Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ברנו קליאו (1.2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לשתף את הסיפור שלי בתקווה שיעזור לעוד רבים אחרים בתהליך בחירת הרכב.

אתחיל ברקע כללי:

לפני כארבע שנים רכשתי את הרכב הראשון האמיתי שלי (שהוא רק שלי) ואחרי המון התלבטויות החלטתי ללכת עם הג'וק עד הסוף ולהביא אלפא 147 1.6. רכב מפנק, מדהים, חוויה מדהימה. המון מוסכים, המון דברים שהתקלקלו בדרך בזה אחר זה, כל דבר עולה המון, כל כניסה למוסך זה פחד מהוצאה כספית גבוהה וכל זה כשאני סטודנט.

בשלב מסויים אמרתי "עד כאן" והחלטתי שאני מרכבי יד שניה מתרחק, אולי זה כי נפלתי על אלפא ספציפית שעשתה יותר מדי בעיות או שאני קצת לא שומר, לא יודע להגיד את הסיבה האמיתית.

בחנתי המון רכבים, במשך כשנה אני מחפש, שואל, מתייעץ, נסיעות מבחן, חפירות, כאבי ראש, בריחה מאירופאיות בגלל הסטיגמה ועוד ועוד (טיזר להמשך? למרות שזה דיי ברור מכותרת הדיון).

אחרי נסיעת מבחן על המאזדה 2 דגם פיור וויט חשבתי שאלך עליה, התלהבתי, אבל היה חסר בה משהו. היא נכנסה לקטגוריית ה"משעממות" אבל ממש על הגבול. לא החלטתי אם היא בפנים או לא.

בזמן הזה השארתי פרטים ברנו, חזרו אליי קבענו ואז התחרטתי "אני מאירופאיות מתרחק!" טענתי לעצמי.

שיטוטים, שיטוטים, בדיקות ושוב חזתי לסבב נסיעות המבחן. הרגשתי שיש משהו ברנו קליאו שאני צריך לבחון. רק לבחון כדי להוציא את זה מהראש.

עליתי לנסיעת מבחן על רנו קליאו דגם קולקשן 1.2 טורבו.

אחסוך את כל הפרטים על הנסיעת מבחן ואגיד מה משך אותי ברנו:

* צבע אדום (זה לדעתי הצבע לרכב! לא שום דבר אחר)

* טורבו

* מנוע לא זולל דלק (פחות חשוב לי חיסכון כי אני נוסע בערך 400-500 ק"מ בשבוע. זה לא קריטי)

* מראה צעיר ומדהים בעיני

* רכב חדש

*מסך 7"

* מערכת ניווט בילד אין

* מושבים תומכים בישיבה בצדדים (חשוב לי מאודד! אך כאן מדובר בירידה לעומת האלפא אך משהו שמעל שאר הרכבים בקטגוריה שאני בחנתי כמו הפולו למשל).

* המתלים שלה קשיחים ומזכירים לי את הנהיגה באלפא קצת בקטע הזה

* הרכב מאובזר בבקרת שיוט, הגבלת מהירות, סטארט אנד סטופ, הנעה בלי מפתח, 4 חלונות חשמל (לא סטנדרט בקטגוריה הזו! וזה הפתיע אותי שזה לא סטנדרט!), מסך 7", לא חייב כרטיס סים לGPS, עברית במסך טאץ', נתוני צריכת דלק במסך הטאץ'.

* כמעט 21 קג"מ ו-118 כ"ס לעומת (14 קג"מ בערך במאזדה 2 ו110 כ"ס)

חסרונות:

* מרווח במושב האחורי כמעט לא קיים ומבורים לא נוח להם לשבת אמחור

* 1.2 ליטר בלבד, מרגיש קצת קטן לא? למרות הטורבו

* משהו במכסה מנוע (מתחת למכסה) מרגיש לי קצת זול....

* הפלסטיקה בפנים מעט מצועצעת, משהו שהתרגלתי אליו ואהבתי אותו רק לאחר הרכישה

לאחר שקיבלתי את הרכב (השבוע) עמדתי בהלם. איכשהו הרכב פתאום נראה לי יפה יותר, מושך יותר, חזק יותר, נעים יותר לנסיעה.

נכנסתי אל הרכב וקיבלתי שוק! קיבלתי את הרכב כשהנורת דלק דלוקה! זה מאוד מעצבן כשאתה מקבל רכב מהחברה ומקבל אותו בלי דלק. נכון שתחנת הדלק קרובה וזה כולה 200 שקל. אבל ההרגשה?!

אדגיש רק שהשירות שקיבלתי מהנציגים של רנו היה מעל כל הציפיות ולכן הדבר לא "ביאס" אותי אלא סתם הערה צדדית.

