Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אלה שמתנגדים למהירות של 200 בשרשור הזה, תעשו בבקשה חיפוש ותבדקו כמה תאונות נגרמות בשנה בגלל המהירות הזו.

רמז, התשובה תהיה קרובה לאפס מכיוון שמהירות לא גורמת לתאונות אלא טעויות שאנשים עושים.

מכיוון שכמעט אף אחד לא מגיע ל-200 קמ"ש.

זה פשוט לא קורה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכל כביש בעל שני נתיבים במצב סביר ניתן לנסוע בקלות 200 קמ"ש.[...]אקצין, גם בנתיב אחד.

בקלות, אולי. בבטחה? לא בהכרח.

יש הבדל מהותי, גם אם הוא אינו מוחשי לציבור הנוהגים, בין דרך מהירה לבין ״סתם״ כביש פתוח עם גדר הפרדה.

בכל העולם, מגבלות המהירות בדרכים שאינן מהירות הן באיזור 90-100 קילומטרים לשעה, ולא בכדי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

FALOU,

יא מעצבן אחד, בדיוק התחלתי לכתוב שמעל 400 קמ"ש בכלל אין תאונות אף פעם... בטח ובטח בלי נפגעים והרוגים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא מכיר את פרטי האירוע אבל זה ממש ממש לא נכון.

אם כל הכבוד לעו"ד, הוא עדיין לא שופט, רק עו"ד. בסוף השופט עושה מה בז*ן שלו...

ראיתי כבר מספיק עו"ד תותחים שבתותחים שהלקוחות שלהם חוטפים בלי פורפורציה משופט שלא בא לו בטוב.

אתה יכול לשכוח בכל מקרה "מ

שלילה על תנאי וקנס מזערי יחסית וכמובן החזרת הרישיון כמעט במיידי" כשמדובר ב96 קמ"ש מעל המותר.

אני גם מנחש שאם הוא נוסע במרצדס - כנראה שהעו"ד שלו זה לא בדיוק אחד מהסניגוריה הציבורית.

הוא נסע ברכב מושכר של חתן וכלה- הרכב לא אישי שלו.

לצערי יש לי ניסיון לא מועט בעבירות מהירות, כולל פעמיים שתפסו אותי במהירות שמזכה כתבה בעיתון (הייתי צעיר ולא הבנתי את המשמעות)

עובדה, לא קיבלתי כלא.

יותר מכך, תוך 3-4 ימים קיבלתי את הרישיון חזרה מהשלילה המנהלתית+גזר דין בעסקת טיעון.

העונש תמיד היה 1000-1500 קנס+תנאי.

אגב, לדעתי מהירות ממש לא הורגת ויש לא מעט כבישים בארץ שמתאימים ל200 קמ"ש בכיך בשעות הלילה.

אבל- וזה אבל גדול, תרבות הנהיגה בארץ לא מאפשרת זאת וגורמת למהירות כזו להיות מסוכנת בארצנו.

אין נסיעה, גם לא ב4 לפנות בוקר בכביש 6 שאני לא פוגש מתנחלי שמאלי איטיים\רכב מזגזג עכב נהג לא מרוכז ועוד.

אני לא מתחסד, ונוהג יחסית מהר כאשר תנאי הדרך מאפשרים זאת, אבל כיום לא הייתי נוהג על 200 ברכב ויהי מה.

פורסם
FALOU,

יא מעצבן אחד, בדיוק התחלתי לכתוב שמעל 400 קמ"ש בכלל אין תאונות אף פעם... בטח ובטח בלי נפגעים והרוגים.

דווקא אתה (וגם הבמבי מעליך) אמורים לדעת שמספר זה לא הכל בתחום הזה.

לצורך העניין, יש הבדל מסוים בין אדם הנוסע ב160 קמ"ש בסקודה סיטיגו, לבין כזה הנוסע 160 קמ"ש בסופרב L&K. מבחינת החוק ברור שאין הבדל, אבל בתכלס שלושתנו (וכל אחד אחר בפורום שיש לו איזשהו נסיון עם מגוון רכבים) יודעים שההבדל הוא תהומי.

200 קמ"ש על רכב חזק בכביש סמי-נטוש, זה לא איזה פשע "אי אי אי" - שוב, באופן יחסי. האם מישהו כאן יכול לטעון ברצינות שזה פשע מסוכן יותר מאשר מעבר באור אדום? נהיגה בשכרות? מהירות מופרזת בפקטור 0.5x (לצורך העניין: 50 קמש מעל המותר) בכביש עירוני? השתוללות וזגזוגייאדה בכבישים?

