Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אך האם הינך יודע למה בסקסו של רוני לא נפגעו השסתומים (חוץ מאחד, ברמה מזערית יחסית)?

אין לי ממש מושג.

זה יכול להיות גם עניין של מבנה מנוע: יש מנועים שקריעת רצועת טיימינג לא גורמת להם לשום נזק מכיון שגם כשהשסתום הכי פתוח והבוכנה בנקודה הכי גבוהה שלה אין מפגש. יש כאלה שהמפגש הוא עמוק מאוד ואז הנזק עצום ויש כאלה שבהם השסתומים רק משאירים סימנים קלים. זה גם תלוי היכן בדיוק נעצר גל הזיזים. בקיצור, מזל.

פורסם

גם את זה אני מבין ויודע, אבל במקרה של רוני, כולם אמרו שמזל שהוא לא התניע.

איני מבין למה - הרי גם ככה המנוע המשיך להסתובב קצת עד שנעצר, מה היה ההבדל אם הוא היה מנסה להניע (ואני מדבר על נסיונות הנעה אחדים - כאינסטינקט של נהג שזה קורה לו)?

בכלל, אני מבין שכל מקרה לגופו, וישנם מקרים בהם נסיון ההתנעה לא ישנה כלום ומקרים בהם נסיון ההתנעה יחמיר המצב, אך שוב אני שואל מה תזיק התראה כלשהי לנהג, ע"מ שידע לא לנסות להניע ולגרום אולי נזק נוסף.

ותודה על התשובות!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
גם את זה אני מבין ויודע, אבל במקרה של רוני, כולם אמרו שמזל שהוא לא התניע.

איני מבין למה - הרי גם ככה המנוע המשיך להסתובב קצת עד שנעצר, מה היה ההבדל אם הוא היה מנסה להניע (ואני מדבר על נסיונות הנעה אחדים - כאינסטינקט של נהג שזה קורה לו)?

אני לא יודע למה כולם אמרו.

פורסם

שחף, אני אנסה לסגור לך כמה פינות...

במנועים בהם יש מפגש שסתומים-בוכנות, אחרי שרצועת התיזמון נקרעת בנסיעה, נסיון התנעה נוסף, לא יגרום לנזק נוסף.

אך יתכן מצב מסויים,שהבוכנה, בזמן נסיון התנעה, תפגע בשסתום פתוח שכבר נפגע, וגל הזיזים יסתובב מעט ושסתום נוסף יפתח ויפגע. נדיר, אבל לא בלתי אפשרי. לכן רצוי להמנע מנסיונות התנעה.

טיפים לזיהוי רצועה קרועה:

1. ברכב בעל מפלג, לפתוח מכסה מפלג, לסובב מנוע מגל הארכובה ולראות האם ציר המפלג מסתובב.

2. ישנם רכבים בהם ניתן לראות את גל הזיזים דרך פתח מילוי השמן, הצצה לשם בזמן סיבוב מנוע תיתן מענה מיידי.

3. ישנם רכבים בהם החלק העליון של מכסה רצועת התיזמון ניתן להסרה בקלות או לפתיחה באופן חלקי ואז ניתן לראות את גלגלת גל הזיזים - לא מסתובבת בזמן סיבוב מנוע? בינגו!! למוסך בגרר.

4. האם כבר לקחת סיכון מחושב וניסית להתניע - רעש סיבוב המנוע נשמע שונה ומהיר יותר או מלווה רעשים.

5. במידה ויש חיישן סל"ד על גל הזיזים, כמו שמישהו כאן ציין, פירוק החיישן ומבט פנימה בזמן סיבוב המנוע... ותדע מיד.

6. במידה וכל האפשרויות שציינתי לא ניתנים לביצוע, יש לפרק את החלק שהכי קל לפירוק, לפי סוג המנוע, מכסה שסתומים או מיכסאות רצועת התיזמון.

פורסם
שוב תודה מוטי!

ואני יודע שהבעיות נפוצות אצל אוכלי הצפרדעים והפיצה, והסיכויים לכך בלאנטיס האמינה קטנים, אבל עדיין אין לדעת מה יקרה.

קצת מבאס שאפילו אם ישנה בעיה קטנה ופשוטה יחסית (אפילו אלטרנטור תקול, נכון?) אצטרך לגרור את הרכב.

אני רק לא מבין איך לא מזכירים את נושא הטיימינג בספרי התאוריה, לגבי השמן הם יודעים להתריע, אך לגבי נושא זה, שהוא בעל חשיבות דומה אין איזכור בכלל!

תודה ולילה טוב!

שחף בן צבי, שמכריח את אביו להחליף את הרצועה בזמן, ואף שעה אחת קודם.

