Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הייתה לי בעיה בטורים, קניתי מצערת מפירוקיה והרכבתי בעצמי, הבעיה טופלה והטורים יציבים אבל מאז בכל פעם שאני עוזב את הדוושה של הגז (בלי מגע בקלאץ') יש הרגשה של סוג של דפיקה באוטו.

איך אני יכול לטפל בזה?

גולף 1.6 AKL שנת 2000

תודה רבה!

פורסם

אנא פרט יותר..

האם עשית כיול מצערת לאחר ההחלפה ?

האם סרקת תקלות?

מהיכן מגיע הרעש של הדפיקה ובאילו תנאי עבודת המנוע (מנוע דומם, מנוע עובד בהילוך סרק, מנוע עובד עם הילוך משולב, בעמידה במקום, בנסיעה וכו').

פורסם
אנא פרט יותר..

האם עשית כיול מצערת לאחר ההחלפה ?

האם סרקת תקלות?

מהיכן מגיע הרעש של הדפיקה ובאילו תנאי עבודת המנוע (מנוע דומם, מנוע עובד בהילוך סרק, מנוע עובד עם הילוך משולב, בעמידה במקום, בנסיעה וכו').

לא ביצעתי כיול מצערת ולא סרקתי תקלות.

לא נשמע רעש של דפיקה אלא יש הרגשה של דפיקה של האוטו (כאילו אתה זורק קלאץ'), זה קורה כאשר הילוך משולב.

לדוגמה: הילוך שני נותן גז, עוזב מהר את הדוושה, יש סוג של דפיקה באוטו כאילו נזרק הקלאץ' אבל לא נגעתי בקלאץ')

חשבתי אולי שכיול מצערת יכול לפתור את הבעיה, מה אתם חושבים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הכי מתאים לתיאור של תושבת מנוע קרועה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מה העלות לתיקון דבר כזה?

והאם יכול להגרם נזק במידה ואני אמשיך לנסוע ככה?

אם זה עוזר, אני לא מרגיש רעידות בעצירה ולא מרגיש כאילו המנוע נדפק בחלק מסויים

עריכה אחרונה על ידי HHaimz

פורסם
ממליץ שתבדוק את החיבור בין ה drive shaft לדיפרנציאל הקדמי. חופשים שם יכולים לגרום למה שתיארת.

איך אני בודק דבר כזה? יש דרך גם לבדוק את תושבת המנוע?

פורסם

ספק שתצליח לבד להבין מה העניין. מומלץ שתיגש למומחה שיבדוק את כל האופציות. גם אם תתקן דבר אחד או שניים - יש כמה גורמים וכולם צריכים להיות מטופלים כדי שזה יפסיק לגמרי. יכול להיות גם שיש חופשים בגיר עצמו בין ה FLY WHEEL לחיבור למנוע או לקלאץ'

הזול עולה ביוקר

פורסם

האם זו מצערת אלקטרונית?

אם כן, הייתי מתחיל ביצוע תהליך ההחלפה לפי הוראות היצרן. כלומר "לימוד" מצערת.

יתכן שמחשב אמור לסגור את המצערת בעקומה כהה יותר בעזיבת גז עם מצמד משולב, מה שהוא לא עושה כרגע. סגירה איטית נועדה בדיוק למנוע את הזעזוע.

אם יש מתג על דוושת קלאץ', כדאי לבדוק שהוא תקין.

אם לפני החלפת מצערת לא היה את הזעזוע הזה, אז לדעתי זה הכיוון.

תושבות לא נקרעות ביום אחד, וגם חופשים ברכבת העברת הכוח (גלגל תנופה, קלאץ', גיר, דיפרנציאל וציריות) לא נוצרים ביום אחד.

פורסם

בוקי צודק, ביום אחד לא אמורים להינזק מכלולים בהעברת הכוח אם היו תקינים לפני כן. אם כבר אתה הולך למוסך שיבדקו מהקל את הכבד...

בוקי, באופן כללי, האם זה גם מה שמשנה את התגובה כאשר נוסעים עם מזגן ובלי ברכב ידני? (נגיד עם מזגן יש מעין דפיקה כזו של בלימה חזקה ובלי מזגן כאשר עוזבים את הדוושה יש פחות או כלל לא)

הזול עולה ביוקר

פורסם

לפעמים המזגן משפיע. עם מזגן מנוע יורד בסל"ד בצורה חדה יותר. כשמכפילים את זה בבלאי ובחופשים שתמיד קיימים באוטו ישן, הזעזוע הזה עם מזגן יורגש חזק יותר.

פורסם

למצערת יש כבל אך גם מנוע חשמלי, אני אנסה כיול מצערת לדעתי זה באמת הפתרון.

פתחתי את מכסה המנוע ונתתי קצת גז, נראה שהתושבות דיי בסדר..

פורסם
הנקישה לא הייתה מלפני שהחלפת את בית המצערת ? .

יכול להיות שהייתה, קשה לי לומר ואם כן אז חלשה יותר בהרבה

• תוכן חדש...