Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטונתי מלהתערב, אבל האם יש הסבר מדוע ה 208 לא נמצאת בגדר ההתלבטות ( שם התיבה אגב היא פלנטרית יפנית ולא רובוטית עם מוניטין אמינות מעט חשוד ), בכל מקרה ואם כמו שאני מניח אתם לא נוגעים בצרפתיות בגלל החשמל או משהו כזה, אז האיביזה כמובן עדיפה, אלא שהיא יקרה יותר ורק שנתיים אחריות בעוד לפיקנטו שבע.

פורסם

עשיתי סיקור לרכב:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2331/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A---%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94--1.0-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-STYLE

לפיקנטו יתרון בדמות אחריות ארוכה יותר,וגיר ללא עבר בעייתי.

אבל בכול שאר התחומים האיביזה טובה משמעותית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
דגם IBIZA 1.0TSI 110HP DSG 5D STYLE

ואיך התיבה שלהם?

מתלבטים בינה לבין הפיקנטו.

מה שהניא אותי מלרכוש איביזה , כי על פניו מדובר ברכב לא רע בכלל במחיר סביר , היה נושא כריות האויר.

הרכב מצויד בארבע כריות אוויר בלבד, מהן שתיים צידיות כפולות - האמורות להגן גם על ראש הנהג והנוסע לידו. במבחן הבטיחות של Euro NCAP נבחנה האיביזה עם שש כריות אוויר מלאות (כריות וילון נפרדות להגנה מלפנים ובספסל האחורי). בהתאם, הציון שניתן לדגם אינו רלוונטי לגרסה שנבחנה.

במילים אחרות : חסכו פה ...

פורסם

אני לא בטוח אבל לדעתי דירוגי הבטיחות משווים בצורה שלא לגמרי משקללת את גודל הרכב. כלומר בגסות רכב מיני עם 5 כוכבים שקול לקומפקטית עם 4. או משהו בסגנון.

אשמח לדעת האם זה נכון.

מעבר לכך יש פערים גדולים בין המועמדות. אמנם האיביזה היא סופר מיני מעט קטנה (ומיושנת), אבל עדיין גדולה באופן מורגש מהפיקנטו שהיא מיני. הפער גם במרחב, גם במטען וגם בתחושה על הכביש.

ובהשוואה הזו שמיים וארץ לעניין ביצועי מנוע לטובת האיביזה עם מנוע הטורבו המודרני. ולדעתי גם יתרון לאיביזה בצריכת דלק.

כנראה שהיתרונות של הפיקנטו הם במחיר, באמינות ובשמירת הערך. אישית אם אפשר הייתי הולך על האיביזה, אלא אם הכיוון זה נטו שימוש בעיר.

אפשר לחרוש את הארץ ברכב מיני. אבל זה ממש לא דומה לסופר מיני.

מכתבות רכב אני גם חושב שה 208 עדיפה ובטח שהייתי בודק גם אותה. רוצה דגש על אמינות, לך על ה 1.2 הידנית.

פורסם

דירוג הבטיחות לא קשור לגודל הרכב כלל.

הרכב שנבחר הוא בעל רמת איבזור הבטיחות הנמוכה ביותר שנמכרת באיחוד האירופי. כל שינוי ברמת האיבזור הפסיבי משמעותה שתוצאות המבחן אינן רלוונטיות כלל, פרט לנושא קריסת מבנה הרכב, דפורמציה (נניח פגיעה ברגל הנהג מהקונסולה או דוושות, למרות שכרית אוויר לברכיים יכולה לנטרל את הבעיה הזאת).

בקיצור, קניתם רכב שמספר כריות האוויר שלו שונה מהמבחן = קניתם רכב שהבטיחות שלו שונה ורוב המבחן לא רלוונטי.

פורסם

היצרן לא מחוייב להעביר את כל הדגמים (בתנאי שיש שינויי מבנה / אבזור בטיחותי) בדיקה?

הרי אפשר לייצר דגם א' עם אביזרי בטיחות אקטיביים ופסיביים טובים יותר (יותר כריות אוויר, מערכות בטיחות נוספות - ESP וכו') ובדגם ב' להוריד לדרישות המינימום (נניח 4 כריות אוויר) כדי לחסוך. בעצם מקבלים רכב פחות בטוח, הציבור בטוח שהוא קונה רכב בטוח (כי היצרן מפרסם "5 כוכבים") ובעצם יש פה הטעיה מכוונת.

• תוכן חדש...