Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם ה 6700 יותר חזק על הנייר,

אבל הבנתי שב 5820 יש ניצול יותר חכם של הליבות, מה שהופך את הכל ליותר מהיר.

יש מישהו שמבין בזה קצת יותר ויודע להסביר מה עדיף במקרה שלי ?

אני טוען המון פלאגים במקביל ואמור להעמיס על המחשב

פורסם

התשובה מורכבת יותר מהמעבד עצמו, הרבה תלוי בסוג הבאס על לוח האם ובציפסט שלו, יחד עם כמות הזיכרון וסוג הזיכרון, טכנולוגיית החיבור לרכיבים היקפיים כמו SSD וכו

פורסם (נערך)

לך על ה5820, בעיקר מהסיבה שלסוקט 2011 יש לך אין סוף שידרוגים זמינים למעבד כרגע וגם בעתיד, סוקט הביתי של אינטל בעל חיים קצרים מאוד, כבר עכשיו אתה קונה את הטופ והשידרוג הבא יהיה החלפת המחשב.

ותשקיע בSSD, לא יודע כמה גיגות תופסים החומרים והפלאגינים שלך אבל אם הרבה אז אין כמו לשים הכל SSD והכל ניטען מיידית.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אמנם ה 6700 יותר חזק על הנייר,

אבל הבנתי שב 5820 יש ניצול יותר חכם של הליבות, מה שהופך את הכל ליותר מהיר.

יש מישהו שמבין בזה קצת יותר ויודע להסביר מה עדיף במקרה שלי ?

אני טוען המון פלאגים במקביל ואמור להעמיס על המחשב

זה לא ניצול יותר חכם של הליבות. ה6700 עם 4 ליבות פיזיות (8 לוגיות) לעומת 6 ליבות פיזיות ב5820.

ביצועי ליבה בודדת תהיה יותר טובה ב6700, אבל אם אתה מריץ תוכנות שמנצלים את כל הליבות של המעבד אז תקבל ביצועים יותר טובים ב5820. כך שזה די תלוי מה אתה הולך להריץ.

פורסם

כפי שנאמר כבר, ה 6700 יהיה בעל ביצועים טובים יותר עד ניצול של 4 ליבות, וה 5820 יהיה עדיף כאשר יש ניצול של 6 ליבות ומעלה.

אבל זה קשור לתוכנה שבה אתה משתמש ולניצול הליבות שלה, ואין קשר לכמות הפלאגים במקרה הזה (ה'עומס' הוא על הזכרון). תצטרך לבדוק איך התוכנות שבהן אתה משתמש מנצלות כמות גדולה של ליבות.

מעבר לזה מדובר בהפרשים מאוד גדולים במחיר - ה 5820 ידרוש ממך לוח משמעותית יותר יקר, קירור יקר יותר וצורך 50W יותר.

ואני לא רואה כיצד לוח 2011 יתן יותר שדרוגים עתידיים - 2011V3 קיים יותר משנתיים בשוק וסביר להניח שיוחלף בדור הבא ל 2011 חדש ולא תהיה לך אפשרות להחליף מעבד בלי להחליף לוח. אז יתרון לעומת ה 6700K בעניין זה אין.

אלא אם כן אינטל תלך אחרי AMD שהצהירה שתשאר עם סוקט קבוע לשנים הבאות.

ו STYLE, היות ואתה מפרסם את המודעה שלך - ה SSD הזה עלה בבלאק פריידיי 400 שקל

(וסביר להניח שזה מה ששילמת עליו), אז לבקש 550 על אחד שקיבלת בחינם?!

פורסם

Ooga, ה-SSD עלה יותר מ-400 היות ויש צורך לשלם גם על משלוח ו-import fees, אל תשכח את זה.

נכון לרגע זה המחיר שלו הוא 490 ש"ח באמזון (עם משלוח 600 ומשהו), ועל המחירים בארץ אני לא רוצה לדבר בכלל.

מי שמעוניין לקנות אותו במחיר של בלאק פריידי, מוזמן לחכות לשנה הבאה.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אני הייתי מנסה גישה אחרת, מעבד ה- Ryzen של AMD ממש מעבר לפינה נקווה שהמהלך שכולם מצפים לו אכן יתממש ואינטל קצת יתחילו להזיע.

לצורך הדוגמה ה-Core i7-6900K עולה סביב ה 1000 דולר , בעוד שמקבילו האדום הולך לעלות חצי... 8 ליבות ו 16- נימים מפלץ.

פורסם

ואני לא רואה כיצד לוח 2011 יתן יותר שדרוגים עתידיים - 2011V3 קיים יותר משנתיים בשוק וסביר להניח שיוחלף בדור הבא ל 2011 חדש ולא תהיה לך אפשרות להחליף מעבד בלי להחליף לוח. אז יתרון לעומת ה 6700K בעניין זה אין.

