Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, צריך את עזרתכם.

יש לי יונדאי גטס, מנוע 1350, אוטומט.

ידוע שהאוטו הזה צורך הרבה דלק אבל רציתי לדעת איך אני יכול לדעת במדידה כמה דלק הוא צורך, סתומרת נגיד אני רוצה להשוות אם הוא צורך דלק יותר מרכב מאזדה 6, איך אני עושה את זה?

אם תוכלו להסביר לי בפשטות כי בכל מה שקשור למכוניות אין לי מושג..

תודה!

פורסם

למדוד באופן פשוט באוטו שלך:

תמלא דלק עד הסוף, תאפס את מד מרחק הנסיעה. תיסע כמה שתיסע, בתדלוק הבא שוב תמלא עד הסוף.

עכשיו תבדוק כמה הרכב עבר במד מרחק הנסיעה, תחלק את מספר הליטרים שמילאת בפעם האחרונה במספר הק"מ שעברת - הנה קיבלת את צריכת הדלק שלך (ביחידות ק"מ לליטר).

אל תשכח לאפס את מד המרחק שוב, ככה תחזור על הפעולה כל תדלוק (מלא!) ותעקוב אחרי הצריכה.

לגבי השוואות מול רכבים אחרים, כמו שאמרו פה, יש גוגל ואתרים שמשווים.

פורסם
מתעלק על השאלה האם יש אפליקציה דומה לאייפון?

Gas Manager

דוגמא לאיך זה נראה:

?ui=2&ik=aea149c843&view=fimg&th=152e4a4153f3e192&attid=0.1.1&disp=emb&attbid=ANGjdJ-pMmIeM3l2Bh9fBpzR1V_voZJMevrDcU9TeyTzBdeSXESCSgnqizDmHFfRs3e1hKSvOzMcca6-epSPX7IG8k6GewBgEEqAzjqHhsUCTEoyOnx25sxb0xTH97U&sz=s0-l75-ft&ats=1455534912513&rm=152e4a4153f3e192&zw&atsh=1

מאוד מומלץ הבעיה היא שאחרי 10 תדלוקים אתה צריך לקנות את האפליקציה אם אתה רוצה להמשיך להשתמש בה.

פורסם
תוריד אפליקציה בשם myfuel log אתה מכניס שם נתונים בין תדלוק לתדלוק ותקבל צריכת דלק

התכוונת לזה

או שמא לזה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
למדוד באופן פשוט באוטו שלך:

תמלא דלק עד הסוף, תאפס את מד מרחק הנסיעה. תיסע כמה שתיסע, בתדלוק הבא שוב תמלא עד הסוף.

עכשיו תבדוק כמה הרכב עבר במד מרחק הנסיעה, תחלק את מספר הליטרים שמילאת בפעם האחרונה במספר הק"מ שעברת - הנה קיבלת את צריכת הדלק שלך (ביחידות ק"מ לליטר).

אל תשכח לאפס את מד המרחק שוב, ככה תחזור על הפעולה כל תדלוק (מלא!) ותעקוב אחרי הצריכה.

לגבי השוואות מול רכבים אחרים, כמו שאמרו פה, יש גוגל ואתרים שמשווים.

תודה רבה, כמו שאמרתי בכל מה שקשור לרכב אני בבורות, איך מאפסים את מד מרחק הנסיעה?

פורסם

יש 2 פינים שיוצאים משעון הספידומטר. מעל השמאלי כתוב ODO. לחיצה קצרה עליו מעבירה בין מצבים :

- אודומטר (קילומטראז' שהרכב עבר מיום היוולדו)

-TRIP A

-TRIP B

שני האחרונים ניתנים לאיפוס ע"י לחיצה ארוכה על הפין השמאלי.

בכל מקרה, אומנם ידוע שהגטס האוטומטית לא חסכונית, אבל מתי ביצעת טיפול בפעם האחרונה? גם זה משפיע על הצריכה.

Stay Dirty

פורסם

למה לסבך את העניינים עם אפליקציות ??

הציעו דבר פשוט והכי מדוייק שיש.

תדלק מיכל מלא תאפס את המד ק"מ ותתחיל לנסוע.

כאשר המיכל מתרוקן (או לפני זה גם אפשרי) תדלק את הרכב שוב, ותיראה כמה ליטרים נכנסים.

את כמות הק"מ שעשית לאחר האיפוס ק"מ תחלק בכמות הליטרים של הדלק שתידלקת.

נניח עשית 400 ק"מ ותדלקת 20 ליטרים אתה מחלק 400 ב20 וכך יוצא הממוצע לק"מ.

פשוט, קל, ואין מדוייק מזה :)

לגבי ההשוואה מול מאזדה 6 אני לא יודע, אבל בעבר עשיתי השוואה מיונדאי גטס 2005 (הדור שצורך יותר דלק) מול מאזדה 3 מנוע 2000 ועלה כי המאזדה צרכה פחות דלק.

פורסם
יש 2 פינים שיוצאים משעון הספידומטר. מעל השמאלי כתוב ODO. לחיצה קצרה עליו מעבירה בין מצבים :

- אודומטר (קילומטראז' שהרכב עבר מיום היוולדו)

-TRIP A

-TRIP B

שני האחרונים ניתנים לאיפוס ע"י לחיצה ארוכה על הפין השמאלי.

בכל מקרה, אומנם ידוע שהגטס האוטומטית לא חסכונית, אבל מתי ביצעת טיפול בפעם האחרונה? גם זה משפיע על הצריכה.

מה זה בעצם ה-TRIP A וTRIP B ? ונגיד איפסתי אותם, אז עליהם יהיה רשום כמה הרכב עבר?

פורסם
מה זה בעצם ה-TRIP A וTRIP B ? ונגיד איפסתי אותם, אז עליהם יהיה רשום כמה הרכב עבר?

זה בעצם פעמיים אותו הדבר (נותנים לך אפשרות לעקוב אחרי 2 מסלולים נפרדים). תשתמש באחד מהם, לא משנה איזה. תאפס כל פעם כמו שהסברתי וזה מה שאומר לך כמה הרכב עבר.

רק תשים לב לא להתבלב ביניהם.

• תוכן חדש...