Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B3 ספורט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מספר חיפושים החלטתי להשליך הצידה את מספר הדאגות שהיו לי וללכת על דעת הרוב.

אני מעוניין ברכב שנמצא בין רכב משפחתי ורכב לנהיגה. אני מרגיש כאילו שהB3 ספורט נמצאת בנקודה הספציפית הזאת.

האם יש לכם דעות על הרכב? איך הוא מבחינת אמינות? האם עדיף ללכת על הB4 טיפטרוניק? עלות חלקים? עלות טיפולים?

דיסקליימר: אני בן אדם שמתרגש טיפה מסוזוקי קרוס ידני, אני לא מחפש אוטו לנהיגה בלבד. ואל תגידו שזה אוטו עגלה כי הסטנדרטים שלי די נמוכים. עם כל הכבוד אני מחשיב את הליאנה שלי לאקונומית ואני יודע שהיא לא.

פורסם
רכב מכוער לטעמי וה1.5 עגלה.

טעם וריח אחי. אבל ה1.5 באמת עגלה על פי מה שהבנתי.

משהו שלא רשמתי בהודעה הראשונית זה שאני מעוניין בגרסה הידנית.

פורסם

שלום ,אומנם לדגם B3 יש המון אחיזה ופידבק טוב מהשלדה, אבל הוא לא ממש דינמי ,זווית גלגול גדולה מידי. עם תעשה בו שימוש דינמי ,תצטרך להקשיח אותו . דווקא בפרמטר הזה לגסי (B4)תהיה יותר מוצלחת למרות שגם היא סובלת מרכות אבל עם פחות זווית גלגול .

פורסם

לפי דעתי אין שום הצדקה או סיבה לקנות b3. אין שום יתרון ברכב הזה לעומת נניח קורולה/מאזדה/מיצובישי/סוזוקי (קיצר כל היפניות).

רכב מיושן/זללן בדלק/אחזקה יקרה/רועש מאוד ולא סוחב, ולטעמי מכוער ולא פרופורציונאלי במידות של הבודי והגלגלים כאילו למה ?!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי אין שום הצדקה או סיבה לקנות b3. אין שום יתרון ברכב הזה לעומת נניח קורולה/מאזדה/מיצובישי/סוזוקי (קיצר כל היפניות).

רכב מיושן/זללן בדלק/אחזקה יקרה/רועש מאוד ולא סוחב, ולטעמי מכוער ולא פרופורציונאלי במידות של הבודי והגלגלים כאילו למה ?!

אפילו עם ידני, 2 ליטר, 150 כ"ס והנעה כפולה הרכב לא סוחב? או שיש לנו סטנדרטים שונים או שמשהו כאן לא בסדר.

שנית, אני קראתי בהרבה מקומות שהרכב אמין ושהאחזקה שלו היא בעלת מחירים סבירים, הסבר?

שלישית, אני נוסע על סוזוקי ליאנה(שהשם ישמור עליה) שעושה במקרה הטוב 10 קילומטר לליטר משולב, הB3 עם מנוע 2 ליטר והנעה כפולה עושה 12 קילומטר לליטר משולב, אני יכול לחיות עם זה.

רביעית, אני נוסע על סוזוקי ליאנה, אוטו שכולם אומרים שמכוער ואני אוהב את המראה שלו, ממש לא אכפת לי מאיך שהB3 נראה. כך או כך, טעם וריח.

שלום ,אומנם לדגם B3 יש המון אחיזה ופידבק טוב מהשלדה, אבל הוא לא ממש דינמי ,זווית גלגול גדולה מידי. עם תעשה בו שימוש דינמי ,תצטרך להקשיח אותו . דווקא בפרמטר הזה לגסי (B4)תהיה יותר מוצלחת למרות שגם היא סובלת מרכות אבל עם פחות זווית גלגול .

אני מבין, גלגול גוף זה לא משהו שאני ממש אוהב אבל אני נוסע על הליאנה שלי ועם הג'ימני של אבא שלי(עם הגבהה) ואני סוג של התרגלתי, אני גם ככה לא הולך לעשות יותר מדי דברים רציניים, אז אני מניח שאני אחיה.

