Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2. יש מגברים שמסוגלים לכך והקרוס המובנה בהם מגיע לטווח התדרים בהם החיתוך בדר"כ מבוצע, אבל בכל מקרה כזה אתה צריך להקדיש ערוץ הגברה נפרד לכל אלמנט ולכן זה לא ישים אם אתה משתמש בשניים מתוך ארבעת הערוצים עבור סאב.

בהצלחה והמשך לעדכן! :-)

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יצרת לי שאלות נוספות חבוב!

1. עד כה חשבתי שלמגבר יש יציאה מסויימת בשביל הסאב, אני מבין שלא כך המצב? ומדוע עלי להשתמש בשני ערוצים בשבילו? בכלליות אשמח להבין איך יחובר הסאב אל המגבר, בגדול

2. אני מניח שיש לי רמקולים גם בדלתות האחוריות, מה עושים עם זה? הם ינותקו לחלוטין מהמערכת? זה לא פוגע בחוויית השימוש כשיש רמקולים רק בדלתות הקדמיות?

3. במידה ואני רוכש סאב, מה חוץ מהסאב עצמו עלי לרכוש בשביל להתקין אותו בשימוש במגבר שברשותי? (לדוגמא: לקומפוננטים אני מוכרח לרכוש מנחת, האם יש רכיב מזן דומה עבור הסאב?)

תודה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תראה, תשמע, אתה רוצה את כל התאוריה על רגל אחת?

אני מתקשה להאמין שדרך חיפוש לא תמצא תשובות לכל השאלות שלך.

אם לא בעברית לפחות דרך ה-FAQ של פורום אודיו והמדריך של אדי לאודיופיל המתחיל, אז יש כל כך הרבה מידע באנגלית וחנויות אונליין כמו Crutchfield ו-Sonicelectronix (לינקים מובילים לעמודים הרלוונטים) שהינן בעלות עשרות מאמרים והסברים, כולל סרטונים ביוטיוב וכד'. ישנם גם אתרים גדושי תאוריה כמו למשל BCAE1.

ובכל זאת -

1) מספר הערוצים במגבר (והמבנה הפנימי שלו ושאר הנתונים) יקבע תצורות חיבור אפשריות.

במקרה של מגבר 4 ערוצים, כאשר שניים בשימוש עבור סט רמקולים (צד ימין+שמאל), השימוש בשני הערוצים הנוספים בתצורת גישור מאפשרת הכפלת הכוח (בדר"כ) עבור חיבור לסאב שהינו אלמנט שדורש יותר כוח להפעילו מאשר רמקולים אחרים. בהחלט ניתן להשתמש רק בערוץ אחד במגבר, אך זה יהיה חלש מדי בדר"כ עבור השימוש הנדרש כמו גם שאנחנו נשארים עם ערוץ ללא שימוש (אפשר למעשה לרכוש מגבר 3 ערוצים או מגבר 2 ערוצים + מגבר ערוץ 1, מונובלוק. אבל מגברי 4 ערוצים נפוצים יותר ולכן גם זולים יותר בדר"כ לרכישה).

2) כל מי שאוהב מוזיקה יגיד לך שמוזיקה צריכה להגיע מקדימה בלבד. ישנם אנשים שאוהבים לקבל "השלמה אחורית".

אם אתה משתייך לקבוצה הראשונה, אזי הרמקולים האחוריים מיותרים לחלוטין ואפשר לנתק אותם בשקט.

אם אתה משתייך לקבוצה השניה, ניתן לחבר את המנחת במקביל לחיבורים המקוריים לרמקולים האחוריים (משהו שלא הייתי בטוח שמומלץ לבצע עד לאחרונה, אבל ראיתי שזה אכן מבוצע).

3) המנחת הוא לא עבור הקומפוננטים. הוא עבור המגבר. מגברים רבים מגיעים ללא מנחת מובנה ( => יש מגברים שבאים עם אחד מובנה ולכן מנחת חיצוני אינו נדרש, אם כי יש מי שיגיד שחיצוני יהיה איכותי יותר). הסיגנל בחוטי הרמקולים הוא בעל מתח גבוה יחסית בעוד שכניסות RCA במגבר דורשות מתח נמוך יותר ועל כן הדרישה.

