Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אני זוכר שיש לסבא עוד בת. קרי, גם שליש כנראה לא יתקבל.

לדעתי, למענכם וביחוד שכנראה אין נכסים משמעותיים. לברר מה השווי הכולל של כל הסיפור ואז לעשות חושבים אם הוא בכלל משתלם להיכנס לכל זה.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Mjko, הסיפור מאוד מאוד מורכב.

אנחנו ממש לא חושבים שלא מגיע לה כלום, אנחנו פשוט יודעים שהכל נעשה במרמה שקר ורוע.

אבל הוא זה שחיי איתה אז אנחנו לא מתערבים.

אמא שלי ביקשה ממנה תמונה למזכרת, משהו בינוני בגודלו כי בדיוק דיברה על זה שיש להם מלא תומונות בבית, היא הביאה לה תמונת פספורט שיש לנו אותה כבר, זה לא מכבד ואפילו מעליב, כשאמא שלי אמרה שהיא ציפתה למשהו אחר אז היא חייכה פשוט ואמרה אבל תיראי איזה יפה הוא פה. שתקנו מה נגיד על זה..

אנחנו רוצים לדעת אם יש צוואה כי חושדים שרשום שם שהדירה תלך לאחי הקטן אך היא תוכל לחיות שם עד סוף יומה, אם ככה אנחנו כנראה נחתום וויתור ושתיקח את כל הדירה לעצמה, ככה בנתיים ההורים רוצים לעשות כדי לא להיות בקשר איתה.

יש לנו הקלטות איתה איתי ועם אמא, ולכל אחד מאיתנו היא סיפרה סיפורים שונים לגמרי אפילו בדברים הקטנים, לאמא אמרה שהיא מחכה למכתב מתל אביב ולי אמרה שהיא מחכה למכתב מאשקלון. כמובן שיש דברים גדולים מזה.

ידוע לי שמקובל לעדכון את הבת של הנפטר, כדי שבעתיד לא יהיה את הרגע הזה שלא נעים לשאול, על קיום הצוואה והסבר קצר מה יש בתוכה, היא במקום זאת משחקת איתנו משחקים.

היא חברת כת מסויימת, או איך שלא קוראים לזה, בשם "נצר במדבר" ומסתבר לפי החוקים שלהם מקובל לצייץ בנוגע הצוואה רק אחרי 40 יום.

אצלהם מקובל למות מוות טבעי לחלוטין, ואולי בגלל זה הגיעו למסקנה לא ללכת לפיזיותרפיה והקרנות, וכאשר היה מאושפז סירבה לרופאים להזריק לו מורפיום, הם התחילו להזריק לו כשאנחנו הגענו ביקשנו, ותמיד הורידה לו את המסכת חמצן, והייתה מחזירה כשהיינו נכנסים לאוהל.

אנחנו באמת לא מבינים עם מה אנחנו צריכים להתמודד.. קשה לגרום לכם להבין אותנו בכתב וללא להיות באיזור שלה ולשמוע אותה.

פורסם

ידוע לנו שאת הצוואה היא עשתה אצל עורך דין אחד ועכשיו הלכה להתעסק עם הצוואה עם עורך דין אחר, גם אפשרי?

אם היא זו שלקחה את סבך לעו"ד שלה , ואולי נכחה בעת שהצוואה נעשתה, יקל עליכם לערער על הצוואה , אם היא יורשת משהו.

העיצה של עוכר הדין נכונה. צריך שהתקשורת תהייה מתועדת.

קודם כל, היא לא עשתה צוואה.

הגיוני שהעוכר שמייצג אותה הוא לא זה שאמון על הצוואה, אלא מייצג את האינטרס שלה.

נ. ב. אם היא תמשיך להתבסס על ייעוץ משפטי ואתם על העופטופיק, היא תיקח את כל הקופה...

הם לקחו עו"ד ולגבי המשפט הירקרק אני חושב שמה כתבתי לעיל לזה התכוון פות"ש.

