Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לאחר ההוזלה של לובינסקי שמתי עין על הפג'ו 308 פרמיום. יצרתי קשר עם חברת אוויס

והסברתי להם שהמחיר הוא 139,900 או פחות מזה וביקשתי הצעה לרכב הנ"ל.

המנהלת שלנו באוויס אמרה שהמחיר מחירון הוא 144900 והרכב בדרגת שווי שימוש 4 מה שנשמע לי קצת מוזר.

איפה אפשר לבדוק את דרגת השווי לכל רכב? בICAR מופיע 3 גם לדגם הפרמיום

האם יש פה מישהו פה שעובד באוויס ויכול לבדוק עפ"י איזה מחירון אוויס עובדים?

פורסם

שווי שימוש היום הוא לינארי. כבר לא מעט שנים.

2.48% ממחיר הרכב כחדש.

כך שהבדל של 5000 שקל במחיר מתבטא בסך הכל ב124 ש"ח בשווי השימוש, כלומר כ-60 ש"ח בנטו בהנחה שאתה מרוויח טוב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)
שווי שימוש היום הוא לינארי. כבר לא מעט שנים.

2.48% ממחיר הרכב כחדש.

כך שהבדל של 5000 שקל במחיר מתבטא בסך הכל ב124 ש"ח בשווי השימוש, כלומר כ-60 ש"ח בנטו בהנחה שאתה מרוויח טוב.

נכון ובגלל זה היה מוזר לי, כנראה שיש להם קטגוריות משלהם.

ממה שהבנתי עלות הליסינג הכוללת מורכבת מ:

1. עלות הרכב בחברת הליסינג

2. שווי מס

3. תוספת דלקן (ע"י המעביד)

באוויס יש מספר קטגוריות:

מיני - כגון סקודה פאביה סטייל 2500 ש"ח

משפחתי - פורד פוקוס טיטניום החדשה/מאזדה 3 קומפורט/פג'ו 308 אקסס וכו - 3000 ש"ח ברוטו לפני שווי מס ודלק

ויש את הפג'ו 308 פרמיום (שאצלהם המחירון שלה הוא 144,900) - שהיא עולה 3500 ש"ח ברוטו לרכב בלבד... תוסיף את השווי מס שהוא בערך 3480~ ש"ח ותגיע לעלות חודשית של 3500 ש"ח שיורדת מהמשכורת.. וזה כבר קצת יותר מידי.

השאלה היא למה עבור 6000 ש"ח הבדל בין הפוקוס טיטניום לפג'ו המאובזרת משלמים 500 ש"ח תוספת באוויס, לפני שווי מס. האם יש חישוב גנרי לתמחור רמות רכב? האם זה לפי עלות אגרת רישוי?

עריכה אחרונה על ידי Matan g
פורסם

שכח מכל החישובים האלה.

אין לך דרך לחשב את מחיר הליסינג מתוך מחיר המחירון של הרכב. מחיר המחירון מיועד לחישוב שווי מס בלבד, מעבר לזה הוא פיקציה. חברות הליסינג קונות את הרכבים בהנחה, מי יותר ומי פחות. התמחור נובע משיקולים פנימיים שלהם.

אותו דבר לגבי ההורדה מהברוטו שהמעסיק קובע. המעביד עושה את החישוב שלו ומחליט כמה הוא לוקח ומה מגבלת הקילומטרים. על רכב שעלות הליסינג נטו שלו היא 2,500 ש"ח יכול מעסיק אחד לקחת 3,000 ש"ח מהעובד, ומעסיק אחר 3,500.

העלות נטו שלך מורכבת מ:

1. הסכום מהברוטו שהמעסיק מוריד לך

2. פגיעה בהפרשות סוציאליות

3. שווי מס. מבצע נקודתי לא כל כך רלוונטי. רשות המיסים עושה איזשהו ממוצע שנתי למחיר המחירון של הרכב והוא זה שנקבע עבור הרכב שלך. מחיר המחירון צמוד אליך מאותה נקודה צמוד אליך שווי השימוש צמוד למדד.

זהו.

פורסם
שכח מכל החישובים האלה.

אין לך דרך לחשב את מחיר הליסינג מתוך מחיר המחירון של הרכב. מחיר המחירון מיועד לחישוב שווי מס בלבד, מעבר לזה הוא פיקציה. חברות הליסינג קונות את הרכבים בהנחה, מי יותר ומי פחות. התמחור נובע משיקולים פנימיים שלהם.

אותו דבר לגבי ההורדה מהברוטו שהמעסיק קובע. המעביד עושה את החישוב שלו ומחליט כמה הוא לוקח ומה מגבלת הקילומטרים. על רכב שעלות הליסינג נטו שלו היא 2,500 ש"ח יכול מעסיק אחד לקחת 3,000 ש"ח מהעובד, ומעסיק אחר 3,500.

העלות נטו שלך מורכבת מ:

1. הסכום מהברוטו שהמעסיק מוריד לך

2. פגיעה בהפרשות סוציאליות

3. שווי מס. מבצע נקודתי לא כל כך רלוונטי. רשות המיסים עושה איזשהו ממוצע שנתי למחיר המחירון של הרכב והוא זה שנקבע עבור הרכב שלך. מחיר המחירון צמוד אליך מאותה נקודה צמוד אליך שווי השימוש צמוד למדד.