מערכת מקורית היא בדר"כ בעלת 4 יציאות (קדמי שמאלי/קדמי ימני, אחורי שמאלי/אחורי ימני) ובהתאם מנחת שימיר את ארבעת היציאות ל-4 כניסות המגבר (בהנחה שמדובר במגבר 4 ערוצים). הערוצים הקדמיים ימשיכו בתפקידם וערוץ אחורי אחד יפוצל לשתי הכניסות האחוריות עבור גישור הסאב (משום שנידרש אות מונו עבורו).

לחילופין יש מגברים שתומכים בכניסה של שני ערוצים ויש פיצול פנימי בתוכו עבור שני הערוציים הנוספים (ואז ניתן להסתפק במנחת 2 ערוצים אם כי אז יש פחות שליטה על חלוקת העוצמה בין הסט קומפוננט לסאב).

אני משוכנע שסיבכתי אותך יותר! :twisted:

קבלת "פתרונות מוכנים" בהתאם לתקציב מצד מתקיני מערכות יפשטו עבורך את המצב.

פורסם

להיפך, הצלחת להסביר היטב עוד כמה מושגים שהיו עלומים לפני כן.

תודה על הלינקים ששמת, חבל מאוד שהפוסט של אדי לא נעוץ - יכול לחסוך כל מיני שאלות בעתיד.

בכלליות אציין שהבעיה מבחינתי היא שהתחום הזה רחב ומורכב, ולכן יש המון 'רעש' מסביב למידע הרלוונטי, ולכן קשה לבצע parsing ולהגיע לנק' החשובות. התגובות שלך הצליחו לפגוע בול ולכן ציינתי שהן סייעו רבות להבנה שלי.

לפי מבט על המגבר שלי, נדמה לי שיש בו מנחת מובנה. אבדוק בשנית כשאגיע בערב הביתה, ואעלה כאן תמונת תקריב של החלק האחורי שלו.

אציין שאני תמיד מעדיף להבין את השפה בעצמי, לפני שאני מגיע לבעל עסק כזה או אחר. זו הסיבה שאני חופר כאן בפורום ולא פשוט הולך למישהו ואומר לו 'תתקין לי משהו טוב', כי 'טוב' זה דבר יחסי, ובתחום הזה התקציב יכול לנסוק הרבה מעבר למה שבאמת צריך, רק בגלל הפרשי הבנה בין אנשים.

זו הסיבה שאני קודם כל רוצה להבין מה כדאי לי להתקין בהינתן הדרישות+תקציב שלי, ורק אז אני ממשיך למתקינים. כבר עכשיו אני רואה איך העמדה הראשונית שלי (HU+קומפוננט+מגבר) השתנתה (תיקון TK30+קומפוננט+מגבר+מנחת(?)+סאב קטן).

אז שוב תודה על התגובות, אסקור את הלינק של אדי היום בערב, ואדבר עם 'אוטוס סאונד' בחיפה, ואחזור לעדכן. בסופ"ש אני מבקר אצל ההורים אז אולי אגיע עם האלפא ואקפוץ לביקור גם אצל יוסי אלפיין. נראה.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בחוברת ההוראות שצירפתי בהודעה #3, יש לדעתי בלבול בכתוב באנגלית.

מצד אחד מתחת לתמונת המגבר יש מה שנראה כתיאור נכון לכל הכפתורים והחיבורים, אבל מצד שני בתיאורים בעמוד לאחר מכן, יש לכאורה כפתור שבורר בין כניסת Low Level (כניסות RCA) לבין High Level (כניסות רמקולים) אם כי השימוש הוא בכל מקרה בתצורה הפיזית של מחברי RCA.

