Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תום, אני מצטער, אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל להבין ולענות על השאלה שלך. למיטב הבנתי - אין חיבור 'מיוחד' כפי שתיארת. אם יש בדיקות חיבוריות שאני יכול לעשות שיאוששו/יפריכו, תגיד לי מה לעשות ואבדוק. נדמה לי שהחיבור הנ"ל שתיארתי אינו תואם את התיאור שלך.

עד כמה שאני מכיר, מגבר זקוק לאות זהה בשני הערוצים המגושרים משום שהוא משתמש בפאזה הפוכה בין הערוצים. להלן אות מונו.

מה קורה אם זה לא המצב, איני בקיא מספיק כדי להסביר. אם מישהו אחר כאן יודע להסביר, אהלן וסהלן (אהממ, אדי. אההממ, אייל :wink:).

שלחתי שאילתה לאודיו-טק פישר ונראה מה הם עונים ספציפית למגבר המדובר.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם זה החשש אז אפשר לקחת קרוס אין ליין שכזה על ערוץ אחד ולפצל עם yrca אם אני מבין נכון את השאלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא חשש. זה מה שאני מכיר אם קיים אות סטריאו ולא מונו וזה מה שהמלצתי כמה הודעות אחורה (ואור לא לגמרי הבין).

השאלה שלי היא מה המשמעות של הדבר, אם אתה מכניס אות סטריאו (שאינו שווה בהכרח בין הערוצים כמובן) למגבר שאתה מגשר שנים מערוציו. האם שמיע? האם יכול לגרום לנזק? האם יש הבדל בענין זה בין מגבר למגבר? משמעויות אחרות?

פורסם

מה שאתה מפרש כחוסר סובלנות, תחת ההנחה שאתה מתייחס אלי, זו פשוט הודעה פרגמטית. קראתי את דבריי שוב ואני עדיין לא מבין למה זה הרושם שנוצר, כנראה פערים בהתנסחות (?)

בכל אופן זו לא הגישה, ובטח לא כוונת המשורר. שים לב שכל ההודעה אליה אתה מתייחס היא די סיכום 1:1 לדברים שנאמרו בשרשור הזה ממש, עם הדגשות - לטובת המקרה בו דברים אלו פוספסו (ולא בתור "צעקה", או "כעס"), אני מניח שמכאן ההפרש ביני לבין מי שקורא את הדברים שלי בטון עצבני. זו ממש לא הכוונה - להיפך, השרשור הזה הוא ההיפך הגמור ממעצבן... בלעדיו הייתי עדיין עם רמקולים של פיאט פנדה! כ:

מה שכן אדי, לא הבנתי בכלל את ההודעה האחרונה שלך - לא הבנתי מבחינה טכנית, מה הקשר למידבאס? מה ההקשר של ההודעה עצמה? אני מבולבל ורוצה להבין, פספסתי משהו ואני לא מוצא מה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

האמת שלגבי נושא האגרסיביות לא התכוונתי אליך ובהכרח לתם אלא יותר לחבר פורום נוסף שמולו וממנו גם הרגשתי את זה.

הגבתי כאן מספר הודעות ובאחת מהן דיברתי על פעולות פשוטות של אסכולה ישנה אותה ניתן ליישם במידה ואין לך ציוד שמאפשר ביצוע השהיית זמנים. דהיינו tc.

לגבי אות שונה משני ערוצים בגישור זה מאוד לא רצוי, לא מבחינת יכולת המגבר לשלוט ברמקול, לא מבחינת עיוות באות ולא מבחינת עיוות מכאני.

כמה קרוסים אין ליין קנית? זוג או בודד? לדעתי כאן תם כבר מבין לאן אני חותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא קלטתי שמר קו זה ליין מן, אז אתה רוצה שאני אבין לאן אתה חותר מעבר למה שכבר העלנו בכתב? :wink:

הקרוסים האלו מגיעים כזוג.

הצעתי קודם לכן לפצל אחד מה-RCAים של הערוצים האחוריים עם כבל Y לכניסות המגבר הרלוונטיות.

להתקין כמובן לפני הפיצול את אחד הקרוסים ולשמור את השני ליום גשום.

