון שאנני זוכר במדויק את המספר של המשקפיים הלכתי לאופטומטריסט לצורך הוצאת מרשם מדויק לצורך הזמנה.

את המרשם רציתי שיפיק דרך המשקפיים הקיימים, פשוט שיגיד לי מה המספרים שלהם, כמובן בתשלום לא ביקשתי דבר בחינם. ראשית הוא הסתכל עלי בצורה עקומה מאוד והחל לתחקר אותי מדוע אני צריך את המידע הזה, אמרתי לו שאני רוצה להזמין משקפיים דרך האינטרנט ושרק יגיד לי מה המספר שלהם (שוב בתשלום, אין לי בעיה לשלם על שירות). הוא חשב לרגע ואמר שאי אפשר כי עשיתי את המשקפיים במקום אחר והמכונה שמוציא את המספרים דרך העדשות של המשקפיים היא לא מדויקת ויכול להיות שיהיה לי סטייה והמשקפיים לא יהיו טובות כי המרשם שהוא יוציא הוא לא יהיה מדויק ובגלל שהוא לא יכול להתחייב על זה הוא לא רוצה שאבוא אליו בטענות אחר כך.

לי באופן אישי זה נשמע קצת כמו שקר ופשוט הוא רצה שארכוש דרכו משקפיים.

האם יש אמת בדבריו? , מיסיון העבר בחנות אחרת שהלכתי והפכתי את משקפי השמש לאופטיות לא הייתה כל בעיה, הם הוציאו את המספר של העדשה דרך המכונה והוציאו לי עדשות אופטיות שהיו תואמות למשקפי ראיה.

האם זה מקובל ללכת לאופטומטריסט ולבקש את הבקשה הנ"ל? אם כן כמה אמורים לדרוש עבור שירות זה? (כמובן בלי בדיקת ראיה רק שיגיד את המספר).

האם יש למישהו ניסיון לגבי Zenni optical, איך איכות המשקפיים והעדשות?, המחיר הוא סופר מפתה והחיסכון מול קניה בארץ הוא אדיר, אשמח לשמוע חוות דעת בנושא.

תודה מראש.

פורסם

האיכות של ZENNI מעולה. (רק שים לב למידות, אני מצאתי את המשקפיים שלהם קצת ענקיות, לפחות בדגמים שאני אהבתי.)

בדיקת ראיה הייתי במקומך עושה חדשה ולא לפי המשקפיים רק בגלל העובדה שאולי המספר גדל. אתה יכול לדבר עם המחלקה של אופטמיטריסטים באוניברסיטת בר אילן והם עושים בדיקה מעמיקה ומושקעת בחינם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לאופטימטריסט אין אינטרס לתת לך את המספר (הוא כורת לעצמו את הענף).

אם אתה רואה טוב עם המשקפיים הישנות.

לך לדוכן של "קרולינה למפה" או לסופרפארם ותבקש יפה שיתנו לך את המספר.

כמובן שיש סיכוי שהמספר לא יהיה מדוייק, בגלל שריטות על העדשה וכו.

וגם צריך למדוד את ה-PD מדוייק ואת זה לא נותנים במרשם.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

לגבי קבלת המרשם שלך, אם אתה חבר בקופ"ח כללית - אני פשוט קבעתי תור לאופטומטריסטית וקיבלתי מרשם.. בחינם..

לגבי Zenni, יש לי בערך 15 זוגות (בלי להגזים), 2-3 עיקריות והשאר ספייר (כשהזמנתי בפעם הראשונה 4 זוגות ההזמנה לא הגיעה ושלחו אותה שוב, לבסוף הגיעה..). האיכות ללא תחרות, 2 הזוגות שאני הכי אוהב עלו לי 12$ ו23$, המרשם תמיד מגיע בדיוק כפי שצריך, שירות מעולה. פשוט בושה שעדיין קיימים אנשים "פראיירים", שאינם מודעים לעובדה שזוג משקפיים איכותי, ברוב המקרים יותר ממה שהם רכשו כרגע ב900 ש"ח, עולה 15$ בממוצע..

פורסם (נערך)

אשתי עשתה לפני כחודש, 2 זוגות (1 ראיה 1 שמש אופטיים) ב400 ש"ח בקרולינה למקה, גם היא הוציאה עד היום סכומים לא נמוכים וזאת פעם ראשונה שהיא עושה בסכומים כאלו, כרגע מרוצה ואין תלונות(זה לגבי מחירים בארץ).

בכל מקרה , בכל דוכן של קרולינה למקה יוכלו לבדוק מס' בעדשה הקיימת שלך ללא תשלום(לא עושה יחצנות- פשוט לקוח מרוצה (כרגע) ).

