Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
כמה אני מסביר לאנשים שעובדים איתי את יתרון האספנות ולא הולך לי. נופל על אוזניים ערלות.

מעדיפים לקנות קטנוע ב5 אלף, לנסוע בלי ביטוח או לשלם 5 אלף של לשנה ביטוחים.

או לקנות טיוטה סטרלט 97 ב3 אלף, ביטוחים ב4 אלף.

מי מבטח סטארלט ב-4? זה מה שעולה לי לבטח אלפא 159. זה אולי חצי.

ההפרשים בתחזוקה קטנים יותר ממה שאתה כותב, כי ה"חדשות" יותר הן עדיין

אמינות וזולות לתחזוקה, אבל זו כמובן זכותך להחזיק מה שבא לך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תלוי איזה תקלות.

כאלה, שאתה מתקן אחת, צצה אחרת, ואין להן סוף.

אני עברתי את הגיל הזה, שהיה כיף להתעסק והכל, והייתי מקבל בהבנה את זה שאוטו זה משהו שמתקלקל.

אחרי המונדאו (וגם פוקוס קצת), שתוך שנה שאבה ממני את המעט שנשאר משמחת חיים ויתרה בחשבון בנק, אני מעדיף לנסוע בקורולה/פריוס שיהיו משעממות בכביש, ובעיקר במוסך (בתקווה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
.

העבודה שלי היא מ7 עד 17:00

לפני הביאנקי הייתי קם ב5. יוצא ב5:30

מגיע לעבודה ב6:50

היום אני יוצא ב6

מגיע ב6:20 לעבודה, מסדר, מארגן.

מרוויח עוד 800 שקל במשכרות שעות נוספות.

בכל מיקרה לצאת מצפון ירושלים אחרי 6:30 בבוקר יגרום לך לעמוד בפקקים של שעה פלוס ולכן או שתצא לפני או אחרי 9.

כי אם תצא אחרי 6:30 תגיע אחרי 9.

קלאסי למכונית אספנות המקום הזה

הכל בסדר, זה חוקי ואין שום בעיה.

מה שניסיתי לאמור בהודעה שלי זה שרעיון שעומד מאחורי הקלות במיסוי לרכב אספנות הוא רעיון אחר, לא בשביל שתסע איתו לעבודה ותחסוך בהוצאות. הרעיון הוא שזה יהיה רכב אספנות.

פורסם

אילו אחזקת מכונית מודרנית (מה שאנשים נוטים לקרוא לו נורמאל) הייתה כרוכה במחיר נורמאלי, אז ניתן לדרוש לא לנסוע באספנות כדיילי.

מעטים מאוד האנשים שבוחרים באספנות כדיילי, בייחוד כשמצטרפים ילדים למשוואה

פורסם

אני נשוי + 3

הילדים מתים לנסוע ברכב הזה.

אני ממש ממעט לנסוע עימם בו.

בטיחות של מינוס עשר.

אבל, קילומטר בתוך השכונה לבית ספר פעם בחודש בשישי בבוקר- זה בסדר.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
הכל בסדר, זה חוקי ואין שום בעיה.

מה שניסיתי לאמור בהודעה שלי זה שרעיון שעומד מאחורי הקלות במיסוי לרכב אספנות הוא רעיון אחר, לא בשביל שתסע איתו לעבודה ותחסוך בהוצאות. הרעיון הוא שזה יהיה רכב אספנות.

תגיע לתעשייה 5 בתלפיות ירושלים ותראה 5 מכוניות אספנות עומדות בחנייה.

אני ועוד 4 ערבים שעובדים בפחחות בכמה בתי עסק שונים ברחוב {מוסך מדינה \מוסך ז'וז'ו} שלמדו והבינו כמה זול זה להחזיק רכב אספנות בייחוד להם , שהם כערבים, יותר נגיש להם לקנות ברשות הפלסטינאית חלקים. כאשר אני אם צריך דברים מבית לחם לדוגמא, צריך לבקש טובות ממישהו שיכנס להביא לי, הם עושים זאת בשמחה, אבל להם זה נגיש יותר.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
אני מאחל לך לקנות כמוני רכב ישן.

יום אחרי המכירה פנה אליי חבר פורום ואמר לי , שאפו שהשגת אותי בקנייה.

אם תרצה למכור אני פה.

קנית ב5, אקנה ב5.

כך פחות פחדתי מלהפסיד את הכסף אם הפרוייקט היה גדול עליי כרכב אספנות ראשון.

