Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהרבה פורומים וקטלוגים בחו"ל , במיוחד בארה"ב המכוניות האלה היו מיוצרות עם מנוע 1800 טורבו, או 1800 עם מערכת הזרקה רב נקודתית עם יחידת בקרה ממוחשבת כבר בשנים 87-91.המנוע שהדגם שלו ea-82 מפיק בערך 91 כ"ס ב5200 סל"ד ועם טורבו 115 כ"ס באותו סל"ד.

השאלה היא העם היו בישראל דגמים כאלה למחירה ואם לא , האם אפשר ליבא מחו"ל מנוע מהסוג הנ"ל.

פורסם

חפש בדפי זהב טלפון של יבואן מנועים בשם "ישראל-יפן".

הם יידעו להגיד לך מה קיים, ומה אפשר להזמין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עכשיו אתה כבר שואל שאלה אחרת, חדשה.

על השאלה ששאלת:

השאלה היא העם היו בישראל דגמים כאלה למחירה ואם לא , האם אפשר ליבא מחו"ל מנוע מהסוג הנ"ל.

כבר קיבלת תשובה.

בארץ שווקו מנועי 1.8. בעניין ייבוא - ברר עם היבואן, הוא גם יידע לענות בעניין הרישוי.

שאל את כל השאלות שלך בהודעה אחת, ולא בשלבים, וכך יידעו יותר לענות לך ספיציפית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני יודע על מנועי 1800 רגילים עם קרבורטור , אותי מעניין מנוע עם הזרקת דלק מה שבטוח לא הגיע לישראל עד שנת 93 בערך.

אולי יש מישהו שעשה משהו דומה?

פורסם

אני מכיר בוודאות לאונה שנת 88 בחדרה בצבע כחול עמוק (כמו אימפרצה טורבו אבל יותר כהה) . דגם: 1.8I GT ככה נראית המדבקה המקורית של סובארו וככה גם כתוב ברשיון.

המנוע הוא בוקסר 1800 עם הזרקה רב נקודתית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דגמים מיוחדים של הלאונה הגיעו ביבוא אישי (גם עם מנוע טורבו והנעה כפולה)

אך עובדה זאת אינה מעידה על (אי) הסיכוי לאישור של השתלה כנ"ל.

(בדיוק מאותה הסיבה שלא יאשרו השתלה של מנוע GTI ב-205 רגילה)

זאת כמובן מעבר לעובדה שכלכלית הגיונית ומעשית מדובר ברעיון תמוה משהו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא דיברתי על טורבו , רק על 1800 הזרקה.

פשוט חשבתי שהרי מנוע 1600 מיבוא מחירו בערך 3500-4000 ש"ח, אז מה כבר יהיה ההבדל עוד 2000 ש"ח ולדעתי זה משנה לגמרי את האופי של הרכב .

וממילא הרכבים האלה מגיעים בשלב מסויים למצב שדורש החלפת מנוע, עוד כמה אלפיות ויש מכונית מיוחדת ולא יקרה להחזקה, בתנאי שאת עבודת ההחלפה יעשו בצורה איכותית ומקצועית.

פורסם

קודם כל, רוב הלאונה שנמכרו עם מנוע 1.8 כבר עשו את הדרך ההפוכה (מ-1.8 ל-1.6)

שנית, המנועים בהם מדובר אינם כוללים תמיד (בד"כ לא) את מערכת הדלק ( קרב / הזרקה ) החלפה מקרבורטור להזרקה עלולה לעלות יותר מהחלפת המנוע עצמו, והתרומה לביצועים תהיה שולית, אם בכלל...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

NISSAN: לפני כחצי שנה רציתי גם לקנות מנוע כזה לאוטו שלי הסתבר לי שהביצועים של המנוע 1ץ8 הזרקה לא ממש שונים מה 1600 כלומר מדובר במה שנקרא הזרקה מסוג MONO זה שילוב של קרבוראטור עם הזרקה ואחרי שראיתי את התוצאה של תאוצע מ 0 ל 100 בכלל ירדתי מהראיון התוצאה היתה בסביבות ה 20+ שניות...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

עכשו נפל לי רק האסימון, וזאת מאחר ולא טרחת לפרט מה בדיוק הנך רוצה לבצע.

ע"פ הבנתי את ההודעות האחרונות, אתה רוצה "להשתיל" מנוע 1.8(אין זה משנה כרגע מוזרק או מאייד) במקום מנוע 1.6.

אז לידיעתך - משרד הרישוי אינו מאשר את ביצוע ההחלפה הזו, אזי חבל על המאמץ והטרחה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
NISSAN: מדובר במה שנקרא הזרקה מסוג MONO זה שילוב של קרבוראטור עם הזרקה

מעתה אמור הזרקה חד-נקודתית (להבדיל מרב נקודתית)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
עכשו נפל לי רק האסימון, וזאת מאחר ולא טרחת לפרט מה בדיוק הנך רוצה לבצע.

ע"פ הבנתי את ההודעות האחרונות, אתה רוצה "להשתיל" מנוע 1.8(אין זה משנה כרגע מוזרק או מאייד) במקום מנוע 1.6.

אז לידיעתך - משרד הרישוי אינו מאשר את ביצוע ההחלפה הזו, אזי חבל על המאמץ והטרחה.

עמית

אני לא רואה שום סיבה למה לא יאשרו כזה דבר אם אתה מעוניין לשדרג מנוע EA ל EA בנפח יותר גדול, על אחת כמה וכמה אם כבר קיימים DL-ים (לאונה) עם מנוע 1.8 מקורי על הכביש.

אני משער שאולי אתה מתכוון לשידרוג מנוע EA עם 8 שסתומים למנוע EJ עם 16 שסתומים כמו שבלגאסי/אימפרזה ? (לזה אכן אין אישור).

כמו כן חשוב לציין שמנוע ה EA המדובר (1.8 90 כ"ס) הוא מנוע בעל 2 רצועות תיזמון, האחזקה שלו מן הסתם תהיה יותר יקרה בגלל זה (ל 1.6 יש שרשרת) וזמינות החלקים נמוכה יותר (למרות שאין בעיה כרגע להשיג רצועת טיימינג ורצועה מאזנת/איזון לדגם זה).

במשפחה היתה לנו DL 1.6 אוטומטית ולפני כן 1.8 GLF אוטומטית, ההבדלים משמעותיים מאוד מבחינת ביצועים וגמישות מנוע ותצרוכת הדלק דומה עד זהה. אני בעד ה 1.8 רק אם האביזרים הנלווים (קרבורטור, מע' דלק וכד') לא יעלו יותר מהמנוע עצמו...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שציינתי קודם גם 1800 הוא מדגם ea רק שה1600 זה ea71 וה1800 זה ea82 .

לגבי מערכת ההזרקה , ראיתי קטלוג אמריקאי של הלאונה משנת 88 , שם היה מפורט לגבי הדגם gl10 awd , וכתוב מערכת הזרקה רב נקודתית עם יחידת בקרה ממוחשבת.

• תוכן חדש...