אבל, יש לידי בחור שאני מכיר שמוכר B4 שנת 2006-2008 אני לא זוכר ממש, נראה במצב מצויין אבל אני לא יודע דוגרי מה עבר על האוטו, נראה שמור למען האמת. זה שיש להם תיבת טיפטרוניק משפיע על הביצועים/אמינות? ואיך האמינות של הרכב בכללי?(אני ממש לא אתנגד לB4 מהשנתון הזה, כי המחירים שפויים, אבל אני לא יודע מה קורה עם האמינות והביצועים של התיבה).

פורסם
אפילו עם ידני, 2 ליטר, 150 כ"ס והנעה כפולה הרכב לא סוחב? או שיש לנו סטנדרטים שונים או שמשהו כאן לא בסדר.

זה שיש להם תיבת טיפטרוניק משפיע על הביצועים/אמינות?

טיפטרוניק הוא האופציה לברור בין ההילוכים באופן ידני בתיבה אוטומטית באמצעות מינוס/פלוס, להבדיל מתיבות אוטומטיות בעלות מסילה משוננת כאשר לכל הילוך מיקום אחר במסילת ההילוכים (נניח בקיה פיקנטו, בה אין אופציה לטיפטרוניק). ת'כלס, זו תיבת 4 הילוכים אוטומטית ופשוטה, די אמינה לרוב, לא מנצלת את כוח המנוע כמו שצריך (או כמו שתיבות דו מצמדיות מרובות הילוכים או אפילו אוטומטי עם שישה הילוכים יודעים לעשות היום).

פורסם
טיפטרוניק הוא האופציה לברור בין ההילוכים באופן ידני בתיבה אוטומטית באמצעות מינוס/פלוס, להבדיל מתיבות אוטומטיות בעלות מסילה משוננת כאשר לכל הילוך מיקום אחר במסילת ההילוכים (נניח בקיה פיקנטו, בה אין אופציה לטיפטרוניק). ת'כלס, זו תיבת 4 הילוכים אוטומטית ופשוטה, די אמינה לרוב, לא מנצלת את כוח המנוע כמו שצריך (או כמו שתיבות דו מצמדיות מרובות הילוכים או אפילו אוטומטי עם שישה הילוכים יודעים לעשות היום).

תודה רבה לך על ההסבר הפשוט אדוני. אמנם תיבה זאת אינה מנצלת את מיטב הכוח של המנוע, איך היא בB4? וארבע הילוכים בלבד? הייתי בטוח שבמשהו כמו הB4 יהיה לפחות 5....

פורסם

למה ללכת על רכב עם מנוע 2 ליטר מלכתחילה . אם הביצועים שלו זהים לרכב מקביל עם מנוע 1.6.

אין הצדקה.

1 ל 12 בסדר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הביצועים שלו לא דומים ל 1.6ליטר,לא צריך להגזים.

הרכב כבד והגיר מסרס וחוץ מפתיחה עצלה,

כל השאר עובד יותר טוב ויותר מהר,פשוט אין

שם מחץ או משהו יותר מזה. המנוע לא ממש עוזר לשלדה

הטובה כמו שהיא,לזרוח ולהטיב מדי לכיוון הספורטיבי.

הרכב מאובזר סביר (B3 2008 מנוע 2.0 דגם ספורט שנקנה ב 135 אלף).

נעים מאוד לנסיעה וגם שקט יחסית,גם אם לא חרישי לגמרי.

לטעמי הוא יפה ונראה כמו ה WRX אם התוספות שבאו מהחברה.

הוא פשוט מרגיש כמו רכב רגיל וטיפה יותר דינאמי,אך לא מהנה מאוד

לנהיגה,כי חסר לו מלא כוח ועוצמה ,כי שלדה ואחיזה יש שם.

הגיר האוטומטי די הורס את החגיגה בנוסף למנוע חלש.

הרכב הוא של אחי הקטן שמאוד מבסוט ממנו וקנה אותו חדש מהחברה.

פורסם

הכל שם כן, חוץ ממנוע וגיר.

1 ל 10 ביום טוב , שוב לפי דעתי האישית קורולה 1.6 סטנדרטית הרבה יותר נמרצת וזריזה וכנראה תראה אמינות עדיפה וטיפולים זולים משמעותית (אין טיימינג שמחליפים ארבע על ארבע וכו ).