בחלק הגרמני אין את הטעות הזו, ולכן אני מניח שאין מנחת מובנה בפועל. תראה אולי במקרה הכפתור הסיבובי של ה-Gain הוא גם לחיץ (?!).

אגב, בהקשר לשאלתך לגבי איך מחברים את הסאב בגישור לשני ערוצים, תראה על המגבר סימונים מתאימים שמציינים חיבור של קוטב חיובי מערוץ 1 וקוטב שלישי מערוץ 2 (ובהתאם בערוצים 3 ו-4).

אני כמובן תומך בהבנה בסיסית של החומר לפני שניגשים לבצע התקנה זו או אחרת, אבל לעיתים למתקין יש מעין חבילות מוכנות מראש למצבים דומים ועל בסיס ההצעות שלהם ניתן להמשיך ולהסביר או להתייעץ אם הכיוון נכון.

פורסם

טוב אז כמה עדכונים קלים (כ"כ קלים עד שהם בקושי קיימים):

1. דיברתי עם שרון מאוטו'ס סאונד, חיפה. נשמע בחור חיובי ומקצועי, אך טרם הצלחתי לפגוש אותו כמו שצריך (כשהגעתי לחנות הוא היה עסוק, וקשה לי מאוד להגיע בשעות העבודה שלו היות והן חופפות לשלי).

2. מהבירורים שעשיתי, נראה כי הדיבורית שלי (TK30) אינה מתחברת לHU, אלא יח' עצמאית שיודעת פשוט למתג החוצה את הHU בעת פעולה. שרון טען כי קשה לו להאמין שהבעיה בכבלים ו/או הארקה, ושייתכן שמדובר ביח' ראש/מוח הדיבורית שהלכה קאפוט, ונדע רק לאחר סשן אבחון אצלו. בכ"א ברגע שהבנתי שהיח' הזו היא זו שמעבדת את האות נוצרה השאלה הבאה:

3. אם הTK30 מבצעת את עיבוד האות בעצמה, מה הסיכוי שהוא יהיה סביר יחסית לאלמנטים שאני רוצה לחבר? ז"א, נדמה לי - עד כמה שאני מבין כרגע - שדיבורית ברמה הזו לא יכולה לספק אות שמע ברמה סבירה, ושעדיף בהרבה לחפש פתרון שמשתמש בHU עצמו (נניח משהו בסגנון הזה), או שבשני המקרים מדובר בעיבוד אות נחות ברמה דומה? אני מציין מראש שברור לי לחלוטין שמדובר במוצרים פחות טובים מHU ייעודי, אני רק מנסה להבין האם יש טעם להתקין מע' סאונד (מגבר, קומפוננט, סאב) אם זו רמת הרכיבים שמוציאים את הסיגנל ליח' השמע. אגב מכל מיני בדיקות שעשיתי, עלה כי הHU של הג'ולייטה סביר מבחינת רמה של HU סטוק (שוב, לא משווה לHU ייעודיים).

אני מת להתחיל עם הפרוייקט אבל עד שאין לי פתרון לINPUT אני לא רואה בזה טעם ):

הרי אני לא הולך להשתמש בדיסקים, מה אני, ברברי?

פורסם

הוא צודק לגבי דרך החיבור של הדיבורית.

לא יודע להגיד אם היא ממתגת את האות של ה-HU כ-Pass Through או מעבירה אותו עיבוד נוסף, אבל כמובן שהמקורות שקשורים אליה ישירות עוברים הגברה דרכה וזו אכן שאלה טובה לגבי הבדלי האיכות וכמוה גם השאלה אל מול שימוש במכשיר כמו Yatour.

ובכל מקרה צריך לבדוק שמוצר כזה תואם לחיבורים הקיימים במערכת (בדף המוצר יש פירוט נרחב יותר לענין זה, אבל אין כמו לוודא את הענין עם המערכת הספציפית באוטו או מול מישהו שמכיר אותה).

אולי צריך להתענין גם בפתרון של פרוססור כלשהו שיתן מענה גם מבחינת הוספת מקורות שמע וגם מבחינת "אפשרויות משחק" עם הסאונד.

