Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

יש לי מאזדה 2 ACTIVE שנת 2008, יד ראשונה. מאז ומתמיד היה בטיפול במוסך מורשה מאזדה בחדרה. היום הגעתי בפעם הראשונה למוסך מורשה מאזדה רעננה והרגשתי שם שינוי עצום ממה שהכרתי עד היום.

יש שם איזשהו פרדוקס למישהו כמוני שאינו מבין ברכב יותר מידי. מצד אחד זה נראה שהם סופר מקצועיים, עושים בדיקה בחינם לרכב נראית מאוד מדוקדקת, לא מפספסים שום פרט. מצד שני אני הרגשתי כאילו מנסים לחלוב אותי כי א. אני לא רגיל לבדיקה כזאת וב.עשיתי טיפול גדול לפני בערך 4 חודשים ולא היו שום בעיות.

היו הרבה דברים שאמרו לי לתקן אבל הנה עיקרי הדברים שלפיהם אלה דברים שאני חייב לעשות כמה שיותר מהר.

1. להחליף תושבת מנוע עליונה. למה? כי המנוע שוכב כרגע עקום, הוא לא יציב שם ובנסיעה הוא זז ואם לא אעשה זאת בהקדם אז יכול גם ללכת התושבת גיר. מחיר 1100 ש"ח.

2.מסנן דלק 700 ש"ח (באתי לטיפול קטן מה הסיכוי שאני שוב צריך להחליף מסנן דלק???)

3. ניקוי בית מצערת. הם הסבירו לי שהטורים של הרכב נמוכים ולכן צריך לנקות את כל הצינורות מפיח. 140 ש"ח.

4. רפידות בלמים (שניים קדמיים) 400 ש"ח לרפידה.

כל המחירים הם לפני מע"מ.

אשמח לשמוע את דעתכם לא רק לגבי המחיר שהם רשמו אלא גם לגבי נחיצות מה שהם אמרו.והאם סתם ניסו לחלוב אותי לדעתכם כמה שיותר? (אני מצידי באתי לטיפול קטן ואמרתי להם שמלבד להחליף לי פילטר שמן אני לא רוצה כלום. בכל זאת בלי לשאול הם הוסיפו לי תוסף לדלק למניעה של קורוזיה, ועוד כמה דברים שזה יצא בסוף טיפול קטן 500 ומשהו שקל).

תודה חברים

פורסם

כמה קילומטרים הרכב עבר?

על כמה הטורים שלך עומדים בניוטרל?

עד כמה שאני יודע תושבת מנוע תקולה לא תגרום למנוע להיות בזוית עקומה, ככה המנוע שלך יצא מהמפעל סביר להניח, מה שכן זה יגרום לרעידות לא נעימות בפנים הרכב.

זוג רפידות איכותיות לא עולות יותר מ 180 ש"ח.

פילטר דלק אני לא חושב שיש צורך להחליף, בטח לא במחיר הזה, אני פשוט לא יודע אם הוא נמצא בתוך המיכל [מה שיכול להסביר את המחיר הגבוה] או מחוצה לו.

פורסם

ברגע שהבהרת להם חד משמעית בכניסה שאתה מעוניין אך ורק בהחלפת פילטר שמן ושמן והכניסו לך דברים אחרים ללא ידיעתך אז כניראה שבא להם לפנק אותך על חשבונם ולא ברור לי למה שילמת על מה שלא ביקשת? ההשחלות מהסוג הזה שקרוי אלמנט פשוט לא ניפסקות ולא ברור לי למה! פשוט עצוב שמישתמשים בתמימות של אנשים שמחפשים צדק ויושר כמו לא מעט שירשורים פה. מה ביקשו בסהכ!

פורסם

ביקשת שיבדקו או יחליפו דברים מסויימים בלבד , קצת מוזר שהם מצאו כל כך הרבה בעיות , אני נוטה להאמין שזה לא מרצון טוב...

אפשר לדעת למה עברת ממוסך מאזדה בחדרה?

פורסם

תושבות- אתה לא הראשון ולא האחרון שמנסים להשחיל לו את זה, מנסים גם להפחיד אנשים עם משפטים כמו "המנוע יפול לך באמצע נסיעה" (WTF)

אמרו את זה לחמותי, והרכב שלה רגוע ושקט -מאזדה 3

אמרו את זה לחבר עם אקורד שלא רוטטת אפילו... זה נסיון קל להכניס כסף על חלק שפשוט להחלפה ברוב הרכבים, תתפלא יש הרבה שנופלים בפח.

מסנן דלק - מתי הוחלף?

רפידות תוכל לבדוק בעצמך לפי העין או עם מיקרו מטר או סרגל.

פורסם

אליהו - אכן המוסך שהייתי בו הוא "עד רעננה", ואני מתכוון ללכת לעוד מוסך לחוו"ד נוסף.

roei - הרכב עבר 130K ומד הטורים כאשר הוא עומד מראה קצת קצת מעל 1.

מאור30 - אתה צודק במיליון אחוז, אפילווו מגבים ניסו להחליף לי אחוריים וקדמיים ופירקו אותם בלי שאבקש ופשוט עצרתי אותם בדרך לשים לי חדשים (במקרה החלפתי מגבים לפני חודש אז לא היה לי שום ספק שהאמירה שלהם שאין לי גומי במגב ושזה שורט לי את החלון היא פשוט חסרת היגיון).

אושריקו - הסיבה היחידה שעברתי מקום היא שעברתי דירה למרכז וחיפשתי משהו קרוב יותר אבל מההתנסות שלי אני כנראה אחזור למוסך הישן שהייתי בו.

Elic25 - לגבי רטט ברכב גם אצלי אין שום רטט! ולא התלוננתי על דבר בסך הכל באתי להחליף פילטר שמן. מה שנאמר לי שם זה שהמנוע שלי עקום, שזה קשור לתושבת, שבנסיעה כל המנוע זז לי קדימה ושזה בסוף עלול לגרום שאני אצטרך להחליף גם תושבת מנוע וגם תושבת גיר.

תודה על כל התשובות עד כה! אלופים

פורסם

אני תמיד בעד לשלם כמה שנידרש אבל בתנאי שמה שנידרש זה באמת נכון! בקיצור...יושר! זה בהחלט מקומם וחבל שהיושר הזה לא קיים במיקרה הזה. מזל שפעלת בחוכמה ובאת להתייעץ פה ורואים את זה גם במיוחד בשירשורים האחרונים שאנשים באים ומתייעצים ומגלים שאולי רבע ממה שנאמר להם נכון.

פורסם

מאחר לא ראינו את המצב אשר בו המנוע עומד כרגע, ומצב עבודת המנוע.

כדאי לבדוק ודי מהר את המצב.

אפשר וכן יש בעיה בתושבת - הדבר גורם ללחץ ונזק לשאר תושבות המנוע.

ואפשרות ליציאת ציריה או בהמשך בעיה בשילוב ההילוכים.

לגבי משאבת הדלק, כדאי לבדוק, אבל לא בלחץ אפשר והם רשמו זאת מאחר

ונדרשת החלפה כל זמן מסוים או ק"מ אשר הרכב עבר.

מאחר ואין לך ידע, כדאי לבקש המלצות למוסך אשר באזורך.

מוסך רון בת"א, ומוסך אורן בחולון - מאוד מומלצים.

הם מטפלים גם ברכבי מאזדה - במידה והמיקום מתאים לך, כדאי לבדוק.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...