:wink:

בספרי התאוריה יש איזכור לחגורת הטימינג ותפקידה, כמו כן יש איזכור לתפקידם של השסתומים, הבוכנות ואיך בכלל כל אלו הופכים למנוע המניע את הרכב.

מעבר לכך, אני לא חושב שהמידע בספרי התאוריה היה הופך אותך למכונאי - ולמען האמת, רוב האוכלוסיה מוכנה לוותר על החלק הזה בספרי התאוריה (גם משרד הרישוי החליט להתחיל לוותר על חלקים מזה, אבל זה כבר לא רלוונטי לפה, אז לא נפרט).

פורסם

לחנן - הרי מוטי הדגיש בפרוש שבמקרים רבים רצועת הטיימינג לא נקרעת כליל אלא מאבדת שן ואז הזימון (טיימינג) משתבש, ואיך בדיוק תרופת הפלא השטחית שלך תגלה זאת? נכון שניתן להוציא מצת, וע"י זיהוי גובה הבוכנה בצילינדר ומצב השסתומים לזהות את מצב חפיפת השסתומים ואת היוצרותו יחסית למצב הבוכנה אבל למה להמר כשניתן לבדוק בקפדנות בדרך שהציע מוטי?

יוסי

פורסם

לדניאל, תודה על ההבהרה.

בקיצור, סיכמתי את העניין: במנועים בהם יש מפגש שסתומים בבוכנות, חלקים אלו החזירו נשמתם לבורא ללא קשר לנסיונות התנעה, ובמנועים בהם אין מפגש שכזה, לא יגרם נזק מנסיונות ההתנעה.

ולגבי חיישן מהירות גל הזיזים - אני הצעתי זאת. האם יש דבר שכזה? אם הינך יודע על דבר שכזה אנא הגד לי ע"מ שאוכל להכניסו לרשימת ה"דברים שהמצאתי ומתברר שהם יוצרו הרבה לפני".

SuperDror, אני יודע בדיוק עד כמה מוזכר נושא המנוע בספרי התאוריה. רמת ההסברים שם אכן מספקת לנהגים הפשוטים, אך אין שם שום אזכרה למקרה של קריעת רצועת התזמון.

אם משרד התחבורה יחליט שלהסיר שאלות אלו, אין לי בעיה. אך אם הם ממשיכים להקנות כ"כ הרבה חשיבות לשמן המנוע אך ללא שום התייחסות לעניין קריעת רצועת התזמון, הדבר לא לדעתי.

תודה לכל המגיבים,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
לדניאל, תודה על ההבהרה.

בקיצור, סיכמתי את העניין: במנועים בהם יש מפגש שסתומים בבוכנות, חלקים אלו החזירו נשמתם לבורא ללא קשר לנסיונות התנעה, ובמנועים בהם אין מפגש שכזה, לא יגרם נזק מנסיונות ההתנעה.

ולגבי חיישן מהירות גל הזיזים - אני הצעתי זאת. האם יש דבר שכזה? אם הינך יודע על דבר שכזה אנא הגד לי ע"מ שאוכל להכניסו לרשימת ה"דברים שהמצאתי ומתברר שהם יוצרו הרבה לפני".

SuperDror, אני יודע בדיוק עד כמה מוזכר נושא המנוע בספרי התאוריה. רמת ההסברים שם אכן מספקת לנהגים הפשוטים, אך אין שם שום אזכרה למקרה של קריעת רצועת התזמון.

אם משרד התחבורה יחליט שלהסיר שאלות אלו, אין לי בעיה. אך אם הם ממשיכים להקנות כ"כ הרבה חשיבות לשמן המנוע אך ללא שום התייחסות לעניין קריעת רצועת התזמון, הדבר לא לדעתי.

תודה לכל המגיבים,

שחף בן צבי.

- Shahaf

.In your motor, do not take any chances, you either open the cam cover or tow it to a garage

.Cams have angle sensor, not a speed sensor, it's normally being refered to as CAS

.Moti

פורסם

תודה על העצה, מוטי!

דווקא אם זכרוני אינו מטעני, ראיתי לפני זמן מה תמונות של הבוכנות של הBP, ויש בהן חריצים לשסתומים.

אני חשבתי שאולי החריצים מיועדים למנוע מגע.

לא נורא, בכל מקרה לא הייתי מנסה להתניע.

ושאלה - חיישני הזוית משמשים, להנחתי, למע' ההצתה והדלק.

הצעתי הייתה לנצל אותם (אם אפשר) ולתת אזהרה בנוגע לכך שהרצועה נקרעה.

או כמו שאמרתי, להתקין חיישן מהירות אשר יתן אינדיקציה לגבי קריעת הרצועה.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...