אגב, ניסית לבדוק הצעות גם מול 'ליאור מולטימדיה'?

פורסם

ממה שהבנתי, הדיבורית בעצם ממתגת החוצה את הHU דרך פקד ייעודי לכך, ואז היא זו ששולטת על השמע. מעין MUXing שכזה.

פתרון של פרוססור - לא ירדתי לסוף דעתך.

ליאור מולטימדיה - לא, אנסה לתפוס אותו בתחילת השבוע.

פורסם

לא מבין כיצד פרוססור יכול לעזור בהינתן שהוא לא השכבה הראשונה שמעבדת את האות.

נראה לי אני צריך לעשות גיחה לאיזה מפגש פורום אודיו מתישהו, לבצע השלמת פערים :o

מחר אני מגיע עם הג'ולייטה למרכז, אנסה לעשות עליה לרגל ליוסי אלפיין, אולי ב4 עיניים יהיו לו עוד רעיונות לפתרון הפאזל הזה.

פורסם

קריאה לאדי, נא להתייצב! :-)

המעבדים של ימינו יודעים לקחת את האות מהיציאות של יחידת הראש, ולאחד אותם לאות שטוח ורחב פס ככל הניתן.

מהנקודה הזו תוכל ליישם את הפונקציות השונות של המעבד כדי לייצר תוצאה "מותאמת אישית".

תעבור קצת למשל על השרשור הדביק של Audio System ופתרונות bit מבית Audison.

בסוף אפשר לחזור לרעיון של ArikC להשתמש בפאנל של ג'ולייטה מפירוק והתקנת HU אפטרמרקט ולסגור סיפור :wink:.

מקווה שאתה מתואם מול יוסי בנוגע להגעה שלך.

אם יש באפשרותך להעביר את ליל שישי במרכז, אז יש מפגש בצהרי שבת ברמת גן, ראה דביקים.

מניח שמפגש צפון יבוא בקרוב אף הוא.

פורסם

טוב עוד עדכון חם מהתנור:

דיברתי עם משה סופר מ"רדיו האחים סופר", את הטלפון שלו קיבלתי מבחור מפורום IAROC שביצע התקנה באלפא שלו דרכו ומאוד מרוצה.

למשה יש יחידה דומה לאלו שהעלתי כאן מאיביי, הוא טוען (ואבי מאשרר) שהרבה מהיחידות האלו לא עובדות כמו שצריך, מבחינת רעשי לוואי צפצופים וכו'. בכ"א יש לו כבר נסיון מלקוחות קודמים, וכעת הוא מכיר את המוצר. הגיע לו משלוח לאחרונה של יחידות כאלו והוא הציע לי אחת במחיר של קצת פחות מ1,000 שקלים - שזה אמנם כפול מהמחיר באיביי, אבל מגיע עם אחריות של עסק בישראל, וידיעה שההתקן מתאים ונקי, ובנוסף כך אני משאיר את הכסף בישראל שזה תמיד מבורך מבחינתי - ככה שזה נשמע לי לגיטימי למדי.

עד כאן הקטע ה'טוב', נשמע לי הגיוני ללכת על זה.

מה שכן, הוא טען שבמע' HU סטוק של הג'ולייטה אין טעם לבצע התקנת מגבר וקומפוננטים. לטענתו, ומנסיונו, חייבים להשתמש במנחתים טרם ההגברה, והאות הסופי אינו באיכות מספקת יחסית להשקעה הנדרשת בשביל ההתקנה.

בנוסף הוא אמר שהמע' סטוק של הג'ולייטה ברמה די גבוהה (יחסית לסטוק, כמובן). היות והדרישות שלי מלכתחילה לא בשמיים - יכול להיות שזה יספיק.

אז אני מקווה לתפוס אותו מחר, להתקין, לראות האם האיכות מספיקה לדרישות שלי והאם ההתקן באמת מספק את הסחורה.

