Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בתחילת החודש מכרתי את הפולו החדשה (בת 4 חודשים) עקב כל מיני סיבות (אמינות + גיר שהצליח להרגיז אותי בפקקים) ולאחר יעוץ בפורום הוחלט לקנות ספארק במקום.

את הספארק החדשה קיבלתי ביום שלישי לפני שבוע וגמעתי איתה 200 ק"מ עד כה ולהלן ההתרשמות שלי:

אבזור: רכב שמפנק באבזור, החל מתאורת לד קדמית וכלה במערכת מולטי מדיה איכותית וקלה לתפעול, פתיחה והנעה ע"י כפתור,חיישני תאורה,BT,חישוקי אלומיניום וכו'.

מערכת שמע: היו שטענו שמערכת השמע לא איכותית - אז יש לי חדשות - היא די איכותית (בשונה מהפיקנטו) 6 רמקולים עושים עבודה מצוינת גם לחובבי מוסיקה וגם עם ווליום גבוה,

המערכת יודעת להתמודד ללא שום קול צורם וכדומה, אפילו הבאסים שלה מעולים.

דיבורית BT: עובדת מעולה והצימוד נעשה תוך שניות בודדות מרגע הכניסה לרכב באופן אוטו'. (חבל שאין תמיכה בעברית)

נוחות נסיעה: נסיעה שקטה מאוד - הפתיע אותי לטובה, מושבים נוחים אם כי חסרה לי משענת יד אבל אני מסתדר גם בלי זה. (לא ברור למה בדגם האמריקאי יש ואצלנו חסכו בזה)

מרווח: מקדימה אין לי בעיה של מרווח וגם מאוחר מרווח סביר, תא מטען קטן יחסית אבל כרווק שנוסע לבד עם גג עוד 1-2 ברכב אז בד"כ תא המטען ריק.

מנוע: זה היה ממש הפתעה - הרבה אמרו לי שתעבור מהפולו תרגיש שהספארק "עגלה" - אז ממש לא! היא נוסעת עם המון כוח והכי חשוב מנוע שקט שלא נותן לך תחושה של "מספיק ללחוץ עלי"

בסעיף זה אוסיף שאני גם בפולו לא סחטתי את הדוושה וכך גם בספארק אלא נוסע רגיל אז ההבדל בניהם לא ממש מורגש לי.

גיר: עכשיו הגענו לאחד הסעיפים שבגינו החלפתי את הפולו בספארק, הגיר של הספארק פשוט תענוג ונותן תחושה של אוטו' רגיל אך עם יתרון של גיר רציף שזה יותר חסכוני.

פלסטיקה: פלסטיקה די קשיחה אך נעימה למראה בשילוב גוון פסנתר מבריק בחלק מהקונסולה מה שנותן אוירה יותר יוקרתית.

צמיגים: בדגם LTZ מקבלים צמיגים 185/55/15 - יותר רחבים מהדגמים האחרים וזה מורגש בעיקולים ותחושת נסיעה שהאוטו יושב טוב.

מזגן: עובד מעולה,מקרר מעולה,בקרת אקלים נוחה לתפעול.

צריכת דלק: בהתחשב בזה שהמונע חדש ושאני נוסע רק בתוך בעיר שזה עם מזגן בשליש מהנסיעות בערך, עשיתי חישוב וקצת אחרי שקבלתי את הרכב איפסתי את מד הק"מ, נסעתי 160 ק"מ במדוייק ששליש מתוכם

עם מזגן וחצי מתוכם עם פקקי בוקר די רציניים נכנסתי לתדלק במוצ"ש האחרון ולהלן תוצאות החישוב:

לפי מחשב הרכב: (גם אופס בתדלוק שלפני החישוב) הרכב גומע 7.7 ליטר ל100 ק"מ = 1/12.9

לפי חישוב ידני: 160 ק"מ במדויק שנסעתי חלקי 13.01 ליטר שנכנסו = 1/12.2

מחשב הרכב לא סטה בהרבה ואני מקוה שזה ישתפר עוד לטובה אחרי 2000-3000 ק"מ שאסע איתה אבל גם כעת אותי הנתון מספק.

שונות: מתחת למזגן ישנה תאורה כחולה אשר מאירה על התא הפתוח שמתמזגת עם שאר התאורה ברכב, חיישני לחץ אויר די מדויקים,2 שלטים.

אציין שבחני גם את האיביזה אבל היא נשללה מאותה סיבה שמכרתי את הפולו (אמינות + התנהגות גיר) וגם הפיג'ו 208 נשללה עקב מנוע 3 צילינ' ולא ממש התחברתי לבפנים של האוטו.

תוספות שלי: הצללת חלונות אחוריים בדרגת 65% + שמשה אחורית במרכז הציפויים ירושלים - עשו עבודה מקצועית ויחס מעולה בחומר אמריקאי ARMOLAN.

לסיכום: אם אתם מתלבטים בין פיקנטו/I 10/ ספארק - אז לדעתי הספארק לוקחת בכל תחום, סתם יש כאלה שמכפישים את הרכב בלי שנהגו עליו ולו ק"מ בודד, מקווה שהרכב יקבל את היחס המגיע לו

בשוק ושאנשים יצאו מהמנטרה של שברולט קוריאני=זבל כי זה פשוט לא נכון!

