Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי - ולא בקקטוס! [פונטו HGT]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז...

אחרי 3 שנים וקצת נפרדתי מהדיילי הלא כל כך שגרתית שלי - מטילדה האגדית. חיפושית 1302 שנת 72 שראתה כל חור בארץ ביחד איתי וסיפקה המון הנאה, חוויות וחסכון בכסף לחייל תפרן. וכל זה ב80 קמ"ש ובלי מזגן 8)

לצערי הרב בעקבות הרעה במצב הבריאותי של אמא היה צורך ברכב טיפה יותר מודרני ועם מזגן כדי שאוכל להסיע אותה מדי שבוע לתל השומר - ככה יצא שביום שישי בבוקר קניתי את הפונטו ובמוצ"ש של אותו שבוע עשיתי זכרון דברים על מטילדה.

אם הייתה לי את האפשרות להחזיק את שני הרכבים כמובן שלא הייתי מהסס, אבל שטויות. הנחמה היחידה בכל הסיפור הזה היא שלפחות מטילדה הגיעה לידיים טובות - נמכרה לבחור מבוגר שבדיוק סיים פרויקט שיפוץ לווספה וחיפש את הפרויקט הבא שלו.

בכל מקרה תכירו את פביאנו - המאהב האיטלקי שבא למלא את מקומה של מטילדה (ותאמינו לי, זו לא משימה פשוטה)

14103010_10154519264487300_4850220744288903792_o.jpg

הפרטים היבשים:

פונטו HGT - שנת 2002, צבע לבן, עמד על 131 כ"ס ביום שיצא מהמפעל. מאובזר במנוע 1800 נמרץ, אטמוספרי וזולל שמן.

אני יד חמישית, נקנתה עם קרוב ל135K ועומדת היום על 141K אחרי טיפול.

כמו בכל איטלקיה חמימה ומזדקנת - הרכב דורש תשומת לב מיוחדת בדברים מסויימים. כשלים בולטים בדגם הזה שראיתי שחוזרים על עצמם ברשת כוללים ווריאטור דופק (טפו טפו טפו הכל בסדר בינתיים), מנוע ההגה החשמלי שמוסר את נשמתו לאלוהי האלקטרוניקה ותושבת מנוע עליונה רגישה יחסית ונשחקת באופן מהיר.

במקרה שלי מיד לאחר הקניה בדקתי שמן ווידאתי שהכל תקין. חודש וקצת לאחר מכן בדקתי שוב וגיליתי שאני ממש מעט מתחת למינימום :? הייתי בטוח שנפלתי על מנוע גמור אבל אחרי שיחת הרגעה עם אבי ממוסך התלתן הבנתי שקצב אכילת השמן במנועים האלה עומד על איזור החצי ליטר ל1000 ק"מ. בסך הכל מאז לא היו הפתעות מיוחדות.

מבחינת הרכב עצמו:

מדובר על רכב זריז ונמרץ יחסית. המתלים קשיחים מאוד ועושים שמות לגב הגם ככה לא מתפקד שלי.

הילוכים ראשונים קצרצרים בצירוף לידית לא הכי מדוייקת. ההגה החשמלי בכל הסיפור כאן לא מתקשר בשום צורה אבל לחיוב אפשר לתת לו את הקרדיט שהוא מרגיש מדוייק. השלדה לא רעה בכלל - במיוחד בהתחשב בזה שאנחנו מדברים על פונטו.

ההרגשה האישית שלי ברכב הזה היא שאני הרבה פחות מעורב וזה מתחיל לשעמם מהר מאוד, במיוחד לבן אדם שבא ממכונה פרה היסטורית ששום דבר בה לא מתוגבר.

בסך הכל אני חובב נהיגה אבל מעולם לא לקחתי שום קורס בנהיגה מתקדמת אז אני לא יכול להעיד על יכולת תקיפת פניות וזוויות גלגול וכל המושגים האלה. אולי יום אחד :wink:

מבחינת היסטוריית טיפולים - הרכב הגיע עם ארגזים של קבלות, צריך לעבור על כולן ולסדר בקלסר לפי תאריכים וטיפולים. הבעלים הקודם השתמש בשמן 5W-40 מהסדרה הפשוטה של אגיפ, בטיפול האחרון העברתי את הרכב ל10W-60 סינטטי מלא של ליקווי מולי מסדרת Race Tech. מאז המעבר אכילת השמן מורגשת טיפ טיפה פחות והמנוע עובד קצת יותר שקט, לא משהו היסטרי.

לצערי סקר שוק מקיף לא עשיתי לפני הקניה והסתכלתי רק על 2 אקזמפלרים לפני זה. המחיר המבוקש על פביאנו היה נראה לי הגון בסך הכל לתמורה אז לא התמקחתי. בפועל הרכב נסחר במחירים נמוכים יותר אבל זה שטויות, שאלה יהיו הצרות שלנו.

אבזור:

האבזור ברכב הוא דיי בסיסי לסטנדרטים של היום. מדובר פה בעצם על פונטו דור שני ברמת אבזור הבכירה - מרכב 3 דל', לוח שעונים עם מד חום ומד סלד בניגוד לפונטו הרגילות, כסאות והגה מתכווננים לגובה, הגה "ספורטיבי", קונסולה מרכזית בלי מחזיקי כוסות (ססססאמק, מרגיז ברמות), ABS, בקרת משיכה, 2 כריות אוויר, חישוקי מגנזיום מקוריים ומראות צד חשמליות ומחוממות. בנוסף כמובן סט חצאיות וטמבונים יותר קרביים ופנסים אחוריים שונים.