דרך אגב, לא יודע איך זה עובד אצלכם בלהזמין משקפיים מהאינטרנט, אבל אשתי לפחות, עד שהיא לא בודקת פיזית את כל המסגרות בחנות, היא לא מחליטה.

איך אפשר לדעת לפי תמונה איך המשקפיים יישבו באמת על הפנים ?

עריכה אחרונה על ידי michaelbe6
פורסם
לאופטימטריסט אין אינטרס לתת לך את המספר (הוא כורת לעצמו את הענף).

אם אתה רואה טוב עם המשקפיים הישנות.

לך לדוכן של "קרולינה למפה" או לסופרפארם ותבקש יפה שיתנו לך את המספר.

כמובן שיש סיכוי שהמספר לא יהיה מדוייק, בגלל שריטות על העדשה וכו.

וגם צריך למדוד את ה-PD מדוייק ואת זה לא נותנים במרשם.

PD אפשר למדוד עם חבר ומטר, או אפילו מול המראה..

פורסם
אשתי עשתה לפני כחודש, 2 זוגות (1 ראיה 1 שמש אופטיים) ב400 ש"ח בקרולינה למקה, גם היא הוציאה עד היום סכומים לא נמוכים וזאת פעם ראשונה שהיא עושה בסכומים כאלו, כרגע מרוצה ואין תלונות(זה לגבי מחירים בארץ).

בכל מקרה , בכל דוכן של קרולינה למקה יוכלו לבדוק מס' בעדשה הקיימת שלך ללא תשלום(לא עושה יחצנות- פשוט לקוח מרוצה (כרגע) ).

דרך אגב, לא יודע איך זה עובד אצלכם בלהזמין משקפיים מהאינטרנט, אבל אשתי לפחות, עד שהיא לא בודקת פיזית את כל המסגרות בחנות, היא לא מחליטה.

איך אפשר לדעת לפי תמונה איך המשקפיים יישבו באמת על הפנים ?

לכל המשקפיים באתר יש מפרט מדוייק של מידות (גובה ורוחב עדשה, רוחב החלק שיושב על האף, אורך ה"אוזניות", רוחב קצה לקצה) פשוט מודדים עם זוג משקפיים קיימים. כמובן ש2-3 זוגות משקפיים שהזמנתי יצאו גדולות\קטנות, אבל במחירים האלה.. זה פשוט לא פקטור.

וכמובן שבאתר שלהם ניתן להעלות תמונה ולהתאים את המשקפיים לפנים, למרות שאני לא ממש השתמשתי באופציה הזאת.

*ראיתי לא מזמן באתר משקפיים אחר (קצת יקר יותר) שהם שולחים הביתה שבלונה מנייר בדיוק לפי גודל המשקף שחושבים לקנות וכך אין טעויות, רעיון גאוני.

פורסם

אפשר לקבל בדיקת ראייה מקצועית (באישור ד"ר לאופטומטריה) בחינם בבר אילן ואולי גם במכללת הדסה.

בדיקת ראיה ברוב החנויות מתחילות ב200 ש"ח ומעלה.

בדיקת הזוג הנוכחיי עלול להיות לא מדוייק במידה והם שרוטים או פגומים.

בזוג האחרון שהזמנתי מזני הייתה ירידה משמעותית בעמידות ואיכות המסגרת וגם בשירות לאחר קנייה.

האיכות של העדשות לא הייתה טובה במיוחד בכול הזוגות.

JINS מציעים מחירים הוגנים, עדשות איכותיות אם אתה מבקר/יכול להזמין מארה"ב.

פורסם

יש אמת בדברי האופטומטריסט.

בארץ נהוג לתת מרשמים ברבעים, אבל מה לעשות, טכנולוגיית ייצור העדשות אינה מדוייקת במאה אחוז (כמו כל דבר אחר, וזה לא קשור לאיכות) וכמעט אף פעם 0.25 הם לא 0.25 אלא 0.28 או 0.20

מה הגבול? סטיה של עד שמינית היא תקינה.

אם במקום 0.25 התקבלה עדשה עם 0.376 זה נחשב תקין. אבל מכשיר הלנס מטר יעגל את זה כלפי מעלה ויציג 0.5 במקום 0.25

ואם האופטומטריסט יכתוב לך את הקריאה הזאת בעצם זה יהפוך להיות סטיה שאינה מקובלת. ועל הסטיה הזאת זני יכולים לסטות בעוד שמינית בייצור שלהם, ואז כבר יהיו לך עדשות עם 0.67 במקום 0.25 שרצית בהתחלה.

אבל:

למכשירי הלנס מטר יש אפשרות לקבל את הקריאה ברבעים, שמיניות ומאיות.

