Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במערכות מיזוג בסיסיות רבות החיישן הזה לא קיים. צינור הכניסה למאייד וצינור היציאה ממנו שניהם עוברים דרך שסתום ההתפשטות. שסתום ההתפשטות נסגר כאשר הפרש הטמפרטורות בין הצינורות קטן, הלחץ במערכת עולה ומפסק הלחץ הגבוה מנתק את המדחס. כך זה עובד במגאן לדוגמא.. אני מנחש שהמערכת אצל יונתן לא מתקדמת מזה בהרבה, כך שלדעתי עקיפת מפסק לחץ גבוה זה פיתרון ״נועז״ בלשון המעטה..

הבטיח וקיים

[ATTACH=CONFIG]460533[/ATTACH]

מוזר מאוד.

בספרות של ייצרן הרכב משנת 1996 עם מנוע 1.9 F8Q מופיע שקיים חיישן טמפ' של המאדה למרות שבסכימה החשמלית אינו מופיע.

ראה קובץ מצורף.

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

רבותי, חוזר למקורות.

צריך לוודא טווחי לחצים אופיניים ורצוי גרף שלהם לפי הטמפרטורה האופפת לפריאון 12 כי זהו הקרר במכונית.

כמו כן סכמה חשמלית של הפג'ו כדי לראות מהן תגובות מפסק הלחץ על המייבש. כאמור המפסק כרגע פועל כפקק ולא פונקציונלי.

והשאלה הנוספת היא אם אביזרי החיבור הסטנדרטיים (של היום) מתאימים לרכב. שאלה זו תיפתר בכל מקרה כשננסה להתחבר לרכב, אבל חבל להריץ את הבחור אם הם לא מתאימים.

מכאן אפשר יהיה להתקדם, לבדוק מה קורה, להוציא קצת גז וכדומה.

יוסי

פורסם

עדכון:

היום היית אצל עופר קצב, הוא החליף את הממסר שהותקן בממסר שלא מאפשר זרם חוזר.

בנסיעה הביתה הרגשתי את המדחס מתנתק וחוזר לפעולה מספר פעמים כמו שאני מכיר.

תחושה שלי היא שהתרמוסטט של המיזוג הוא הגורם היחידי שנעקף וכל מפסק\חיישן אחר כן עובד.

עופר אמר שהוא יכול לחווט את זה דרך התרמוסטט אמר שיהיה לי נחמד ככה לפחות לקיץ.

הוא הסביר לי שהוא התקין את הממסר כמגביר מתח, לא כמעקף על כל המערכת כי הסליל של המדחס צורך הרבה זרם כדי לפעול.

הוסבר לי שהפתרון יהיה או להישאר עם הסידור הנוכחי או להחליף מדחס.

כרגע אני מבסוט ולא חושש לבריאות המערכת,תקנו אותי עם אני טועה.

אני מזכיר שהמפוח עובד בעוצמה מירבית בלבד.

יום טוב

פורסם

אתה יכול לצלם את הממסר שהותקן ? אני לא מבין מה זה "ממסר שלא מאפשר זרם חוזר". אולי הבחור התכוון לממסר עם דיודת הגנה המותקנת במקביל לסליל של הממסר.

למה אתה לא מתקן את נושא המפוח ?

פורסם

אני לא בטוח שזה הנגד אבל אם אתה אומר אתה יודע.

אני אישית ממליץ לך לתקן בכדי להוריד את עוצמת הרעש של המפוח וגם יעילות הקירור במהירות 2 טובה יותר.

ניסית למצוא בפירוקייה נגד מהירויות ?

פורסם

מכיוון שכתוב שזה אותו מודול גם ב205 אז אני יכול להגיד שאני מכיר אותו מקרוב..

מדובר ב״נגד״ הממומש על ידי עומס טרנזיסטורי. המודול כולו מאוד פשוט, מדובר בטרנזיסטור הספק שיושב על משטח קירור גדול וכל שלושת הרגליים שלו (שתי רגליים וגוף) מחווטות ישירות החוצה (לפלאג החיצוני של המודול). חוץ מהטרנזיסטור קיים במודול גם ממסר שממתג מהירות מקסימלית וכמה רכיבים פסיבים שלא ניתן להגיע אליהם מבלי לשחוט את המודול לגמרי..

לפני פחות משנה ניסיתי לעזור לחבר פורום עם 205 לשפץ מודול שכזה. הבחור הזמין מאיביי טרנזיסטור בעל מקט תואם (כמה עשרות שקלים) ואני ביצעתי את ההחלפה שעברה בצורה מוצלחת למדי לטעמי.

הניתוח הצליח אך החולה נותר בתרדמת.. יש לציין שבאותו רכב פנל הפיקוד של המזגן היה במצב די קשה והרכב היה מלא בקומבינות חשמל.. לא התעמקתי ולא בדקתי את מסלול החיווט ברכב עצמו.

אם יש בטחון שהבעיה פה היא במודול נגד המהירויות, אני חושב שיש טעם לנסות את הטריק הזה שוב..

יום טוב גם לך

פורסם

מה שבוצע זה תיקון מוכר ומקובל במקרים בהם יש מפל מתח למצמד של האלקטרומגנט.

בכללי אוסיף שבמערכות מיזוג ברכב יש מפסקי לחץ, שלא מאפשרים מתח למצמד מדחס במקרים של לחץ יתר או לחץ חסר וזה בלי קשר כלל לאם קיים או לא קיים חיישן טמפרטורה או תרמוסטט על המאדה.

פורסם
מה שבוצע זה תיקון מוכר ומקובל במקרים בהם יש מפל מתח למצמד של האלקטרומגנט.

זה הלא ברור דניאל.

מה שלא היה ברור הוא מושג ה'זרם החוזר' בו עשה שימוש פותח השרשור.

אני מעריך שמדובר בדיודה טורית לממסר שבאה למנוע מצב של הזנת זרם לא רצויה למעגלי פיקוד.

אני מנחש שאיש המזגנים לא טרח לנתק את ההזנה המקורית לסליל מצמד המדחס אלא הוסיף הזנה מקבילית חדשה, ומצב זה יצר מתח שאפשר למערכת להמשיך לפעול גם במצב בו הייתה אמורה להתנתק.

מה שבלבל אותי היה התיאור של ממסר עם דיודה וזה סידור הבא למנוע הקפצת ניצוץ במפסק, ואינו מיועד וגם אינו יכול למנוע צימוד הזנות.

בקצור, לא נכון להסתמך על דברי מישהו שאינו מבין מאומה במה שבוצע ברכבו.

יוסי

פורסם (נערך)

קשה לי להאמין שהמזגניסט התקין דיודה בטור לממסר. יותר הגיוני מה שרשמתי קודם לכן קרי ממסר עם דיודה במקביל לסליל.

אל תשכח שהוספת דיודה בטור לממסר מוסיפה מפל מתח שעשוי לנוע בין 0.7-1.0 וולט תלוי בזרם שזורם דרך הדיודה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

להערכתי חיבור הדיודה היא למנוע מהמדחס לעבוד קבוע יחד עם המאוורר.

תופעה מוכרת ברכבים מסויים בהם יש דיודה שתולה בתוך הרתמת חיווט שמונעת פעולה של המדחס כל זמן שהמאוורר מנוע עובד.

• תוכן חדש...