Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוץ מנירו, איוניק וטויוטה CHR - יש עוד דגם שעולה פחות מרבע מיליון שקל ומציע את השילוש הקדוש של הבטיחות האקטיבית - בלימה אוטונומית בכל מהירות (שפויה), תיקון סטייה מנתיב (ולא רק התרעה כמו בפריוס) ובקרת שיוט אדפטיבית?

אגב שילוב השלושה יוצר רכב חצי אוטונומי שבאמת נותן הרגשה עתידנית של דור חדש על הכבישים.

האוטלנדר 7 מושבים ב-190K מציע את כל מה שציינת .

:fadein:
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האוטלנדר 7 מושבים ב-190K מציע את כל מה שציינת .

מאזדה 6 פרמיום פלוס. ואפילו בנוסף למה שציינת בלימה אוטונומית ברוורס, זיהוי הולכי רגל עד 80 קמ״ש והלימה אוטונומית, זיהוי רכב עד 180 קמ״ש ובלימה אוטונומית

פורסם

מאזדה 6 פרמיום פלוס בהחלט, כמו שכבר כתב tzvipper.

האאוטלנדר אומנם החליף לאחרונה את המובילאיי במערכות מקוריות, אבל אין תיקון סטייה מנתיב - יש רק צפצוף התרעה.

סופרב ופאסאט לא מציעות את שלוש המערכות גם ברמת הגימור הכי גבוהה. הג'ולייטה החדשה מגיעה ברמת אבזור בטיחותי "1". פיז'ו 3008 החדשה חסרה בלימה אוטונומית אפילו עם תוספת חבילת הבטיחות של דגם פרימיום.

נראה לי שנשארנו כיום עם 4 דגמים: נירו, איוניק, CHR ו-6 פרמיום+.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
במאזדה 6 פריום פלוס (196,000 שקל) אתה צודק. בסונטה הייבריד לימיטד אין בלימה אוטונומית וגם לא תיקון סטייה מנתיב.

בקיצור נראה שנכון להיום אין באף אירופאית, גם לא פרמיום - אפילו לא ב-330e המאובזרת לעייפה ולא במרצדס C קלאס למעט גרסאות AMG. סגמנט סלון לא בדקתי.

שאפו לקוריאנים וליפנים, מגיע להם להוביל את המכירות.

אתה בטוח שבמרצדס C ההיברידית החדשה אין את זה? לפחות לפי המפרט יש שיוט אדפטיבי וגם תיקון סטייה מנתיב. לגבי בלימה אני לא זוכר.

בכל אופן, לדעתי לא פחות חשוב מהימצאות המערכות האלו על הנייר, זו האיכות שלהן בפועל.

למשל, לגבי תיקון סטייה מנתיב, יצא לי לנסוע בכמה מכוניות פרימיום שמציעות את זה וזה ממש לא עובד. זה לא באמת מצליח להחזיר את האוטו לנתיב, ולאחר שזה כן מזיז את ההגה, הוא פונה לכיוון ההפוך ואתה מוצא את עצמך בנתיב הקיצוני. בקיצור, למעשה זה יותר מזיק ומעצבן מאשר מועיל.

כנ"ל לגבי בקרת שיוט אדפטיבית - רוב היפניות שהציעו את זה עד היום לא נתנו מענה, משום מה, למהירויות נמוכות ולפקקים, מה שביטל לדעתי את עיקר הפואנטה של המערכת.

פורסם

מניסיון שלי על הסונטה 2017 לימיטד. הבקרת שיוט אדפטיבית עובדת מעולה. בפקקים עד עצירה מוחלטת. ואז חזרה לתנועה למהירות המקורית בנגיעה קטנה בדוושת התאוצה או בכפתור בהגה.

בנוסף נסיעה אחרי רכב. ואז יציאה ממחלף ושהרכב לפני המשיך הלאה. הרכב לא האיץ כי הוא זיהה שהוא בסיבןב. ורק לאחר סיום הסיבוב חזר למהירות רגילה בלי רכב מקדימה . מרשים מאוד

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

יכול להיות שאצל יונדאי-קיה זה עובד טוב יותר. מעניין לדעת אם בפריוס הבקרה מגיעה ג"כ לעצירה מוחלטת.

