Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודעת השירות שאתה מתאר לא טובה, אבל תסלח לי אך יש קצת צביעות בדעה שאתה מציג: מחד מלין על הזמן שבוזבז לך בהמתנה, מנגד מלין על שלא נתנו לך את האפשרות לבזבז עוד זמן לממתין הבא בתור.

"אני ואפסי עוד" בצורה הכי פשוטה שיש.

מה שלא תקין כאן, וגם לך יש יד באשמה, זה החוסר בתיאום הציפיות. כשאני קבעתי נסיעת מבחן שאלתי מה האורך בדיוק בשביל להימנע מהסיטואציה המתוארת.

כמובן שגם תודעת השירות לוקה בחסר, אם אני נציג הסוכנות הייתי מתנצל על עוגמת הנפש, מסביר כי לא ניתן למשוך את הנסיעה עוד ע"מ לא לגרום לעוגמת נפש להבא בתור, ומנסה לקבוע נסיעה נוספת שיותר מתאימה לצרכים שלך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ראשית, אתה לא מכיר את יומן העבודה של המלווה ואתה לא מודע ללחצים המופעלים עליו לעמידה בלו״ז. התעכבות איתך משמעותה לקוח עצבני שממתין בתור. גם אתה התעצבנת על האיחור, נכון?!

הכל תלוי בזמינות הרכב והמלווה ובביקוש לנסיעות מבחן.

לנסיעת מבחן מקצים בדרך כלל 20-30 דקות ובאמת שלא צריך יותר מזה בשביל לדעת אם אתה מתחבר לאוטו או לא. אני כבר פסלתי יותר מפעם אחת מכונית בנהיגה עד קצה הרחוב. יש מכוניות שהחיסרון העיקרי שלהן מתגלה מייד, אפילו בחניון.

יש מקרים שבהם אין בכלל ביקוש לנסיעות מבחן ויתנו לך לנהוג באוטו גם שעה ויותר, לעיתים לבדך, אם נתת למנהל האולם את הרושם הנדרש לבטוח בך.

בכל מקרה אתה צריך להבין שאתה לא מקבל את האוטו למבחן דרך ארוך כמו עיתונאי רכב. אתה מקבל את האוטו להתרשמות. אני לא מכיר מי שיסרב לזמן לך נסיעה נוספת ארוכה יותר, אבל הדברים צריכים להיסגר מראש!

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אם היו מתחילים בזמן - היה לו בדיוק את הזמן שצריך, לא? לכן אני לא מבין את מי שיוצא על פות"ש...

בכל מקרה, יש מקומות בהם נסיעת המבחן היא סוג של פריוילגיה לא ברורה. מה שמתאר למעלה דיסקו, נובע - אני מניח - בין היתר מכך שהוא מעורב היטב בפורום ואצל היבואן (ביצע שם הרבה ביקורות עבור הפורום), ולכן זה היחס שהוא מקבל. אבל זה לא נוגע רק אליו, זו רק דוגמא. גם אצלי, זה היה בדיוק אותו דבר. נכנסתי לסובארו לבקש נסיעת מבחן על XV. 20 עשרים דקות זה הרבה ביחס למה שקיבלתי. מחלף אחד באיילון, ו"הנה תעלה ותרד את המדרכה פה, תראה את יכולת השטח". שככה יהיה לי טוב. הרמתי טלפון למנהלת המותג, שאת הטלפון שלה יש לי בכלל בזכות זה שהיתה לי אלפא [אותו יבואן], וגם זה רק בזכות חבר פורום [אם ירצה יפרסם את שמו] שדאג לי לנסיעת מבחן ארוכה על האלפא לפני שקניתי אותה, וקיבלתי את הרכב לסופ"ש התרשמות. וגם רכשתי אותו אחרי, אבל רכבים אחרים לא.