ואם כבר פונים ל 2.0 ליטר אז יש אופציות הרבה יותר טובות עם רכבי ה 2.0 ליטר.

כמו שאמרתי רכב מיותר לחלוטין.

אבל מצד שני עושה רושם שהבחור נעול. אז תתחדש, הגדול בגדול זה רכב מצויין, רק שלדעתי אין שום סיבה לפזול לעברו.

פורסם (נערך)
הביצועים שלו לא דומים ל 1.6ליטר,לא צריך להגזים.

הרכב כבד והגיר מסרס וחוץ מפתיחה עצלה,

כל השאר עובד יותר טוב ויותר מהר,פשוט אין

שם מחץ או משהו יותר מזה. המנוע לא ממש עוזר לשלדה

הטובה כמו שהיא,לזרוח ולהטיב מדי לכיוון הספורטיבי.

הרכב מאובזר סביר (B3 2008 מנוע 2.0 דגם ספורט שנקנה ב 135 אלף).

נעים מאוד לנסיעה וגם שקט יחסית,גם אם לא חרישי לגמרי.

לטעמי הוא יפה ונראה כמו ה WRX אם התוספות שבאו מהחברה.

הוא פשוט מרגיש כמו רכב רגיל וטיפה יותר דינאמי,אך לא מהנה מאוד

לנהיגה,כי חסר לו מלא כוח ועוצמה ,כי שלדה ואחיזה יש שם.

הגיר האוטומטי די הורס את החגיגה בנוסף למנוע חלש.

הרכב הוא של אחי הקטן שמאוד מבסוט ממנו וקנה אותו חדש מהחברה.

לכן אני הולך לקנות ידני, מה אתה אומר על זה?(בא לי על אוטו ידני כבר זמן מה) וכמו שאמרתי אני לא נהג מנוסה, פתיחה עם קרוס ידני של סוזוקי כיף בשבילי. נראה לי ש150 כ"ס זה מספיק בשבילי.

תודה לך על התגובה האינפורמטיבית, האם יש לך דעות על הרכב מבחינת אמינות והחזקה?

למה ללכת על רכב עם מנוע 2 ליטר מלכתחילה . אם הביצועים שלו זהים לרכב מקביל עם מנוע 1.6.

אין הצדקה.

1 ל 12 בסדר.

במקור רציתי יאריס ספורט אבל אני גר עם הורים ואח ואני צריך להסיע אותם מדי פעם ואולי בן אדם נוסף אז 5 אנשים. היאריס לא מסוגלת לעשות את זה. אני רוצה אותו שהוא פראקטי אך יותר מהנה לנהיגה מהליאנה שלי ועם זאת שלא יאכל לי את המשכורת, זאת הסיבה שאני לא הולך על הטורבו כי: א) רכבים מוגדשים אוכלים דלק ב) טורבו אוכל משכורות אם משהו חלילה הולך קיבינימט ג) אני לא נהג מנוסה מספיק, מסובסד מספיק או אפילו מעוניין מספיק בשביל להשקיע ברכב מוגדש.

הB3 ספורט עונה על כל כך הרבה קריטריונים ואני לא חושב שיש אוטו דומה אליו(שלא לדבר על זה שהנעה כפולה זה משהו שרציתי הרבה זמן ברכב כביש), זה רכב מהנה אך לא יותר מדי ועם זאת כביכול אמין ופראקטי.

אם יש לכם משהו דומה להציעף בבקשה. רציתי את המאזדה 3 ספיריט אבל אין ידני בארץ.

עריכה אחרונה על ידי ferdinandstrat
פורסם

אין ספיריט ידנית בארץ אבל הגיר האוטומטי מגיב מהר.

השילדה סבבה וגם האבזור לא רע.

הגיר האוטומטי בB3/B4 בעל הילוכים ארוכים ומאוד מסרס את הרכב.

הגיר הידני משפר משמעותית את המצב.

אם אתה נעול על ידני הB3 ספורט עם מנוע 2.0 תעשה אחלה עבודה.