בהנחה שרוב האנשים יסכימו איתי שלא, ושרוב (אם לא כל) המקרים הנ"ל יותר מסוכנים - כמה מקרים שכאלו נגמרו עם זמן בכלא בפועל?

הכלא כאן אינו נגזרת של חומרת העבירה, הסכנה לשלום הציבור, או שאר שיקולים רלוונטיים כשאתה אשכרה לוקח אדם ושם אותו מאחורי סורגים. הכלא כאן הוא יחסי ציבור - או לחלופין הבנה קלוקלת של אילו עבירות מסוכנות יותר/פחות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הנה, התחלנו - אתה מתחסד.

אין שום הוכחה לקורלציה בין ענישה לציות, ובין אכיפה למניעת סכנה.

אני מבין שאתה חי ברפובליקת בננות אז מרוב החיות שמסביבך אתה מתקשה למצוא קורלציות.

תתפלא יש מדינות שיש בהן קורולציה בין ענישה, ציות, אכיפה וסמכות.

מזמין אותך לבקר בסינגפור.

אני לא מדבר על בנאדם ש"החליק" את החוק.. נגיד נסע 140~150 בלי לשים לב.

הבנאדם השתין על החוק!

כל הדיון הזה שאם הכביש מאפשר, הרכב מאפשר, סבתא שלכם מאפשרת זה בכלל לא רלוונטי!

יש חוק, הוא לא ציית לחוק, נכנס לכלא!

נראה לכם שהחוק הזה לא צודק, תכנסו לפוליטיקה ותשנו את החוקים.

נגיד שהחוק היה מאפשר לנסוע ללא הגבלת מהירות במדינת ישראל! מתאים לכם? ומספר ההרוגים לא היה משתנה?

זיבי!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל דרך, אני מזמין אותך לקרוא את ההודעות שלי, ובצורה קצת פחות מתלהמת אם אפשר - לנסות להתייחס, או אפילו חלילה לחשוב על המהות שלהן.

הבחור פושע, אין כאן ספק. אף אחד כאן לא טען שהוא לא צריך להיענש, אך כן נטען שהחומרה אינה פרופורציונאלית לעבירה, וחלקנו אפילו הסברנו למה (אהמ).

אבל אם ממש בא לך לחטוף ג'ננה אז יאללה לך על זה ברבאק GL HF

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כמה דרמה, כמה קללות - השתין, זיבי, מה לא. על מה?

סינגפור יוצאת דופן. ייתכן שיש שם מניעים חברתיים, תרבותיים, היסטוריים ומה לא לקורלציה עליה אתה מדבר. אין לי מושג - אתה גר שם, לא אני. ההתלהמות והקללות שלך לא תומכות בטיעון, הן מגחכות אותו, כי מראות שאין לך באמת מה לומר. עובדה - לא מצאת לנכון לצרף משהו שיפריך, או אפילו לטעון, חוץ מדוגמת סינגפור, שאין לה אח ורע בעולם, שלא לדבר על העולם המערבי.

שוב - אין חולק שהוא עבר על החוק, אבל משם ועד לחריגה גסה מהענישה הנהוגה (ויש כזה דבר. כאן לא סינגפור) לטעמי האישי לא מוצדקת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הוא נסע ברכב מושכר של חתן וכלה- הרכב לא אישי שלו.

לצערי יש לי ניסיון לא מועט בעבירות מהירות, כולל פעמיים שתפסו אותי במהירות שמזכה כתבה בעיתון (הייתי צעיר ולא הבנתי את המשמעות)

עובדה, לא קיבלתי כלא.

יותר מכך, תוך 3-4 ימים קיבלתי את הרישיון חזרה מהשלילה המנהלתית+גזר דין בעסקת טיעון.

העונש תמיד היה 1000-1500 קנס+תנאי.

אגב, לדעתי מהירות ממש לא הורגת ויש לא מעט כבישים בארץ שמתאימים ל200 קמ"ש בכיך בשעות הלילה.

אבל- וזה אבל גדול, תרבות הנהיגה בארץ לא מאפשרת זאת וגורמת למהירות כזו להיות מסוכנת בארצנו.

