Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש השגות / עצות לגבי החלקים?

הקומפ' כבר הוזמן, והמגבר קיים, כך שבתכלס מדובר בעיקר על המנחת - ועל ההתקנה (דברים שמומלץ לשים עליהם דגש וכו').

לא ציינתי אך יהיה שימוש בכבל מתח 4גייג', וכבלי RCA ברמה טובה בין המנחת למגבר.

והבנתי שכדאי לשים לרמקולים בסיס מעץ בהתקנה(?)

אם יש עוד דברים חשובים שכדאי לדעת - now is the time

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ריינבואו חברה טובה.

לא יצא לי לשמוע את הסדרות החדשות שלהם, אז לא יכול להעיד לגבי הסט.

עם זאת, נדמה לי שהסדרה הזו הומלצה מספר פעמים בפורום, אם כי לא זוכר אם הדגם הספציפי.

ובכל מקרה זה ענין של טעם אישי גם לא לשכוח.

לא עולים לי כרגע לראש דגשים מיוחדים שלא אמורים להיות ברורים למתקין ממוצע ומעלה, ולפי ההמלצות בפורום שרון הוא כנראה מעל זה.

טבעות הגבהה הן אכן ענין נפוץ, החומר קצת פחות משנה, העיקר שאם יהיה מעץ/MDF שיעבור איזה טיפול בסיסי נגד מים.

הרעיון, ליצור בסיס חזק לדלת הרכב, לקרב את הרמקול ככל הניתן לגריל החיצוני של הדיפון כדי למנוע ממנו לנגן לתוך הדיפון, וכמובן שזה מונע מהרמקול לשבת עמוק מדי בדלת ולהפריע לחלון וכו'. בהרבה מקרים יש הגבהה כזו מהמפעל שלעיתים ניתן להשתמש בה ולעיתים לא משום שהיא חלק מהרמקול המקורי למשל.

פורסם

עברתי על רכיבי המערכת ,סה"כ שילוב איכותי.

אם יש לך תקציב של 1K להוסיף אז הייתי ממליץ לך בחום להחליף את

המנחת SLI4 בפרוסור אודיסון BIT TEN ,שיתן לך שידרוג משמעותי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בשעה טובה המערכת הותקנה, סקירה ראשונית אפשר למצוא בשרשור המתגלגל על הג'ולייטה שלי, יחד עם תמונות ושות'.

כשאחזור לארץ ואשחק עם הכוונונים ואולי עם שינויים כאלו ואחרים אמשיך את ההתייעצות כאן.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תתחדש! סוף סוף פרק נוסף בחיי הרכב שבא לסיומו.

רכב איטלקי משובח עם סאונד משובח, תענוג מובטח.

ומזל טוב לרגל החלפת הקידומת אור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי מחו"ל, ניסיתי לשחק קצת עם הכוונונים, וחשכו פניי -

מסתבר שלמגבר שלי אין LPF, מה שאומר שהסאב משמיע את כל התדרים. באסה.

ניסיתי לברר קצת, לא מצאתי פתרון אחר מלבד התקנת מונובלוק, וזאת למרות שהגברה בכלל לא חסר לי וכל שאני רוצה זה תפקוד הדומה לקרוסאובר (קרי לחתוך תדרים מסויימים, גבוהים)

אשמח מאוד לשמוע האם למי ממכובדי הפורום יש עצות אחרות, לפני שאני משקיע עוד כמה מאות שקלים במונו רק בשביל לעשות תפקיד די בסיסי בסה"כ - כאמור את ההגבר אני לא צריך, הסאב כרגע בלאו הכי יותר עוצמתי ממה שאני רוצה ונמצא על GAIN נמוך למדי...

מה שכן - הסט נשמע נהדר. שיחקתי קצת עם ההגדרות ומצאתי סוויטספוט שנשמעת טוב לבינתיים.

פורסם

מה קפצת למונובלוק רק בגלל שאין לך קרוס?!

אפשר לבנות אחד כזה (ותכף יבוא מישהו שיודע בדיוק מה צריך ומומלץ או חיפוש ברשת יעלה כמה תכנונים) או שאפשר לקנות כזה ברשת מוכן (לא יודע על מה להמליץ לך). העלות נמוכה למדי.

פורסם

תראה מוצרים למשל שמצאתי (לא יודע מה הם שווים ואם אין חלופות טובות יותר):

http://www.parts-express.com/harrison-labs-fmod-inline-crossover-pair-100-hz-low-pass-rca--266-254

http://www.parts-express.com/parts-express-100-hz-low-pass-4-ohm-crossover--266-444

יש שם אפילו דיאגרמה של איך הקרוס בנוי שמא תבחר לבנות אחד בעצמך (ולא חסרים גם מחשבונים ברשת אם רוצים ערכים אחרים).