פורסם

אוקיי נדמה לי שהבנתי אותך תום - אתה בעצם אומר שזה לא טוב שכרגע אני (כנראה) משתמש בחיבור סטריאו בתור אינפוט לסאב, ושאני לקחת את אחד החיבורים L/R (לא משנה), לפצל אותו עבור צמד כניסות המגבר, ובכך להפוך אותו למונו. את השני להשאיר מנותק.

תחת ההנחה שזה לא אופן החיבור כרגע:

1. האם זה עלול ליצור נזק?

2. איך זה שלא אמרו לי שום דבר על זה במהלך ההתקנה..?

אדי, לא לגמרי הבנתי איך - או יותר נכון מאיפה - הגענו לדיון על ענייני תזמון. לא שאני נגד חלילה, פשוט הקונטקסט חסר לי.

יש מתישהו איזה מפגש אודיו שאתם (הנהלת הפורום) מארגנים?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

1. כתבתי שאיני בקיא מספיק. אדי התייחס קצת לענין אבל לא ציין סעיף נזק. שוב, איני יודע להגיד.

2. שאלה טובה. כאמור, שלחתי גם שאילתה ליצרן המגבר לשאול ספציפית לדגם.

3. לעבור לתצורה המוצעת (מונו) ודאי שאינה תזיק. ואכן הבנת נכון כיצד לעשות זאת (לא לשכוח לאבטח ולבודד את ה-RCA המנותק).

אענה גם בשמו של אדי והוא יוכל להוסיף או לתקן אם ירצה - משום שהחל דיון משני על החלפת HU שישלוט על חיתוכים וכו' לעומת המערכת המקורית או שימוש בפרוססור שיודע לבצע גם תיקוני זמן (TA/TC), אדי פירט פתרונות "אנלוגיים" (AKA Old School) שיכולים לשמש כדי למטב את התוצאה ברכב גם ללא שימוש במיכשור אלקטרוני מודרני.

יש מפגש מרכז ביום שבת הקרוב, והיו דיבורים על מפגש צפון לפני כמה ימים (השרשור ננעל עד שיפתח חדש ע"י רכז מפגשים).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני מניח שלצפון אתם לא מגיעים(?), אז פחות רלוונטי עבורי

אם בשבת הקרובה יש מפגש אליו אתם מגיעים (אתה/אדי), אולי אעשה שינוי תוכניות ואדרים אליכם עם הגברת, והגברת

ביום ראשון אדבר עם שרון מאוטו'ס סאונד, אברר מה בדיוק היה שם בהתקנה ואיך זה שפספסו את עניין המונו (עכשיו שהבנתי את הכוונה שלך, זה פתאום נשמע לי סופר בסיסי ולא ברור לי למה זה לא קרה מלכתחילה).

אם/כש אני מבודד את אחד החיבורים: מה בעצם אני עושה? איך מבודדים דבר כזה? יש איזה מחבר גומי/פלסטיק שכדאי לקנות?

סיכוי סביר שמחר אני מקבל בהשאלה מגבר מונו עד שיגיעו המסננים: האם הוא צורך חשמל? האם כשאני מחבר אליו אני מחבר RCA יחיד?

ודבר אחרון: אחרי כמה שעשועים עם הרכב שמתי לב שהסאב זז בבגאז'.. יש איזו דרך אסתטית לגרום לא לא לזוז? מעדיף כמה שפחות ענייני הדבקות וכו', אם אפשר.

טוב היו כאן מלא שאלות, סורי

הא ואדי, שכחתי לומר- תודה על המחמאה על עניין הטיול האמריקאי, שמחתי לשמוע שאהבת (:

מקווה בסופ"ש להעלות איזו מיני סקירונת של ענייני קולינריה, לבקשת איש הקו

פורסם

אני לא בארץ, ובמקרה זה אני לא יכול לדבר בשמו של אדי, אבל לאור נסיון עבר הוא כנראה יהיה עסוק עם המשפחה. :wink:

לא צריך אותנו, יש מספיק חברה טובים בכל מפגש וגם בצפון נדמה לי שיש כאן כמה חברים תותחים בפורום שמגיעים בדר"כ (אם כי לא ראיתי פעילות שלהם כאן מזה זמן).

לא לשכוח שגם פספסו קצת את ענין ה-LPF לסאב.

כנראה התרכזו יותר בהתקנה הכללית וכנראה קצת הזניחו לגבי יכולות הציוד שאתה באת איתו אליהם (ולא ציוד שהם מכירים ועובדים איתו על בסיס קבוע). לא שזה תירוץ מושלם.

