Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין להחליף שמן גיר, עד כמה צמיגות השמן קריטית? (פנדה)

THELAD
שימו לב! השרשור הזה בן 3056 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

אני מעוניין להחליף שמן גיר בפנדה המזדקנת שלי, הוחלף שמן גיר לפני שנתיים וחצי במוסך, אין לי מושג איזה שמן גיר שמו, להערכתי שמו שמן גיר שלא עומד בתקן שהיצרן דורש, ולכן אני מעדיף להחליף אותו.

את שמן הגיר המקורי של הרכב מהיצרן TUTELA לא ניתן להשיג, התקשרתי לאבי חלקי חילוף והוא הצליח להשיג לי שמן EUROL שעומד בתקן אך בצמיגות של 75W-90, בספר הרכב היצרן דורש רק 75W80.

מחיפוש קצר ב-ebay, גם שם לא הצלחתי למצוא את השמן המקורי של TUTELA, אך הצלחתי למצוא את השמן הבא:

http://www.ebay.com/itm/152020555295?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

שעומד בתקן ובצמיגות (האם לדעתכם נופל מהמקורי של TUTELA?), אך יעלה לי בדיוק כפול מהמחיר אצל אבי.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעבור במוסך חברה, שיתנו לך הצעת מחיר לשמן בשביל גיר שלך.

לדגומא בהונדה יש שמן של הונדה שמיועד לגירים שלהם, בשביל הראש השקט תמיד היתי עושה אצלהם את הטיפול הזה.

שמן לא נכון יכול להרוס את הגיר ואם קשה להשיג את השמן הזה, יותר קל פשוט לעשות אצלהם את הטיפול הזה או לקנות מהם את השמן.

לצמיגות יש חשיבות, לתקן גם יש חשיבות. בחברה יודעים בדיוק מה הרכב צריך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם בחברה, עד כמה שאני יודע, אין את השמן המקורי של TUTELA כיוון שהחברה הזאת כבר לא קיימת.

שמן הגיר המקורי של הרכב הוא: TUTELA CAR ZC 75 SYNTH שאותו לא ניתן להשיג בשום מקום, ובדקתי בהמון מקומות ברשת, כולל אצל אבי חלפים.

השמן שהיצרן דורש בספר הרכב צריך לעמוד בתקן ובצמיגות הבאים:

Synthetic oil SAE 75W- 80 EP, that passes

API GL5, MIL - L - 2105 D LEV specifications.

השמן שהבאתי של חברת fuchs, תומך בתקן הנ"ל ובצמיגות.

לכן שאלתי היא האם זאת אלטרנטיבה עדיפה מה-eurol שהציעו לי שעומד בתקן אבל לא בצמיגות, או שבכלל עדיף שמן אחר.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך את זה שים לב שזה בתקן GL-5, זה מה שכתוב לך בספר?

עריכה:

אני חושב שמשום מה בארץ החליטו לשנות את הצמיגות ל 75W80, עשיתי חיפוש די נרחב בפורומים של פיאט בחו"ל ולא מצאתי שום אזכור לצמיגות הזה, בכל מקום שפניתי אליו כולם ממליצים ומשתמשים ב 75W85 כמו שהמלצתי לך בתגובה #7

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על העזרה, אך החנות הזאת לא שולחת לישראל.

כן, השמן הוא GL - 5, ספר הרכב שאני עושה בו שימוש הוא לא בעברית, כלומר לא נכתב בעבור בעלי פנדות ישראליים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוזר מאוד...יכול להיות ששינו נהלים או משהו כי כמו שאמרתי - בשום מקום לא מצאתי שמישהו השתמש בצמיגות 75W80...

תעשה קצת חיפוש ברשת ותראה שכל פוסט שתקרא בפורומים השונים ידבר על 75W85.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

[ATTACH=CONFIG]462130[/ATTACH]

תודה רבה, רועי.

מוזר, זה מה שרשום בספר שלי לגבי השמן גיר:

Untitled.jpg

עריכה אחרונה על ידי THELAD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3056 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...