לא בהכרח שיש מישהו שהסבא מינה כמנהל עיזבון, בצוואתו.

Mjko, הסיפור מאוד מאוד מורכב.

אנחנו ממש לא חושבים שלא מגיע לה כלום, אנחנו פשוט יודעים שהכל נעשה במרמה שקר ורוע.

אבל הוא זה שחיי איתה אז אנחנו לא מתערבים.

אנחנו רוצים לדעת אם יש צוואה כי חושדים שרשום שם שהדירה תלך לאחי הקטן אך היא תוכל לחיות שם עד סוף יומה, אם ככה אנחנו כנראה נחתום וויתור ושתיקח את כל הדירה לעצמה, ככה בנתיים ההורים רוצים לעשות כדי לא להיות בקשר איתה.

.

לא הייתי ממהר לחתום על וויתור.

מה שווי הדירה? כמה חוב משכנתא נשאר עליה? יש ביטוח חיים שבמקרה מות סבך פורע את המשכנתא?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שווי הדירה כ500 אלף שקלים, אין לנו מושג כמה נשאר ולאיזו תקופה, מה שכן החלטנו לנסות לבדוק אם בכל זאת היה ביטוח על המשכנתא כי היא מתקשרת אלינו כ3 פעם ביום בממוצע לבכות שאין לה כסף כי משלמת את המשכנתא כרגע.

אנחנו לא יודעים בוודאות מי עשה את הצוואה, אבל מעריכים שהיא הייתה ביחד איתו אחרת היה מתעצל להתעסק עם זה לבד.

פורסם

אני מציע לך בחום לפנות לעו״ד בהקדם האפשרי. הדבר הראשון שהעו״ד צריך לעשות זה לכתוב מכתב מסודר לה ולעו״ד שלה שדורש להעביר את הצוואה לעיונכם (מתוקף המנותכם על היורשים הטבעיים לפי חוק).

פורסם (נערך)
Mjko, אנחנו רוצים לדעת אם יש צוואה כי חושדים שרשום שם שהדירה תלך לאחי הקטן אך היא תוכל לחיות שם עד סוף יומה, אם ככה אנחנו כנראה נחתום וויתור ושתיקח את כל הדירה לעצמה, ככה בנתיים ההורים רוצים לעשות כדי לא להיות בקשר איתה.

שוב, יעוץ מהדיוט בתחום, אבל לא מזמן שמעתי איזו הרצאה מעו"ד מומחה לירושות, ושם למדתי כי ויתור על ירושה מחייב שני תנאים:

1. ויתור על כל אותו חלק של העזבון. אי אפשר לותר על הדירה ולהשאיר רכיבים אחרים, אלא אם הורשה למישהו בלי שיזכה לעוד חלקים.

2. צריך גם לקבוע מי יקבל את אותו חלק בעזבון.

בקיצור - עניין משפטי מורכב. הוועץ בעורך דין מומחה לעניין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^^^

לא הבנת את ההרצאה או שהעו"ד שהרצה לא יודע את החוק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שני סעיפים שאולי יהיה לכם צורך להשתמש בהם

סעיף 30 לחוק הירושה

. (א) הוראת צוואה שנעשתה מחמת אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית - בטלה.

סעיף 35 לחוק הירושה

. הוראת צוואה, פרט לצוואה בעל-פה, המזכה את מי שערך אותה או היה עד לעשייתה או לקח באופן אחר חלק בעריכתה, והוראת צוואה המזכה בן-זוגו של אחד מאלה - בטלה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ראיתי את החוקים האלו ישה, תודה.

כמה שאלות אחרי כמה התפתחויות.

היא טוענת ששלחה לנו העתק דרך העורך דין שלה, לפני שידעתי זאת הצלחתי להשיג את העורך דין שדרכו נעשתה הצוואה ובשיחת טלפון אחרי שהסברתי לו את הדברים שמתרחשים איתה קבענו שאגיע אליו ביום ראשון והבטיח שיתן לי העתק, יש לו העתק מהצוואה עצמה.

