Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תם - גם אתה צדקתה.

ואור ואדי רציתם אינפורמתביה - בבקשה - :roll: תסתבכו

יש שלוש וחצי אפשרויות לחיבור.

א - קו אחד בלבד מונו בד"כ ®. אבל יהיו חסרים באסים אשר שודרו בערוץ השני (L)

מאחר ומקובל להשמיע בס תופים וזמר במונו (באופן שווה בשני הצדדים - אבל לא תמיד)

ולשחק עם הכלים האחרים בצדדים R+L.

ב - קו אחד מונו מפוצל לשתי הכניסות .

** מבחינת השמיעה שלנו - כאשר רק ערוץ אחד משודר בהגברה כפולה, אנו שומעים + 3DB.

ושוב - אפשר כי יהיו חסרים באסים אשר שודרו בערוץ השני (L)

ג - שימוש בשני הקווים (L+R) ולהכניס לשתי הכניסות .

(כמו שרשום בתשובה מהחברה - מכסה את כלל הבאסים משני הערוצים, בעוצמה רגילה)

ד (שלוש וחצי ) - אפשר לקחת את שני הערוצים (R+L) המגיעים מיחידת הראש(כמו אצל אור)

לחבר עם מפצל Y למעבר לערוץ אחד, כניסת שתי נקבות ומעבר לערוץ אחד זכר.

בקו הנ"ל יהיו עכשיו שני הערוצים (L+R) וה (-) יהיה משותף.

בקו הנ"ל יהיו הפרשי מופע נכונים של R+L .

כלל תדרי הבאס של שני הערוצים יכנסו למגבר להשמעה.

​ [ATTACH=CONFIG]453601[/ATTACH]

את הקרוס לבאס לחבר על חיבור הזכר הבודד.

וכעת שוב לפצל Y הפוך - את הקו הבודד לפצל לשני קווים.

עם מפצל של נקבה לשני זכרים / או זכר לשני זכרים, ולחבר לשני ערוצי הכניסה למגבר..

גם כשאני קורא את התשובה, :lol: אני מסתבך - אבל ככה זה..

אם אני כותב את זה עוד פעם - לא בטוח שיצא אותו דבר.

יש יחידות ראש עם 1 יציאה מתוכננת מראש לסאב -

לשקע הנ"ל מחוברים ה (+) של שני הערוצים L+R , וחיבור (-) אחד משותף.

ויש יחידות ראש עם 2 יציאות מתוכננות לסאב - - בכל יציאה ערוץ נפרד R ו L.

ובתמונה הכניסות למגבר הסאב - הבודד בשחור המסומן משמאל, זה חישוב הפרשי ה R+L

והימניים כניסות רגילות R+L לשני הערוצים.

(21283)_16092010078.jpg

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייל תודה,

ההסבר שלך היה מפורט היטב ואני סבור שירדתי לסוף דעתך בכל השיטות, גם בחצי (:

אשמח להתייחסותך לשאלה שלי בנוגע ליציאה מהמגבר.

תום רשם פלוס+מינוס לבנים, לא לגמרי ברור לי מה זה אומר: פלוס ומינוס של יציאה אחת? קרי, אני משאיר את אחת היציאות ללא חיבור?

אגב, מאוד הפתיעה אותי התשובה של מר בחור הגרמני. המגבר הכי לא יודע שאני מחבר סאב, אז איך זה שהוא כן יודע לעשות ברידג'ינג? במילים אחרות: אם למגבר אין "ידע" על כך שמחובר אליו אלמנט הדורש כניסת מונו, לא עקב פיקוד (נניח מתג שמאפשר ברידג') ולא עקב אות (נניח חיבור Y בכניסה), אזי שהוא אמור להוציא אות רגיל לחלוטין ממש כמו במקרה בו הייתי מחבר ליציאה המדוברת קומפוננט.

לכן ההסבר של הגרמני קצת תמוה בעיני.