ולקינוח אי אפשר בלי כמה תמונות של הבייבי:

2016-06-21 09.50.40.jpg

2016-06-21 09.53.47.jpg

2016-06-21 09.51.11.jpg

2016-06-21 09.52.21.jpg

2016-06-21 09.51.40.jpg

2016-06-21 09.52.40.jpg

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מבחינת איכות חומרים בטח שיש הבדל אבל ששקללתי את כל החבילה יצא לי משתלם, אני רכשתי בימי מכירות אז קיבלתי הנחה של 3600 ש"ח, והוספתי קודנית ומרימי שמשות אז יצא סה"כ כולל אגרת רישוי 81,050 אלף ש"ח.

פורסם
תתחדש על הרכב החדש.

מקווה שתשתף בעתיד את חברי הפורום

בחויותיך והתרשמותך מהרכב.

נהיגה זהירה ובטוחה.

בוודאי שאשתף בכל המתרחש כולל תקלות (חמסה חמסה שלא יהיו)

תודה לכולם.

פורסם

אני גם חושב שבין המיני הספארק הכי טובה בטח במחיר שרכשת אותה.

אבל אני הרגשתי הבדל גדול בין הTSI למנוע 1.4.

הגיר עצמו רציף אבל מחולק לפי הילוכים,קצת פחות אהבתי את זה אבל מניח אפשר להתרגל די מהר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ברור לי שהפולו אם הייתי מאתגר אותה היא הייתה זריזה יותר משמעותית אבל לצרכים שלי וכאחד שנוסע רגיל לא חסר לספארק כוח.

מה שכן הפולו יותר חסכונית ועשתה בערך 1/15

ועוד דבר ששחכתי זה נושא האבזור של הספארק מול האיביזה וה208 אז הספארק מציע יותר ולי אישית מאוד חשוב אבזור מה גם שרציתי רכב מיני ולא סופר מיני אבל שלא יחסכו עלי באבזור ומנוע.

עריכה אחרונה על ידי koko532
פורסם

הLTZ נותנת פתרון למי שרוצה מיני/סופרמיני בטווח ה80K אבל מפחד מחלזונות וגירים לועזיים.

מנוע פשוט, גיר פשוט (יחסית), יותר כפתורים מאשר רוב הרכבים במחיר הזה, מה עוד צריך בחיים?

"חובבי רכב" נניח יפזלו לכיוונים אחרים ככל הנראה, בשלוף - 208, איביזה, סטפוואי אוטומטיות.

יש כאלה שיגידו שקקטוס אטמוספרי הוא גם בחירה לא רעה, למרות שמדובר בידני.

בכולן יש אלמנטים שאין ולא יהיו בספארק, ולא משנה באיזו רמת אבזור תגיע האחרונה.

אישית אני חושב שהLTZ היא בחירה לא רעה כל עוד מדובר על מחיר של יד1\0קמ, במחירון

רשמי לא הייתי מתקרב, היא פשוט יקרה מדי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבעיה שאין LTZ בתור יד 1,אלא רק ה LT+.

אני אישית הייתי מעדיף את האיביזה במחיר הזה,אבל מי שרוצה איבזור ופוחד מהDSG הספארק אחלה אופציה.

לעומת שאר רכבי המיני היא לא יקרה,היא עולה מעט טיפה יותר מגירסאות המאובזרות של פיקנטו וI10 אבל מציעה יותר איבזור.

לדעתי כול הקטגוריה צריכה מעט לרדת במחיר על מנת לפתוח פער מהאיביזה שנמכרת מעולה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין באתרים נכון, אבל אולי באחת הסוכנויות יכולים להזמין ספיישל, לשאול לא עולה כסף

ואם לא LTZ אז בטוח אפשר i10 פרימיום או פיקנטו ספורט באזור ה70K

(לא פחות טובות, תכלס)

משהו מפריע לי פסיכולוגית בתג מחיר של מעל 80 אלף שקל למכונית מיני סטנדרטית

(זה לא קבריולט, ספורטיבי, ג'יפון, אין פה שום "אקסטרה" מעבר לכמות כפתורים, על מה 82 אלף?)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מסכים איתך. 82 אלף שקל לרכב מיני מוגזם מידי. ב-79 אלף אפשר לרכוש פיג'ו 208 שיותר טובה כמעט בהכל, אבל אנשים יקנו רכב יותר קטן ופחות פרקטי רק בשביל לא ללחוץ על הקלאץ'.

פורסם

לכול אחד יש שיקולים משלו,אני בגלל אישתי הייתי צריך אוטומט,יכול להיות שלפתוח השירשור שיקולים משלו.

בכול מקרה הפיגו עולה 86 אוטומטית עם איבזור כמו פיגו 104 לעומת הספארק.

לדעתי הפיקנטו וI10 פחות טובות כאשר מדובר על הגירסה האוטומטית,וב70 אלף מדובר על מנועים ה1.0 או מליסינג יד 1 עם מנוע 1.25 אבל אז גם הספרק LT+ עולה באזור הזה.

פורסם

יוליאן זה מה שאני אמרתי.. יש i10 1.25 supreme אוט' ב71K דרך יד1

למען ההבהרה אם זה לא ברור - שום מיני לא הייתי קונה ב"מחירון" של 80K+, רק דרך יד1 בהנחה של 10K

פורסם

גם אני לא הייתי קונה היום מיני או את הספייס סטאר ב80 כשיש את האיביזה,אבל אם בן אדם רוצה רכב מאובזר ולא רוצה את הDSG הספארק LTZ אחלה אופציה,אתה משלם מעט יותר מהפיקנטו או היונדאי 82 לעומת 80, אלף,אבל מקבל מנוע חזק יותר,רכב חיסכוני יותר ומאוד מאוד מאובזר.

האם זה שווה תוספת של 10 אלף לעומת הליסינג? לי קשה לומר כי זה לא רק איבזור.

• תוכן חדש...