Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עשיתי בדיקת חורף לרכב (שהיתה נראית מקצועית), ושם אמרו לי שהבלמים האחוריים שלי לא משהו. 41 מול 35 או משהו כזה. כמובן שקיבלתי מסמך עם התוצאות.

הרכב עבר בס"ה 15,000 ק"מ, ואני בולם מאוד במתינות באופן קבוע.

שאלתי היא אם עלי ללכת ליבואן להחלפה על חשבונם, או שהגיוני שזה יקרה ואין לי מה להתלונן אלא להחליפם בתשלום.

ולמי שיודע מה אומרים המספרים הנ"ל, אשמח אם יסביר לי מה פירוש הדבר, ואם זה חמור, סביר, או שזה כלל לא בעיה.

כמו"כ, האם יש קשר לשאלתי כאן, אז הרכב היה כמעט חדש.

תודה מראש...

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בלימה חלשה לא קשורה לרפידות שחוקות.

רפידות שחוקות, כל עוד יש עליהן שיכבה של חומר חיכוך בולמות בדיוק כמו חדשות.

בכל מקרה, רפידות בלם לא מכוסות באחריות אבל אתה יכול לעבור עם תוצאות הבדיקה במוסך יבואן ולבקש חוות דעת.

תעלה גם את דף התוצאות לפה אם אתה יכול.

פורסם

המספרים נשמעים לי כמו אחוזים.

אם אני לא טועה סביב ה-30-40 אחוז זה הגיוני לבלמים אחוריים, לא יודע להגיד לגבי הפערים בין הצדדים.

איפה בוצעה הבדיקה אם לא במוסך?

לגבי השרשור האחר שלך, ראה את השרשור החדש הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?591503

פורסם

אורך חיים של רפידות תלוי בסגנון נהיגה ותנאי דרך.

אצלי למשל ב21 אלף החלפתי רפידות ודיסקים קדמיים,כאשר הרכב נוסע עירוני ובין עירוני באזור הררי ועוד רוב הזמן אישתי נוהגת כך שאני מקווה שהיא בולמת נכון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובות השונות.

מה שהכי מענין, שבערך שבוע קודם עשיתי טיפול 15,000 (מוסך היבואן), ולא אמרו מילה על הבלמים.

אולי כי היה לי שובר חינם ולא בדקו אפילו מעבר לבסיס?

פורסם

הסוזוקי SX4 שלנו אצלינו כבר 5 וחצי שנים ו53000 ק"מ, החלפנו רפידות קדמיות פעמיים וצלחות קדמיות פעם אחת, מאחורה הרפידות והצלחות עדיין מקוריות.

פורסם
תודה על התגובות השונות.

מה שהכי מענין, שבערך שבוע קודם עשיתי טיפול 15,000 (מוסך היבואן), ולא אמרו מילה על הבלמים.

אולי כי היה לי שובר חינם ולא בדקו אפילו מעבר לבסיס?

הסברתי לך, אין קשר בין שחיקת רפידות לכוח הבלימה.

במוסך בדקו (כנראה) את הרפידות וראו שהן בסדר, יש מספיק עובי.

אבל למוסכים אין (בדרך כלל) מכשיר שבודק כוח בלימה וזה לא משהו שעושים במסגרת טיפול תקופתי.

אתה יכול לעלות את דף התוצאות שקיבלת?

פורסם
שלום

עשיתי בדיקת חורף לרכב (שהיתה נראית מקצועית), ושם אמרו לי שהבלמים האחוריים שלי לא משהו. 41 מול 35 או משהו כזה. כמובן שקיבלתי מסמך עם התוצאות.

הרכב עבר בס"ה 15,000 ק"מ, ואני בולם מאוד במתינות באופן קבוע.

שאלתי היא אם עלי ללכת ליבואן להחלפה על חשבונם, או שהגיוני שזה יקרה ואין לי מה להתלונן אלא להחליפם בתשלום.

ולמי שיודע מה אומרים המספרים הנ"ל, אשמח אם יסביר לי מה פירוש הדבר, ואם זה חמור, סביר, או שזה כלל לא בעיה.

כמו"כ, האם יש קשר לשאלתי כאן, אז הרכב היה כמעט חדש.

תודה מראש...

אתן לך תשובה הכי אמיתית מנסיון אישי עם קיה ריו 2012 טורבו דיזל (מונית) .

רכשתי את הרכב הזה חדש דנדש וכבר ב-15000 ק"מ ,הרפידות התבלו .

עם כל הידע והנסיון שלי ,לא הבנתי את הקטע וכמו טיפש הייתי מחליף אותן במוסך יבואן מורשה במחיר לא זול ,מ"הפחד" פן אאבד את האחריות בצורה זו או אחרת .

ל"טענת" המוסך ,עקב נסיעות מרובות בעיר ,ובגלל צורת נהיגתי ,הרפידות התבלו בקצב מהיר .

לקח לי שנתיים להבין את ה"חרטא" הזו ,עד שהחלפתי רפידות לסוג אחר (רמסה) ,והן מחזיקות לי ,שים לב : 40000 ק"מ בממוצע !!

פי 2 ויותר עם אותה צורת נהיגה ועבודה .