בנוסף כשנפגש אחפור לו עוד קצת על מה כן/לא מומלץ, עלויות וכו'. אם יש לכם עצות לדברים ספציפיים שכדאי לי לברר - תפאדל.

אם אשן במרכז אנסה לשכנע את אשתי להגיע למפגש, או לחילופין אנסה למשכן אותה אצל חברה או משהו בשביל לא לייבש אותה כשאני מגיע למפגש מהסוג.

תום/אדי מישהו מכם מגיע? (ואם כן - מתי)

פורסם

הולך להמשיך לסבך אותך! :wink:

זה נשמע לי מחיר גבוה גם בשביל הארץ למתאם כזה.

בזאפ לפחות יש מתאמים של connects2 בחצי מחיר, אם כי לא ראיתי משהו ספציפי לאלפא כמו שלך.

והרי שאם ניתן לפתור את הבעיה עם הדיבורית (שאגב, אחת חדשה בארץ ניתן להשיג ב-700), אז אולי זה יהיה מספיק טוב גם, למרות ההגברה הפנימית של היחידה.

כאשר מצד אחד תוכל לשלוט (חיבור USB ו-BT) באיזה שירים אתה שומע ולראות את השם שלהם (אם כי במיקום הנוכחי של הדיבורית זה לא פרקטי יותר מדי), אבל מצד שני השליטה על ווליום וכד' תהיה רק דרך הדיבורית ולא דרך המערכת והשליטה מההגה.

כך שאני מציע לנסות את החיבור USB של הדיבורית ולראות מה התוצאה, הרי היא כבר שם.

ומשם להמשיך עם החלטות, רכישות והתקנות.

אגב, מקריאה מעמיקה יותר לגבי הדיבורית, נראה שיש לה זוג יציאות Line Out שתכלס אמורות לעקוף את ההגברה הפנימית. אבל לא יודע אם הפעלה שלהן אומרת שכל הסאונד מנותב דרכן כולל של המערכת (כנראה שלא), כי משתמע שזה נועד לחבר אותה אל המערכת של הרכב דרך כניסת AUX במקום "המצב הרגיל" של חיבור המערכת דרך הדיבורית.

לגבי מנחת - השימוש באחד כזה יהיה הכרחי אם אתה מעונין לחבר מגבר, כל עוד אין לך מערכת חליפית עם יציאות Preamp.

וכן, ברור שזה פוגם משהו בתוצאה הסופית, אבל נדמה לי שזה הובהר כבר קודם.

אפשר להחליף קומפוננטים גם בלי חיבור למגבר, יש כאלו שיעבוד בסדר גם בתצורה כזו.

אבל אם תרצה להוסיף סאב, תצטרך מגבר בכל זאת, אם כי במקרה של סאב אפשר לומר שהוא פחות רגיש (כלומר האוזן שלנו) לכל ענין "איכות הסאונד".

אגב, שיחת העלויות שלך מול יוסי נסבה על ענין של רכישת דשבורד חליפי או הצעה כמו של אריק וחיתוך הדש שלך או רכב מפירוק (כפי שהוא ביצע כאן למשל)?

עוד אפשרויות שעולות לי, לעבור על שרשורים של אדי או אחרים בכל הנוגע להפיכת הטלפון/טאבלט לנגן הראשי.

לגבי המפגש, אני לא בארץ ואדי היה בקודם כך שאני מניח שלא יגיע הפעם. אבל מי אני לדבר בשמו. :-)

פורסם

אור, קודם כל תתחדש על הרכישה היפיפיה וברוך הבא למשפחת האלפיסטים.

אנסה להוסיף קצת לגבי הדיבורית.

המוח של הדיבורית יושב למעשה בין הרדיו לבין הרמקולים של הרכב. אם היא הותקנה נכון הדיבורית מתחברת מצד אחד שלה ליציאת הרמקולים של הרכב ולצד השני השני מתחברת הקונקטור של הרמקולים שהיה מחובר קודם לרכב.