ספציפית בפביאנו הותקן דוד זרימה חופשית של רמוס ע"י אחד מהבעלים הקודמים. העבודה נעשתה בpitstop ואמנם אני לא חובב גדול של תשומת לב מיותרת אבל הסאונד שהוא מוציא לעומת האגזוז המקורי והאנמי הוא פשוט נפלא. לא רועש בצורה חריגה ונותן סאונד עמום ועמוק שכיף לשמוע בכל נסיעה.

החלונות האחוריים עברו השחרה במדבקה ובסך הכל הרכב דיי נקי. כמה שריטות ומעיכות מינוריות פה ושם, יחסית הגיוני לרכב שנמצא 14 שנה על כבישי ישראל עם צבע מקורי.

מעבר לזה מאז הקניה אספתי ריג'קטים וסידרתי לעצמי רשימת תיקונים עפ"י סדר עדיפויות:

• ניקוי מצערת - בוצע לבד
  • בדיקת תושבות מנוע - תקינות
  • תושבת אגזוז סדוקה - רותך במוסך התלתן
  • פנס ראשי צד נהג, סנדל של הכבל מינוס רוקד - הסנדל הוחלף עצמאית, תוקן
  • פנס ראשי צד נוסע, כבל נורה ראשית מעוות ומלא בקורוזיה - דורש פירוק והתבוננות מקרוב, יקרה כנראה במהלך הימים הקרובים
  • ידית הילוכים משחקת למעלה ולמטה - תוקן
  • טיפול 140K - בוצע

דברים שעדיין לא טופלו:

• מנוע הגה חשמלי מתחמם באופן מורגש - לא יודע מה הבעיה ובינתיים לא משפיע על התפקוד. בחנו את העניין במוסך וקבעו שהכל תקין
  • קליקים בפתיחת דלתות - מותחן שבור בשניהם. מחלה ידועה של הדגם, צריך להזמין את החלק
  • מזגן שהפסיק לתפקד בשבוע האחרון - מישהו מכיר מזגניסט רכב אמין ומקצועי באיזור נתניה והסביבה? הייתי במוסך מדרכה על הדרך וקבעו שהמדחס גוסס. רוצה חוות דעת שניה ממישהו שמבין

נראה לי שזהו בסך הכל. אם יש שאלות אשמח לענות :) מקנח בעוד כמה תמונות...

13259560_267315656955654_2028750230_n.jpg13259669_1708113146107554_1049609420_n.jpg13402425_147892785627163_961715006_n.jpgIMG_4328.jpg

עריכה אחרונה על ידי Fluffy

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

תתחדש!

ברמה החיצונית הפונטו הזו מזדקנת יופי, היא נראית יותר טוב מלא מעט סופרמיני'ס חדשות.

תעלה בהזדמנות תמונה יותר נורמלית של הפרונט [:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תתחדש ושאמא תהיה בריאה - הכי חשוב.

עברתי את הסרט הזה עם אמא שלי במשך שנתיים.

נראה שבחרת איטלקיה משוגעת להחליף גרמניה לויאלית אבל לפחות בחרת אחת משובחת עם היסטוריה ברורה ונראה שיש לך ידיים טובות.

סע בדרכים טובות!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• אחראי פורום
פורסם

תתחדש!

בהחלט אחת המכוניות שמזדקנות היטב מבחינת מראה, מאוד אוהב את העיצוב שלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תתחדש ותהנה מרכב מיוחד ויפה.

אבל איך בחרת שם של בן למכונית ועוד איטלקיה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תתחדש!

ברמה החיצונית הפונטו הזו מזדקנת יופי, היא נראית יותר טוב מלא מעט סופרמיני'ס חדשות.

תעלה בהזדמנות תמונה יותר נורמלית של הפרונט [:

מסכים לגמרי לגבי המראה ומבטיח לחפש תמונה טובה של הפרונט כשאגיע הביתה :)

תתחדש ושאמא תהיה בריאה - הכי חשוב.

עברתי את הסרט הזה עם אמא שלי במשך שנתיים.

נראה שבחרת איטלקיה משוגעת להחליף גרמניה לויאלית אבל לפחות בחרת אחת משובחת עם היסטוריה ברורה ונראה שיש לך ידיים טובות.

סע בדרכים טובות!

תודה רבה! ובסופו של דבר הכל שטויות, בריאות זה בהחלט הכי חשוב. סיימנו לאחרונה סבב ראשון של הקרנות, מקווים לתוצאות חיוביות

תתחדש!

בהחלט אחת המכוניות שמזדקנות היטב מבחינת מראה, מאוד אוהב את העיצוב שלה.

תודה רבה :)

תתחדש ותהנה מרכב מיוחד ויפה.

אבל איך בחרת שם של בן למכונית ועוד איטלקיה?

מה יש לך, פביאנו גבר גבר! :wink:

האמת שחיפשתי שם איטלקי ונשי אבל לא הצלחתי לחשוב על שום דבר :| אם לחברים פה בפורום יש רעיונות - לכו על זה

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

תקרא לה ג'ובאנה (GIOVANNA) או אנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נראית ממש ממש טוב!

תתחדש.

מאוד לא מצועצעת וזה יפה בעיניי.

תמונת פנים תהיה מבורכת :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש קבוצת וואטספ של בעלי hgt אם אתה מעוניין להצתרף שלי את המספר שלך בפרטי

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם (נערך)

תתחדש!

לגבי מזגניסט בנתניה, גם אני חפשתי והגעתי אליהם:

מוסך און קור בפנקס 16 באיזור התעשייה הישן, עושים רושם אמינים ויודעים את העבודה.

כנראה שהם יתחילו בואקום גז, וינסו לאתר דליפות ממערכת המיזוג.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

תתחדש! תמיד רציתי אחת כזו... טוב אולי לא תמיד אבל כשלמדתי לתואר שני. תהנה, נראית מעולה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...