כשאמרתי לו שהעורך דין שלה אסר עליה לתת לנו כל מידע בנוגע לצוואה, גם בעל פה ובאופן מילולי, רק כדי שנדע אם יש צורך להתכונן למשהו, הוא שאל מי זה העורך דין הפושע הזה והיא הייתה חייבת להציג לפחות בעל פה את הצוואה ביום הראשון של מות סבי כבר בהלוויה. כשהזהרתי אותה (לטובתה, שלא תקבל קנס או מה שזה לא יהיה) היא אמרה שזה שטויות ואין דבר כזה.

לא חשוב, מחרתיים הצוואה אמורה להיות אצלי, בעקרון אמור להיות רשום שם שהדירה שייכת לאחי הקטן (קטין, בן 16 תכף) אך היא רשאית לגור שם עד יום מותה (כפי שציינתי מקודם), אם אכן זה מה שיהיה רשום, כמה שאלות בנושא:

1. כפי שציינתי כבר, יש לבנה הנכה דירה מעמיגור בעיר אחרת והיא רשומה כפי שהבנתי 50% עליו ו50% עליה והיא חתומה כאפוטרופוס על בנה, הגיע מחו"ל לפני 4 שנים והדירה ברשותם שנתיים, האם קבלת הדירה של סבי לא תפגע לה בזכויות שיש לה על הדירה של בנה?

2. במידה וזה כן יפגע בזכויות שלה והיא תוותר על הדירה של בנה, האם היא רשאית להביא את בנה לגור בדירה של סבי? (אם נניח אנחנו נגד זה, האם יש לנו זכות למנוע זאת? - סתם שואל באופן כללי)

3. במידה וזה לא יפגע לה בזכויות והיא תיהיה זכאית להישאר בדירה של בנה וכמו כן לגור בדירה של סבי לפי בחירתה, האם לפי החוק היא תוכל להשכיר את הדירה של סבי? במידה והיא תמשיך לגור בדירה של בנה, כנראה שהיא תרצה להשכיר את אותה הדירה על מנת לכסות את תשלומי המשכנתא שעברו אליה כערב, היא כבר רמזה על זה משהו ואנחנו כמובן, במידה ונחליט לא לוותר על הדירה בסופו של דבר - לא מסכימים לזה בשום פנים ואופן, במידה והדירה תעבור לאחי אנחנו לא מעוניינים שמשכירים למיניהם יהרסו את הדירה במשך השנים.

* קבעתי עורך דין לייעוץ ביום ראשון, במקביל שואל את השאלות גם פה להרחיב את הידע והאפשורוית, תודה לכולכם!

פורסם

קצת קשה לענות על השאלות בלי לראות את הניסוח המדויק של הצוואה. ובכל מקרה לדעתי מוקדם מדי לדון בתרחישים היפותטיים לפני שאתה רואה אותה. מציע לך לחזור לכאן ביום ראשון עם הניסוח המדויק. בכל מקרה פגישת הייעוץ עם עו״ד (אחרי שתקבל את הצוואה כמובן) - צעד חכם מאוד.

פורסם
כשהזהרתי אותה (לטובתה, שלא תקבל קנס או מה שזה לא יהיה) היא אמרה שזה שטויות ואין דבר כזה.

...

* קבעתי עורך דין לייעוץ ביום ראשון, במקביל שואל את השאלות גם פה להרחיב את הידע והאפשורוית, תודה לכולכם!

אתה מקשקש, מדבר, מזהיר, מעביר אינפורמציה, בשעה שהיא מקבלת ייעוץ ואתה לא יודע ולא מבין את ההשלכות של הדברים שאתה אומר לה!

הדבר הכי חשוב בסכסוך משפטי, זה קודם כל, ותסלח לי על הבוטות, לסתום את הפה.

תפסיקו לדבר איתה ולכו לעו"ד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou - כרגע מאבק משפטי לא יהיה, כמה שההורים שלי ממורמרים עליה.

