Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

יש לי חבר שמצא רכב שהוא רוצה לקנות, הוא הלך עם בעל הרכב לדואר ושם אמרו להם שקופץ במחשב הודעה ש"לא ניתן להעביר בעלות על הרכב".

אמרתי לחבר שלי שזה כנראה יש עיקול לרכב ו/או שהרכב משועבד ושעדיף לו לרדת מהקניה של הרכב.

יום אחרי בעל הרכב בדק למה זה לא העביר בעלות והוא אמר לו שזה בגלל שהרכב קיבל קריאת שירות לתקן את הבקרת יציבות(ESP) ושצריך לסדר את זה במוסך מורשה של מאזדה.

לפי דעתכם, יכול להיות שבגלל סיבה כזאת לא ניתן להעביר בעלות על הרכב? זה לא נשמע לכם מוזר מדי?

הרכב הוא מסוג מאזדה 6 שנת 2004.

אני אציין גם שהרכב הנ"ל עבר טסט לפני כשבוע שזה נשמע לי גם מוזר...

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי sharons007
פורסם

אין בעיה להעביר רכב טסט גם כאשר יש קריאה חוזרת ללא תיקון הבעיה. תבקש מבעל הרכב לבצע את תיקון בעיית הקריאה חוזרת ושיתן לך דף שמאמת את התיקון. אח"כ תיגשו לדואר ובמעמד ההעברה תבקשו לבצע בדיקת שיעבוד, אם משועבד תבטלו עיסקה.

פורסם

במידה ולרכב נרשמה קריאת שרות שלא בוצעה - אין אפשרות להעביר בעלות.

בכל מקרה, מומלץ גם לוודא שלרכב אין שיעבוד. אפשרי לביצוע דרך אתר האינטרנט של רשם המשכונות.

פורסם

בדואר אין דבר כזה אי אפשר להעביר בגלל עיקול , הם נותנים לך את האפשרות לבדוק בתשלום כמובן , אי קריאת שירות בוודאי וגורמת לאי העברת בעלות.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם
אין בעיה להעביר רכב טסט גם כאשר יש קריאה חוזרת ללא תיקון הבעיה. תבקש מבעל הרכב לבצע את תיקון בעיית הקריאה חוזרת ושיתן לך דף שמאמת את התיקון. אח"כ תיגשו לדואר ובמעמד ההעברה תבקשו לבצע בדיקת שיעבוד, אם משועבד תבטלו עיסקה.

לא ניתן לעבור טסט אם יש ריקול פתוח ולא בוצע תוך חצי שנה.

ראה ציטוט מאתר משרד התחבורה:

קריאה חוזרת בטיחותית RECALL

בעולם מיוצרים מיליוני כלי רכב ע"י יצרנים שונים, חלק מכלי הרכב החדשים משווקים בישראל. לעיתים מאתר יצרן הרכב ליקוי בטיחותי ברכב ששווק על ידו ,המחייב לקרוא לרכב לבצע תיקון בטיחותי במוסכי הרשת של היבואן. באחריות היבואן לזמן את בעלי הרכב הנכללים בקריאה לצורך התיקון.

תיקון הליקוי אינו כרוך בתשלום כל שהוא.

חובה על בעל הרכב להביא את רכבו לתיקון תוך שישה חודשים מיום קבלת הודעה, במידה ולא יופיע לתיקון הנדרש, לא יחודש רישיון רכבו ולא תתאפשר העברת בעלות.

קישור למקור:

http://car.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=category&id=18&Itemid=72

פורסם
לא ניתן לעבור טסט אם יש ריקול פתוח ולא בוצע תוך חצי שנה.

ראה ציטוט מאתר משרד התחבורה:

קישור למקור:

http://car.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=category&id=18&Itemid=72

בוקי יקירי, לידיעתך ניתן להעביר רכב טסט שנתי מבלי לבצע את תיקון הליקוי עקב קריאה חוזרת. אם תסתכל בהיסטוריית השאלות שלי בפורום תראה שלפני כשבועיים שאלתי את השאלה כאן בפורום וקיבלתי תשובות מטעות. ממש אתמול ביצעתי טסט לרכב שיחד עם רישיון הרכב לחידוש, קיבלתי מכתב לביצוע תיקון עבור קריאה חוזרת. התשובות שקיבלתי בפורום היו מטעות ולא סבירות ולכן החלטתי לבדוק את הנושא בעצמי ולכן התקשרתי למספר סוכנויות רכב, כאשר קיבלתי תשובה חד משמעית שניתן לבצע טסט שנתי לרכב טרם תיקון הליקוי עקב קריאה חוזרת. בכדי לאמת את הנושא התקשרתי למכון רישוי ושאלתי האם אכן ניתן לבצע טסט שנתי, מנהל המכון שאל אותי אם ברשותי הטופס של רשיון הרכב לחידוש ואכן היה ברשותי והוא אכן אישר כי במקרה ומקבלים טופס רשיון רכב לחידוש יחד עם מכתב לתיקון קריאה חוזרת, אפשר לבצע טסט שנתי ואין כל מניע לביצוע הטסט. כמובן שתוך חצי שנה מקבלת המכתב יש לבצע את תיקון הליקוי.

עכשיו לאחר שהבהרתי את כוונתי אשמח אם תבטל את ההתראה שנתת לי עקב "רישום מידע שגוי בפורום" כי זה כלל לא מידע שגוי. זה מקרה שהיה לי ממש אתמול ויש לי את כל המסמכים, הקלטות, כדי לאמת את את הנכתב לעיל.

אז בכבודך מר בוקי היקר נא הסר את ההתראה המיותרת.

פורסם

ניתן לעבור טסט אם לא עברה חצי שנה מהודעת תיקון, לאחר מכן לא ניתן.

זה מה שרשום באתר משרד התחבורה, זה המקור הכי מוסמך מבחינתי.

לא רשמת את זה בהודעה הראשונה שלך ולכן זה מידע לא מדוייק.

פירטת רק בהודעת המשך.

מהודעתך הראשונה משתמע שניתן לעבור טסט בכל מקרה וזה לא המצב.

חסימת אפשרות לעבור טסט זה למעשה הכלי היחיד שיש למדונה שמאפשר לה לוודא שכל מי שהיה צריך לבצע ריקול, ביצע אותו.

חסימת העברת בעלות לא מספיקה, הרי רכב יכול להישאר באותה בעלות 10 שנים ויותר.

• תוכן חדש...