לגבי הבידוד, יש כובעי פלסטיק כאלו ל-RCA. מוצר פשוט אבל אין לי מושג איפה להשיג בארץ.

נראה לי שליפוף טוב עם איזולירבנד זה מספיק טוב.

אם יש גישה נוחה למנחת, אז אפשר לנתק פשוט את זה שלא משתמשים בו, אבל עדין רצוי לתפוס אותו עם איזה אזיקון ולשים קצת איזולירבנד שלא יטייל.

מונו צורך חשמל? מה פתאום, הוא פועל על תאי דלק מימן שדורשים מילוי פעם בחודש. :wink:

אם רוצים אכן להתקין אותו, אז כן, צריך לבצע פיצול מתאים לכבל מתח (ולא סתם לשרשר אותו מהמגבר הקיים) והעברת כבל מינוס נפרד ופיצול של הרימוט. לענין ה-RCA בהקשר שלו, אותו עקרון פועל. ובכלל מה דגם המגבר המדובר?

הדרך הכי פשוטה היא להדביק/לשדך לתחתית הסאב כמה פסים של סקוץ' (ולקרו, צמדן), כמובן את החלק עם הווים/זיפים. זה בדר"כ מספיק.

פורסם

טוב, אז בהמשך לאמירתי שאבדוק את הנושא מול אודיו-טק פישר (יצרן המגבר), הנה התשובה.

מה שאני כתבתי (אור תירגע, אני לא דורש בעלות על המגבר ממך :wink:):

Hello,

I own a Helix Esprit E40 Amplifier and wish to bridge 2 of it's channels to a 4 ohm SVC subwoofer.

I don't have a dedicated mono subwoofer preamp output on my Head Unit.

Will I need to split one RCA output (eg. Left Rear output) using a Y-Adapter to go into the amplifier Channels 3+4 for example, thus creating a mono input. Or would it be ok to just use the stereo output from my Head Unit (eg. Rear Left & Right).

Any elaboration on the topic will be welcomed.

Thank you.

התשובה שקיבלתי:

Hello Mr. ***,

Thank you for your Mail.

Please use both Signals (left and right).

The Amplifier will automatic create a summed Signal for your woofer.

Mit freundlichen Grüßen

Patrick ***

שאלות, טענות, מענות? :-)

פורסם

אם הסיגנל מגיע מזוג ערוצים תואמים - אין שום נזק, אכן.

מיט פרויינדישן גרוייעבאן :-P (רואה את זה המון בעבודה, הראש צוות שלי לעניינים טכנים בפועל יושב בגרמן-יאהה! )

Pioneer TS-X150

פורסם

קרי, המגבר עושה ברידג' באופן אוטומטי? או שאני מערבב נושאים?

בנוסף, בהינתן שהכניסה היא אכן RCA L+R - איך מחברים את היציאה? למיטב הבנתי יש יציאות לצמד הערוצים (זוג +, זוג -), למי מהן הסאב אמור להיות מחובר?

תום, המון המון המון תודה על העזרה.

אדי אם אפשר לשנות את הכותרת 'אלפא ג'ולייטה - שדרוג מע' שמע' זה נראה לי יהיה יותר אינפורמטיבי לדורות ההמשך (:

פורסם (נערך)

אבל פה הוא לכאורה אומר שהמגבר יסכום את הערוצים (כן אור, לכאורה מחבר בין הערוצים לבד). הוא לא התייחס לכך שהם צריכים להיות זהים, וניסיתי להבהיר את ההבדל בין סטריאו למונו. כמובן שלא תהיה בעיה בכל זאת לעבוד עם כבל Y כדי לפצל ערוץ בודד.

לגבי חיבור היציאה, נראה לי אינטואיטיבית שמדובר בפלוס הלבן והמינוס הלבן.

ß הוא תחליף כתוב ל-SS (אין קשר לנאצים) ומבוטא כמו S, לעומת זאת S אחת מבוטאת יותר כמו Z.

ולסיכום, מיט (עם) פרוֹיינדליחשן (ידידותי) גרוּסן (לברך).

ואלו היו 10 שניות על גרמנית. :wink:

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

לא זהים אלא תואמים לאותם ימין ושמאל של אות מקור סטריאופונית אחת.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...