אלא אם כן אינטל תלך אחרי AMD שהצהירה שתשאר עם סוקט קבוע לשנים הבאות.

אתה אומר זאת ברצינות?

בדקת את שלל המעבדים שזמינים לסוקט הזה? בלוח הביתי אתה מוגבל לעד 4 ליבות פיזיות, בסוקט 2011 יש לך שלל מעבדים עם הרבה יותר ליבות ובעתיד יוכל ליזרוק בפנים מעבד 10 ליבות ויותר אפילו מיד2 בגרושים יחסית שעדיין הלוח הביתי לא יתקרב אליו ביכלל, ראה מה שקורה מאז הI7 2600, בקושי משתדרגים בביצועים רק מעלים תדר כל הזמן (כנ"ל ב7700K שעומד לצאת).

יצא לי כבר ליבנות מיפרט לעריכה/רינדוטר/מוסיקה מבוסס שתי XEONים E5 2670 שעלו גרושים והם בעלי 8 ליבות פיזיות למעבד, סה"כ 32 ת'רדים + 64GB זיכרון ECC, המחשב עלה כמו מחשב ביתי רגיל כי מעבדי XEON יד2 נימכרים בגרושים.

בקיצור אם יש תקציב (הלוח עולה סביב ה500 שקל יותר מלוח אף נורמאלי ל6700K), אז ליקנות רק 2011 או לחכות לAMD כי מבחני ביצועים ראשונים עם צ'יפ ES עומדים ראש בראש מול 6900K האימתני של אינטל שעולה מעל 1000$.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

התייחסתי לאמירה שלך לגבי אורך החיים של הסוקט, שה 2011 לא עיתידי יותר היות וכל שנתיים-שלוש יש גרסא חדשה ולא תאימה לאחור.

בעניין מעבדים יד שניה אין ויכוח, אבל לא כל אחד מעוניין לקנות (למרות שהזיאונים נמכרים במחירים מגוחכים).

האמת, במקום לקנות 5820K אפשר לקנות מעבד יד 2 כבר עכשיו, למה לקנות עכשיו חדש ורק אחר כך לשדרג למעבד יד2?

אבל כאן אתה זה שתוכל להמליץ על מעבד מתאים, לא מכיר את הזיאונים בצורה טובה מספיק.

אני הייתי מנסה גישה אחרת, מעבד ה- Ryzen של AMD ממש מעבר לפינה נקווה שהמהלך שכולם מצפים לו אכן יתממש ואינטל קצת יתחילו להזיע.

לצורך הדוגמה ה-Core i7-6900K עולה סביב ה 1000 דולר , בעוד שמקבילו האדום הולך לעלות חצי...

ויתן חצי מהביצועים :lol:

סתם, מקווה ש AMD יצאו כבר מהבררה, סוף סוף תהיה קצת תחרות בשוק.

פורסם

בישביל ליקנות זיאונים בגרושים צריך לחכות שגוגל ופייסבוק ישדרגו שוב את המחשבים חחח, משם היו ה2670 שמימכרו ב60$ ליח'(מעבדים של אלפי $$$ במקור).

בקיצור, מה שפותח השירשור לא יקח, העיקר שישקיעה בSSDים, יש מדריכים אאל"ט לסידור נכון של הכוננים והמידע עליהם למי שעוסק במוזיקה ועריכה וכו'.

הסיבה שעוד אני ממליץ להיתרחק מהסוקט הביתי של אינטל הוא שעוד ליפני תום אחריות הלוחות-אם לא יהיו קיימים יותר, לגיסי הלך הלוח במסגרת האחריות ל3770K (בקושי שנתיים) והפלא ופלא לא היה לוח מתאים בארץ והוא פשוט קיבל כסף חזרה ואז היה צריך פשוט או לנסות לימצוא לוח יד2 ולבזבז זמן בהתקנות מחדש או לימכור את שאר החלקים וליקנות מחשב חדש, זה ניראה לכם הגיוני? לא סובל את החלפת הסוקטים כמו גרביים של אינטל, מעיף אותם ברגע שיוצא הZEN.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך אני בודק אם התוכנה שלי (קיובייס) יודעת לנצל את כל הליבות?

האם זה קשור רק לתוכנה ו גם לפלאגים בעצמם ?

אני מריץ קיובייס ופלאגינים שלה

ודפדפנים ברקע

איך הם מנצלים את הליבות ?

איפה ניתן למצוא מעבד ים שניה?

פורסם

כמה ליבות יש במעבד שלך? תריץ את התוכנה, תפתח task manager ותסתכל כמה מהם מנוצלים במהלך הריצה.

דפדפנים כשהם ברקע לא רצים (בדרך כלל) על המעבד. הם בעיקר לוקחים זכרון.

• תוכן חדש...