פורסם (נערך)
מאזדה 6 פרמיום פלוס. ואפילו בנוסף למה שציינת בלימה אוטונומית ברוורס, זיהוי הולכי רגל עד 80 קמ״ש והלימה אוטונומית, זיהוי רכב עד 180 קמ״ש ובלימה אוטונומית

מאזדה 6 פרמיום פלוס בהחלט, כמו שכבר כתב tzvipper.

האאוטלנדר אומנם החליף לאחרונה את המובילאיי במערכות מקוריות, אבל אין תיקון סטייה מנתיב - יש רק צפצוף התרעה.

סופרב ופאסאט לא מציעות את שלוש המערכות גם ברמת הגימור הכי גבוהה. הג'ולייטה החדשה מגיעה ברמת אבזור בטיחותי "1". פיז'ו 3008 החדשה חסרה בלימה אוטונומית אפילו עם תוספת חבילת הבטיחות של דגם פרימיום.

נראה לי שנשארנו כיום עם 4 דגמים: נירו, איוניק, CHR ו-6 פרמיום+.

חשוב להעיר דבר חשוב, ממה שאני יודע במאזדה 6 הבקרת שיוט אדפטיבית עובדת רק מ25 קמש ומעלה - וזה חיסרון ענק ונתון משמעותי שהם לא מציינים בצורה ברורה.

עריכה אחרונה על ידי בוני03
פורסם
חשוב להעיר דבר חשוב, ממה שאני יודע במאזדה 6 הבקרת שיוט אדפטיבית עובדת רק מ25 קמש ומעלה - וזה חיסרון ענק ונתון משמעותי שהם לא מציינים בצורה ברורה.

זה חיסרון אבל לא "ענק". תאונות במהירויות נמוכות של פקק לא תמיד גורמות לנזק ובטח שלא להרוגים כמו ששאר המערכות מונעות.

פורסם

לא נתווכח על הניסוח, אני רק יכול להגיד שזה משמעותי כי חלק גדול (אם לא מרכזי) מחוויית הבקרת שיוט אדפטיבית נעלם, הרכב בעצם לא בולם לבד, ולא עובד בפקקים - בארץ שלנו זה משמעותי אפילו יותר מבמקומות אחרים.

פורסם (נערך)
חוץ מנירו, איוניק וטויוטה CHR - יש עוד דגם שעולה פחות מרבע מיליון שקל ומציע את השילוש הקדוש של הבטיחות האקטיבית - בלימה אוטונומית בכל מהירות (שפויה), תיקון סטייה מנתיב (ולא רק התרעה כמו בפריוס) ובקרת שיוט אדפטיבית?

אגב שילוב השלושה יוצר רכב חצי אוטונומי שבאמת נותן הרגשה עתידנית של דור חדש על הכבישים.

אני מת לרביעיה הקדושה - מה שציינת מולבש על רכב חשמלי. לצערי נראה שכרגע אין את זה לבולט (חשמלית עם טווח סביר). נמתין ונראה, אולי יוסיפו את המערכות בעתיד. וכמובן שבכלל יביאו את הרכב לארץ כמו גם הטסלה מודל 3 (וטסלה בכלל) כאשר תצא לשוק.

זה לא היה תמיד ככה, שהיפנים הציעו יותר איבזור בפחות מחיר? למיטב זכרוני כבר משנות התשעים זה המצב.

האירופים היו עדיפים ב-90% מהמקרים מבחינת בטיחות.

בקיצור נראה שנכון להיום אין באף אירופאית, גם לא פרמיום - אפילו לא ב-330e המאובזרת לעייפה ולא במרצדס C קלאס למעט גרסאות AMG. סגמנט סלון לא בדקתי.

וולוו S60 ברמת גימור בכירה כוללת הכל.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

אשמח לדעת מאין המידע על הוולוו.

בשום מקום אני לא מוצא שה-S60 כוללת בקרה אדפטיבית.

אולי התכוונת לפולסטאר?

אם כן היא לא רלוונטית למשוואה כאן כי היא חורגת בהרבה מה"תקציב" שהניח פותח השרשור.

פורסם

לגבי הC-class, אלה לא משפחתומטיות והיבואנים של רכבי היוקרה מאפשרים לבצע הזמנות לייצור ספציפי בהתאם לדרישת הלקוח. יש לי קרוב משפחה שהזמין כבר ב2014 C-class עם בקרת שיוט אדפטיבית ותיקון אקטיבי של נתיבים. זה לקח לו כמה חודשים אבל היא הגיעה...

• תוכן חדש...