Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הוריי החליטו לרכוש רכב משפחתי חדש, והרכב אשר נבחר הינו פיאט טיפו.

אשמח להיוועץ עם מביני עניין לגבי מספר עניינים הנוגעים לתהליך הרכישה:

להלן השאלות אשר אשמח לקבל עליהן מענה:

1.עד ה-14.4 מכירת הרכב מוגדרת כ"תקופת השקה"-ישנה הטבה בדמות 5 שנות אחריות במקום 3, וזוהי גם ההטבה שהוצעה להוריי אשר הגיעו פיזית לסוכנות הרכב.

באתר האינטרנט של היבואן מופיעה פרסומת המזמינה את הגולשים להירשם לתקופת ההשקה ולקבל "הטבת השקה", כאשר בפרסומת כבר צויין כי בתקופת ההשקה האחריות היא למשך 5 שנים. האם להבנתכם הרשמה לתקופת ההשקה הייתה עשויה להעניק הטבה נוספת כלשהי בנוסף ל-5 שנות האחריות ("אחריות מורחבת") שניתנה להוריי בסוכנות?

2.האם יש אפשרות לרשום שני בעלי רכב? האם הוספת בעלים נוסף תביא לירידת ערך כלשהי?

3.במסמך שנמסר להוריי בעת הזמנת הרכב היה סעיף שהתייחס לאפשרות של נזק קל לרכב (לפני המסירה-כנראה כתוצאה מהובלה/העברה לקויה),ונרשם שם כי אם היבואן קיים את הוראות המועצה המייעצת לייבוא רכב שליד משרד התחבורה, אזי הרוכש לא יוכל לתבוע את היבואן על הנזק לכלי הרכב. אשמח להסבר לגבי הסעיף הנ"ל.

4.הוריי הזמינו את גירסאת הComfort בצבע לבן. בנוסף למחיר הבסיס, נאמר להוריי כי צבע מטאלי (למעשה כל צבע השונה מלבן) יהיה כרוך בתוספת מחיר, וכמו כן נגבה תשלום נוסף על הוספת קודנית וסגירת חלונות אוטומטית בעת נעילת הרכב, האם נהוג לגבות תשלום על תוספת מאין אלה? בנוסף, המוכרת מן הסוכנות ניסתה מספר פעמים, טלפונית, לנסות ולשנות את ההזמנה ולהציע להורים שלי רכב בצבע אחר או בגירסת Lounge, היקרה יותר (ככל הנראה על מנת להיפטר ממלאי). האם הדבר לגיטימי ומקובל?

אודה מאוד לעונים:-D

פורסם

1. שאל את אשת המכירות או הירשם בתור לקוח פקטיבי והמתן לתגובתם.

2.יש אפשרות ואין הדבר מוריד מערך הרכב.

3.יש אחוז מסויים (5 אם אינני טועה) של ירידת ערך שהיבואן לא מחוייב לדווח עליו ללקוח. זה החוק ואין לך מה לעשות נגד זה.

4. תוספות עולות כסף, אתה לא חייב לקחת אותם מהיבואן. התקנה לאחר קבלת הרכב תהיה זולה בהרבה. מצד שני, ניתן להתמקח על מחיר התוספות ולהתנות את הרכישה בקבלת אי אילו תוספות בהנחה או בחינם (אני בסוזוקי קיבלתי קודנית, חיישני רוורס, מרימי שמשות ומקפל מראות בחינם).

לגבי הדגם, אני ממליץ לך בחום לרכוש את הדגם היקר יותר!

הדגם הפשוט מיועד בעיקר לציי רכב ושמירת הערך שלו תהיה פחות טובה מהמפואר (כשתרצה למכור, יהיו בשוק הרבה רכבי ליסינג/השכרה במחירים נמוכים מאוד).

אם הסוכנת מנסה למכור את היקר, תראו לה התעניינות ותגידו שאין לכם בעיה להוסיף עוד קצת ולרכוש כזה, תנו לה לחזור אליכם עם הצעה מפתה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לגבי המיגון "שאילצו" את הוריך לעשות, הייתי מבטל ועושה אחרי מסירת הרכב.

הביטוח נותן לך 48 שעות או קצת יותר לבצע מיגון.

פורסם

עדיף שמערכות המיגון יותקנו על ידי היבואן, ויקבלו אחריות לכמה שנים, כמו לרכב עצמו.

התקנה עצמאית תקבל אחריות של שנה בלבד.

פורסם

כדאי לבדוק האם חברת הביטוח באמת עומדת על התקנת קודנית.בד"כ מסתפקים באימובילייזר המקורי-לפחות בפיאט שאיננה להיט אצל הגנבים.קודנית זה דבר נורא... אצלי הותקנה ע"י הבעלים הקודם וחברת הביטוח שלי לא דורשת זאת בכלל (פיאט פנדה).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על המענה-ראשית אעדכן:

בדקתי באתר של רשות הרישוי, ומסתבר שבמעמד הרכישה ניתן לרשום מספר בעלים על הרכב, אך לאחר הרכישה הוספת בעלים נוספים תגרור "יד נוספת" ותשלום אגרה.

דבר נוסף-אכן נרשמתי להשקה דרך האתר, נציגי פיאט חזרו אליי, והסתבר שההטבה היא 5 שנות האחריות שעליהן כבר ידעתי.

