Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ טריומף TR6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כשהייתי צעיר ויפה (היום בן 47) לפני 30 שנה קניתי עם אבי שנפטר לאחרונה טריומף TR6. שיפצנו אותה יחדיו שיפוץ עצמי יפה בארץ (עשינו הרבה לבד) כולל חלפים מmoss באנגליה ועשינו בה שימוש מספר שנים ספורות. לפני 20 שנה נסעתי לארה״ב (חזרתי לפני מספר שנים) והרכב אוחסן (ללא הכנה רבה לצערי) תחת כיסוי בחניון תת קרקע באזור רמת גן. שם ישב לו עד עתה. הרכב היה במצב טוב ושמיש כשאוחסן. השבוע הצאקרות נפתחו והלכתי ״לבקר״ את הרכב. למעט העובדה שעברו 20 שנה לרכב באופן כללי שלום :)

אינני מעונין למכור :). אבל אני בהחלט מעונין להשמיש אותו. הייתי השבוע ברשות הרישוי הגדרתי אותו כרכב אספנות והופ יש רשיון. עם זאת כמובן שאחרי 20 שנה יש לא מעט דברים שצריך לעשות על מנת להשמיש אותו.

ועכשיו השאלות:

1. אשמח להיות מעורב בתהליך ההשמשה. ניכוי המנוע דלק שמנים החלפת צינורות ישנים צמיגים ווהשד יודע מה עוד. הצעות למוסכים אשר יעשו עבודת קודש ובאהבה?

2. אני לא מאתר את המפתחות. הגיוני אחרי 20 שנה :) וחילופי דורות :(. ההגה נעול והייתי שמח להיות מסוגל לפחות להזיז את ההגה כדי ״לדחוף/לכוון״ את הרכב כך שיהיה קל להעלות על הגרר. כמובן שאני לא חושב אפילו על נסיון להניע לפני ניכוי כל הנוזלים השונים ותהליך השמשה של המנוע. אבל עדיין אין לי ספק שהתאמת מפתח או טיפול עדין בסוויטש יעשה לי חיים קלים. הצעות למנעולן רכב שיטפל בסוויטש וישחרר את נעילת ההגה? טריקים אחרים? בסהכ אני די טכני.

3. לאחר טיפול ראשוני והחזרתו למצב נסיעה אני מניח שיהיה צורך לחדש כמה דברים כמו כיסויים וכו (למרות שהם נראים די טוב - לא להאמין). איך הנסיון הנצבר עם ״יבוא חלקים״ מאנגליה? מי בארץ ״מתמחה״ בשיפוץ ענתיקות? בעבר הייתי חבר מועדון החמש (אולי נחדש) טבל כבר מחוץ לתחום שנים רבות.

תודה מראש על העזרה והעצות.

ערן

פורסם

פרק את הקופלונג שעל מוט ההגה, כך תוכל להזיז את הגלגלים בשביל להעלות על הגרר. נסה את בני לוי, הוא מתמחה במכוניות אנגליות. בהצלחה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

בעיניין שחזור המפתחות

קניתי לפני כמה חודשים פיג'ו 505 שעמדה שנים רבות ,הבעלים נפטר ואישתו לא ידעה היכן המפתחות.

להזמין מנעולן לרכב זה עניין של לפחות 500-600 ש"ח אם לא יותר.

בהמלצת החברה בבטחון המפתח בתל אביב(ריב"ל 5 03-6880443 ) פרקתי את המנעול (רק הצילינדר של המפתח)של דלת הנוסע והבאתי אליהם.

תוך כעשר דקות הם שיחזרו לי את המפתח של המנעול שלמרבה המזל התאים גם לסוויטץ (אבל לא לדלת הנהג שכנראה המנעול בה נשחק יותר מהר והוחלף במשך השנים).

עלות שחזור מפתח 150ש"ח

תבדוק בגוגל יש הרבה הסברים וסירטונים איך לפרק את המנעול.

בהצלחה

ניר

NIR .Y

פורסם

אשמח לדעת איך הסתדר לך...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

דורון - סיפור ארוך. להלן החפירה. ההצעות לעיל נכונות אך במקרה שלי לא ישימות משיקולים שונים. כמובן שבדקתי את רוב החומר שנמצא באינטרנט.

