Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אהיה שם באפריל. בינתיים מצאתי את הכתבה הזאת.

אחפש עוד אבל אם למישהו יש המלצה קונקרטית, אשמח לשמוע.

יש לי 500 ק"מ. מוכן לחרוג עד 600 בשביל משהו בהחלט שווה מה שאומר ש B500 ביער השחור לא רלוונטי.

פורסם

נהגתי באיזור במשך שבוע במהלך חגי תשרי האחרונים. יש שם כבישים מעולים ומעניינים לנהיגה, עם נוף משגע כמעט בכולם.

אם מזג האוויר יהיה לטובתך, אין טוב יותר מזה.

זוכר לטובה את הקטע בין ואלכנזי ל- קוהלזי; השמש בדיוק יצאה מבעד לעננים, מזג האוויר התחמם, תנועה מועטה יחסית וכביש מתפתל וסלול-היטב אחד.

ממליץ לנסות גם את ה-23, בקטע שבין Ettal ל- Oberammergau.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

נהגתי באיזור במשך שבוע במהלך חגי תשרי האחרונים. יש שם כבישים מעולים ומעניינים לנהיגה, עם נוף משגע כמעט בכולם.

אם מזג האוויר יהיה לטובתך, אין טוב יותר מזה.

זוכר לטובה את הקטע בין ואלכנזי ל- קוהלזי; השמש בדיוק יצאה מבעד לעננים, מזג האוויר התחמם, תנועה מועטה יחסית וכביש מתפתל וסלול-היטב אחד.

ממליץ לנסות גם את ה-23, בקטע שבין Ettal ל- Oberammergau.

יגאל.

קודם כל תודה רבה!

אשמח אם תתן קצת יותר פרטים. סימונים בגוגל מפות או כל דבר דומה יעזור מאוד.

פורסם

יש את הכביש של האלפים האוסטרים שהכניסה אליו בתשלום, לא יודע אם יהיה פתוח באפריל, אבל בדוק מרחק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש את הכביש של האלפים האוסטרים שהכניסה אליו בתשלום, לא יודע אם יהיה פתוח באפריל, אבל בדוק מרחק.

אני חושב שהמליצו לי עליו לפני שטסתי לפרנקפורט באוקטובר. קשה לי להאמין שהוא עומד במרחקים הרצויים. ביום הראשון אני רוצה קצת להתרגל לרכב ולקחת אותו על אחד האוטובהנים היוצאים ממינכן.

פורסם

ממליץ על הדרך ממינכן לאינסברוק, החלק הגרמני לא מוגבל מהירות, הנוף מדהים והמון מקומות יפים לעצירה בדרך.

עוד דרך "אוטובהאנית" מהירה זה לכיוון שטוטגרט, גם כן ללא הגבלת מהירות ברב הדרך ואפשר לבקר במוזיאון מרצדס (הרבה יותר מושקע ומעניין מהמוזיאון של פורשה).

פורסם
ממליץ על הדרך ממינכן לאינסברוק, החלק הגרמני לא מוגבל מהירות, הנוף מדהים והמון מקומות יפים לעצירה בדרך.

עוד דרך "אוטובהאנית" מהירה זה לכיוון שטוטגרט, גם כן ללא הגבלת מהירות ברב הדרך ואפשר לבקר במוזיאון מרצדס (הרבה יותר מושקע ומעניין מהמוזיאון של פורשה).

תודה רבה על ההמלצה אבל זה לא מה שאני מחפש. אוטובהן יהיה קצת ביום הראשון כדי להרגיש את האוטו וניסיון נוסף לראות את המחט על 300. עיקר העיניין זה כביש מפותל כדוגמת אלו שציינתי בשתי ההודעות הראשונות.

פורסם

אני אהבתי את הכביש הזה, לא מהיר אבל יש קטעים מעניינים. קח בחשבון שיש הגבלה של 30 בעיירות בדרך.

בדרך אתה יכול לבקר בהלשטט ובפלכאו יש אחלה ספא עם בריכות חמות

פורסם (נערך)

קודם כל אתייחס לכביש האלפים באוסטריה: מדובר בהר הגרוסגלוקנר, העלות היא 37€ לרכב פרטי - הכביש לא מאוד מהנה לנהיגה כי אף אחד לא היה רוצה לקחת סיכון שבתת היגוי הקל ביותר אתה עף מהכביש - 4000 מטר למטה :|. חוץ מזה - הכביש מהמם, אחת החוויות היותר מדהימות שהיו לי בחיים. שווה כל שקל לדעתי, מצורפות שתי תמונות. שים לב שההבדל בין הקיץ לחורף בכביש הזה הוא קיצוני ביותר - מדובר בשני נופים שונים לחלוטין.

כביש נוסף שמאוד אהבתי הוא הכביש המחבר את אוסטריה עם גרמניה (אין לי תמונות בשלוף) - מדובר בכביש מאוד מפותל *בתוך יער*, כלומר משני הצדדים שלך וגם מעליך יש עצים - הדבר נותן תחושה מדהימה, קרני אור בודדות מצליחות לחדור דרך העצים ואז רואים אותן בצורה מובהקת כמו בסרטים...

