Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וזה שזה בהסדר עדיין לא מזכה את הבחור?

אני הייתי בודק את האפשרות לשלוח מכתב מעורך דין אם הרכב נמצא בתוך ההסדר עם התקלה הנ"ל.

קודם כל רצויי לפנות ליבואן מן הסתם יכול להיות שהוא יתפכח עם ידברו איתו ישירות לא דרך המוסך.

פורסם

רועי לפני 16 שנה זה היה דור אמין מאוד. מנוע 1600 היה עם 75 כ"ס או 90. לא טורבו לא כל מיני תקנות לזיהום אוויר וכו שכל המערכות האלו עושות ים צרות. אבל ידעו איך להתמודד איתן. אבל שמנוע מתחיל ב 60 או 80 אלף לאכול שמן ולעשן כמו מנוע שעשה 300000.... שמצמדים בגיר dsg מתקלקלים אחרי 16000 ק"מ? נראה לך הגיוני שכל 3 טיפולים אנשים ישכיבו 4000 שקל בשביל מצמדים ותתפלל שהגלגל תנופה תקין והגיר יצליח לעשות אדפטציה למצמדים ואם לא אז תחליף גם מכטרוניק? אוטו כזה או שקונים לשנתיים ומחליפים או שלא קונים.

פורסם

אף פעם לא הצלחתי להבין למה כולם אומרים לי שסיאט, סקודה או פולקסווגן עם השילוב tsi+dsg זה שילוב מאוד יעיל ואמין ורק פה בפורום אני כול הזמן שומע שזה רק מקור לבעיות ותקלות. אני שאלתי הרבה אנשים שחלקם עובדים בהייטק, טכנאים או אנשי מכירות, המשותף לכולם זה שהם עוברים בערך 100k בשלוש שנים ורוב הזמן מנצלים מקסימאלית את הכוח של המנוע.

למשל אתמול דיברתי עם חבר שעובד בחברת הייטק גדולה הוא אמר לי שהקצין רכב שלו המליץ לו על אוקטביה כי הרכב מחזיק מעמד הכי טוב והכי אמין בהשוואה לפוקוס או פלואנס. ורוב האנשים בוחרים בו ואף פעם לא היו תקלות.

למה שקצין רכב ימליץ על רכב עם המון בעיות עתידיות שיעשו לו כאב ראש לא קטן?

פורסם

איזה בעיות עתידיות יכולות להיות לו? הרכבים רכבים מצויינים, בליסינג. אחרי 3 שנים הליסינג לוקח אותם חזרה והלקוח שוכח מהרכב. יש תקלה? הליסינג מטפל.

פורסם
רועי לפני 16 שנה זה היה דור אמין מאוד. מנוע 1600 היה עם 75 כ"ס או 90. לא טורבו לא כל מיני תקנות לזיהום אוויר וכו שכל המערכות האלו עושות ים צרות. אבל ידעו איך להתמודד איתן. אבל שמנוע מתחיל ב 60 או 80 אלף לאכול שמן ולעשן כמו מנוע שעשה 300000.... שמצמדים בגיר dsg מתקלקלים אחרי 16000 ק"מ? נראה לך הגיוני שכל 3 טיפולים אנשים ישכיבו 4000 שקל בשביל מצמדים ותתפלל שהגלגל תנופה תקין והגיר יצליח לעשות אדפטציה למצמדים ואם לא אז תחליף גם מכטרוניק? אוטו כזה או שקונים לשנתיים ומחליפים או שלא קונים.

לא מדויק, גם לפני 16 שנה היו ABS ובקרת החלקה ותקנות זיהום אויר וחיישני זיהום וממירים קטליטיים, מחשבי ניהול מנוע וגיר והזרקות מורכבות. נכון שהגיר הוא פלנטרי וזה מצוין ונכון שלמנוע 2 ליטר עליו אני שח רק 115 סוסים ואין לו טורבו אבל יש לו מומנט נהדר בסיבובים נמוכים וזמינות כח "דיזלית" בתחושה וגם זה מצוין. ובכלל הוא מרגיש מושקע יותר ומוקפד יותר מהדברים החדשים האלו עם המוני האותיות הלועזיות.

פורסם
תנסה להשיג גיר מפרוק באזור ה 6000 ₪ , אתה יכול להחליף מקטרוניק ובסוף לגלות

שזה בעיה מכנית או קלאצים גמורים .

הוגשה בקשה ליצרן להשתתפות, ממתין לתשובה.

הקלאצ'ים חדשים, יתכן ובסופו של דבר זו בעיה אחרת שתתגלה לאחר החלפת מוח הגיר? להבנתי זו בעיה דווקא קלה לאבחון, לא?

פורסם
₪8000 לפני מע"מ ? למוסכים יש נטייה לשכוח את במע"מ

כולל מע"מ ועבודה, במידה ולא תהיה השתתפות (אם לא תהיה, אשקול צעדי במישורים נוספים, לא סביר שרכב בן 6 שנים יעבור שיפוץ מנוע והחלפת מוח גיר).

פורסם
רועי לפני 16 שנה זה היה דור אמין מאוד. מנוע 1600 היה עם 75 כ"ס או 90...

זה היה 1800.

בMK4 החליפו אותו במנוע 20V עם 125 כוחות סוס מאד יעילים ואמינים.

אמה מה, היבואן מכר גם את גירסת מנוע ה2000 עם 10 כוחות סוס פחות, לא יעיל מבחינה שיווקית.

אכן, דור אחר לחלוטין.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
מה אכפת לקצין הרכב? חברת הליסינג או היבואן יתקנו כל מה שמתקלקל.

אולי כי יש בירוקרטיה מסביב? כביש 6? דלקנים? החזרי דלק? החזרי חניה?

תלונות על זמן שהייה במוסך? רכבים חלופיים של הליסינג לא תמיד "מוקפדים" כמו רכב של הלקוח?

פורסם

אני מנעתי מעובדים לקחת רכבים מיצרן מסוים, של יבואן מסוים עקב יחס לקוי בטיפול בתקלות שיוגדרו על ידי חלקם כ "פשוטות " יחסית.

• תוכן חדש...