Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי כעת במוסך היבואן של החברה ואמרו לי שהרכב צריך לפחות ליטר שמן סינטטי 50 30

 

שאלתי כמה עולה, אמרו 60 שקל לליטר. 60 שקל לליטר??

 

אמרו לי כן, זה שמן מיוחד המומלץ ע"י טויוטה והם משתמשים בו בלבד.

 

לרכב הקודם שלי (סוזוקי בלנו) קניתי שמן 10w40 ב-80 שקל ל-4 ליטר!

 

כעת, אין לי מושג מה זה אומר 50 30 איך זה נקרא ואיך זה נראה על מנת לקנות את זה שלא במוסך היבואן.

 

כזכור בטויוטה קורולה יש בעיה של בוצה במנוע כתוצאה משימוש בשמנים מסויימים ואני מאוד רוצה לתת למנוע שלי את הטוב ביותר אבל במחיר הגיוני ושפוי.

 

אנא האירו את עיניי

פורסם

חרטוטים של מוסכים מורשים,

בכל רכב יש מגוון רחב של שמנים שניתנים לשימוש.

30W50 נשמע לי צמיגי מידי ,

לרכב הנ"ל אני חושב ש10W30 ו-5W30 אמורים להתאים ,

הכי טוב זה לפתוח ספר רכב ולראות מה רשום.

 

הייתי בודק בעוד מורשה ..

פורסם

אהלן,

 

בתוק בעל קורולה 2007 בשנים האחרונות ממליץ להשתמש ב 5W30, אני משתמש בקביעות של EUROL גלון בצבע זהב - סינטטי מלא מאוד מרוצה מהשמן והמנוע שקט.

 

מה שחשוב זה להשתמש באותו סוג שמן בקביעות ( אותו סוג - חצי סינטטי או מלא - ובאותה סמיכות ). חברה לא חשוב.

פורסם

השמן המומלץ לקורולה שלך הוא 5W30 מתקן API SL ומעלה. 60 ש"ח לליטר זה כנראה המחיר במוסך מורשה יבואן ואין בו שום דבר מיוחד, רק עושק.

בחנויות חלקי חילוף תוכל למצוא שמנים סינטטיים מלאים מחברות טובות (למשל EUROL) באיזור ה 100-130 שקלים למיכל של 4-5 ליטרים.

בנוסף לשמן סינטטי מלא אני מציע גם להחליף לפילטר שמן מקורי בלבד ולא להתפתות למחיר הזול של פילטר סיני.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
השמן המומלץ לקורולה שלך הוא 5W30 מתקן API SL ומעלה. 60 ש"ח לליטר זה כנראה המחיר במוסך מורשה יבואן ואין בו שום דבר מיוחד, רק עושק.

בחנויות חלקי חילוף תוכל למצוא שמנים סינטטיים מלאים מחברות טובות (למשל EUROL) באיזור ה 100-130 שקלים למיכל של 4-5 ליטרים.

בנוסף לשמן סינטטי מלא אני מציע גם להחליף לפילטר שמן מקורי בלבד ולא להתפתות למחיר הזול של פילטר סיני.

 

אז לבקש שמן מנוע 5W30 ?

אגב במוסך חרטטה אותי הנציגה שיש חומר מיוחד בשמן שטויוטה מכניסה.

אגב, בסופו של דבר בעל המוסך מילא לי ליטר על חשבונו.:lol:

 

לגבי פילטר שמן- בנושא הזה אני נצמד לחלקים המקוריים. לא נוגע בסיניים.

פילטר שמן עשו לי לפני 200 ק"מ כך שאחכה לבדיקה הבאה.

פורסם
סתם לידיעה, השמן המקורי של טויוטה שמיובא לארץ הוא מינרלי ,
לא מדויק. מה שנמכר בגלונים בחנויות חלקי חילוף הינו מינרלי. מה שנמכר כמקורי עבור טויוטה ולקסוס במוסכי היבואן, ועולה משהו כמו 60 ש"ח (מוגזמים למדי) לליטר הינו שמן סינטטי מלא המיוצר בבלגיה ומגיע בחביות עם לוגו היצרן. בעבר השמן שמילאו במוסכים המורשים היה סינטטי מלא מתוצרת אנאוס, יפן (באותו המחיר). ממדידות שערכתי - כשהרכב (יאריס רובוטית) טופל עם האנאוס צריכת הדלק הייתה טובה יותר, עוד 0.5 עד 1 ק"מ לליטר...
פורסם

אני לא מכיר מוסך מורשה שמשתמש בשמן מקורי, הרוב משתמשים בשמנים הכי זולים שיש ומוכרים אותם ב60 שקל לליטר

 

Sent from my SM-N9200 using Tapatalk

פורסם

זה שאתה לא מכיר לא אומר שאין. ציינתי במפורש - במוסכים מורשים בבעלות היבואן, כלומר מוסכי פריים מוטורס, השמן הסינטטי המלא עם לוגו של טויוטה - קיים והוא לא שמן מינרלי. השמן הסינטטי המלא צריך להיות בכל מוסך טויוטה שמטפל בלקסוס (והוא מכונה "שמן ללקסוס")

×
×
  • תוכן חדש...