אז האופטומטריסט יכול היה לשים את המשקפיים שלך ולראות אם במאיות הוא מקבל 0.27 שזה בבירור היה אמור להיות 0.25

או שהוא מקבל 0.37 ואז הוא לא יכול להיות בטוח אם התכוון המשורר ל 0.5 או 0.25

בקיצור, יש אמת במה שאמר, אבל סתם התחכם כי הוא לא רוצה לעשות את זה בשבילך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

יש להקפיד לקבל בנוסף למרשם את המרחק בין האישונים (PD) כפי שנמדד על ידי אופטומטריסט או אופטיקאי ולא על ידי חבר עם מטר. במספרים גבוהים המרחק הזה משמעותי.

מבחינת איכות העבודה והעדשות ב- ZENNI , כמובן שמדובר באיכות מליגה אחרת. מיוצרים שם מאות זוגות משקפיים ליום על ידי רובוטים משוכללים ללא מגע יד אדם. צריך להבין ששוקי האופטיקאי מבת ים בחיים לא יגיע לרמת דיוק כזו.

סה"כ מדובר בעיניים שזה לא משחק.

לא משחקים עם הראיה.

לא עושים משקפים בארץ.

פורסם
לגבי קבלת המרשם שלך, אם אתה חבר בקופ"ח כללית - אני פשוט קבעתי תור לאופטומטריסטית וקיבלתי מרשם.. בחינם..

לגבי Zenni, יש לי בערך 15 זוגות (בלי להגזים), 2-3 עיקריות והשאר ספייר (כשהזמנתי בפעם הראשונה 4 זוגות ההזמנה לא הגיעה ושלחו אותה שוב, לבסוף הגיעה..). האיכות ללא תחרות, 2 הזוגות שאני הכי אוהב עלו לי 12$ ו23$, המרשם תמיד מגיע בדיוק כפי שצריך, שירות מעולה. פשוט בושה שעדיין קיימים אנשים "פראיירים", שאינם מודעים לעובדה שזוג משקפיים איכותי, ברוב המקרים יותר ממה שהם רכשו כרגע ב900 ש"ח, עולה 15$ בממוצע..

אכן חבר קופ"ח כללית - פלטינום, כיצד קבעת תור לאופטמטריסט דרכם? ככל הידוע לי זה אפשרי רק לילדים ולא למבוגרים. אשמח לדעת כיצד.

תודה על התגבות, אם כך אני מבין שאין מנוס מלעשות בדיקת עניים חוזרת ולשלם עליה כסף. את הבדיקה האחרונה עשיתי לפני פחות משנה והעדשות הנוכחיות מעודכנות על פיה.

פורסם

קראתי שוב את הפוסט הראשון שלך.

אם אתה קונה משקפיים ב-800-900 שקלים אז הפילוח הוא כזה:

העדשות לפי המספר שלך צריכות לעלות בערך 250 שקלים בארץ. (מחיר של בדיקת ראייה).

וכנראה אתה קונה מסגרת של 600 שקלים.

קנה מזני לפי מרשם שתשיג מהדוכנים של המשקפיים, מקסימום, אם לא תראה טוב, לך לאופטיקאי שיחליף עדשה ב-250 שקלים. על הדרך קח את המספר של המשקפיים שלך.

עוד נקודה, לפי תחקירים שראיתי בטלויזיה, כמעט כל אופטיקאי מוציא מרשם קצת אחר לפי בדיקת ראיה. במיוחד אם יש לך צילינדר. גם המספר(ראיה) של העין משתנה קצת בין הבוקר לערב, אם אתה עייף או רענן.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

לא כתבת אזור, אבל לך לקרולין למקה הקרובה למקום מגוריך ותשאל איזה אופטומטריסט עובד איתם.

בחיפה זה טרנס אופטיק, חורי 40 חיפה (בואדי למי שמכיר)

הבחור מאוד מקצועי ויעשה לך מרשם תמורת 100 שח לערך ואז תוכל לקנות בזני בלב שקט - דרך אגב אם אתה עם מספר נמוך תוכל לקנות אצלו את המשקפיים ב300-400 שח ואז הבדיקה חינם

מסגרות מתכתיות טובות עולות 20-30$ אצל זני וביחד עם עדשות דקות עוד 20-30$

משקפיים מקבילות עלו בארץ 2000 שח

אין שום סיבה להתכלב על מסגרות ב9$ ועדשות בחינם (אלא אם כן המספר שלך נמוך)

פורסם

יש אפשרות ללכת לאוניברסיטאות השונות שיש להן מחלקת עיניים.

סטודנט בודק אותך ביחד עם רופא מומחה שמפקח ומוציא לך מרשם.

פורסם

לקוח מרוצה של זני. עשירית המחיר למשקפיים מולטי פלוס שמש פלוס צילינדר. איכות אופטית משובחת איכות מסגרות בינונית אבל מחזיקות שנתיים בלי בעייה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תוכן חדש...