Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצג לא יציג כלום כי לגירסאת הליסינג אין את מחשב הדרך, רק טריפ אחד יחד עם אודומטר מתחתיו.

מד הדלק אכן עובד לקו אחד עם 2-3 ליטרים שנותרו למיטב זכרוני (נסעתי "על הקצה":-P כי הגעתי הבייתה ויש לנו תחנת דלק 100 מטר מהבניין).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גירי גירי - התמזל מזלך, זה קרה בישראל.

במדינה אירופית מתוקנת היית סופג גם קנס משטרתי.

אישית המדיניות שלי ברורה מאד - ממלא דלק כאשר נתרים ביל חצי לשליש מיכל. רוצה שתמיד תהיה רזרבה לשעת חרום.

דוגמא קטנה: יום רביעי לפני 3 שבועות, עובר ליד תחנת הדלק הקרובה לבית, מסתכל במד הדלק, נותר קצת יותר משליש מיכל. אומר לעצמי - מחר אעבור ליד קוקה קולה, הדלק שם זול, אמלא מחר.

למחרת השריפות בחיפה. מהומת אלוהים, אני עומד 2.5 שעות בפקק ביגור לפני שמחזירים אותי לאחור. כמובן שהמחט נעה שמאלה. לא אור צהוב, יש עוד איזה שמינית מיכל. בדיוק בגלל מצבים כאלה אני מקפיד על תדלוק מוקדם. לפני 3 שבועות זו היתה השריפה, לפני כמה חודשים הבן שהגיע למיון בחדרה, ודברים כאלה מתרחשים. אני מקפיד שישארו לפחות 100-150 ק"מ במחשב הדרך, רצוי יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי 15ק"מ זאת לא התראה מספקת וקשה לי להאמין שמהנדסי הרכב תכננו אותו כך. לכן יתכן שפותח השרשור ראה את הנורה רק כעבור זמן. בכל מקרה, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להוכיח מתי נדלקה הנורה, מתי ראה אותה בעל הרכב, ואם קלאוטו התרשלו במשהו.

כמובן שנטל ההוכחה על התובע (והוא נמצא בחו"ל).

ועוד טיפ אחד שלא קשור לעניין הדלק - כתבת שאחיך שכר את הרכב עבורך והדרישה היא ל 500ש"ח+מע"מ. אם אתה תושב חוץ עם דרכון זר, היית צריך לשכור את הרכב בעצמך ובכך לחסוך את המע"מ גם על עלות השכירות וגם על ה 500ש"ח הנוספים.

פורסם
פחותה בעורכדינית זה 49.9 ק"מ

ולא 15 ק"מ.

כמובן לפי תנאי הדרך מידת הלחיצה ועוד, לכן ההגדרה, אבל בנסיעה סבירה זה יהיה בין 40-50 ק"מ

בגולף שלי ברגע שנדלקת הנורה, הצג מורה על הק"מ שנותרו

וזה אף פעם ל 50, יותר קרוב ל 30 ואפילו פחות, בנהיגת סבתא.

פורסם

שימו לב שספר הרכב מדבר על חיווי ---, ולא על הנורה הצהובה המדוברת.

ד״א, הטענה כאילו צבע הנורה (צהוב) לא מלחיץ מספיק מגוחכת בעיני (מצטער).

מהר זה 15 ק"מ או 50 ק"מ אני מעריך שיותר לכיוון של ה 50 ק"מ.

ואם זה 15 ק"מ ואתה נמצא במרחק של 25-30 ק"מ מהתחנה הקרובה.

מה אז?

אז לא היית צריך לחכות שהנורה תדלק, אלא היית צריך למלא דלק לפני כן.

אתם מתנהגים כאילו קיום הנורה הזו מסיר לגמרי את האחריות למילוי דלק מהנהג. מדובר באמצעי שאמור להתריע בפני הנהג שהוא כבר עבר גבול מסוים ולא שהוא מתקרב אליו - בשביל זה יש את החויווי הרגיל של מיכל הדלק.

פות״ש - קח אחריות על מעשיך, באמת. נניח שזה היה קורה לך ברכבך הפרטי, שיית שוקל לתבוע את עלות הגרירה מיצרן הרכב? לא נראה לי.

פורסם (נערך)

קראתי קצת ספרי רכב ברשת וחיפשתי כאלו שמציינים את תכולת המיכל בעת ההתראה על מפלס דלק נמוך. הרוב לא מציינים מספר, אבל מצאתי כמה שמציינים.

יאריס:

yaris.JPG

מיני:

MINI.JPG

אוקטביה:

octavia.JPG

פיאט 500:

fiat500.JPG

סיאט מיי

Mii-1.JPGMii-2.JPG

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
לא ברור לי איפה הבעיה: מד הדלק היה על אפס, נדלקה המנורה, לקחת סיכון והמשכת ליסוע, נתקעת, הגיע גרר לחלץ אותך ועליו צריך לשלם.