זהו.

דיברתי על החישוב הספציפי שהמעסיק שלי עושה כמו שהוסבר לי. הדבר היחיד שלא הבנתי הוא למה על אותו רכב קיים הפרש חודשי של 500 ש"ח באוויס.

בנוגע לסכום שהמעסיק קובע... הסכום שהליסינג מחייבים את המעסיק הוא הסכום שבגינו אני מחוייב אצלנו + שווי מס (וכתוצאה מזה ההפרשות הסוציאליות יורדות, אבל זה פחות רלוונטי)

פורסם

חברות הליסינג נצמדו לקטגוריות הישנות של שווי שימוש בגלל שצריך ליצור פער בין דרגות שונות של עובדים ותו לא.

הם עושים נגזרת ממחיר המחירון הרשמי של היבואן.

שווי השימוש למס הכנסה מחושב אחרת כפי שהוסבר.

A3

A4

פורסם

ממה שידוע לי שווי המס הוא בהתאם למחירון שהיה בעת קניית הרכב. כך שאם הרכב שנמצא כעת אצל אוויס נקנה על ידם בחודש שעבר אתה עכשיו תשלם 3 שנים בהתאם למחירון שהיה בשנה שעברה גם אם מחר הם יחליטו לחתוך את המחירון בחצי.

(זה מה שקרה אצלי עם הטויוטה ורסו שהורידו את המחיר מיד אחרי שהרכב שלי נקנה ואני משלם בהתאם למחירון הישן)

פורסם

שווי השימוש לרכב נקבע בתחילת כל שנה קלנדרית ומפורסם באתר רשות המיסים כאן

נכון לעכשיו עדיין לא הוזנו נתונים ל-2016, והנתון המופיע לשנת 2015 ל-308 סטיישן (קוד דגם 0739-0046) הוא אכן 139900 ש"ח

מכיוון שהמחירון המעודכן של לובינסקי עומד על 134900 ש"ח סביר להניח ששווי השימוש ל-308SW שנת 2016 יגזר ממחיר זה.

יש לשים לב שכלי רכב שעלו על הכביש ב-2015 ימשיכו לשלם שווי שימוש לפי 139900 ש"ח.

מ-2010 ואילך, קבוצות הרישוי משפיעות על גובה אגרת הרישוי בלבד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שימו לב שאם המחיר המוזל של הפיזו הוא הנחה נקודתית ולא ירידה במחירון הרשמי של היבואן, שווי המס ברשות המיסויי מחושב תמיד ממחיר המחירון ואינו לוקח בחשבון הנחות עונתיות/נקודתיות.

פורסם

במידה ורלוונטי למי שלא יודע, לגבי השיקולים של חברות הליסינג -

כאשר הן נותנות הצעת-מחיר, החברות גם לוקחות בחשבון שיקולים של שווי-שוק ואמינות (לפי ההיסטוריה של הדגם והיצרן):

אם ניקח דוגמא תיאורטית של טויוטה קורולה מול פורד פוקוס - הדגם בתצורה הקודמת עם התיבה הרובוטות.

נניח שחברת הליסינג יכולה לקבל את הטויוטה ב-125 ואת הפורד ב- 120.

עדיין המחיר שהיא תבקש על הפורד יהיה גבוה יותר מאשר על הטויוטה. למה?

כי עם הטויוטה יש להם "ראש שקט" - ברוב המקרים אין קריאות חריגות וכשימכרו את הרכב, בד"כ יקבלו מחיר סביר.

לעומתה, לפוקוס ההיא (עם הגיר הרובוטי) יש תקלות שמחייבות השבתה, תיקון והחלפת רכבים (לפעמים בסופי-שבוע), ולבסוף המחיר שימכרו אותה יהיה נמוך משמעותית מזה של הטויוטה.

כל העלויות האלה מעמיסות על החברה, ונלקחות בחשבון בעת מתן הצעת המחיר.

כתוצאה מכך, יכול בהחלט לקרות שרכב חדש אחד, שהוא זול משמעותית מרכב חדש אחר, יעלה יותר בחברות הליסינג.

פורסם
דיברתי על החישוב הספציפי שהמעסיק שלי עושה כמו שהוסבר לי. הדבר היחיד שלא הבנתי הוא למה על אותו רכב קיים הפרש חודשי של 500 ש"ח באוויס.

בנוגע לסכום שהמעסיק קובע... הסכום שהליסינג מחייבים את המעסיק הוא הסכום שבגינו אני מחוייב אצלנו + שווי מס (וכתוצאה מזה ההפרשות הסוציאליות יורדות, אבל זה פחות רלוונטי)

המעסיק יכול לחייב אותך במה שהוא רוצה. עלות הליסינג האמיתית למעסיק מתומחרת לפי הרבה פרמטרים ושני רכבים שונים באותו מחיר מחירון ובאותו מחיר מכירה ללקוח הפרטי יכולים להיות מתומחרים שונה בליסינד ובהפרשים לא קטנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...