במצב רגיל, כמו שתם ציין, הדיבורית משמשת רק כמעבר - PASSTHROUGH, והסאונד מהרדיו עובר לרמקולים.

כאשר נכנסת שיחת טלפון - המוח של הדיבורית משמש כמתג, מנתק את מעבר הסאונד מהרדיו לרמקולים ובמקומו מעביר אליהם את השמע של שיחת הטלפון.

בצורת החיבור הזאת - במידה ותרצה להשתמש בכניסת ה- AUX של הדיבורית - הדיבורית היא זו שתעביר את הסאונד אל הרמקולים תוך שימוש במגבר הפנימי שלה. שהוא טוב לדיבור כמו בשיחת טלפון, אבל תקבל איכות מזעזעת אם תעביר מוזיקה וללא יכולת הכיוונים דרך הרדיו.

דיבורית קבועה שמחוברת דרך הרדיו יחד עם מגבר זה לא תמיד פתרון מוצלח ולכן "הצעת הגשה" אחת לסלט יכולה להיות::

1) להפריד את הדיבורית מהרדיו ולחבר אותה בצורה כזאת:

את חיווט הרמקולים של הדיבורית לחבר לרמקולים האחוריים של הרכב (במידה ואתה חושב לוותר עליהם). כך שיחות הטלפון יגיעו מהרמקולים האחוריים. במקביל לחבר את חוט המיוט של הדיבורית לכניסת המיוט של הרדיו - כדי שישתיק אותו כשנכנסת שיחת טלפון.

2) לגבי כניסות AUX ו- USB. למיטב ידיעתי יש 2 יצרנים מוכרים:

YATOUR הסינית - שאותה ראית באי-ביי. המוצרים שלהם גם נמכרים תחת הרבה שמות מותג אחרים.

DENSION ההונגרית - חברה ותיקה ומוכרת שמייצרת רכיבי OEM גם ליצרני הרכב האירופאים.

על YATOUR יש מספיק בקורות טובות, המוצרים של DENSION יותר איכותיים ועולים כפול בערך, אך שווים בדיקה.

3) את יציאת ה- LINE OUT שתם ציין - מחברים לכניסת ה- AUX של הקופסה שתתקין בסעיף 2. חיבור כזה יאפשר להעביר מוזיקה מהדיבורית דרךאל המערכת באוטו - מה שאין לך בתצורת ההתקנה כיום. זה ייתן לך אופציה להזרים מוזיקה מהנייד דרך A2DP בבלוטות.

4) מה נשאר: המערכת המקורית שמחוברת לרמקולים הקדמיים. ופה כבר תוכל ללכת לכיוון של מנחת, שימוש במגבר שיש לך והתקנת קומפוננטים וסאב. לדעתי שווה בשלב זה להשאר עם המערכת המקורית שמעוצבת יפה מאוד. ל- 2 DIN תמיד תוכל להחליף בהמשך כאשר יותר יצרנים איכותיים (ולא גאנק סיני) ייצאו עם מערכות מבוססות אנדרואיד.

פורסם

קישור למוצרים של DENSION לגולייטה:

http://www.dension.com/compatible-products/GWL3AF8,CDR2AF8,GW16AFD,GBL3AF8,GWL2AF8,GW16AF8?startlng=&make=Alfa%20Romeo&type=Giulietta&year=2010-&hu=Blaupunkt%20NonNavigation&img=alfa_giulietta_radio.png&info=-

ועוד נקודה למחשבה:

בחו"ל הדור הזה של גולייטה הגיע גם עם מערכת מקורית שכוללת מסך מתקפל ונפתח חשמלית שיושב במקום תא החפצים העליון.

בארץ, יש גולייטות עם מסך חשמלי כזה, אבל לא מקורי אלא התקנה מקומית.

אפשר לחשוב על אופציות לניצול של התא הזה כמו התקנת טבלט 7" עם אפשרות קיפול פנימה, או לנסות לאתר בחו"ל מסך מקורי.

• תוכן חדש...