הם אומרים מילולית שהם יעשו ככה והם יעשו ככה אבל הכל דיבורים, ככה שאין לי ברירה.

בכל מקרה, העתק של הצוואה אצלינו (מהעורך דין שלה, זה גם אותו העורך דין ששלח את הצוואה לרשם הירושות), כתוב שם שכל הרכוש של סבא שלי שייך לה, ובמידה ותלך לעולמה כל מה שנשאר ילך לאחי הקטן. אמא שלי לא מוזכרת שם בכלל.

העורך דין שנתן לנו את הצוואה אמר שלפי מה שרשום שם שהיא יכולה לעשות ברכושו של סבי ככל העולה על רוחה, כולל למכור את דירתו אם תחפוץ בכך אך לא תוכל להוריש את דירתו או רכושו ליורש אחר. ז"א או למכור או להשאיר לאחי, אני מאמין שבסופו של דבר רב הסיכויים היא תחליט למכור את הדירה (אם באמת מתאפשר לה לפי הצוואה) עד כמה שהיא אמרה לנו שהיא לא תעשה דבר כזה והכל ילך לאחי.

בכל מקרה, במקביל קיבלנו את הצוואה ששלח העורך דין שלה כפי שהבטיחה לנו. אמא שלי פתחה את המעטפה וסה"כ היה רשום שם שנשלחה בקשה לצו קיום צוואה וזה הכל, כשאמא שלי התקשרה לאותו העורך דין לשאול מדוע לא שלח העתק של הצוואה עצמה, כפי שהבטיחה הלקוחה שלו שיעשה, הוא אמר שהוא לא חייב לעשות את זה. היא לא יודעת שיש לנו העתק ואמא שלי מעדיפה שלא תדע, לפחות לא דרכה, העורך דין החתים את אמא שלי שקיבלה העתק אך אמר שלא מתכוון לידע אותה באופן אישי שנתן לנו אלה רק אם תעלה את הסוגייה.

אם אתם מעוניינים, אני יעלה צילום של הצוואה יותר מאוחר.

פורסם
בכל מקרה, העתק של הצוואה אצלינו (מהעורך דין שלה, זה גם אותו העורך דין ששלח את הצוואה לרשם הירושות), כתוב שם שכל הרכוש של סבא שלי שייך לה, ובמידה ותלך לעולמה כל מה שנשאר ילך לאחי הקטן. אמא שלי לא מוזכרת שם בכלל.

מוזר מאוד. לא חושב שניתן לצוות למישהו רכוש ולהכתיב לו למי לצוות אותו בעצמו. אני הייתי מתייעץ בדחיפות עם עו״ד על העניין הזה, אולי זה יהפוך את הציווי ללא תקף.

פורסם

ניתן לצוות כך.

ככלל רצוי לראות את ניסוח הצוואה המדוייק , אבל לפי ההסבר שקיבלתם מהעו"ד ( לא מבין מיהו ) מדובר במה שהחוק מגדיר יורש אחר יורש.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]יורש אחר יורש

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

42. (א) המצווה רשאי לצוות לשניים על מנת שיזכה השני אחרי שזכה הראשון; השני יזכה במות הראשון או בהתקיים התנאי או בהגיע המועד שנקבע לכך בצוואה, הכל לפי המוקדם יותר.

(ב) הראשון רשאי לעשות במה שקיבל כבתוך שלו, והשני לא יזכה אלא במה ששייר הראשון; אולם אין הראשון יכול לגרוע מזכותו של השני על ידי צוואה.

(ג) השני יזכה אם היה כשר לרשת את המצווה בשעת זכייתו, אף אם לא היה כשר לכך במות המצווה; מת השני לפני שעת זכייתו או שנמצא פסול לרשת או שהסתלק מן המגיע לו, הוראת הצוואה לטובתו מתבטלת.

(ד) הוראת צוואה על דרך זו ליותר משניים - בטלה, זולת הוראה לטובתו של מי שהיה בחיים בשעת עשיית הצוואה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...