Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כל כך הרבה משתים, החל מסוג הרכב, סגנון הנהיגה וסוג הרפידות.

הייתה לי רנו קליאו b שהתופים מאחורה החזיקו 180 אלף קילומטר, והרפידות הקדמיות משהו כמו 80 אלף.

אצל אבא שלי באופל קורסה החדשה כל טיפול מחליפים רפידות.

ביונדאי של אישתי החלפתי אחרי 55 אלף.

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנ"ל ברלינגו, רפידות קידמית 60-80 אלף, סדלי בלם תוף מאחורה 180. התופים עצמם החזיקו מעל 300.

זה לדעתי תלוי יותר בחומר שבחר היצרן ובתכנון מערכת הבלמים ורק במקום שני סגנון נהיגה ואופי השימוש.

פורסם
אני מדבר על ירידות ארוכות בחיפה - מגביל לשלישי (תיבה פלנטרית 4 הילוכים) ונותן לרכב להדרדר בלי גאז ועם נשיכות קצרות במקרה הצורך, בדרך כלל בגלל נהגים שבולמים למהירות נמוכה מזו שבה אני חש בטוח, או חותכים עיקולים. מדובר במסלולים בקרבת הבית (פרויד, רופין נחל גבורים, בעבר עוקף נשר ועוקף נו"ש) שבהם אני עובר מספר פעמים בשבוע ולכן אני מכיר היטב.

.

למה שלישי ולא שני?

אין שום נזק למנוע גם שהוא על 5.5K סל"ד בירידה בלי גז הוא מיועד לזה והנזק(אם בכלל) שולי בלבד.

פורסם
אין שום נזק למנוע גם שהוא על 5.5K סל"ד בירידה בלי גז הוא מיועד לזה והנזק(אם בכלל) שולי בלבד.

אתה בטוח שאין נזק לתושבות?

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
למה שלישי ולא שני?

לפי התיאור שלו, בהילוך שלישי מתקבלת מהירות די יציבה.

בהורדה להילוך שני, אם כן, בלימת המנוע בטח היתה גוברת על האצת המכונית עקב השיפוע והיה אם כבר צורך בפתיחת מצערת כדי לשמור על מהירות קבועה.

זה רעיון טוב, אבל לא תמיד הוא אפשרי. עניין של שילוב בין הרכב (מנוע, יחסי העברה, משקל), השיפוע והמהירות הרצויה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרעיון לחנוק את המנוע ולהאט למהירות בטוחה ולא כל רגע לתת "נשיכות" של ברקס

בכל זאת , - פרויד, נהגים לא מיומנים שתוקעים כל רגע ברקס ולא יודעים להשתמש בהילוכים :roll:

פורסם

אם ההילוך מאפשר להקטין את תדירות השימוש בבלמים למינימום ההכרחי - גם זה משהו.

כמובן שעדיף "על הגז" אבל אני הראשון שיודה שלא תמיד זה מעשי.

פורסם

buki, אלו תוצאות הבדיקה.

אשמח לחוות דעת מהמומחים השונים.

(ואי"צ להתייחס לכך שכתוב i25, אני גם ככה מתבייש לצאת מהבית לאחר ההשפלה...)

בדיקת חורף קארס&#1.jpg

פורסם (נערך)

אתם בפורום חובבי נהיגה. אם הרפידות לא דורשות החלפה אחרי גג 10K אתם לא נוהגים בשיטת קארספורום.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בוא נבדיל בין נהיגה ספורטיבית (וכמה כבר יוצא לנו לעשות כזו?) לבין לתקוף איזה סיבוב פה ושם לבין נהיגה מנהלתית.

הייתי מצפה מנהגים בשיטת "קארספורום" שבנהיגה מנהלתית דווקא יצליחו לסחוט הרבה יותר קילומטרים מהבלמים, הודות לצפי ותכנון שמונעים בלימות מיותרות, שימוש רב יותר (אך לא מופרז) בבלימת מנוע, ועדינות כללית בתפעול הרכב.

פורסם (נערך)

במכוניות מודרניות יש בלמים מודרניים ואין צורך לבלום בעזרת המנוע, זה כנראה עושה יותר נזק ממה שזה תורם.

זאת טכניקה שהייתה רלוונטית במכוניות ישנות, אנשים עושים את זה גם היום כי הם למדו את זה מאנשים מבוגרים יותר (אבא) וכי לרוב מורי הנהיגה אין מושג במכוניות וזה מה שהם מלמדים.

רפידות קיימות בשביל לבלום את הרכב והן יחסית זולות מספיק בשביל שלא תצתרכו להוריד הילוכים לפני כל רמזור אדום ולתרום לבלאי המואץ של הקלאץ', הגיר, והמנוע.

בנהיגה ספורטיבית זה משהו אחר לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם (נערך)

הכוונה כאן אינה להורדת הילוכים אגרסיבית ביחד עם הבלימה, אלא לכך שמתחילים להאט מוקדם על ידי הרפיית דוושת הדלק ורק בהמשך משלבים את הבלמים ובעדינות.

התוצאה היא שהבלימה עדינה ולא מאוד ארוכה והבלמים לא נשחקים כמו נהג שלא מסתכל קדימה ונאלץ לבלום יחסית מאוחר, חזק ובגסות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...