Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Making A Murderer [כולל ספויילר]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה למי שלא יודע על מה מדובר:

סדרה דוקומנטרית מבית נטפליקס, העוסקת בפרשיה פלילית מסויימת שהתרחשה בארה"ב.

לאחר סיום הצפיה שאלו אותי מס' אנשים האם אני ממליץ, ודעותיי בנושא חלוקות -

+ אחת הסדרות הכי מטורפות שראיתי, ואחד הסיפורים הכי מעוררי חלחלה עליהם שמעתי. וראיתי הרבה דברים. הרבה.

- עבורי, הסדרה היתה מאוד קשה לצפיה. לא בפן הויזואלי או משהו (human centipede היה סרט משעשע מבחינתי), בפן האישי. מדובר באחת הסדרות היחידות שהצליחו להשפיע על מצב רוחי גם לאחר שהמסך נכבה.

בנק' זו אמליץ לכל מי שלא ראה את הסדרה, וכן מעוניין לצפות בה, לצאת מהשרשור. מכאן מתחילים הספוילרים כי השרשור הזה נועד בשביל להתדיין עם מי שכן ראה.

*** SPOIILER ALERT ***

.

.

.

.

.

.

.

.

טוב אז למי שכן ראה-

האם מישהו כאן חושב שיש סיכוי שהוא עשה את זה?

לאחר סיום הסדרה התחלתי לחפור באינטרנט על המקרה, בחיפוש אחר הצדדים הנגדיים. הרי ברור שהדוקומנטרי הוא חד-צדדי - וכך למרות שהוא מבוסס ברוב מוחלט (לדעתי) על עובדות ראיות וקטעים מהמשפט, דבר המקשה על יצירת קונספירציה בצורה כזו או אחרת - עדיין ישנה הסתברות שהכל מפוברק ונוצר רק בשביל רייטינג.

אז קראתי הרבה על התזות שטוענות שסטיב אייברי הוא אכן הרוצח.

לא שוכנעתי, בלשון המעטה.

רוב התזות הנ"ל, מבוססות באופן מוחלט על (1) ראיות בלתי קבילות בעליל ו(2) דברים מאוד מאוד נסיבתיים, שללא (1) לא היו בחיים נכנסים לשיקול אמיתי בנוגע לרוצח.

הראיות לחובתו של אייברי:

א. הוא התקשר מחסוי אל תרזה פעמיים לפני 1500, והתקשר ללא חסוי כשעתיים לאחר מכן (כביכול לאחר הרצח). הטענה היא שהוא פיתה אותה לביתו, ואחר כך התקשר בשביל לייצר לעצמו קו הגנה של 'היא בכלל לא הגיעה אלי הביתה'.

ב. הוא שלח כל מיני מכתבים אלימים לאשתו כשהוא היה בכלא באיטרציה הראשונה. קשה לי להתייחס לטענה הזו ברצינות כי היא פשוט מטופשת - אם יכניסו אותי לכלא ל18 שנים על פשע שלא ביצעתי יש מצב שגם אני יאבד כמה ברגים בראש. זה כמובן לא קשור בכלום למקרה הספציפי של תרזה.

ג. הפלאפון שלה נמצא בין הדברים שנשרפו, לא מבין מה הקשר היות ואם אכן הוא הופלל זה בלאו הכי היה מגיע לשם. מוזר.

אלו הדברים המרכזיים שאני זוכר ב"שלוף".

לזכותו:

התיק מבוסס על שני דברים מרכזיים - העדות של האחיין, והראיות DNA שנמצאו.

a. העדות של האחיין - אני לא יודע מי רואה את העדות הזו וחושב שיש לה איזשהו משקל, בתכלס מע' המשפט האמריקאית ויתרה על העדות הזו במשפט של אייברי כי היא היתה מודעת לכל הסתירות שיש בין העדויות עצמן, ובין העדויות לעובדות שידועות למשטרה. העובדה שהרשיעו את האחיין היא אחד הדברים הכי קשים בתיק לדעתי. אם יש איזשהו ספק בנוגע למעורבותו של אייברי, *לדעתי* המקרה של האחיין שלו הוא בגדר open-shut case, יותר זכאי מזה קשה למצוא גם בחבורה של מורמונים.

b. ראיות הDNA שנמצאו, אני לא חושב שצריך להכביר במילים מדוע מה שכן נמצא מוכתם בטירוף. בביקור השישי בבית מוצאים את המפתח של הטויוטה ע"י אחד השוטרים שנתבעים ע"י אייברי (ואשר משקר על דוכן העדים)? הדם של אייברי נמצא בכמה אזורים נקודתיים בלנדרובר שלה לאחר שהצנצנת דם שלו נפרצה? הכדור הזה הוא השריד היחידי במוסך בו השחיתו גופה?

c. בהמשך ל(b), מה שמטריד ביותר בתיק הוא *היעדר* ראיות הDNA. כאילו, אתם טוענים שהבחורה נאנסה ונרצחה באלימות, אבל לא נשאר שריד אחד בכל הבית המזוהם הזה? סריוסלי? השחיתו את הגופה במוסך ולא מצאו שום זכר? סטיבן אייברי לא עשה עלי רושם של דיטיילר-על.

d. מה הדם של תרזה עושה בטויוטה? למה חלקי גופה נמצאו בקיבינימט מ(לכאורה)אתר הרצח והשריפה? יותר מדי סימני שאלה. הרבה הרבה יותר מדי.

e. איך זה הגיוני שהשוטרים שנתבעים ע"י אייברי, משקרים תחת שבועה, מס' פעמים - ואף אחד לא מתייחס לזה? מה נסגר?

יש עוד הרבה דברים לומר על התיק הזה, לי אישית השאלה 'מי רצח אותה' נראית די ברורה, ומזעזע לחשוב שאף אחד לא טרח אפילו לבדוק את הכיוון הזה בגלל הקושי הקונספטואלי של הציבור להכיל את ה(כמעט)ברור-מאליו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה,

כאילו - אף אחד לא ראה!?!?!?

תצפו בזה כבר הסדרה הזו מטורפת לגמרי!

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה שוכב אצלי ב NAS כבר כמה חודשים

יצא כבר כתוביות בעברית? למרות שאת רוב הסדרות אני רואה עם כתוביות באנגלית, את זאת אני רוצה לראות עם כתוביות בעברית, מפחד לפספס דברים

פורסם

טרם יצאו כתוביות בעברית, חבר מהעבודה בדיוק שאל אותי על זה אתמול.

אם אתה רואה את רוב הסדרות שלך עם אנגלית (גם אני, אגב) - לא אמורה להיות בעיה מיוחדת. מקסימום כמה מונחים משפטיים נקודתיים, שום דבר רציני.

• תוכן חדש...