רוצה לומר - ישראל כמו ישראל. אבל בפעם הבאה, אולי תודיע מראש שאתה צריך נסיעת מבחן ארוכה, כי עכשיו אתה יודע מה הסטנדרט של לובינסקי, ושיהיה בהצלחה! את היחס שקיבלת אין להצדיק, אבל ככה זה עם חלק מנותני השירות בארץ. זה לא העסק שלהם...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רבותי, עשיתי ארבע נסיעות מבחן בחודש האחרון, מתוכן אחת בפיז'ו 308 באותה סוכנות (עם נציג אחר) וכולן ארכו 30-40 דקות ללא שום בעיה. מי שאומר שהבעייה היא שלי, כנראה מכיר טוב את איכות השירות בתחום הרכב בארץ, וגם לא ממש רוצה שהיא תשתפר, כי אם הלקוח אשם, אז ברור שהיבואן לא צריך לשנות כלום.

היתה גם תגובה יותר מעניינת של אור שאמר שזו צביעות. ברור, כי הרי צרכנות זה האגודה השיתופית למען הציבור ואם אני אסע עוד 10 דקות הלקוח הבא יהיה ממש מעוצבן וזו ממש הבעיה שלי לדאוג שזה לא יקרה...

חלק מהמגיבים פשוט לא מבינים שהשאלה כאן היא איך מטפלים במשבר שירות עם לקוח, לא מי אשם. ברור שאם הייתי אומר שאני רוצה נסיעה של 30 דקות, או - יותר טוב - הם היו אומרים מראש שזה הזמן, אז המשבר היה נמנע, אבל לא זאת השאלה כאן.

פורסם

הצביעות היא להתלונן על עיכוב, ואז לגרום לאדם אחר עיכוב.

ממש כמו האנשים שתקועים בפקק ומקללים את האמאמא של כל הסקרנים שמעכבים את התנועה ויוצרים פקק מיותר -

ואז כשמגיעים למוקד התאונה מאיטים קצת כי מעניין לראות מה קרה שם...

אין כאן שום דבר אישי אש ואני לא טוען שאתה אדם צבוע בכלליות, ולמרות שהתעלמת מחלק מדבריי כבר רשמתי שתודעת השירות שלהם לא טובה ושהיו דרכים טובות יותר להתנהל מולך.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, תסתכל במילון ותראה שההגדרה של צביעות שונה. אתה מדבר על אנוכיות או אגואיזם, מה שבהחלט נכון בסטואציה כזו, כי אני ממש לא אחראי לבעיות של הסוכנות עם הלקוח שבא אחרי וזה לא מעניין אותי, זו בעיה של הסוכנות לא של הלקוח. אם נגזים כאן נוכל גם להגיד שאם אני אתמקח על המחיר, אני דופק את הלקוח שבא אחרי, כי אז הוא יקבל הנחה קטנה יותר. מה זה השטויות האלה?

פורסם

הצביעות נגזרת מכך שהתלוננת על כך בעצמך, אתה בעצם מתעצבן כשזה קורה לך, ובו בזמן מתעצבן כשלא מאפשרים לך לגרום זאת לאדם אחר...

אני לא מנסה להתנגח בך אישית, אם אתה לא מבין על מה הביקורת שלי אז לא צריך להתווכח. רק שים לב שאני לא היחיד ששם לב לאנומליה, שאני שותף לביקורת שלך על תרבות השירות הקלוקלת, ושאין לי אף אינטרס משום סוג בנושא.

פורסם

אישית בנסיעות המבחן הלא רבות שעשיתי בשנים האחרונות, כמעט בכל פעם שדובר על רכב שבאמת חשבתי לקנות, ביקשתי עוד לפני קביעת נסיעת המבחן לקבל את הרכב לבד, לשעה או יותר. אני חושב שבכל הפעמים שזה עבד, זה קרה רק כי הכירו אותי בסוכנות, או כי באתי עם רכב של המתחרה.

בעיניי נסיעות מבחן של 20 דק' זה מגוחך, ואני מסכים עם פותח השרשור שזו לא צריכה להיות הבעיה שלו שהסוכנות קובעת נסיעות קצרות כל כך, ועוד מאחרת. בדיוק כמו שאצל רופא או ספר אתה מצפה לקבל את מלוא היחס והשירות, גם אם אתה נכנסת באיחור ויש אחריך עוד 20 אנשים שגם ינסו באיחור.

