Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשנה רכשתי i10 חדשה בעקבות התייעצויות בפורום הזה - אז קודם כל תודה!

הבעיה שיש לי כרגע היא שהשארתי את החלון פתוח מיום חמישי האחרון עד יום ראשון בבוקר... והיתה קצת סופה בימים האלו....

כרגע הרכב שלי עובד סבבה ואין רטיבות על המושבים... אבל אולי אני צריכה לקחת אותו לבדיקה?

וגם - מאז שזה קרה - כל בוקר יש לי אדים על השמשה הקדמית ואני לא מצליחה להוריד אותם עם האופציה הזו במזגן...אז בימים האחרונים אני פשוט מנגבת את כל המים מהשמשה עם סמרטוט או נייר... מה אמורים לעשות במקרה כזה והאם יש לכם טיפים למניעת אדים על השמשה?

תודה,

אוריה

פורסם

מעבר לתפעול נכון של מערכת המיזוג, יש להקפיד על שמשה נקיה מראש וכן ניתן להיעזר בחומרים ייעודיים (קיימים גם תחליפים ביתיים) שמונעים הצטברות אדים.

מה סדר הפעולות שאת מבצעת על מנת להפשיר אדים?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהחלט הפעלת מזגן על השמשה הקדמית כאשר ה-AC מופעל על קור כמו ששלומי ציין, עוזר להפשרה מהירה יותר.

הצטברות אדים על השמשה נובע עקב שינויי טמפרטורות, כאשר בחוץ ישנה טמפרטורה יותר נמוכה ובתוך הרכב טמפרטורה יותר גבוהה, נוצרים אדים.

כמובן גם פתיחת חלון מזרזת את התהליך בגלל שהטמפרטורה בתוך הרכב מתאזנת עם הטמפרטורה בחוץ.

הפעלת המזגן על השמשה יזרז את תהליך ההפשרה עקב כך שהאוויר היוצא מהמזגן (לא איוורור, אלא מזגן) הוא אוויר יבש הגורם לשינוי מצב צבירה של האדים על החלון ממצב נוזל לגז = הפשרה.

:scatter:
פורסם

הבעיה העיקרית שלך היא עודף לחות ברכב עקב רטיבות שנגרמה מהחלון הפתוח בגשמים.

כל הפתרונות שהוצעו לך נכונים וטובים לשיגרה.

כדי לזרז את השיגרה עליך לייבש את הרכב ולספוח לחות.

ישנם סופחי לחות ייעודיים ויש אילתורים ביתיים שעובדים ( גרב מלאה בחול סיליקה של חתולים, חפשי ביוטיוב) או קערה עם אורז יבש.

בהצלחה

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

נראה לי שהסתדרתי,

באמת קצת חיפשתי בגוגל על סופחי לחות וקניתי אחד של סנו (קופסה עם גבישים כלשהם). שמתי את זה אתמול בלילה והיום בבוקר לא היו בכלל אדים על השמשה הקדמית! :)

עכשיו אני צריכה לנקות איכשהו את הסימנים של הטיפות היבשות שעל השמשה

תודה!!

פורסם

הפיתרון הכי טוב מצאתי עד היום זה זה:

Rain-x Anti Fog

71FPWzMm1-L._SY355_.jpg

ניתן לרכישה גם בבקבוק ללא שפריצר (יותר זול). אבל אין להשיג בארץ, רק בחו"ל.

אני משתמש בזה גם ברכב וגם על המראה באמבטיה - מדהים...

• תוכן חדש...