בנוסף אם בסופו של דבר אני מחבר את הסאב רק לאחת היציאה (נניח L), אזי שאני בסוג חיבור א' של אייל ועלול לאבד אותות מסויימים, לא?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אור, אחרי התשובה שכתבתי - המוח שלי קצת חם.

המגבר כאילו מבצע גישור תדרי באס, הוא שולח את כלל תדרי הבאס של ימין ושמאל ביחד לרמקול.

ונוצרים הפרשי מופע.

כאשר ימין משדר יותר חזק זה יופיע חזק יותר ברמקול,

וכאשר שמאל מעביר מידע חזק זה יופיע.

כך כלל תדרי הבאס מופיעים.

לגבי השאר - לא עכשיו.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אור תסתכל שוב על התמונה שצירפתי קודם או פשוט אצלך במגבר.

שים לב שלכל זוג ערוצים (יציאות), יש פלוס ומינוס, אחד עם רקע לבן והאחר עם שחור.

במרבית המגברים שנתקלתי בהם, הגישור מתבצע ע"י חיבור לקיצוניים, במקרה זה הלבנים (בלי להיות גזען :wink:).

"הידיעה" של המגבר מה לעשות תלויה בתכנון הפנימי שלו.

אין קשר בהכרח לסאב. באותה מידה יכולת לגשר כל זוג ערוצים עבור צד בקומפוננט (אם כי אז אין טעם ואף שגוי לאחד בין ערוץ ימני לשמאלי).

פורסם

מצטער אייל אני עדיין ב"זכר ושתי נקבות"

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב לאחר בדיקה:

היציאה אל הסאבוופר מורכבת מה+ של ערוץ 3, וה- של ערוץ 4.

האם זה נשמע תקין בהינתן המידע שתום המציא מהתכתובת עם הסחבקוק הגרמני?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

העלילה מתפתחת,ולא לטובה.

בחרת בפיתרון הדחק הגרוע ביותר שיש(חוץ מקרוס פסיבי לסאב).

אזלו הקרוסים האקטיבים בעולם.?

פורסם

נדמה לי שקרוס פסיבי לסאב זה בדיוק מה שרכשתי, כך שלשיטתך בחרתי בפתרון הגרוע ביותר.

אבל כשאני מצליב את ההודעה שלך מול הודעות עבר, אני מבין שהקורלציה בין ההעדפות שלנו היא אפס, ככה שאני כנראה אצליח להרדם הלילה.. (:

אקבל את החומרה עוד שבוע, אעדכן כאן בין אם אהיה מרוצה ובין אם לא.

פורסם (נערך)

אולי כדאי שבמקום להתפס למילים גבוהות,והרצון לצאת שנון.

תבין שהשכלתך בנושא סאונד מינימלית וטעונת שיפור.

בכל מקרה סע ברכה והיה ברוך.

זכור,השרשרת חזקה כחוליה החלשה שבה.

האם עלי להוסיף?

http://www.crutchfield.com/S-3bIB7AzDgmQ/learn/learningcenter/car/crossovers.html

עריכה אחרונה על ידי dts2
פורסם

אני לא מתפלסף, אני מתנסח בצורה שכנראה לא באה לך טוב בעין, הייתי מתנצל אבל אין לי מושג על מה.. אני לא יודע לנחש באילו מילים להשתמש בשביל לא לעצבן אנשים שרירותיים

להבין שהשכלתי מינימלית? שמתי לב שלא קראת/התעלמת מחלק מההודעות שלי, אבל כאן אתה מתעלם מכותרת השרשור. מי שמעיד על עצמו כNEWBIE כנראה לא חושב שהוא PRO.

תודה על הלינק, לא הבנתי איך הוא מוכיח את הטעות:

In-line crossovers make sure your amplifiers don’t waste energy amplifying signals you don’t want — like high frequencies to a subwoofer amp. Installing an in-line crossover is a great and inexpensive way to sharpen the sounds of your system, especially in a component speaker system.

כשאתה מדבר על שרשרת וחוליות, אמרה נכונה בהחלט אגב, נדמה לי שאתה מדבר על הגבר ועיוות אות, לא על חיתוך תדר. אין לי בעיה אם חיתוך התדר לא יהיה סופר-מדוייק היות ואני, כדבריך ודבריי, נוב.