עולים לראש ההר ב Hallein ומשם עוברים את הגבול לגרמניה, במידה ותרצה אחפש לך את המסלול המדויק שעשיתי.

ותכלס - כל הכבישים בין העיירות באוסטריה מדהימים - פשוט ככה. רובם בוניים טוב, מהירות מוגבלת ל 70 בד"כ שזה מספיק, מפותלים עם נוף מדהים. אני אישית בחרתי לנהוג מוינה לצימר שלנו שהיה באלפים (סביבות ה 500 ק"מ) רק דרך כבישים בין העיירות השונות - אומנם לקח שעה+ יותר אבל נהנתי מכל רגע.

14691134_10202653835824406_3548102988579835074_n.jpg

14731098_10202653835864407_6752970746762701876_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם
אני אהבתי את הכביש הזה, לא מהיר אבל יש קטעים מעניינים. קח בחשבון שיש הגבלה של 30 בעיירות בדרך.

בדרך אתה יכול לבקר בהלשטט ובפלכאו יש אחלה ספא עם בריכות חמות

נראית דרך יפה אבל זה בקירבת מקום למינכן? אולי אני צריך להוסיף שכל ק"מ מעל ה 500 המותרים עולה 4 יורו. כלומר 400 יורו ל 100 ק"מ נוספים.

פורסם
קודם כל אתייחס לכביש האלפים באוסטריה: מדובר בהר הגרוסגלוקנר, העלות היא 37€ לרכב פרטי - הכביש לא מאוד מהנה לנהיגה כי אף אחד לא היה רוצה לקחת סיכון שבתת היגוי הקל ביותר אתה עף מהכביש - 4000 מטר למטה :|. חוץ מזה - הכביש מהמם, אחת החוויות היותר מדהימות שהיו לי בחיים. שווה כל שקל לדעתי, מצורפות שתי תמונות. שים לב שההבדל בין הקיץ לחורף בכביש הזה הוא קיצוני ביותר - מדובר בשני נופים שונים לחלוטין.

כביש נוסף שמאוד אהבתי הוא הכביש המחבר את אוסטריה עם גרמניה (אין לי תמונות בשלוף) - מדובר בכביש מאוד מפותל *בתוך יער*, כלומר משני הצדדים שלך וגם מעליך יש עצים - הדבר נותן תחושה מדהימה, קרני אור בודדות מצליחות לחדור דרך העצים ואז רואים אותן בצורה מובהקת כמו בסרטים...

עולים לראש ההר ב Hallein ומשם עוברים את הגבול לגרמניה, במידה ותרצה אחפש לך את המסלול המדויק שעשיתי.

ותכלס - כל הכבישים בין העיירות באוסטריה מדהימים - פשוט ככה. רובם בוניים טוב, מהירות מוגבלת ל 70 בד"כ שזה מספיק, מפותלים עם נוף מדהים. אני אישית בחרתי לנהוג מוינה לצימר שלנו שהיה באלפים (סביבות ה 500 ק"מ) רק דרך כבישים בין העיירות השונות - אומנם לקח שעה+ יותר אבל נהנתי מכל רגע.

תודה רבה אבל שוב, רק ההגעה לאוסטריה תקח לי את הקילומטראז' שיש לי.

פורסם (נערך)
קודם כל אתייחס לכביש האלפים באוסטריה: מדובר בהר הגרוסגלוקנר, העלות היא 37€ לרכב פרטי - הכביש לא מאוד מהנה לנהיגה כי אף אחד לא היה רוצה לקחת סיכון שבתת היגוי הקל ביותר אתה עף מהכביש - 4000 מטר למטה :|.

אכן זה הכביש. המלצתי עליו כאן כבר לא מעט פעמים. אבל הייתי בקיץ.

האמת שאני לא מזהה הבדל ברמת הזהירות והחשש מ 10 מטר לעומת 4,000 מטר (אין שם גובה כזה, אבל לא משנה...)

הכביש איכותי ואחד היפים ביותר:

https://www.grossglockner.at/gg/en/thehighalpineroad/thehighalpineroad

ממליץ לגלול קצת כדי לשטוף את העיניים. שווה כל אירו.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

האמת שאני לא מזהה הבדל ברמת הזהירות והחשש מ 10 מטר לעומת 4,000 מטר.

זה בהחלט שיקול קביל בהתאמת המהירות לנסיבות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכביש מאוד איכותי, אבל כשכבר מתחילת הכביש הכל קפוא ואין מעקה בטיחות וכשמסתכלים ימינה לא רואים את התחתית - די מפחיד, ונוהגים מאוד מאוד בזהירות. היתרון בתקופה שאני נהגתי שם שכבר לא היה נפש חיה ופשוט נהגתי באמצע הכביש :-D. אכן קצת הגזמתי עם הגובה - אבל בפסגה יש קרוב ל 3000 מטרים.

בקיצור - ננצל את הדיון כדי להמליץ מאוד ​לנהוג בכביש, גם אם מדובר בחריגה קלה ממינכן.

• תוכן חדש...