בשום מקום אף אחד לא מתחייב כמה זמן הרכב ימשיך ליסוע לאחר הידלקות הנורה, ו 15 ק"מ נשמע אומנם מעט, אבל סביר לגמרי לרכב עירוני כמו הספארק.

לדעתי קרא לזה שכר לימוד ושלם את הגרר, אני לא חושב שקל אוטו היו לא בסדר.

אתה צודק במיליון אחוז. למרבה הצער, האחריות כאן היא בלעדית של הנהג ואין סיבה שהמשכיר יספוג את עלות הגרירה שנגרמה אך ורק באשמת השוכר

פורסם

יובל תודה שוב

כך ש 15 ק"מ לא סביר בהחלט כי זו ההתראה שנותנת הנורה, כפי שרבים סברו כאן.

הקושי היחיד של פות"ש יהיה להוכיח כי אכן עברו רק 15 ק"מ מהרגע שבו נדלקה הנורה ולא 50 ק"מ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן, 15 ק"מ או ליטר וחצי אינם סבירים גם בעיניי.

אשמח אם מישהו ימצא דוגמאות לערכים נמוכים יותר, מה שאני רואה זה 4-8 ליטר.

הנה עוד שניים:

ג'אז:

jazz.JPG

קליאו:

clio.JPG

פורסם

טרחת בכלל באיזה שהוא שלב (כולל עכשיו) לפתוח ספר רכב של ספארק ולראות מה כתוב שם על העניין?

אולי כתוב שם בפונט 45 על גבי עמוד שלם, "בספארק אין כמות רזרבית לאחר הדלקות הנורה, זהירות שלא תיתקע"?

יש איזה חוק שעם הדלקות הנורה אמור להיות לך X ק"מ מינימלי?

סתם בשביל האתגר הלכתי לבדוק (ספר הרכב נמצא באינטרנט באתר של חברת שברולט) וכך כתוב בעמוד 89 (ספארק 2015):

Capture.JPG

פורסם

ועדיין לא הבנתי אם יש קשר בין הקו המהבהב בצג להדלקות נורית.

אתם מתייחסים לסימן המהבהב בתצוגת מרחק נסיעה צפוי כאילו יחד איתו ובו זמנית נדלקת גם נורת אזהרת הדלק. יכול להיות שכך הדבר, אך מידע כזה לא הוצג בפנינו.

(הודעה 44)

פורסם (נערך)

אני מניח שכן, אבל בעלי ספרק יענו. אני התייחסתי להפעלת התראה מכל סוג שהוא, וכמות הדלק הנותרת ברגע זה.

עריכה: מלאכתם של צדיקים... הנה כתבה של בני ברק שדנה בדיוק בשאלה: כמה ניתן לנסוע אחרי שנדלקה נורת אזהרה על מפלס דלק נמוך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3608926,00.html

המספרים שם נעים בין 5 ל- 8 ליטר ובין 50 ל-120 ק"מ.

ואגב: שברולט אבאו - 6 ליטר

aveo.JPG

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

לקחת את הנושא ברצינות

אני לא מופתע מהמספרים

אני מופתע מחלק לא מבוטל של הכותבים כאן ש 15 ק"מ נראה להם הגיוני / סביר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

yuvk,

תודה על הקישור, זה מחזק את מה שאני טוען מההתחלה.

אחד החברים רשם, שכשהקו מתחיל להבהב, אז נשארת כמות של כ2 ליטר, הגיוני. לא הגיוני שהרכב נעצר כעבור 15 ק"מ לאחר הדלקת הנורה. כמות הדלק שנמצא "ברזרבה" תלויה בגודל מיכל הדלק, הכמות נעה בין 5 ליטרים ברכבים קטנים, ויכול להגיע עד 25 בגיפים אמריקאיים בגודל מלא.

אחרי שראיתי עד כמה הדעות חלוקות, החלטתי לעשות ניסוי. לחבר שלי יש פיאט פנדה 2008 עם מיכל של 35 ליטרים. כשנדלקה לו המנורה, מחשב הדרך ( באיטלקיה הוא קיים כבר מ2004 בניגוד לספארק חדשה) הראה 60 ק"מ. אחרי 60 ק"מ הוא הראה ריק, אך הצלחנו לעבור עוד כ 30 קילומטר ותידלקנו אותו. הרכב לא נעצר, אז אני מניח שהיה עובר עוד. כלומר בפנדה, עם מיכל פצפון, על מנורה אפשר לנסוע כ90 ק"מ. זה גם מאד הגיוני וחכם, כדי שאדם ידעה שבזמן הקרוב עליו להיכנס לתדלוק.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תוכן חדש...