Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא תחנות הדלק מורחקות מהכבישים המהירים. התחנות בכביש 6 דומות לאזורי מנוחה (Rast באוטובאהנים) ובקטעי הכבישים המהירים שאני מכיר אין תחנות דלק אלא, לכל היותר, שלטי הכוונה אליהן. יש בעיה של נתיבי האצה קצרים, במיוחד בקטע הצפוני של כביש 2, אבל זה עניין של תקנים ובעקר איכות הנדסה של שנות ה-60.

לגבי גידור - אני מתכוון לאותן גדרות רשת שאמורות למנוע כניסת הולכי על שתיים והולכי על ארבע. גם אם הן קיימות הן אינן שלמות והתחזוקה לא עוקבת אחר הנזקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נסתכל שנייה על העובדות:

יש נהג שנסע במהירות מופרזת [מאוד, נאמר לשם ההצדקה המתלהמת].

הנהג לא גרם לתאונה.

השופט בחר להחמיר אתו. אם מדובר בתקדים או לא אני לא יודע, אבל להחמיר ללא ספק.

מקרה רנדומלי שעולה לראש: הדורס של שחר גרינשפן - נהג שיכור, דרס והותיר נערה משותקת עד סוף חייה - לא קיבל עונש חמור שכזה.

ועכשיו תנשמו שנייה עמוק, תתנקו מהיצר הנקמני מאוחרי המקלדת [שהוא יצר נקניקי ביותר], ותחשבו לעומק האם העונש הזה מידתי לדעתכם?

יש כאן מישהו שחושב שהעונש מידתי וראוי? אשמח לדעת.

לי זה מריח כמו פוליטיקה/פרסום. למה להחמיר בצורה כזו דווקא על עבירת מהירות? אולי מכינים את הקרקע לדברים אחרים, אולי שופט החליט על דעת עצמו. לא יודע. מעניין מה יהיה אם וכאשר יוגש ערעור.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

רומן, אני לא הולך לחפש מחקרים על מדינות אירופה אבל גם לך ידוע שכשנוסעים שם רואים שכמות העבירות (לפחות הבוטות) נמוכה משמעותית. מצד שני מי שלא מתייחס לחוקים כנראה יצא עם דוח די מהר. (אציין שמעולם לא נהגתי באירופה).

ומהיכרות שלי עם הנהג הממוצע, הגברת שעשתה פרסה כנראה אפילו לא ידעה שאסור, כי זה בכלל לא עניין אותה. כשאין אכיפה אפילו לא מנסים לבדוק אם משהו חוקי או לא. ואת זה אני אומר בוודאות, יש הרבה נהגים כאלה.

ושוב אתה חוזר לעניין של מסוכנות. לרוב זה עניין סובייקטיבי, וכל נהג חושב שמה שהוא עושה, גם אם הוא לא חוקי, לא מסוכן.

הדיון הזה לא מתקדם לשום מקום ולי כבר כואב לכתוב רק עם יד אחת (ועוד עם השמאלית).

ורק כדי לומר למה אני תקיף ככה - כי כשאדם עושה משהו באופן קבוע, גם אם כופים עליו אותו בחוסר רצון, בסופו של דבר הוא מתחיל לפעול ככה על אוטומאט.

אם תהיה אכיפה של כל חוק וגם ענישה שלא מגיעה כתוצאה מכמות הכסף שעו"ד קיבל, בסופו של דבר אנשים יתנהלו בצורה אחרת מאיך שהם מתנהלים בכביש היום.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

אין מה לעשות, בגלל שהעבירה הזו קלה להמחשה, היא מושכת ענישה כבדה שבהחלט ביחס לחומרה היחסית אינה מידתית.

מעניין מה הייתה עושה נסיעה במרצדס מודרנית ב 200 קמ"ש בכביש טוב לשופטים למינהם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
רומן, אני לא הולך לחפש מחקרים על מדינות אירופה אבל גם לך ידוע שכשנוסעים שם רואים שכמות העבירות (לפחות הבוטות) נמוכה משמעותית. מצד שני מי שלא מתייחס לחוקים כנראה יצא עם דוח די מהר. (אציין שמעולם לא נהגתי באירופה).

דוגרי - אני אפילו לא יודע למה אני ממשיך לענות לך אחרי המשפט הזה, במיוחד הסוף שלו. אני אמור לדעת משהו (ידוע לי, כביכול) על סמך משהו שאתה לא יודע מידיעה אישית, אבל נכנס להבחנות (בוטות/לא בוטות). מה שבגדול מוכיח את מה שטענתי - אין לך שום ביסוס לטענה. גם לא יכול להיות, כי היא שגויה. אם תעשה חיפוש בפורום, הנושא הזה נדון ומשתמשים אחרים הביאו מחקרים. אין באמת קשר.

ומהיכרות שלי עם הנהג הממוצע, הגברת שעשתה פרסה כנראה אפילו לא ידעה שאסור, כי זה בכלל לא עניין אותה. כשאין אכיפה אפילו לא מנסים לבדוק אם משהו חוקי או לא. ואת זה אני אומר בוודאות, יש הרבה נהגים כאלה.

שוב - בוודאות, על עניינים שאין לך מושג. כל מי שעובר תיאוריה וקיבל רשיון יודע איפה מותר לעשות פרסה ואיפה אסור. זה שהיא זרקה על האיסור רק מוכיח שהענישה הצפויה לה לא מרתיעה אותה. הקשר הסיבתי שבנית לא כ"כ קיים, אלא אם אתה מבסס אותו על עצמך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

העונש הזה לא פרופורציונלי בעליל, הרי כולנו יודעים שמהירות מופרזת מהווה אחוז שולי מכלל הגורמים לתאונות דרכים.

