Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה 1.4 טורבו 5 דלתות יגיע לפה בהמשך, עם גיר TCT, אבל יתחרה במשפחתיות המודרניות יותר ולדעתי יתומחר בהתאם, כסוג של יורש בראבו.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מאמין שיש הרבה חלקים ברכב שמיוצרים באיטליה, כמו גם חלקים שמיוצרים בגרמניה, ספרד, אנגליה וכו'.

בכסף הזה (100K) אני לא חושב שתמצא קורולה חדשה.

פורסם

תזכירו לי מי היבואן..

כאשר הם מכניסים רכב לארץ, הם קובעים את הדגם ורמת הגימור.

מבצעים תהליך מיתוג מחיר, והפניה לטווח שוק מסיים.

אפשר היה להמתין , להגעת הדגם המודרני - עם מנוע טורבו ורמת גימור טובה, ובניית תדמית ראשונית איכותית.

ורק אח"כ ובמקביל להביא את הדגמים הפשוטים.

כך תדמית מודרנית תוביל את ההפצה וחוות-הדעת.

רצוי מאוד בסוף הדיון בהנהלה - אם הם באמת רוצים להצליח - שיבצעו הפוך מכל הסיכומים שלהם.

נראה כי זה יבואן, המתמחה בגרימת נזק לבד, לעצמו.

.. ומחר כאשר הדגם המודרני והחזק יגיע, תדמית הדגם כבר נהרסה - למה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

היבואן הביא את הבראבו עם מנוע מצוין, גיר שבדיעבד התברר שהוא אחד הרובוטיים המוצלחים שהיו כאן (למרות היותו חד-מצמדי) ואבזור נדיב. התמחור היה מתחת למתחרה הישירה (גולף) ובסופו של דבר המכירות היו על הפנים.

אני מאמין שהיבואן הפיק לקחים.

הטיפו הולכת להמכר בכמויות חבל"ז יחסית למקובל במותג (שבשנים האחרונות כמעט נעלם לחלוטין משוק מכוניות הנוסעים), דווקא בגלל שהביאו אותה בגרסת ליסינגטומטית ובתמחור נמוך (כנראה שהיצרן נתן ליבואן מחיר על גרסת העולם השלישי שהביאו לכאן).

יכול להיות שאת ה-1.4 טורבו הם ימכרו כגרסת פרימיום ללקוחות פרטיים בלבד ובמספרים מצומצמים.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

ליבואן הנ"ל היה את קאיה ביד, והיא מכרה כמויות קטנות כמו פיאט.

כאשר קאיה עברה ליבואן אחר , ועם אותם דגמים בהתחלה - היא הכפילה מכירות.

טויוטה הביאה את הקורולה עם גיר חד-מצמדי, ועקב הבעיות, היצרן אישר ליבואן כעבור זמן קצר, ממסרה אוטומטית רגילה.

נראה לך ש סמל"ת ניסתה לבקש ממסרה דו -מצמדית לבראבו הקודמת, או אוטומטית..

וראה את התמחור של הג'ולייטה לעומת הגולף ..

הגו'לייטה אצלי יותר מ 3 שנים, רכב מעולה ללא כל בעיה עם אמינות טובה.. וגולף מוכרת

תן לי היום את אלפא.

ו סמל"ת יקבלו אולי (עם קשרים) זיכיון למכירת בוטנים באיצטדיון כדורגל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אין לי שום אינטרס להגן על היבואן, אין ספק שהוא מתקשה עם לקוחות פרטיים ושחלק מההחלטות שנעשו שם נראות, לפחות למישהו שמביט מהצד, תמוהות.

אבל--

מבחינת היצרן הג'ולייטה לא אמורה להתחרות בגולף (גם לא באירופה) אלא ב-A3 והתמחור שלה בהתאם. האם מדובר בתמחור הולם לתמורה, לא יודע.

הג'ולייטה נמכרה (אני מדבר בלשון עבר כי היא בסוף דרכה כעת) בכל העולם משמעותית פחות מהגולף ומה-A3, לא מדובר רק בבעיה של סמל"ת, בכלל המותג אלפא די מקרטע מבחינת מכירות.

אני לא חושב שלפיאט היה ב-2009 גיר אוטומטי "סטנדרטי" להציע ביחד עם הבראבו, אפילו אם היבואן היה מבקש זאת. אני גם לא מאמין שהם היו מוכנים לשדך TCT (כאשר הפך לזמין) לבראבו, שלא הבריקה במכירות העולמיות בכלל, רק לכבוד השוק הישראלי הזניח.

פורסם

פיאט נותנים לצרכן הישראלי מנוע בנפח הקדוש ובלי שטויות של טורבו (מנוע וותיק שלא נחשב בעייתי) משודך לתיבת הילוכים פלנטרית יפנית ולא לאיזה רובוט קפריזי. הם נותנים לו ממדי ענק, עיצוב נאה, חבילת אבזור סבירה וכל זה ב-100K.

ומותג, שבעיני לקוח שמרן שווה ערך לצרעת, עם ירידת ערך בהתאם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לא יודע לגבי ירידת ערך. זה משתנה מתקופה לתקופה ומדגם ספציפי אחד למשנהו.

פיאט פונטו דווקא נהנת מביקוש ער ושמירת ערך לא רעה. לפני שנים פיאט אונו גם נהנתה מביקושים בשוק המשומשות.

דוגמא אחרת - רנו היא עוד דוגמא מובהקת למותג עם סטיגמה של שמירת ערך איומה. אבל תספר את זה למי שמחפש מגאן או פלואנס דיזל.

יכול להיות שעם מנוע וגיר בסיסיים ואמינים הטיפו תשמור על הערך באופן סביר ביחס למתחרות.

פורסם
תודה על הסקירה.

מה הקטע של ITALY חרוט על מתג התנע ,האם רק זה שמיוצר באיטליה ? :lol:

בכסף הזה הייתי משקיע ברכב אחר לקורולה לדוגמה.

תמצא לי קורולה חדשה ב100 אלף ש"ח.

הרכב הזה בא להתחרות באטראז', 301, i25 וכדומה. שם הוא עומד יפה לדעתי.

המנוע יותר חזק מהאטראז' ויש גיר אוטומטי נורמלי ולא רציף שמסרס את הרכב, ביחס ל301 אין מה להשוות כי גם היא נמכרת עם מנוע 1.6 ואוטומט 6 הילוכים, מול הi25 הטיפו מציעה יותר אבזור ומנוע גדול יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ליבואן הנ"ל היה את קאיה ביד, והיא מכרה כמויות קטנות כמו פיאט.

כאשר קאיה עברה ליבואן אחר , ועם אותם דגמים בהתחלה - היא הכפילה מכירות.

...

אייל.

לא שיש לי דעה בעניין, אבל אם תשאל את מיכאל לוי, יספר לך בדיוק למה.

לטעמי זה נושא די מעניין, ואולי ראוי לשרשור משל עצמו. לא יודע.

פורסם

כבר ראיתי מספר טיפו מסתובבות עם מדבקת ליסינג על הכנף האחורית ובנוסף הוסיפו אותה לפני חודש לקטלוג הליסינג אצלי בחברה(מצד שני יש הרבה רכבים לא נפוצים שמה מפעם לפעם אז..).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...