1-0 לאלעד.

הרכב מאוד פשוט לתיקון והפעלה.

אין מחשב.

אין מחשב גיר.

אין צ'ק אנג'ין.

אלעד,

מבלי לפגוע, אני עדיין מנסה להבין את מי אתה מנסה למרוח, את חברי הפורום או את עצמך.

מצד אחד, אתה טוען שהבאת שיחוק עם הרכב, קנית ב-5k רכב אספנות שפרט לפעם אחת שנתקע מגלה אמינות והודות לפשטות שלו הוא גם קל לטיפול במידה וצצה תקלה.

בפועל, אתה לא באמת עושה עליו "פרוייקט", מפוסטים שונים שלך עושה רושם שהרכב מתוחזק בתחזוקת שבר (במקרה הטוב), הוא גם כנראה לא כזה קל לטיפול ואולי לא כל כך אמין שכן צצה תקלה שלא תוקנה ובהמשך הרכב "הועמד" למשך חודשיים בעקבות התקלה.

כנראה שהתקלה נסחבה יותר מדי זמן ודפקה את המנוע שנדרש לעבור שיפוץ נרחב.

אני לא נכנס אפילו לעניין המצב הקוסמטי.

אתה מציג לחברים פה תמונה ורודה שכביכול "הנה, יש לי אחלה רכב אספנות שעלה 5k שקלים והכל כיף כף וזול מאוד".

המציאות היא שזה זול כי אנשים טובים עשו לך טובה וחסכו לך המון כסף.

אילולא אותם אנשים טובים היית מגלה שהמציאות היא שקנית רכב ב-5k, הוא שירת אותך נאמנה למשך תקופה וכעת מושבת כי צריך להשקיע בו סביב ה-10k כדי שיהיה תקין מכאנית וגם במצב קוסמטי טוב.

זה אחלה שאתה מרוצה מהרכב ואני באמת מאחל לך הנאה מרובה ממנו, אבל אל תשלה את עצמך- יש לא מעט רכבים שניתן לרכוש בפחות מ-10k ויהיו לא פחות אמינים (חלקם הרבה יותר אמינים), יהיו יותר בטיחותיים ויותר נעימים ליומיום.

סתם בשליפה- פז'ו 106 או 205 וכנראה גם 306, סוזוקי בלאנו, טויוטה סטארלט, דייהטסו סריון ועוד ועוד ועוד.

תהנה מהרכב חבר אבל אל תטעה- לא דפקת את המערכת.

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

^ אני לא מבין למה אתה כותב שהוא ״מורח״ (או מנסה למרוח) מישהו. ״למרוח״ משמעו לצייר תמונה שהיא לא מדויקת, או לתאר משהו בצורה מטעה. פות״ש עשה בדיוק את ההיפך בשרשור הזה: הוא תיאר בדיוק מה מצב הרכב (כולל הקוסמטי - חלודה + חורים בגג!) ומה עבר עליו, ולגבי העלות הנמוכה בזכות אנשים טובים - זה אפילו מופיע בכותרת השרשור...

סה״כ לדעתי הוא נתן תמונה מלאה של המצב. כמו כן כתב שהוא רואה בזה ניצחון על המערכת. מכיוון שאני התרשמתי שהוא לא ניסה לייפות שום דבר מבחינת תיאור הפרטים עצמם, אני לא רואה כאן שום בעיה או ניסיון להטעות (או ״למרוח״). זו דעה לגיטימית בדיוק כמו שהדעה שלך (ושל עוד אנשים כאן בשרשור) לגיטימית, וזה כמובן לגיטימי להביע את שתיהן.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

מסכים איתך שהוא.ציין את כל הליקויים.

יחד עם זאת, זה קצת לא מסתדר כשמישהו מונה רשימת ליקויים לא קצרה במיוחד וגם לא זולה לתיקון, ובסוף נותן שורה תחתונה "הרכב זול לאחזקה, אמין וקל לתיקון", שהרי הרכב לא כל כך אמין (הושבת לחודשיים בגלל תקלה), הוא לא כל כך קל לתיקון (אחרת לא היה עומד חודשיים) וגם לא כל כך זול לתיקון (שוב, אחרת לא היה מושבת לחודשיים).

אגב, אין משהו חריג או יוצא דופן בליקויים של הרכב, זה רכב ישן שלהבנתי לא מתוחזקת בפדנטיות קיצונית ומשמש לנסיעות יומיומיות.