עליתי על הרכב ומיד נדלקתי, הכל התחבר לי לטלפון בקלות, המערכת ברמה גבוהה והצליל לא רע. הרכב עוצמתי (למרות שאני באלף ק"מ הללו לא לוחץ עליו), הוא מתנהג ויושב טוב על הכביש בדיוק כמו שאני רוצה ואוהב, בינתיים 200 ק"מ וירד פחות מרבע מיכל (כמובן שזה הרבע הראשון לפי המד דלק והשאר ירדו מהר יותר מהניסיון שלי עם רכבים), הרכב מלפנים מרווח, כל מי שנכנס לרכב אומר לי ואוו איזה רכב.

אחרי המון התלבטויות, נסיעות מבחן על מאזדה 2, פיג'ו 208, פיאט טיפו, סקודה פאביה, פולו, טויוטה יאריס וסיאט איביזה אני חייב לציין שאיכשהו רנו עמדה בכל הדרישות שלי. בכל מה שקשור לעוצמה ולנוחות נהיגה, מצד שני מתלים שיתנו לי להרגיש את הכביש ומנגד שלא תפגע הנוחות שלי ברכב באמת שזה מעל שאר הקטגוריה (כמובן שזה אישי).

רק אגיד, שהאהבה שלי לצאת מפניות במהירות ובעוצמה רבה לא נפגעה ואני מצליח לקבל את הסיפוק הזה גם מהרנו קליאו. ד"א, נסעתי גם על מיטו 0.9 לא מזמן כשעוד שווקה בארץ. הקליאו לא רואה אותה לטעמי מבחינת עיצוב וכוח.

היום אני עם האלפא במקביל, בוא נראה האם הרנו תצליח להשכיח ממני את האלפא ואולי אצליח סוף סוף להיפטר ממנה (ריגשית).

אמשיך לעדכן כאן בהתפתחויות אבל כרגע אני בשלבי "הרצה" נקרא לזה שזה לפי ספר הרכב מומלץ ב-1000 ק"מ הראשונים לשמור קצת על הרכב ולא להאיץ בפתאומיות או לעלות למהירויות גבוהות במיוחד.

אני לא יודע לגבי שאר הרנו, אבל לדעתי הסטיגמות לא נכונות, הרכב מפנק מאוד והרבה אנשים ששמעו שאני קונה רנו הרימו גבה "דווקא רנו?" ואני היום מבסוט שלא הקשבתי לאף אחד כי מה שהרנו נותנת לי מבחינת חוויית נהיגה לא אקבל לא בטויוטה יאריס ולא בדומיה.

אשמח בדיון זה לשמוע את דעתכם על הרכב הזה, האם יש לכם הערות מיוחדות לגבי האחזקה שלו והשמירה עליו?

האם לדעתכם כדאי לי לעשות לרכב ציפוי נאנו? או שבכל מקרה אני יודע שלא אחזיק אותו יותר מ-3 שנים וזה פחות קריטי לשמור על הברק והצבע שלו?

מצרף 2 תמונות בינתיים

תודה

גיא

WhatsApp Image 2016-11-16 at 14.40.40 (1).jpegWhatsApp Image 2016-11-16 at 14.40.40.jpeg

פורסם (נערך)

תתחדש, אחלה אוטו ואני מבין את ההתלהבות מהצעצוע החדש אבל מההתרגשות אתה קצת חוזר על עצמך (חלק מאיבזור/יתרונות ציינת יותר מפעם אחת) ויכולת לקצר.. ;-)

בנוסף, רכב קונים/רוכשים לא ״מביאים״.

בחרת את הצבע הכי יפה לקליאו במיוחד כשמדובר בדגם הבסיסי יותר, שם אין את שילובי האדום או הג׳אנטים השחורים / מראות השחורות שנראים ממש טוב גם עם לבן למשל.

לאשתי יש אחת (גם אדומה) ויוצא לי לנהוג בה מדי פעם, ולי אישית היא מזכירה בהתנהגות חלק מה הוט האצ׳ים שהיו ברשותי בזמנו אונו טורבו, AX ספורט וכו (הנה הסגרתי את גילי כמעט...)

מאוד נהנה מהנסיעות הקצרות שלי איתה מדי פעם.

כמה הערות:

אשמח אם תחזור לפה עוד שבוע שבועיים ותספר לנו איך המולטימדיה מתפקדת מבחינת שמיעת מוזיקה דרך בלוטות׳, כי מההתחלה אצל אשתי היא סובלת מקטיעות של המוזיקה, ולמרות עדכון תוכנה בשלב מסוים זה עדיין קיים.