זה לא שהרכב חלש, אלא המומנט נמוך יותר ןצריך לעלות הרבה בסל"ד כדי להקדם בקצב ראוי בנהיגה חזקה (ביום יום אין שום בעיה)

אם מה שאתה חושש ממנו זה רכינת מרכב בנהיגה ספורטיבית, תמיד אפשר לטפל בנושא.

בהצלחה.

פורסם

אני לא מצליח להבין חלק מהתגובות כאן.

הבנאדם מדבר על מנוע 2.0 ליטר וגיר ידני ואתם עונים לו על זה שהאוטומטית 'כבדה'. הוא שואל שוב על הביצועים ב 2.0 ליטר ואתם עונים לו על דברים אחרים.

מישהו מכם החזיק ב 2.0 ליטר ידנית ספורט?

היתה לי כזו למשך כמה חודשים. האוטו מקסים. פשוט מקסים. המומנט משמעותית יותר גבוה מזה של כל מנוע 1.6 ליטר בנזין אחר בשוק. הגיר הידני מצויין (יחסית) והאוטו מושך נהדר. זה לא טורבו ולא אמור להיות אבל מול משפחתית 1.6 ליטר, המקום היחיד בו הן יפגשו זה ברמזור אדום.

בנהיגה חסכונית אפשר להוציא ממנו 1:13 - 1:14. אם לוחצים, והואטו הזה מבקש ללחוץ אז כמובן שצריכת הדלק תורע משמעותית.

האוטו נפלא, מגיב היטב, טונות של אחיזה. אוטו מצויין.

כמובן שאם מדברים על גירסת ה 1.5 ליטר עם גיר אוטומטי אז תשכחו מהכל. עגלה עייפה שהדבר היחיד לזכותה הוא נוחות גבוהה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אני לא מצליח להבין חלק מהתגובות כאן.

הבנאדם מדבר על מנוע 2.0 ליטר וגיר ידני ואתם עונים לו על זה שהאוטומטית 'כבדה'. הוא שואל שוב על הביצועים ב 2.0 ליטר ואתם עונים לו על דברים אחרים.

מישהו מכם החזיק ב 2.0 ליטר ידנית ספורט?

היתה לי כזו למשך כמה חודשים. האוטו מקסים. פשוט מקסים. המומנט משמעותית יותר גבוה מזה של כל מנוע 1.6 ליטר בנזין אחר בשוק. הגיר הידני מצויין (יחסית) והאוטו מושך נהדר. זה לא טורבו ולא אמור להיות אבל מול משפחתית 1.6 ליטר, המקום היחיד בו הן יפגשו זה ברמזור אדום.

בנהיגה חסכונית אפשר להוציא ממנו 1:13 - 1:14. אם לוחצים, והואטו הזה מבקש ללחוץ אז כמובן שצריכת הדלק תורע משמעותית.

האוטו נפלא, מגיב היטב, טונות של אחיזה. אוטו מצויין.

כמובן שאם מדברים על גירסת ה 1.5 ליטר עם גיר אוטומטי אז תשכחו מהכל. עגלה עייפה שהדבר היחיד לזכותה הוא נוחות גבוהה.

לחבר שלי יש 1.5 אוטומט, הוא טוען שהרכב עגלה מתה אבל הוא נוח ואמין, כבר טוב.

אין ספיריט ידנית בארץ אבל הגיר האוטומטי מגיב מהר.

השילדה סבבה וגם האבזור לא רע.

הגיר האוטומטי בB3/B4 בעל הילוכים ארוכים ומאוד מסרס את הרכב.

הגיר הידני משפר משמעותית את המצב.

אם אתה נעול על ידני הB3 ספורט עם מנוע 2.0 תעשה אחלה עבודה.

זה לא שהרכב חלש, אלא המומנט נמוך יותר ןצריך לעלות הרבה בסל"ד כדי להקדם בקצב ראוי בנהיגה חזקה (ביום יום אין שום בעיה)

אם מה שאתה חושש ממנו זה רכינת מרכב בנהיגה ספורטיבית, תמיד אפשר לטפל בנושא.

בהצלחה.

אני מודה לך בקרב לב על התגובה האינפורמטיבית,רק אם אפשר, תפרט את החלק המוגדש.

• תוכן חדש...