Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

קראתי לא מעט מידע קיים בפורום, אבל אני מבין שזה נושא די מורכב. אשמח לקבל המלצות לפתרון פשוט למקרה הספציפי.

אני מצרף תמונה של המצב כרגע.

אף פעם לא ניסיתי אפילו לנקות את תא המנוע. אבל אני גם לא שואף לתוצאות מיוחדות, פשוט רוצה שיהיה די נקי ולא כזה מטונף.

הבנתי שהחשש העיקרי הוא שמים לא יעשו נזק לרכיבים החשמליים, וגם לא לעשות נזק לגומיות והפלסטיקים מכל מיני חומרי ניקוי.

מה אתם מציעים? יש דרך פשוטה לשפר את מצב ניקיון המנוע?

תודה רבה מראש

20160818_181632.jpg

פורסם

היי,

שטפתי בשבועות האחרונים 3 מנועים, שלי של חברה שלי ושל אבא שלי.

תראה, תכתוב ביוטיוב How to clean car engine safely

בעיקרון צריך לכסות ולאטום היטב בעזרת שקית את האלטרנטור ואת הקופסה של הפיוזים, את המצבר אין בעיה להרטיב.

חשוב שהמנוע יהיה מכובה וקר.

השלבים:

1. להשפריץ בנדיבות תרסיס דגריזר מיוחד למנוע (אני השתמשתי בAPC בדילול גבוה.

2. לקרצף עם מברשות בגדלים שונים בהתאם למשטחים.

3. שטיפה עם זרם מים חלש (אפשר למלא בקבוקים ולשפוך מהבקבוק ככה הזרם מאוד חלש).

4. לייבש עם אוויר את המים, אני ייבשתי בעזרת פאן ובקבוק לחץ אוויר.

5. יישום חומר הגנה וחידוש לפלסטיקה, אפשר אפילו לרסס קצף לצמיגים לדוגמא של STP זה נותן גם מראה מבריק וחדש.

6. לסיום נגב את השאריות, ותצלם לנו איך יצא.

פורסם

אסור בשום אופן להתיז מים על המנוע.

השתמש בAPC ע״מ לנקות את הלכלוך הקיים, ולאחר מכן בתכשיר להברקה.

דוגמאות של מנועים שנוקו ע״י קומפו ופלסטיבלינג:

80eae5c690140151d951c05a5b92fbb5.jpg

f5ec946bc5f63a443de4456c4dea1275.jpg

e9393bfbeae19482856d46c0b5b4a3fa.jpg

966345efdc717e0dc70b750d4b2ad659.jpg

פורסם

אני רואה שיש ביוטיטב הרבה סרטונים של ניקוי המנוע עם מים, והם טוענים שגם ככה בחורף המנוע נרטב לא מעט וזה לא עושה נזק, אפילו אין בעיה להרטיב את האלטרנטור. אז איפה בסופו של דבר האמת? אפשר או לא?

קשה להאמין שאם אני שם שקיות או ניילונים זה באמת ימנע במאה אחוז כניסה של מים. ומה עם כל הקונקטורים?

פורסם (נערך)

אני רואה שיש ביוטיטב הרבה סרטונים של ניקוי המנוע עם מים, והם טוענים שגם ככה בחורף המנוע נרטב לא מעט וזה לא עושה נזק, אפילו אין בעיה להרטיב את האלטרנטור. אז איפה בסופו של דבר האמת? אפשר או לא?

קשה להאמין שאם אני שם שקיות או ניילונים זה באמת ימנע במאה אחוז כניסה של מים. ומה עם כל הקונקטורים?

אחי אין בעיה להרטיב, יש בעיה עם זרם מים חזק זה יכול לעשות נזק.

שטפתי את המנוע שלי שנה שעברה (בדיוק לפני שנה), שטפתי את המנוע שלי גם לפני כמה ימים.

הכל בסדר ברוך השם.

אם אתה ממש פרנואיד ולא ישן בלילה בגלל שאתה מפחד לעשות נזק פשוט אל תיגע, מה מפריע לך שהמנוע מלוכלך?

מפריע ממש? תרסס דגריזר (APC בדילול גבוה) ותעבור עם סמרטוט רטוב.

עריכה אחרונה על ידי avivkarate
פורסם
ממש אשמח אם מישהו יוכל לסמן בתמונה שצירפתי את האזורים היותר רגישים למים.

20160819_192956.jpg

שים לב שני האזורים שסימנתי הם:

1. השמאלי זה האלטרנטור זה מבנה עגול כזה בצבע כסף ויש בפנים סליל נחושת. חשוב מאוד לא להרטיב אותו.

2. בצד ימין מעל המצבר הקופסה השחורה הכי ימנית זאת הקופסה של הפיוזים, תבדוק שהיא סגורה היטב עם המכסה שלה ואפילו אין צורך לכסות עם שקית כי המכסה אוטם את הפיוזים ומונע ממים להיכנס.

פורסם

עוד לא הבנתי מה הבעיה בתא מנוע מלוכלך.

אשמח למידע לגבי תקלות עקב זה...

בכל מקרה,

במוסכים אני רואה וראיתי שפשוט מתיזים ספריי זז קל וכל השטויות האלו והמנוע מבריק, כמובן שזה יחזיק בדיוק לכמה שעות או במקרה הטוב ימים אבל זה עושה את העבודה, אני מניח שזה פחות נורא מגרניק שגם את זה ראיתי.:wink:

פורסם

לפי ההגיון הזה גם את פנים הרכב אין טעם לשטוף, לא מאמין שזה יגרום לתקלות.

אבל בכל זאת מספר סיבות כפי שאני רואה את זה:

- הרבה יותר נעים לבדוק את מצב המנוע כשהוא נקי

- יותר קל לראות את גובה הנוזלים, יותר קל לראות אם יש נזילה קטנה באיזה מקום, יותר קל לראות אם יש נזק לצינורות, או רכיבים אחרים

- יכול להיות שאפילו במידה מסויימת המנוע יתחמם פחות, אם הוא לא מצופה ב-10 שכבות לכלוך

עוד לא הבנתי מה הבעיה בתא מנוע מלוכלך.

אשמח למידע לגבי תקלות עקב זה...

בכל מקרה,

במוסכים אני רואה וראיתי שפשוט מתיזים ספריי זז קל וכל השטויות האלו והמנוע מבריק, כמובן שזה יחזיק בדיוק לכמה שעות או במקרה הטוב ימים אבל זה עושה את העבודה, אני מניח שזה פחות נורא מגרניק שגם את זה ראיתי.:wink:

פורסם

לפי ההגיון הזה גם את פנים הרכב אין טעם לשטוף, לא מאמין שזה יגרום לתקלות.

אבל בכל זאת מספר סיבות כפי שאני רואה את זה:

- הרבה יותר נעים לבדוק את מצב המנוע כשהוא נקי

- יותר קל לראות את גובה הנוזלים, יותר קל לראות אם יש נזילה קטנה באיזה מקום, יותר קל לראות אם יש נזק לצינורות, או רכיבים אחרים

- יכול להיות שאפילו במידה מסויימת המנוע יתחמם פחות, אם הוא לא מצופה ב-10 שכבות לכלוך

אני מקווה בשבילך שלא שטפת את פנים הרכב

• תוכן חדש...