הטענה שלי היא שהנסיון להציג את האחזקה כזולה לא ממש מתיישבת עם המציאות.

פורסם

אני מבין מה הפריע לך, אבל בכל זאת - אם הוא ציין את רשימת הליקויים במלואה ואת כל התהליך שהרכב עבר (כולל החודשיים שהוא עמד וכו׳) - הרי שהסיכום בסוף הוא בבחינת דעה אישית ולא טענה אבסולוטית. גם כך זול ואמין הן תכונות די סובייקטיביות.

אני פשוט טוען שהוא לא ניסה להציג את האחזקה כזולה אלא רק ציין - אחרי שפרט את העלויות - שהיא כזו מבחינתו (או לדעתו). אני חושב שבהנתן רמת הפירוט כל קורא יכול להחליט בעצמו אם הוא חושב כך או לא. לכן הפריע לי השימוש במונח ״למרוח״...

פורסם

זה לא נכתב ממקום שלילי אלא כדי להבהיר נקודה.

לפני 3 שנים הלך לי הגיר, נניח ובדרך זו או אחרת קיבלתי גיר תקין ללא עלות, האם אני יכול לומר שהרכב שלי זול לאחזקה?

לא, כי בתרחיש הדמיוני כביכול לא שילמתי על תיקון הגיר, אבל מי שלא יקבל גיר תקין במתנה יאלץ במציאות להפרד מכ-20-25k שקלים עבור התיקון (כפי שאני שילמתי).

זו הנקודה.

פורסם

הנקודה שלך מובנת וזכותך המלאה לומר שדעתך שונה מזו של פות״ש, כלומר שלדעתך הרכב אל באמת זול לאחזקה. כל עוד הוא פרט את כל העלויות, הויכוח ביניכם הוא על פרספקטיבה ולא על עובדות (מה שמשתמע מהפועל ״למרוח״).

למשל, בתרחיש הדמיוני שלך, ברור שרוב (אם לא) כל המגיבים יקפצו להודיע לך שאתה טועה ושזה שאתה לא שילמת לא אומר שבאופן כללי מדובר ב-״אחזקה זולה״. אבל אף אחד לא ירגיש שמרחת אותו או ניסית להציג דברים בצורה לא נכונה, בגלל שציינת בפירוש שאתה קיבלת את הגיר והתיקון בחינם.

שוב, אין לי שום בעיה עם התוכן של ההודעה שלך ולא עם הדעה שלך כמובן, רק עם הטענה כאילו פות״ש ניסה ״למרוח״ את הקוראים ולהציג תמונה שהיא לא נכונה.

פורסם (נערך)

מסכים עם edan82 הרכב לא יעלה לבנאדם הממוצע 5k אלה יותר קרוב ל20k. כך צריך להציג את הרכב הזה.

ו20k זה לא רע לרכב שעושה את עבודתו במשך 3 שנים. במיוחד שאחרי אותם 20k הוא אמור להיות במצב טוב יותר שיניב יותר מה5k במכירה שלו.

בנוסף אין לרכב ירידת ערך. נוסיף את מחיר הרישוי והביטוח, לא רע בכלל!

ב-200 שקלים נוספים בחודש(רישוי וביטוח) ניתן להתנייד ביפאנית מזדקנת עם מזגן, וכל החישמולים או בצרפתיה נוחה ומתגמלת בכל שעות היממה.

שתי אלו יבואו אפילו עם כרית אוויר בחלק מהמקרים.

עלויות האחזקה יהיו די זהות, אחרי הכל כנראה שלא יהיו להן חורים ברצפה והן לא יצטרכו בניה מחדש של המנוע.

אז אולי עניין האספנות כדיילי הוא עדיין לא כזה כדאי. בעוד 10 שנים זה יהיה כבר ממש כדאי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה יהיה בעוד 10 שנים?

בכל אופן, ככלל ברור שזה לא הכי משתלם מבחינה כלכלית להשתמש ברכב אספנות לתחבורה יום יומית, אבל במקרה הספציפי הזה עשו המון עבודה בחינם על הרכב וזה אכן מאד משתלם. ענייני נוחות והנאה זה סובייקטיבי לחלוטין ואם זה עונה לו על כל הצרכים + מספק לו הנאה יומיומית (שזה משהו ששווה הרבה כסף לדעתי) יש פה אחלה עיסקה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...