אופציה ראשונה לפרק את כל המנגנון של מנעול ההגה והסוויטש לא פשוט. ישנם ברגים מיוחדים ללא ראש (הראש נגזר במיוחד עם ההידוק למנוע גניבה). לפתוח אותם לקדוח אותם לא פשוט גם מבחינה טכנית וגם מבחינת גישה אליהם.

אופציה שתים לפרק רק את הצילינדר שוב לא פשוט מדובר בשני פינים קטנים שקשה מאוד לחלץ אותם ודורש מיומנות. המנעול הוא מסוג waso ignition lock. אפשר לראות אותו בחיפוש פשוט בגוגל.

אופציה שלוש מנעולי דלתות/תא כפפות/בג'אז כולם שונים מהסוויטש ולכן לא עוזרים אם יוסרו ומשוכפל מפתח לפיהם.

אופציה 4 לא להאמין אבל יש אתר באנגליה ששומר את הקודים של המפתחות של מכוניות קלאסיות. הבעיה משום מה יש להם במקרה של הרכב שלי רק את הקודים של הדלתות/תא כפפות/בג'אז. דווקא הסוויטץ חסר (חוסר מזל שלי).

בקיצור בהעדר אופציה אחרת אני עדיין מחפש את המנעולן עם ידי הזהב שיגיע לרמת גן :).

פורסם

נתחיל ...

1. lei -אני אכן לא מוכר. הרכב במודעה הוא של ערן לנסקי (שהגיב להודעה שלי). אני ערן אחר :) אחרי כל מה שכתבתי (והסנטימנטים) אין מצב שאמכור. אגב היום הוצאתי את התיקיה שהיתה בבגאז עם החוברות חלקים וההזמנה בכתב יד של החלקים השונים והחשבוניות של השיפוץ משנת 1990. מרתק. לפני עידן האינטרנט. רק הניירות הנ"ל בלי האוטו זה אספנות :) וכן האוטו מדהים בבריטיש רייסינג גרין.

2. היום בכל זאת פירקתי את "הקופלונג" - פירקתי את שעון הטורים והספידומטר ... הגעתי "לקופלונג" ובדיוק כמו שכתוב באינטרנט פירקתי את כל המנגנון של הסוויטש ולקחתי למנעולן של פעם ... הוא הוציא את הליבה (צילנדר) והתאים מפתח תוך 20 דקות. red rose עד שזאב הגיע נשאר לי רק להזמין אותו לארוחת צהריים. הוא אחלה בחור ואני ממליץ בחום למי שצריך מערכות נעילה ואזעקה לבית.

3. יאללה עכשיו מתחיל האתגר הבא ... להשמיש רכב/מנוע שהיה במצב נסיעה מושלם לפני 20 שנה ... על כך בפוסט הבא.

המון תודה למגיבים

פורסם (נערך)

זאב בחור יותר מזהב ... אבל האמת שעד שהגיע כבר פירקתי לבד את כל מנגנון הסוויטש עם המכלול של מנעול ההגה (יש הסבר באינטרנט לגבי TR6) אם צריך אפנה אותך - כך שלא היתה לו הזדמנות.

את פירוק הליבה/צילנדר מכל המנגנון בחרתי לעשות אצל איציק אזיקרי (ברמת גן מאחורי צמפיון) 0524858505. לא הצלחתי לשכנע אותו לבוא לאוטו (הוא עמוס בעבודה). אבל הוא מנועלן רכב של פעם. אין מנעול שלא ראה. כל מה שכתוב באינטרנט הוא מכיר אבל לא "כי קרא באינטרנט" אלא כי עשה בעצמו (לדעתי הוא מנעולן של 50-60 שנה). איש נפלא אבל במקרים מיוחדים צריך "סבלנות" איתו .... כאמור לשכנע אותו להגיע לא הצלחתי. מהרגע שהרכב או המנגנון מגיע אליו ... הוא קוסם.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Eran Z
  • תוכן חדש...