פורסם

תום, המון תודה !

שני המוצרים מעניינים מאוד.

שאלה אחת: האם 100HZ זה אכן גבול טוב? האם כדאי להתאמץ ולחפש קרוסאובר שניתן לשינוי?

לא רוצה לרכוש מוצר שכזה רק בשביל לגלות ש100HZ עדיין מעביר תחום תדר שלא הייתי רוצה לחבר לסאבוופר, מצד שני הדרישות שלי בסה"כ סטנדרטיות לכן אם התחום הזה נשמע לג'יט יש סיכוי גבוה שאזמין את אחד החלקים (הראשון נראה יותר אסטתי).

פורסם

אלו רק מוצרים לדוגמה. באותו אתר יש כאלו עם נקודות חיתוך אחרות.

הראשון נכנס למעשה בין כבל ה-RCA לכניסה במגבר וחותך מראש את התדרים, והשני הוא קרוס פסיבי לחיבור אחרי היציאה של המגבר לכיוון הסאב.

הראשון בהחלט אופציה עדיפה בעיני, אבל לא מכיר את טיב המוצר ואולי שווה לקבל פה תגובה מאדי או משתמש כבד אחר שאולי מכיר.

בנוסף, צריך לוודא את אופן ההתקנה אצלך, האם ערוץ אחד מהמנחת אצלך מפוצל עם כבל Y לכניסות במגבר כך שמתקבל אות מונו עבור הסאב? כך צריך להיות למיטב ידיעתי ואז באמת רק מחבר אחד כזה מספיק (ולא זוג עבור אות סטריאו, שאינו רלוונטי לסאב).

יש גם קרוסים משתנים. סתם בחיפוש אקראי באיביי, למשל (שוב, לא יודע מה טיב המוצר):

http://www.ebay.com/itm/Low-Pass-Filter-Electronic-Crossover-Subwoofer-Preamp-Frequency-50Hz-to150Hz-/201476568404

מבחינת הסאב אין בעיה גם עם תדרים גבוהים יותר עד נגיד אזור ה-500 הרץ, אבל החיתוך בדר"כ מתבצע הרבה יותר נמוך ותואם פחות או יותר לנק' החיתוך עם המידבאסים הקדמיים.

פורסם (נערך)

קרוס פסיבי לא מומלץ בכלל.

ברור שעדיף קרוס אקטיבי מתכוונן.

אבל גם חיתוך ב-100hz זה טוב.

אני כבר היתי מחליף בהזדמנות זו לרדיו-דיסק עם בלוטוס ו-usb חיתוך תדרים+שליטה על סאב.(סינגל דיין)

עריכה אחרונה על ידי dts2
פורסם (נערך)

את כל הדיון על העדיפות להחליף ר"ד כבר עברנו מזמן והוחלט להישאר עם המקורי.

כן אפשר ללכת בדיעבד על פרוססור כמו שאודיו קינג המליץ כמה הודעות למעלה (או מוצר דומה אחר).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אי אפשר להחליף לסינגל דין בלי להחליף את הדש (או יותר נכון, את הקונסולה, או איך שלא קוראים לחתיכת המתכת הזו בג'ולייטה).

לא מעוניין להכנס להוצאות האלו.

בטח שלא מעוניין להכנס להוצאות האלו, לכער את הרכב, ולהשאר בסוף עם סינגל דין - כאשר איכות השמע כבר עכשיו מאוד מאוד טובה עבור האוזניים שלי. *אם כבר* הייתי הולך לכיוון הזה, הייתי רוכש דאבל דין עם שיקוף ומרוויח על הדרך WAZE.

אגב, אם בקרוס עסקינן - מעדיף לעשות זאת טרם ההגבר, נשמע לי הרבה יותר נכון מבחינה חשמלית (אין טעם להגביר אותות שאני מתכוון לחתוך, קרי 'רעש').

אשמח לעוד פידבקים בנוגע למוצר שתום המליץ עליו, מוצרים אחרים, מוצרים כאלו אבל אקטיביים, ואם בפסיביים עסקינן - תדר פסיבי מומלץ עבור סאב המשמש בעיקר לרוק.

פורסם

ההחלטה להישאר עם המכשיר המקורי הוכיחה את עצמה כטעות,אבל כל אחד וטעמו.

אין לך מה לחפש עם קרוס פסיבי לסאב.

קרוס אקטיבי בלבד,עדיפות למתכוונן.

• תוכן חדש...