לגבי מה שמרק רשם-האם מישהו מצטרף לדבריו לגבי ירידת הערך הצפויה לדגם הComfort? אני והוריי מאמינים שהתמורה הטובה יותר לכסף היא גירסת הComfort, וזאת משום שאין הבדלים משמעותיים בין הדגמים, מלבד איכות חומרים שונה במקומות שונים ברכב ועוד תוספות קטנות שאין לנו בהן עניין.

פורסם

מאחר שגירסת הפחות מאובזרת היא (כנראה) תהיה הנפוצה בקרב ציי הרכב, יהי כנראה יותר קשה למכרה בסוף התקופה, רמת הגימור הגבוהה יותר תהיה נדירה יותר ולכן (כנראה) תמכר טוב יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זביט,

אני בספק אם התובנה הזו תחזיק מים.

הרוב יסתכלו על הפער במחיר, ועל הפער באיבזור ויעשו חשבון אם שווה לשלם יותר בשביל האיבזור.

שוק המשומשות הוא שוק של קונים והוא מוטה מחיר באופן חזק.

רק על אספקט המכירה העתידית לא הייתי בונה על קבלת תמורה משמעותית עבור האיבזור.

דווקא זה שהוא יהיה פרטי עם היסטוריה מוכחת ומתועדת ישחק לטובתו לדעתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני בכל מקרה הייתי הולך על הדגם המאובזר כי יש אנשים שמחפשים רק אותו.

רכב לבן זה רכב משעמם, רוב הרכבים יהיו לבנים וכל מי שמחפש קצת עניין יחפש משהו עם צבע מטאלי מרשים יותר.

ככה או ככה, מציע לך להראות שאתה מוכן לסגת מהעסקה, כדי לקבל הנחה יפה על הטיפו בצבעים עם עוד אבזור. עדיף ליבואן להתפשר על 2000-3000 שקל ולמכור את הרכב שיכניס לו עכשיו כסף במיידי וגם ל-15 השנים הבאות.

פורסם
מאחר שגירסת הפחות מאובזרת היא (כנראה) תהיה הנפוצה בקרב ציי הרכב, יהי כנראה יותר קשה למכרה בסוף התקופה, רמת הגימור הגבוהה יותר תהיה נדירה יותר ולכן (כנראה) תמכר טוב יותר.

זביט,

אני בספק אם התובנה הזו תחזיק מים.

הרוב יסתכלו על הפער במחיר, ועל הפער באיבזור ויעשו חשבון אם שווה לשלם יותר בשביל האיבזור.

שוק המשומשות הוא שוק של קונים והוא מוטה מחיר באופן חזק.

רק על אספקט המכירה העתידית לא הייתי בונה על קבלת תמורה משמעותית עבור האיבזור.

דווקא זה שהוא יהיה פרטי עם היסטוריה מוכחת ומתועדת ישחק לטובתו לדעתי.

אני עם דיסקו,

כל עוד אין שינוי מהותי בדגמים (לדוגמא מנוע 1500 לעומת 2000 כמו שיש במאזדה) אז הגרסה הבכירה יותר באבזור לא בהכרח תהווה שיקול משמעותי כמו במחיר רכישה של הרכב כיד 2.

שוב אלא רק השערות, לתשובות מדוייקות יש לפנות לקוראת בקפה השכונתית.

פורסם

אני חושב שאם הרכב יותר מאובזר יש למוכר עוד פיצ'ר שיעזור במכירה ותמיד אפשר ללכת לקראת הקונה ולהוריד במחיר לרמה של הפחות מאובזרת

פורסם

הייתי מברר לגבי צורך בקודנית,יש מספיק חברות ביטוח שלא דורשות מיגון מיוחד ברכבים "עממיים".

גם לי ניסו לדחוף קודנית+כספת במחיר מבצע, ולאחר בירור אצל כמה סוכני ביטוח הבנתי שאין דרישה כזאת.

פורסם

מחזק את נושא רכישת הרכב המאובזר. שוק המשומשות ממילא מת כמו שועל דרוס שמישהו לא פינה מהכביש כבר כמה ימים, וכל דבר שאולי יוכל להגביר סחירות עתידית הוא מבורך. כך גם ריפוד בהיר ובפנים, חלון בגג ועוד. מה יהיה בעוד 5 שנים? שאלה טובה לערב פסח

פורסם

הכל טוב ויפה עד שנזכרים שבמעמד המכירה, אחד יצחק לוי שמו, כבר שנים מכסח כל מחירון של פיאט.

אל תדאג למעמד המכירה.

קנה מה צריך ואל תחשוב על המכירה כי בעתיד תתאכזב.

פיאט היא יצרן טוב, רכבים אמינים, לא גניבים, זולים לאחזקה, קנייה חכמה.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

פיאט כבר הצהירו, שהמחיר-100000 שקל הוא מחיר "נמוך" בכוונה, ואין להם שום תוכניות לשווק את הטיפו, בתור "0 ק"ם יד ראשונה ליסינג".

מה יהיה תכליס בשטח, לא ניתן לנבא. אילו זה היה תלוי בי, הייתי הולך דווקא על הדגם הזה, ומשקיע בו חישוקים בלבד.

• תוכן חדש...