אין נסיעה, גם לא ב4 לפנות בוקר בכביש 6 שאני לא פוגש מתנחלי שמאלי איטיים\רכב מזגזג עכב נהג לא מרוכז ועוד.

אני לא מתחסד, ונוהג יחסית מהר כאשר תנאי הדרך מאפשרים זאת, אבל כיום לא הייתי נוהג על 200 ברכב ויהי מה.

מסכים איתך לדמרי בכל ההקשר של מהירות לא ממש מסוכנת בכביש ריק וכו'.

נשמע לי מוזר שתוך 3-4 ימים קיבלת את הרשיון בחזרה +עסקת טיעון. עיסקות טיעון לוקחות היום חודשים ולפעמים שנים.

החזרה של הרישיון זה או שהקצין בשימוע מחליט לא לשלול או בעתירה לביהמ"ש שבדר"כ לא מתקבלת (תלוי מאוד בפרטי האירוע).

בכל מקרה, אני מניח שאתה מדבר לפני 5-10 שנים וכאלה ואולי בבתי משפט בצפון ולא במרכז כי רף הענישה היום הרבה יותר גבוה. העונש הממוצע פעם על נהיגה בשיכרות היה 3-4 חודשים שלילה פחות או יותר. היום פחות משנתיים זה הרבה מזל (תלוי כמובן בפרטי האירוע). כנ"ל בעבירות מהירות. מעצר בפועל זה רק משהו שנכנס בשנים האחרונות לעבירות מהירות, פעם זה בכלל לא היה קיים.

פורסם
דווקא אתה (וגם הבמבי מעליך) אמורים לדעת שמספר זה לא הכל בתחום הזה.

אור, הטענה שלך נכונה לחלוטין אבל לא על זה דובר.

דובר על כך שמכיוון שמעטים האנשים שבכלל מגיעים למהירות כזו (או מסוגלים פיזית, בדוגמה של בגירה) הסטטיסטיקה לא מלמדת עליהם כלום...

פורסם (נערך)
לא רואה? אל תיסע. המהירות הזאת, בכביש הזה, בשעה שזה קרה לא באמת מסוכנת.

גם נסיעה באדום זה לא תמיד מסוכן.

גם עקיפה על פס רצוף זה לא תמיד מסוכן.

גם עקיפה דרך השוליים זה לא *תמיד* מסוכן.

אבל יש חוק. ואם כל אחד היה יודע האם מה שהוא עושה מסוכן או לא, לא היה צריך שלטים, רמזורים או משטרת תנועה.

הלוואי שכל אחד כזה יקבל עונש כזה, בלי קשר לאיזה עורך דין יש לו. ככה לפחות אנשים ילמדו שלא עושים כל מה שרוצים ויוצאים מזה.

וזה שזה צריך להעשות בכל התחומים לא סותר את זה.

ובלי קשר, את הכביש המדובר אני מכיר מצויין, חצי ממנו דו נתיבי והחצי השני קצר מדי כדי לעמוד בפני עצמו. מה גם שזאת פעם ראשונה שהוא נהג על רכב שהוא בכלל לא מכיר.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
... ואם הוא היה הורג מישהו... העונש היה מידתי?

אז אולי חבל שלא הרג אף אחד!

אני יודע שאני בדעת מיעוט וכל "חובבי ההגה" יקפצו עלי שאני מתחסד.

לדעתי עונש סביר שיצור הרתעה, בפעם הבאה שמתחשק לכם "למהר" תחשבו שזה יכול להגמר בכלא.

אני בטוח שאתה מבין את ההבדל בין עברה על החוק - לבין עבירה על החוק שגרמה לנפגעים.

הראשון יכול שלא לסכן אף אחד בשני הסיכון התממש.

פורסם
גם נסיעה באדום זה לא תמיד מסוכן.

גם עקיפה על פס רצוף זה לא תמיד מסוכן.

גם עקיפה דרך השוליים זה לא *תמיד* מסוכן.

אבל יש חוק.

[...]זאת פעם ראשונה שהוא נהג על רכב שהוא בכלל לא מכיר.

גם צודק.

לגבי הסיפא אני נוטה שלא להסכים, בדרך מהירה אין קשר הדוק בין נהיגה במהירות גבוהה לבין יכולות הרכב או להיכרות הנהג עמן מאחר והדרך פחות או יותר ישרה ולכן אין התקרבות למגבלות ואין צורך בהפגנת מיומנויות שליטה שתלויות בהיכרות עם הרכב.

• תוכן חדש...