לצערי, זה כנראה הסטנדרט בהרבה סוכנויות, גם במותגים ספורטיביים בהם זה אמור להיות ברור ש-20 דק' זה לא מספיק למי שקונה רכב כדי לנהוג בו. חבל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אור, שלא תחשוב בטעות שאני מסכים עם דבריך, אבל גם אם היינו רוצים לצאת מתוך הנחה שהם נכונים ושיש לקוח נוסף שממתין שאסיים את נסיעת המבחן שלי, הנציג לכל הפחות יכול היה לציין את זה ולהתנצל על אי-הנוחות שנגרמת לי עקב כך. יודע מה? אם זה היה קורה והוא היה מביע נכונות להציע פיצוי הולם כגון נסיעת מבחן נוספת שתארוך ככל שאחפוץ בגבולות הסביר, סיכוי סביר שהיינו נפרדים בחיוך והשרשור הזה לעולם לא היה רואה אור.

אבל לא - לא יודע אם היה לקוח שהמתין לשובנו, אבל לא היתה התנצלות, לא היתה לקיחת אחריות ובטח שלא היה ניסיון לפייס אותי כלקוח ולהוציא אותי, למרות החוויה הרעה שעברתי עם טעם טוב בפה, כזה שיגרום לי לשכוח את הנסיעה האומללה הזאת ולהכניס את היד לכיס כדי לסגור איתם עסקה.

אם אחרי כל זה אתה עדיין סבור שעשית שימוש נכון במילה "צביעות" בהקשר של השרשור הזה, שמעתי שבאתר מילוג ניתן לפתור סוגיות מעין אלה.

פורסם

עשיתי נסיעה במאזדה מיאטה Nd. הזמנתי נסיעה ביום שהייתה לי פגישה בתל אביב אז אמרתי על הדרך נקפוץ. אתה יודע כמה זמן היא ערכה? 10 דקות. רכב ספורט ב-240 אלף. לשמחתי חבר מקושר מארגן לנו אחת לשעתיים. אני ממש לא הצלחתי להבין אם הרכב שווה מעבר מהopc. לא הספקתי להתרגל לקלאץ וכבר נגמר הזמן. זה מגוחך.

היות וזה היה על הדרך, לא קרה כלום. אבל אם הייתי מתכנן את הזמן במיוחד בשביל זה הייתי מתאכזב קשות.

פורסם

אתה צודק לגמרי, וכנראה שמרוב כעס עלי פספסת שאני ואתה פרקטיקלי רשמנו אותו דבר:

"תודעת השירות שאתה מתאר לא טובה...

... תודעת השירות לוקה בחסר, אם אני נציג הסוכנות הייתי מתנצל על עוגמת הנפש, מסביר כי לא ניתן למשוך את הנסיעה עוד עמ לא לגרום לעוגמת נפש להבא בתור, ומנסה לקבוע נסיעה נוספת שיותר מתאימה לצרכים שלך."

הביקורת שלי היתה נקודתית: אני סבור שהתרעמות על בזבוז זמן שלך לא יכולה להתקיים באותה נשימה עם כעס על אי רצון לבזבז זמן של אדם אחר.

וזה לא אומר שבשאר הטענות אתה טועה, לראיה - יש תיעוד בו אנחנו מסכימים, שנכתב עוד לפני שידעתי שאנחנו מכירים מחוץ לפורום (;

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכשתי כבר 2 רכבים בסוכנות המדוברת. יש לי מסלול בדיקה די קבוע שלוקח לפחות 3/4 שעה כך שאני מדגיש תמיד לפני שאני צריך נסיעת מבחן ארוכה. אני גם מגיע לנסיעות אחרי שכבר הראיתי בסוכנות התעניינות ורצינות ברכב.