יש לי בעיה אם כפועל יוצא מחיתוך התדר, ההגבר יתחרבש, אבל זה לא הרושם שקיבלתי מפעולת הקרוס, לא מקריאה עצמונית ולא מקריאת המאמר אליו קישרת.

ככה שאני עדיין לא לגמרי מבין איפה הטעות, בטח ובטח (ובטח) אם טרחת לקרוא דברים שנרשמו כאן, נניח

בחרתי בסט שחותך תדרים מ70 הרץ ומעלה, אחרי הרבה קריאה שגרמה לי להאמין שזה יותר מתאים לי מאשר 100 הרץ.

היות והזמנתי דרך אמזון (לארה"ב), ויש לי דרכים להוביל/לקבל חבילות משם, במקרה הגרוע ביותר בו אני לא מרוצה - פשוט אחליף את המוצר הזה באחד אחר, או אחזיר אותו לחלוטין.

יצא לא זול ולא יקר - 140 שקלים. הוגן.

אמנם יכולתי לרכוש מונו ב300, שזה נכון יותר מבחינה כלכלית (וכנראה גם מבחינת פרפורמנס), אני מעדיף שלא להוסיף רכיב נוסף למערכת כרגע. המגבר יותר חזק ממה שאני צריך בלאו הכי, ואני מעדיף לשמור על המערכת במצב הנוכחי מבחינת פשטות ואסטתיקה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שכחתי לעדכן -

קיבלתי לפני חודש +- את הקרוס. תזכורת: קרוס פסיבי, שחותך את התדרים בכניסה למגבר כך שרק 0-70HZ יכולים להגיע לסאבוופר.

השיפור היה מיידי, ומאוד מאוד מורגש. ההבדל בביצועי סאב היה ענק.

אני בטוח שמונובלוק היה נותן פתרון עדיף, אבל all things considered - אני מבסוט. פתרון זול, אסתטי, וחד משמעית עושה את העבודה היות והשיפור היה אדיר.

ה"בעיה" העיקרית של מערכת השמע הזו היא שאני מוצא את עצמי הרבה פעמים מכבה אותה בשביל להקשיב לצליל של הרכב >.

בכ"א טרם הצלחתי להגיע לכוונון אידאלי, אני מוצא את עצמי משחק עם הפרמטרים מדי פעם. אני בטוח שאפשר לשפר את הסאונד עוד יותר ע"י כוונון נכון, אבל לא מצליח לעשות זאת בעצמי.

פורסם

יש לך אלפא ג'ולייטה תלתן ירוק - מערכת כבויה זה המצב התקין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תודה על העידכון.

שמח לשמוע שזה עובד כמצופה. :-)

מה חסר לך כעת?

עם אילו פרמטרים אתה משחק?

זה הקטע, אני לא יודע לומר מה חסר לי. קשה לי לבודד את הבעיה בגלל שאיני מצליח להגדיר אותה.

אני 'משחק' עם הפרמטרים שזמינים לי: bass/treble , חלוקה בין הקומפוננט לסאב (ע"י משחק בין F/R שכן כזכור האות האחורי מחובר לסאב), וניסיתי גם לשחק עם תחומי התדרים שיש באקולייזר של המע' עצמה.

שלא תבין אותי לא נכון: שומעים טוב, טוב מאוד. אין בכלל מה להשוות למה שהיה טרם ההתקנה.

פשוט אני מאמין שאני לא קרוב למיצוי הפוט' של המערכת והרכיבים שלה, עקב תפעול אנושי לקוי (שלי).

והכי חמור זה בגלל שאני לא יודע לאפיין את הבעיה אני לא ממש מבין איך לחפש עבורה פתרון...

יש לך אלפא ג'ולייטה תלתן ירוק - מערכת כבויה זה המצב התקין.

כן אבל אתה יודע לפעמים יש פקק תנועה ... D:

• תוכן חדש...