אז ,השתחרר מה"מקורי" ועבור לאיכותי מתוצרת אחרת (רק לא סיני)

בקשר לשיכוך מהמורות : ברוך הבא לתוצרת קוריאה .אותו סיפור גם בקיה ריו .

ואני מדבר איתך על רכב מתוקתק של נהג פדנט ויחיד .

בברכה

מוטי

פורסם

עד כמה שאני זוכר ב-SX4 של אשתי הרפידות הקדמיות מוחלפות בכל טיפול תקופתי, הצלחות והאחורניות לראשונה אחרי 60,000 או 75,000.0 (אשר לבדוק בחשבוניות, אין לי כרגע חשק ללכת לחפש).

בסויפט שלי עם כ-28,000 ק"מ עדיין רפידות מקוריות ולדעת המכונאי בטיפול האחרון אמורות להחזיק לפחות עד 35,000 ק"מ.

ככל הנראה זה ההבדל בין סגנונות הנהיגה שלי (בסויפט) - הרבה שימוש בבלימת מנוע, לבין זה של אשתי (ב-SX4) - הרבה שימוש בבלמים.

אגב, יש שמועה שלפחות אצל חלק המיצרנים הרפידות הראשונות הן כמו טונר ראשון במדפסת - מחזיקות פחות קילומטרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסויפט שלי עם כ-28,000 ק"מ עדיין רפידות מקוריות ולדעת המכונאי בטיפול האחרון אמורות להחזיק לפחות עד 35,000 ק"מ.

ככל הנראה זה ההבדל בין סגנונות הנהיגה שלי (בסויפט) - הרבה שימוש בבלימת מנוע, לבין זה של אשתי (ב-SX4) - הרבה שימוש בבלמים.

זה כנראה החלק שאורך חייו תלוי, יותר מכל חלק אחר ברכב - בסגנון הנהיגה.

אגב סגנון נהיגה, אתה מוצא את עצמך באופן תדיר מאט ממש עד לעצירה רק בעזרת בלימת מנוע, או שעדיין יש מרכיב בלימה כלשהו, גם אם עדין הרבה יותר, באופן גורף בנהיגתך?

אני אישית מודה שאני לא מת על הרעיון הזה של בלימת מנוע בכל מקום (לרוב זה ממניעים של חסכון בדלק), למרות שאני כנראה עדיין משתמש בה יותר מהנהג הממוצע.

אם היינו מאטים רק על ידי בלימת מנוע לפעמים היינו צריכים להתחיל להאט צומת אחד מראש. לפעמים גם נוח יותר להאט כשאתה קצת יותר קרוב לגורם ההאטה ויודע לשפוט טוב יותר כמה צריך להאט.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מדבר על ירידות ארוכות בחיפה - מגביל לשלישי (תיבה פלנטרית 4 הילוכים) ונותן לרכב להדרדר בלי גאז ועם נשיכות קצרות במקרה הצורך, בדרך כלל בגלל נהגים שבולמים למהירות נמוכה מזו שבה אני חש בטוח, או חותכים עיקולים. מדובר במסלולים בקרבת הבית (פרויד, רופין נחל גבורים, בעבר עוקף נשר ועוקף נו"ש) שבהם אני עובר מספר פעמים בשבוע ולכן אני מכיר היטב.

גם בשנים הרבות שבהן נהגתי בידני הייתי משתמש בהילוכים בעקר להגבלת מהירות בירידות, מובן שלא לצורך עצירה שלמה. עם זאת מתכנן את הורדת ההילוכים זמן רב מראש. המכוניות נמכרו עם 100,000-120,000 ק"מ וקלאצ'ים מקוריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתה לנו מיצובישי לנסר אוטומטית שהחזיקה 80 אלף על סט בלימה מקורי. אי שם בשנות ה00 משהו השתנה וברקסים התחילו להחזיק 20-30 אלף גג. יש לי קיה שמרווח טיפולים שלה הוא 30k. אבל יבואן מחייב טיפול-בדיקה כל 15 בדיוק בגלל בלמים שלא מחזיקים את המרווחים. כך ש15 במצב של היום זה סביר.

פורסם

אני על יונדאי גטס 2005 שמאז שקניתי אותה עברתי 80 אלף קמ ומשהו כמו 4 שנים....על אותם רפידות וסנדלים ואותם צלחות ותופים. תלוי באופי הנהיגה ובאיכות החלפים כמובן. נישאר להם עוד מעל 50 אחוז..

פורסם

מוזר השרשור הזה. אני באיביזה עם 30 אלף קילומטר בשנה האחרונה בטיפול האחרון נאמר שאין צורך להחליף. יש לציין שקניתי אותה שהרכב עבר עליהם כבר 8000 קילומטר, ואני לא יכול להעיד על עצמי כעל נהג שבולם עדין כל הזמן או על צורת נהיגה עדינה.

באיביזה של אמא שלי נמכרה עם 33 אלף קילומטר וגם לא הוחלף בטיפולים רפידות וגם בבדיקה לא נאמר על זה כלום.

בdmax של אבא שלי רפידות הוחלפו ב60k לצורך העניין

• תוכן חדש...