״הנעה בלי מפתח״ ממש לא מספר את כל הסיפור כי זה לא רק כניסה והנעה ללא מפתח (שזה לא משהו יוצא דופן היום) אלא גם נעילה ללא מפתח ולא צורך בלחיצה על כפתור בדלת, אלא פשוט מתרחקים מהרכב והוא ננעל, פיצ׳ר חמוד ושימושי שלא קיים גם לא בב.מ.וו שלי.

ציינת שיש Stop-Start (כיתרון משום מה...) מה שאין אצל אשתי במודל 2014 אז כנראה שהוסיפו את זה, וחבל שכך.

דבר אחרון. הסטיגמה שיש לצרפתיות (מוצדק או לא) הוא לא על שום דבר אחר חוץ מאמינות, ולכן אתה לא יכול לטעון אחרי שבוע שהרכב ברשותך, שהן אינן מוצדקות... :-)

תהנה מהרכב!

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

* מנוע לא זולל דלק (פחות חשוב לי חיסכון כי אני נוסע בערך 400-500 ק"מ בשבוע. זה לא קריטי)

תתחדש.

חיסכון זה מאוד חשוב, במיוחד למי שנוסע הרבה.

אני עם אותה נסועה צריך עם קורולה להיכנס לתחנת דלק רק פעם אחת בשבוע, ולא פעמיים, כמו שהיה לי עם לנסר ומונדאו, וזה שווה הרבה בפני עצמו.

זה והעובדה שזה רכב חדש, והוא יתניע, ייסע ויעצור מתי שצריך להתניע, לנסוע ולעצור. חלק יקראו לזה משעמם, אני אקרא לזה אמין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

Guest ספורטמוטורי
פורסם

תתחדש,

אך הערה קטנה, 400 - 500 ק"מ בשבוע זה בערך מה שאני עושה וזה לא כזה "לא קריטי" מדובר על בין 20000 - 26000 ק"מ בשנה שזה ממוצע או מעל הממוצע, אז כאן כן הייתי שוקל חיסכון בדלק.

בכל מקרה, בחירה טובה, אני גם אהבתי את הרכב הזה, לא הלכתי עליו כי הוא קטן ולא מתאים למשפחה שלי אך מאוד קרץ, אפילו הזמנתי נסיעת מבחן שבסוף ביטלתי בגלל שיקולים אחרים בעיקר בעניין הבגאז' והגודל.

פורסם

לדעתי הצבע הכי יפה לקילאו,לאבא שלי יש את הסטיישן.

אכן מתחבר לדברים שרשמת רק לא רואה כחיסרון את נפח המנוע,הדבר האחרון שחסר לקליאו זה כוח.

לא מדובר על רכב סופר חיסכוני אבל עדיף מהמתחרות כמו בריו או היונדאי

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מהקטע עם המנוע. עברתי את התהליך הזה בדיוק לפני שרכשתי את הקליאו שלי...

תתחדש ותהנה :)

פורסם

לפי הפלסטיק של לוחית הרישוי אני מבין שקנית מליס פו יו, באיזה רמת גימור מדובר ומה היה המחיר אם אפשר לדעת?

פורסם

רכב מעולה! תתחדש!

אני גם לא התלהבתי כ"כ מהפלסטיקה בפנים ושמתי לב שצפוף מאחורה אבל חוץ מזה נהגתי ברכב ובשאר הדברים הוא פשוט מצויין(המושב לדעתי נוח שנות אור מהאיביזה או הפולו - אבל נוחות מושב זה עיניין אישי של טעם).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפי הפלסטיק של לוחית הרישוי אני מבין שקנית מליס פו יו, באיזה רמת גימור מדובר ומה היה המחיר אם אפשר לדעת?

כן,

קניתי מליס4יו בעסקאת ליסינג. כך שהשארתי את ההחלטה לגבי הרכישה להמשך.

הדגם זה ה-EXPENSION PACK PLUS

פורסם
תתחדש,

אך הערה קטנה, 400 - 500 ק"מ בשבוע זה בערך מה שאני עושה וזה לא כזה "לא קריטי" מדובר על בין 20000 - 26000 ק"מ בשנה שזה ממוצע או מעל הממוצע, אז כאן כן הייתי שוקל חיסכון בדלק.

בכל מקרה, בחירה טובה, אני גם אהבתי את הרכב הזה, לא הלכתי עליו כי הוא קטן ולא מתאים למשפחה שלי אך מאוד קרץ, אפילו הזמנתי נסיעת מבחן שבסוף ביטלתי בגלל שיקולים אחרים בעיקר בעניין הבגאז' והגודל.

טעות שלי

התכוונתי לכ-500 ק"מ בחודש :)

פורסם

זאת הקליאו הכי יפה שרנו יצרו אי פעם, וגם באופן מפתיע היבואן ייבא אותה עם מנוע נורמלי, ולא עגלתי כמו בדגמים הקודמים.

הצבע מדהים.

סע בדרכים טובות.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...