אז נהג אדם במהירות 200 קמ"ש בכביש שלהבנתי מתקיימים בו תנאים שמאפשרים מהירות שכזו (עובדתית, הבנאדם נהג במהירות הזאת ולא היה מעורב בתאונה) ובשעת לילה מאוחרת בה התנועה דלילה מאוד.

על זה קיבל 45 יום מאסר בפועל.

בהתאם לכך, כמה שנות מאסר צריך לגזור על מי שדיבר בסלולר במהלך נהיגה?

כמה שנות מאסר על מעבר קו לבן רצוף?

כמה על חציית צומת ברמזור אדום?

כמה על נהיגה בשכרות?

כמה שנים יתווספו לכל אחת מהעבירות הנ"ל באם העבירה בוצעה בכביש סואן?

ובקרבת בית ספר?

חוסר הגיון ופרופורציה ברמה קיצונית.

מהירות הורגת....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מעניין מה הייתה עושה נסיעה במרצדס מודרנית ב 200 קמ"ש בכביש טוב לשופטים למינהם.

Daily commute? השופטים הם בני אדם, חלקם סביר להניח גם אוהבי רכב והגה. ככאלה, אני סמוך ובטוח שכפי הנראה האזור הזה במד המהירות מוכר להם, ולמה שלא יהיה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
Daily commute? השופטים הם בני אדם, חלקם סביר להניח גם אוהבי רכב והגה. ככאלה, אני סמוך ובטוח שכפי הנראה האזור הזה במד המהירות מוכר להם, ולמה שלא יהיה?

השאלה מה זה היה עושה לגזר הדין

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה שלא נהגתי לא אומר שלא הייתי שם. כדי לראות מה קורה בכבישים צריך רק להיות נוכח (ונוכח הייתי לא מעט כל כך).

פורסם
השאלה מה זה היה עושה לגזר הדין

כלום.

זה שלא נהגתי לא אומר שלא הייתי שם. כדי לראות מה קורה בכבישים צריך רק להיות נוכח (ונוכח הייתי לא מעט כל כך).

היה בזמנו שר תחבורה, קראו לו חיים קורפו. בראיון עם רוני אהרונוביץ' הוא הסביר שהוא מתנגד לחובת חגירת חגורות בעיר, כי מהניסיון שלו בנהיגה בתאונה במהירות 50 קמ"ש מספיק לתת קונטרה בהגה עם הידיים. עד כאן לעניין תצפיות למיניהן, ניסיון וכיו"ב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עכשיו שמתי לב שהנהג המדובר עם 20 שנות וותק בנהיגה ועבירות בודדות.

יש לו מזל, יש מצב שאם היה נהג חדש היה מסיים בכלוב בכלא גואנטנמו.

אני מקווה שהוא יערער על העונש, הוא אומנם עבר על החוק אבל מאסר בפועל על עבירת מהירות בכביש כזה בשעת לילה מאוחרת????

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן - אנחנו לא יודעים דבר על עברו התעבורתי של הנהג. יש לכך משמעות רבה, ויתכן שהעבירות הבודדות שאליהן התיחס עורק הדין הינן עבירות חמורות, והשופט התיחס אליו כאל עבריין תנועה מועד.

מניסיוני הקטן בכבישי אירופה - לא רואים את המשטרה, עד שמתבצעת עבירה. אז היא צצה מהר מאד. הדוגמא הבולטת ביותר מבחינתי היתה בבלגיה, שם שני נהגים שניסו לעקוף פקק אימתני על השוליים נעצרו על ידי אופנועני המשטרה לאחר מרחק קצר מאד. בכמה אלפי קילומטרים שנהגתי באירופה נתקלתי בפחות מתנחלים או עוקפים מימין מאשר בנסיעה אחת מחיפה לקרית ביאליק. חלק גדול מהעניין הוא חינוך - האירופי, במיוחד המרכזי והצפוני, מחונך מילדותו שחוק זה חוק ולא עוברים עליו, והאכיפה יעילה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אז נהג אדם במהירות 200 קמ"ש בכביש שלהבנתי מתקיימים בו תנאים שמאפשרים מהירות שכזו (עובדתית, הבנאדם נהג במהירות הזאת ולא היה מעורב בתאונה)

אני מבין את הטענה שלך, אבל אני חושב שהמאמר המוסגר שלך לא מדגים אותו היטב.

כל אחת מן העבירות שציינת יכולות גם הן להיגמר ללא התנגשות, בוודאי באירוע חד פעמי.

יש מקרים שאנשים נוהגים מתוך שינה (אני לא מדבר על מי שנרדם על ההגה, אלא על סהרוריים) ומגיעים ליעדם בשלום.

להצליח לבצע משהו ללא התנגשות זה כשלעצמו לא ראיה לכלום. צריך לנתח ולבחון מעשית וסטטיסטית את הסיכון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היה בזמנו שר תחבורה, קראו לו חיים קורפו. בראיון עם רוני אהרונוביץ' הוא הסביר שהוא מתנגד לחובת חגירת חגורות בעיר, כי מהניסיון שלו בנהיגה בתאונה במהירות 50 קמ"ש מספיק לתת קונטרה בהגה עם הידיים. עד כאן לעניין תצפיות למיניהן, ניסיון וכיו"ב.

אם אותו שר היה נוכח ברכב בעת תאונה במהירות של 50 קמ"ש, כנראה היה משהו בדבריו.

• תוכן חדש...