C3 Picasso (דיזל, ידני), קיבלתי נסיעה (עם מלווה) שנמשכה כרצוני ובסוף עוד נאמר לי להרגיש חופשי אם אני רוצה עוד. בנוסף, וקצת אח'כ תואמה גם נסיעת מבחן לאשתי (הנהגת העיקרית ברכב) שגם היא לא היתה קצרה.

כשנה וחצי אח'כ, בתחילת השנה הזו, עם פציעת 208 במחיר שפוי ועוד דגם הדיזל, בצעתי נסיעת מבחן אחת קצרה על 208, ובמועד מאוחר יותר נסיעה ארוכה. מישהו בסוכנות כבר זכר אותי (למרות שמאז רכישת ה C3 לא הייתי שם) ועדכן את איש המכירות "תן לו את המפתח" כך שבפועל קיבלתי את רכב ההדגמה גם ללא הגבלת זמן וגם ללא מלווה.

אני מניח שההבדל העקרוני בין המקרה שלי לבין המקרה של פ'ה הוא שהרכב הנבדק עכשיו חדש לגמרי בארץ ויש כמות מוגבלת של רכבי הדגמה והיבואן לחוץ. בנוסף, נשאלת השאלה האם *מראש* הובהר שהנסיעה צריכה להיות ארוכה.

כשרכשת את ה C3 גם בדקתי את הסוזוקי ספלאש (סוכנות ליד צומת דולפין בעיר). הראיתי אותה רצינות כמו בפג'ו, הבהרתי מראש שאני מצפה לנסיעת מבחן ארוכה, יצאתי עם מלווה (לא אשת המכירות. היא היתה עסוקה במכירת הלחמניות של סוזוקי) לאותו מסלול. אחרי כ 20 דקות קיבלתי צעקה למה זה כל כך ארוך, ויש לו עבודה ולחזור. אמרתי לו שתיאמתי נסיעה ארוכה והמשכתי בשלי. בין היתר הוא הבהיר לי ש"כולם מסתפקים בנסיעה לסטלה מאריס ובחזרה" - שזו אולי גם הסיבה למה אנשים רכשו את הרכב הזה. זו נסיעה של 10 דקות בקושי, על כבישים שהם בין היותר טובים בחיפה.

אלו היו שני הסנט שלי על נסיעות מבחן.

פורסם

כפי שכבר רשמו קודמיי ברוב הסוכנויות בארץ רוב הנסיעות מבחן הן בין 20-30 דק', במידה ואין עוד אנשים בתור אז נותנים לנסוע קצת יותר.

הבעיה היחידה שאני רואה כאן זה אי תיאום ציפיות שלך מול הסוכנות, אני בטוח שאם היית מראש מודיע שהינך זקוק לנסיעת מבחן של לפחות שעה היו דואגים להזמין לך את הרכב מראש ללא תור אחריך, מכיוון שלא ציינת זאת אז תיאמו לך נסיעת מבחן סטנדרטית שבד"כ מספיקה ללקוח ממוצע.

שוב אני לא הייתי פוסל את הרכב בגלל האי הבנה שקרתה כאן ולא משנה באשמת מי זה קרה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם (נערך)

אשמח לדעת מה הייתה הבעיה לשאול מראש את משך הזמן של נסיעת מבחן?

כנראה שהתרגלנו לתרבות של "יהיה בסדר" וש"הכל מגיע לי".

אני בטוח ב 100% שאם היית שואל שאלה פשוטה: מה משך זמן נסיעת המבחן? כל השרשור הזה לא היה קיים, או שהיו קובעים לך מראש נסיעת מבחן ארוכה עקב הצרכים המיוחדים שלך, או שאתה היית מודיע להם מראש שלא מקובל עליך נסיעה קצרה והיית עוזב את האופציה הזאת ופה היה מסתיים כל הסיפור הזה.

יכול להיות שאני מפספס פה משהו ולא יורד לסוף דעתך ועל כך תסלח לי מראש.

עריכה אחרונה על ידי Slava 1982
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.

• תוכן חדש...